Newcastle – Rochdale 4:1 (kon.) | Tottenham – Middlesbrough 2:1 (kon.)
koniec
Tottenham Hotspur
2:1 (2:0)
Middlesbrough FC
cz Utorok 14.01.2020, 21:05 • Tottenham Hotspur Stadium • FA Cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Tottenhamu, kterému se povedlo svého soupeře zdolat výsledkem 2:1. Druhý poločas rozhodně nepřinesl nikterak záživnou podívanou, ba naopak jsme sledovali celou řadu nepřesností. Dlouho to vypadalo na poklidný konec zápasu pro domácí, avšak Middlesbrough se povedlo zkorigovat výsledek, avšak Tottenham si své vedení pohlídal až do konce. (22:55:09)
     
    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:8.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Navíc jeho odkop odklízel jeden z protihráčů, který ho navíc odehrál přesně na vedle stojícího Lamelu, kterému se povedlo nasbírat cenné vteřinky.
     
    90+1
    Na zadní tyči mohl přidat finální zásah Son, který to měl ale na dlouhou nohu. Mejias tak bude muset rychle rozehrát, do konce už nezbývá zrovna moc času.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    88
    Odpovědnost na sebe opět vzal Eriksen, jehož rána pravou nohou vyletěla vysoko nad branku. Mejias nemusel zasahovat, naopak narychlo rozehrával.
     
    87
    Son to před malým momentem udělal velice dobrým způsobem, s míčem se dostal před pokutové území, kde pro svůj celek vybojoval nadějnou standardní situaci.
     
    86
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Eric Dier, přichází Dele Alli.
     
    85
    Hosté dokonce zahrávali rohový kop z levé strany, který se nebezpečně snášel k hranici malého vápna, odkud hlavičkoval vysoko nad branku Gestede.
     
    84
    Po pravém křídle si to namířil vpřed domácí Eriksen, jehož zpětná nahrávka směřovala do přehuštěného prostoru, kde si pro změnu nedovoleně počínal Dier.
    83. SAVILLE - 2:1
     
    83
    Middlesbrough právě vstřelil branku!
    Tak pozor, ono to bude přeci jenom ještě hodně zajímavé! Po dalekonosném nákopu se míč dostal přesně na střídajícího GEORGE SAVILLEHO, jenž se do balónu opřel pravou nohou. Výsledkem byla nadmíru přesná rána, která navíc směřovala mimo dosah brankáře Gazzanigy.
     
    82
    Na zeleném pažitu se po jednom ze soubojů ocitl domácí Sessegnon, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Middlesbrough tak v poklidu přeneslo hru.
     
    78
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Lukas Nmecha, přichází Rudy Gestede.
     
    76
    Gazzaniga rozehrával od své branky, přičemž se ho snažila vyrušit dvojice protihráčů. Domácí brankář to přesto zvládl, balón totiž poslal na volného Lo Celsa.
     
    75
    Hrací předmět se opět snesl pouze ven z hrací plochy, což znamená autové vhazování pro Tottenham. K rozehrávce již přispěchal domácí obránce Sessegnon.
     
    74
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Djed Spence, přichází Marcus Tavernier.
     
    73
    Před domácího brankáře se seběhla smečka protihráčů, na pořadu dne byl totiž další rohový kop. Naskakující obránce Spence však o poznání minul branku.
     
    72
    Son se hezkým průnikem dostal až do vnitra pokutového území, avšak tam upadl na zem. O nedovolený zákrok se nejednalo, Mejias tak bude moci vykopávat.
     
    71
    Sánchezovi se povedlo odehrát míč před dotírajícím Nmechou. Jeho hlavička navíc našla zcela osamoceného Lo Celsa, který vybojoval autové vhazování.
     
    70
    Eriksen ještě zkoušel pod sebou najít Lamelu, avšak druhý jmenovaný hráč neměl na zakončení téměř žádný prostor. Včas do něj totiž vložil kopačku McNair.
     
    69
    Také domácí hráči vykřesali zisk rohového kopu, po kterém se o centr pokoušel Eriksen. Ani jeho nabídka nebyla nebezpečná, hosté se tak dokázali ubránit.
     
    68
    I tentokráte byl nejvýše ve vzduchu středopolař Dier, který kraloval. Tottenham se navíc vydal do rychlého protiútoku, Lo Celso však neodcentroval přes Winga.
     
