Bratislava Capitals – Martin 3:1 (kon.) | Pov. Bystrica – Skalica 0:2 (kon.) | Topoľčany – Levice 4:5 (po pr.)
Dubnica – Žilina 4:3 (3:2 po s.n.)
koniec
HC Baník Sokolov
4:1 (0:0, 0:1, 4:0)
HC Slovan Ústí nad Labem
cz Streda 15.01.2020, 18:00 • Zimní stadion Sokolov, Sokolov • Chance Liga - o účast v předkole • 12. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky: Střely na bránu: 46-26; Zablokované střely: 0-4; Vhazování: 56%-44%; Bloky: 4-0; Přesilové hry: 2/5-0/3; Trestné minuty: 6-20. (20:22:28)
     
    Ústí nad Labem podalo během první a druhé třetiny skvělý výkon a v polovině utkání se zaslouženě ujalo vedení zásluhou Ondřeje Bláhy, jenže v závěrečné třetině přišla ofenzivní smršť Sokolova. Matěj Zadražil a Jakub Vrána během pouhých 29 sekund obstarali bleskový obrat, po kterém se ještě prosadili Martin Osmík a v závěru Marek Švec. Oba dva poslední góly domácích padly během přesilové hry. Konečné skóre zní. HC Baník Sokolov 4 HC Slovan Ústí nad Labem 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    58:32
    Sokolov mohl skórovat během oslabení, když se po přečíslení dva na jednoho dostal v blízkosti brány do zakončení Matěj Zadražil, jenže David Stahl ho zřejmě fantasticky vychytal lapačkou!
     
    57:35
    Ústí nad Labem už se radovalo po dorážce v blízkosti levé tyče z gólu, jenže Jan Bednář se na brankové čáře fantasticky roztáhl a zabránil jistému gólu! Hosté nevyužili obrovskou šanci!
     
    56:52
    Vladislav Houška dostal dvě minuty za sekání a Ústí nad Labem si zahraje v závěru přesilovou hru. Skóre 4:1.
     
    56:36
    Vladimír Brož závěr neunesl a dostal osobní trest na deset minut za nesportovní chování. Hořký konec.
     
    56:36
    Baník právě vstřelil branku!
    MAREK ŠVEC se dostal před bránou k dorážce a neomylně puk poslal pod horní tyč! Další branka – 4:1. Asistence: Matěj Zadražil a Petr Vodička.
     
    55:31
    Vladimír Brož fauloval v pravém rohu obranného pásma svého týmu a dostal dvě minuty za hákování.
    55:07 Martin OSMÍK - 3:1
     
    55:07
    Baník právě vstřelil branku!
    MARTIN OSMÍK si najel v mezikruží na přihrávku Jaromíra Kverky z pravého křídla a poté střelou zápěstím mířil do levého horního rohu brány, puk sice v síti neskončil, vzápětí se ale prosadil z dorážky a využil přesilovou hru! Skóre zápasu 3:1! Asistence: Jaromír Kverka a Josef Stříbrný.
     
    54:31
    Tomáš Vildumetz byl nyní vyloučen na dvě minuty za hákování a Sokolov má k dispozici třetí přesilovou hru.
     
    54:27
    Josef Stříbrný se dostal k odraženému puku mezi kruhy a prudkou střelou trefil pravou tyč!
     
    53:31
    Zatímco v prostřední části byli výrazně aktivnější hokejisté Ústí nad Labem, tak závěrečná třetí třetina zatím patří domácím hráčům Baníku Sokolov.
     
    52:08
    Tomáš Urban si najel na vzdálenější levé tyči na přihrávku z pravého křídla a po přečíslení dva na jednoho mohl přidat třetí gól Sokolova, jenže trefil přesouvajícího se gólmana Davida Stahla!
     
    51:27
    Adam Křemen se na pravém křídle sice ocitl v tísni, přesto dokázal vypálit a prověřit pozornost brankáře Davida Stahla, který byl opět úspěšný a kotouč vyrazil.
     
    50:08
    Následovala střela domácích hokejistů z vrcholu levého kruhu pro vhazování, která skončila v lapačce Davida Stahla. Brankář Ústí nad Labem má hodně práce.
     
    49:45
    David Stahl si pohlídal prostor u své levé tyče brány a zmrazil volný kotouč rychle pod lapačkou.
     
    48:05
    Patrik Michálek mohl skórovat po střele z bodu levého kruhu pro vhazování, jenže jeho prudká střela zápěstím zamířila nad bránu Ústí nad Labem.
     
    47:33
    Domácí hokejisté vypálili na bodu levého kruhu pro vhazování a jejich tečovaná střela skončila v náručí připraveného brankáře hostí Davida Stahla.
     
