Buffalo – Vegas 4:2 (kon.) | Toronto – NJ Devils 7:4 (kon.) | Tampa Bay – LA Kings 4:3 (2:1 po s.n.)
NY Islanders – Detroit 8:2 (kon.) | Pittsburgh – Minnesota 7:3 (kon.) | Columbus – Boston 3:0 (kon.)
Ottawa – Chicago 2:3 (po pr.) | Winnipeg – Vancouver 4:0 (kon.) | Colorado – Dallas 2:3 (po pr.)
Edmonton – Nashville 4:2 (kon.) | Arizona – San Jose 6:3 (kon.)
po s.n. (2:1)
Tampa Bay Lightning
4:3 (2:2, 0:0, 1:1 - 0:0)
Los Angeles Kings
cz Streda 15.01.2020, 01:00 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    Steven STAMKOS - 4:3
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Tampa Bay Lightning.
    Autorem vítězné branky je STEVEN STAMKOS.
     
    4. séria
    2:1
    Mečbol pro Tampu! Stamkos překvapil Quicka střelou země – vzduch, jež zapadla do pravého horního rohu.
     
    2. séria
    1:1
    Nikolaj Prochorkin korunoval velmi dobrý výkon střelou, která s trochou štěstí prošla pod betony ruského gólmana.
     
    2. séria
    1:0
    Brayden Point to vzal hodně rychle a švihem vypálil mimo dosah Quickovy lapačky!
     
    60:49
    Králům se v posledních minutách vůbec nedaří na vhazování. Domácí se dostali do další kombinace, jenže Stamkos z levého kruhu minul poloprázdnou branku!
     
    59:01
    Jan Rutta byl trefen Cliffordovou hokejkou do obličeje. Rozhodčí to postřehli a Tampa tak může díky přesilovce rozhodnout ještě v základní hrací době.
    58:45 Nikita KUČEROV - 3:3
     
    58:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bolts skórují ve hře bez gólmana a pravděpodobně dostávají zápas do prodloužení! Anthony Cirelli porazil na buly Cartera a dostal puk k ose hřiště na NIKITU KUČEROV, jehož neskutečná dělovka z první prosvištěla nad vyrážečkou Quicka do pravého horního rohu jeho branky. Asistence: Anthony Cirelli.
     
    58:15
    Andrej Vasilevskij míří na střídačku. Lightning mají sto vteřin na to, aby vyrovnali v šesti proti pěti.
     
    56:23
    Vasilevskij nešikovně rozehrál o zadní mantinel na Clifforda. Před ním zívala prázdná branka, ale ruský gólman se do ní stihl na poslední chvíli vrátit.
     
    53:55
    Radost Tampy z vyrovnání byla skutečně předčasná. Kontrola u videa potvrdila Paquetteův zásah vysokou holí.
    53:55 Zásah Paquettea neplatí pro vysokou hůl
     
    53:55
    Erik Černák potáhl puk po pravé straně a z úhlu jej nahodil do předbrankového prostoru, kde jej Paquette ztečoval do sítě. S největší pravděpodobností tak učinil vysokou holí, takže rozhodčí zatím gól neuznávají.
    52:00 Dustin BROWN - 2:3
     
    52:00
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Rovných osm minut před koncem třetí části využívají Kings přesilovku a vrací se do vedení! Amadio pomohl Carterovi vyhrát vhazování a předal puk na modrou čáru k Walkerovi. Ten přihrál doleva na Prochorkina a DUSTIN BROWN jeho pokus protečoval do Vasilevského branky. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Sean Walker.
     
    51:25
    Paquette šikovně posunul puk před rozjetého Gourdea, který se v úniku marně pokoušel protlačit kotouč skrz pravý Quickův beton!
     
    50:14
    V polovině třetí třetiny tu máme další přesilovou hru pro Kings! Za hákování Lewise podruhé míří na trestnou lavici Alexandr Volkov.
     
    47:30
    Quick zaváhal za brankou, ale pak se stačil nějakým záhadným způsobem přesunout k levé tyči, aby po přihrávce Paláta zneškodnil velkou šanci Pointa.
     