    67
    Následná standardní situace se nebezpečně kroutila směrem do malého vápna, načež nejvýše do vzduchu vyšplhal Dier, který odvrátil míč na rohový kop.
     
    66
    Velmi dobrou práci odvedl hostující Fletcher, kterému se povedlo jednoho z protihráčů oloupit o míč. Navíc si nedovoleným zákrokem pomohl Tanganga.
     
    61
    Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Lucas Moura, přichází Heung-Min Son.
     
    61
    Je za námi zhruba hodina hry, ve druhém dějství zatím sledujeme celkem nezáživnou podívanou. V posledních minutách se probudili také hráči Middlesbrough.
     
    60
    Hostující celek si dal na další rozehrávce hodně záležet. I přesto se povedlo zakročit pozornému Vertonghenovi, který odehrál míč až na opačnou polovinu.
     
    59
    Mejias mohl odkopávat od své branky, přičemž se mu povedlo hrací předmět poslat daleko na opačnou stranu, kde však v hlavičkovém souboji kraloval Dier.
     
    58
    Mourova finální nabídka na Eriksena nenašla kýžený cíl, avšak poté domácí pokračovali v útočení, načež prvně jmenovaný hráč pálil zpoza vápna vysoko nad.
     
    57
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Ben Liddle, přichází George Saville.
     
    57
    Na vlastní polovině kombinovala obranné komando domácích, které si poté trouflo k roztažení hry na Lo Celsa, který však hrací předmět ihned vracel zpět.
     
    56
    Rozehrávka rohového kopu se kroutila směrem do malého vápna, kam jako první přispěchal právě Gazzaniga, který míč vyboxoval daleko ze šestnáctky.
     
    55
    Aby toho nebylo málo, tak si Middlesbrough vybojovalo další volný kop. V tomto případě jsme sledovali přímý pokus na branku, ten však Gazzaniga vytěsnil na roh.
     
    54
    Sessegnon naprosto nepochopitelně selhal před prázdnou branku, avšak opakovaný záběr prokázal, že se jednalo o střelecký pokus z jasného ofsajdu.
     
    53
    Míč se v krátkém časovém sledu dostal až na kopačku Sáncheze, který ihned z jedničky roztáhl hru zpět na Lo Celsa, jenž si poradil s dotírajícím Fletcherem.
     
    52
    Rozehrávku si na sebe vzal záložník Liddle, jehož kroucená nabídka doputovala pouze na hlavu Diera, který navíc přesnou nahrávkou založil protiútok.
     
    51
    Sessegnon si nakonec dle výroku sudího pomohl v souboji se Spencem nedovoleným zákrokem, což Middlesbrough zajistilo zisk další standardní situace.
     
    50
    Tottenhamu se povedlo velice přesně přenést hru na Sessegnona, kterému se ale nepovedlo udržet míč na hrací ploše. Soupeř tak bude moci vhazovat.
     
    49
    S míčem si navíc zahrál také hostující brankář Mejias, který v tísni přeci jenom velice přesně odkopl na levou stranu, kde se nacházel osamocený Johnson.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu si to na útočnou polovinu chtěl namířit Spence, který u postranní lajny narazil do Sessegnona, od kterého šel míč do autu.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzal na starost hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který jednoznačně vyzněl pro Tottenham, který poprvé udeřil hned po třech minutách hry. Hosté nebyli daleko od vyrovnání, avšak Nmechova neproměněná šance měla fatální následky, neboť téměř záhy Tottenham udeřil podruhé, díky čemuž si takřka zajistil postup dále.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    44
    Na malý moment se k míči dostal hostující Nmecha, který ho ještě přeposílal do strany. Tottenham se včas vrátil a zamezil případnému nebezpečí.
     
    42
    Tady moc nescházelo! Obrana hostů se podstatně otevřela, což se pokoušel potrestat Moura, jehož přízemní zakončení skončilo kousek vedle branky.
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    40
    Kousek za pokutovým územím napřáhl ke střele Lo Celso, který trefil pouze protihráče před sebou. Navíc z toho bude autové vhazování pro hráče Middlesbrough.
     
    39
    S míčem se na opačnou polovinu vydal Lamela, kterému se nepovedlo procedit nahrávku do běhu na nenápadného Lucase. Hosté tak spěchají kupředu.
     
    38
    Po rohovém kopu akce hostujících hráčů ještě pokračovala. Přihrávku do volného prostoru obdržel Liddle, jehož zakončení placírkou vyletělo vysoko nad branku.
     
    34
    Domácí si vytvořili zajímavou standardní situaci, kterou na sebe pochopitelně vzal Eriksen. Jeho přízemní rána nebyla špatná, avšak Mejias jí schoval do náruče.
     
    33
    Penalta z toho nakonec skutečně nebyla. Naopak brankář Mejias velice přesně rozehrál vzduchem na nohu Johnsona, který ještě našel kolegu Claytona.
     
    32
    V pokutovém území se na zemi ocitl Lo Celso, avšak pokutový kop z toho nebude. Hlavní sudí nechal pokračovat ve hře, situace se dost možná přezkoumá.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina zápasu, jehož vývoj se nikterak nezměnil. Tottenham má celkem drtivou územní převahu, Middlesbrough se sotva dostává k míči.
     
    28
    Sessegnon to navíc zkoušel přímo na branku, nicméně jeho pokus směřoval kousek vedle zadní tyče. Mejias si na míč sáhl, bude z toho rohový kop.
     
    27
    Na pravou stranu si seběhl právě zadák Tanganga, který místo centru ještě nahrával pod sebe, kde se do nepříjemného obležení dostal kolega Sessegnon.
     
    26
    Hrací předmět se opět dostal za postranní lajnu, což znamenalo autové vhazování pro domácí. Ujal se ho Tanganga, který si pro spolupráci vybral Sáncheze.
     
    25
    Gazzaniga mohl rozehrávat od své branky, načež se Eriksenovi povedlo najít Lucase, který rychlou nahrávkou přeposlal míč do volného prostoru na Winkse.
     
    24
    K hodně pohotovému zakončení se před malým momentem dokázal natlačit aktivně hrající Lamela, jehož rána z otočky směřovala kousek nad branku.
     
    23
    Je za námi něco málo přes dvacet minut hry, domácí se nacházejí v hodně lichotivé pozici. Vedou o dvě branky, avšak do konce zápasu zbývá hodně času.
     
    22
    Prudký nákop vyslal na pravou stranu obránce Fry, nicméně nejvýše do vzduchu se dostal pouze Vertonghen, kterému se povedlo odklidit k volnému spoluhráči.
     
    21
    Kousek od středového kruhu se povedlo včas zakročit Sánchezovi, který Liddlemu nedaroval vůbec žádný prostor. Hlavní sudí nakonec uviděl faul domácích.
    16. LAMELA - 2:0
     
    16
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Neproměněná šance musí Middlesbrough mrzet o víc, neboť hosté prohrávají už o dvě branky! Velký kus práce odvedl ERIK LAMELA, který čistým způsobem připravil protihráče o míč. Argentinský ofenzivní hráč si to poté namířil do šestnáctky, kde "kladenským nártem" překonal brankáře Mejiase.
     
    16
    Ke středovému kruhu přispěchal Winks, který v tísni vracel zpět na kopačku Vertonghena, jenž se poté ještě pokoušel spolupracovat s brankářem Gazzanigou.
     
    15
    Tottenham se raději pokoušel uklidnit hru zpětnou nahrávkou až na vlastní polovinu, kde zmatkoval Sánchez. Nakonec mu na pomoc přispěchal kolega Dier.
    14. Gazzaniga podržel svůj celek, vychytal Nmechu.
     
    14
    Fantastický Gazzaniga! Byl to právě Nmecha, který si v pokutovém území položil na zem jednoho z protihráčů, následné přízemní zakončené zneškodnil brankář Spurs.
     
    14
    Mejias mohl odkopávat od své branky, přičemž jeho dalekonosná nabídka dopadla přesně k Nmechovi, jehož sklepnutí do strany našlo pouze kopačku Tangangy.
     
    13
    Lucas se na malý moment dostal do rozhozené obrany, avšak jeho nahrávku na levou stranu dokázal přečíst Howson, který odvracel do volného prostoru.
     
    12
    Tottenham si je vědom toho, že nemusí nikam pospíchat. Hned v úvodu utkání se mu povedlo otevřít skóre, proto sledujeme hodně rozvážné rozehrávky.
     
    11
    Do další akce se zapojil právě Nmecha, který narazil pouze do jednoho z protihráčů. Domácí se však daleko nedostali, Winksova nahrávka nebyla přesná.
     
    10
    Obrannou povinnost si dokázal splnit právě Sánchez, kterému se povedlo eliminovat Nmechu. Vzápětí se Tottenham opět dostal na opačnou polovinu.
     