    45:10
    Alexandr Volkov si neuvědomil, že hraje se zlomenou hokejkou. Rozhodčí si toho naopak všimli a udělili ruskému útočníkovi hodně netradiční dvouminutový trest.
     
    32:20
    Výhoda o jednoho muže se přesouvá na stranu Los Angeles. Za jednoznačné podražení Clifforda míří na trestnou lavici Tyler Johnson.
     
    30:03
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings (Jeff Carter – 2 min., sekání).
     
    28:48
    Toffoliho střelu z vrcholku levého kruhu dorážel Iaffalo. Vasilevskij byl bez šance na opakovaný zákrok, ovšem na brankovišti jej skvěle zastoupil Sergačjov!
     
    19:35
    Domácí kapitán Stamkos z ostrého úhlu o kousek minul a pak sledoval ránu od modré z dílny Sergačjova, který zasáhl tyč Quickovy branky!
    11:25 Steven STAMKOS - 2:2
     
    11:25
    Tampa právě vstřelila branku!
    Zatím to vypadá na pořádné gólové hody, ve dvanácté minutě je to už 2:2! STEVEN STAMKOS odvedl skvělou práci v souboji u obranné modré čáry, odkud vyslal kupředu Johnsona. Ten v protiútoku nechal zakončit Cirelliho, kterého Quick ještě skvěle vychytal, ale proti dorážce domácího kapitána už byl bez šance. Asistence: Anthony Cirelli, Tyler Johnson.
    10:06 Alex KILLORN - 1:2
     
    10:06
    Tampa právě vstřelila branku!
    Dvougólové manko Lightning vydrželo jen krátkou chvíli! Paquette nenechal vystřelit Cartera a pomohl založit protiútok Volkova. Ten si nabruslil mezi čtyři hráče a roztáhl hru na volnější levou stranu k ALEXI KILLORNOVI, jenž s chirurgickou přesností zavěsil k zadní tyči. Asistence: Alexandr Volkov, Kevin Shattenkirk.
    06:52 Kyle CLIFFORD - 0:2
     
    06:52
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Zničehonic vedou Kings už o dva góly! KYLE CLIFFORD si u vrcholku levého kruhu zpracoval odražený kotouč a střelou na zadní tyč překonal Vasilevského, který přes Černáka a Browna nemohl prakticky nic vidět. Asistence: Jeff Carter.
    04:18 Jeff CARTER - 0:1
     
    04:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Hosté se v páté minutě dostávají do vedení! Clifford u Vasilevského pravé tyče protečoval Forbortovu přihrávku zpoza kruhu na KYLEA CLIFFORDA a ten už měl snadný úkol v podobě střely do prázdné branky. Asistence: Kyle Clifford, Derek Forbort.

    Michal Břuchanský

    Góly a asistencie: 11. Killorn (Volkov, Shattenkirk), 12. Stamkos (Cirelli, T. Johnson), 59. Kučerov (Cirelli), rozh. náj. Stamkos – 5. J. Carter (Clifford, Forbort), 7. Clifford (J. Carter), 52. D. Brown (Prochorkin, Walker)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    0:0   Victor Hedman (TBL)
    0:0   Anže Kopitar (LAK)
    2. séria:
    1:0   Brayden Point (TBL)
    1:1   Nikolaj Prochorkin (LAK)
    3. séria:
    1:1   Nikita Kučerov (TBL)
    1:1   Adrian Kempe (LAK)
    4. séria:
    2:1   Steven Stamkos (TBL)
    2:1   Dustin Brown (LAK)


    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (McElhinney) – Rutta, Hedman (A), Shattenkirk, Sergačov, Černák, Coburn – Kučerov, B. Point, Palát – T. Johnson, Cirelli, Stamkos (C) – Gourde, Paquette, Killorn (A) – Volkov, Stephens, Verhaeghe.
    Los Angeles Kings: Quick (J. Campbell) – Doughty (A), Martinez, Walker, Forbort, Roy, B. Hutton – Toffoli, Kopitar (C), Iafallo – D. Brown, J. Carter (A), Clifford – Wagner, Amadio, A. Kempe – Lewis, Anderson-Dolan, Prochorkin.

    Rozhodca: McIsaac, Blandina – Gibbs, Racicot

    Diváci: 19 092