    9
    Na vlastní polovině si o nahrávku řekl obránce Sánchez, který marně hledal své kolegy. Nakonec se mu ke spolupráci nabídl Sessegnon, jenž neprocpal míč na Lamelu.
     
    8
    Do kombinace se zapojil také Eriksen, jehož zpětnou nahrávku dokázal vystihnout pozorný středopolař Clayotn, kterému kolem sebe chyběli spoluhráči.
     
    7
    Domácí hráči celkem pohodlně kombinovali u svého pokutového území, načež se Dier rozhodl pro roztažení hry na Winkse, který nenašel vhodného adresáta.
     
    6
    Johnson si nevěřil na průnik kolem Tangangy, místo toho vyprodukoval zpětnou nahrávku až na kopačku obránce McNaira, který pro změnu přenášel hru.
     
    5
    Middlesbrough tak mohlo vhazovat, nicméně krátká kombinace přinesla pouze ztrátu hracího předmětu. Následně se Winks přesunul s míčem do bezpečí.
     
    4
    Spence to zkoušel nákopem na pravou stranu, kde se Wing pokoušel dostat se kolem bránícího Vertonghena, avšak tomu se povedlo odkopnout míč do autu.
     
    3
    Na první branku tohoto zápasu jsme tedy nemuseli dlouho čekat, hned z první šance udeřil favorit duelu. Middlesbrough to bude mít v tuto chvíli složité.
    2. Lo CELSO - 1:0
     
    2
    Tottenham právě vstřelil branku!
    Chyba hostujícího brankáře přináší pro Tottenham vedoucí branku! Mejias totiž chtěl rozehrát po zemi, nicméně jeho nahrávku dokázal vystihnout pozorný GIOVANI LO CELSO, který se s míčem dostal do pokutového území, odkud přízemním zakončením překonal španělského brankáře.
     
    2
    Tottenham Hotspur se hned v úvodu tohoto zápasu usadil na opačné polovině, kde se Lamelovi povedlo přenést hru na levou stranu, kde Sessegnon centroval k Howsonovi.
     
    1
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost domácí hráči, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Tanganga, Sánchez, Vertonghen, Sessegnon – Dier, Winks – Lo Celso, Eriksen, Lamela – Lucas
    Náhradníci: Vorm – Son, Alli, Aurier, Cirkin, Foyth, Skipp

    Middlesbrough FC: Mejias – Spence, Howson, McNair, Fry, Johnson – Wing, Clayton, Liddle – Nmecha, Fletcher
    Náhradníci: Brynn – Gestede, Malley, Roberts, Saville, Tavernier, Wood-Gordon

    Rozhodčí: Pawson – Hopton, Nunn.
     
    Jednoznačným favoritem tohoto souboje je Tottenham, který si postup pořádně zkomplikoval už v prvním duelu. Na hřišti Middlesbrough se krátce po změně stran dostal do nelichotivé pozice, neboť prohrával o jednu branku. Deset minut na to se Tottenhamu povedlo srovnat krok, navíc ve zbylých třiceti minutách už žádná další branka nepadla. Spurs tak budou dnes vstupovat do zápasu v roli domácího celku, což je značná výhoda. I tak si svěřenci Josého Mourinha celkem překvapivě přinesli pořádnou překážku, která může být osudová. Middlesbrough předvedlo v prvním vzájemném duelu velice dobrý výkon, na který se jistě bude chtít pokusit navázat.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Anglický FA Cup má na programu odvetný zápas v rámci 1/32 finále, ve kterém budeme sledovat souboj mezi Tottenham Hotspur a Middlesbrough FC.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:05.

    David Suchý

    Góly: 2. Lo Celso, 16. Lamela – 83. Saville


    Držení míče: 68 % : 32 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:8.
    Tottenham Hotspur: Gazzaniga – Tanganga, Sánchez, Vertonghen (C), Sessegnon – Dier (86. Alli), Winks – Lo Celso, Eriksen, Lamela – Lucas (61. Son)
    Náhradníci: Vorm – Son, Alli, Aurier, Cirkin, Foyth, Skipp

    Middlesbrough FC: Mejias – Spence (74. Tavernier), Howson (C), McNair, Fry, Johnson – Wing, Clayton, Liddle (57. Saville) – Nmecha (78. Gestede), Fletcher
    Náhradníci: Brynn – Gestede, Malley, Roberts, Saville, Tavernier, Wood-Gordon

    Rozhodca: Pawson – Hopton, Nunn