    47:16
    Sokolov na ledě nyní dominuje a společně s jeho hrou ožili i fanoušci v hledišti zimního stadionu. Skóre je 2:1.
    46:21 Jakub VRÁNA - 2:1
     
    46:21
    Baník právě vstřelil branku!
    JAKUB VRÁNA si najel před bránu na parádní zpětnou přihrávku Tomáše Urbana zpoza levé tyče a vzápětí z blízkosti skóroval do prázdné brány! Sokolov během 29 sekund otočil skóre – 2:1! Asistence: Tomáš Urban a Josef Stříbrný.
    45:52 Matěj ZADRAŽIL - 1:1
     
    45:52
    Baník právě vstřelil branku!
    MATĚJ ZADRAŽIL si najel na krásnou zpětnou diagonální přihrávku z levého křídla a pak před vrcholem pravého kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, která nad pravým betonem Davida Stahla zamířila do vzdálenějšího levého horního rohu brány! Domácí konečně vyrovnali. Asistence: Marek Švec a Petr Přindiš.
     
    43:14
    Matěj Zadražil mohl vyrovnat po střele z hranice brankoviště, jenže minul levý horní roh brány!
     
    42:52
    Petr Přindiš napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, která na přední tyči brány skončila v lapačce brankáře Davida Stahla.
     
    42:24
    Sokolov předvedl nádhernou kombinační akci, jenže přihrávka zpoza brány byla zablokována a David Stahl rychle zmrazil volný kotouč pod lapačkou.
     
    41:33
    Vyloučený Ondřej Šafář se vrátil z trestné lavice zpět na led a začíná zkrácená přesilová hra Sokolova.
     
    41:06
    Tomáš Pšenička fauloval a za sekání byl vyloučen na dvě minuty. Bude se tedy hrát ve hře čtyři na čtyři.
     
    41:03
    Martin Osmík si najel před bránu na nádhernou diagonální přihrávku z pravé strany, jenže z blízkosti trefil jen hruď skvělého Davida Stahla!
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 24-23; Zablokované střely: 0-3; Vhazování: 56%-44%; Bloky: 3-0; Přesilové hry: 0/2-0/2; Trestné min.: 4-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 19:36.
    Ústí nad Labem prolomilo ledy a otevřelo skóre dnešního duelu
     
    Ústí nad Labem si během prostřední třetiny vytvořilo několik slibných brankových příležitostí a podařilo se mu prolomit bezbrankový stav, když se po krásném protiútoku a kombinační akci prosadil Ondřej Bláha. Skóre po druhé třetině dnešního utkání v Sokolově zní. HC Baník Sokolov 0 HC Slovan Ústí nad Labem 1.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:33
    Ondřej Šafář byl v závěru druhé třetiny vyloučen za nedovolené bránění. Druhá přesilová hra pro hosty.
     
    39:14
    Petr Přindiš mohl skórovat po rychlém protiútoku střelou z bodu levého kruhu pro buly, jenže jeho střela zápěstím byla zablokována a sražena mimo.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    37:35
    Tomáš Urban nyní vystřelil na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho střela těsně minula vzdálenější pravý horní roh brány. Kotouč poté skončil v ochranné síti.
     
    36:22
    Martin Osmík mohl vyrovnat střelou z bodu pravého kruhu pro vhazování, která mířila ke vzdálenější levé tyči, David Stahl ale puk vykopl pravým betonem a připsal si skvělý zákrok!
     
    35:39
    Erik Mareš se dostal na vrcholu pravého kruhu k táhlé střele zápěstím, na přední tyči byl ale domácí Jan Bednář připraven a levým betonem puk vykopl mimo.
     
    35:12
    Kapitán hostujícího týmu vzápětí znovu vystřelil z levého kruhu pro vhazování, Jan Bednář na přední tyči ale snadno zasáhl a udržel puk v náručí.
     
    34:48
    Ondřej Smetana vypálil na bodu levého kruhu a jeho tečovaná střela minula vzdálenější pravou tyč.
     
    33:51
    Ústí nad Labem hraje v dnešním střetnutí opravdu skvěle a nyní se vydalo směrem vpřed podél střídaček, kolmá přihrávka ale skončila na zakázaném uvolnění.
     
    32:13
    Nebezpečné nahození hostů z levého kruhu pro vhazování bylo nyní na přední tyči nepříjemně tečováno, Jan Bednář ale včas sevřel betony!
    31:35 Ondřej BLÁHA - 0:1
     
    31:33
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku!
    ONDŘEJ BLÁHA si teď najel na parádní přihrávku Daniela Kružíka z pravého křídla a nad lapačkou domácího Jana Bednáře vymetl vzdálenější pravý horní roh brány! Ústí nad Labem prolomilo ledy – 0:1. Asistence: Daniel Kružík a Tomáš Pšenička.
     
    31:19
    Matěj Zadražil mohl skórovat v blízkosti pravé tyče, jeho ostrá rána s příklepem ale skončila v boční síti.
     
    30:46
    Domácí Patrik Michálek na levém křídle vypálil ihned po buly od modré čáry a David Stahl opět puk podržel.
     
    30:10
    Martin Osmík vystřelil na vrcholu pravého kruhu pro buly zápěstím a jeho pokus skončil v náručí Davida Stahla, který po přestávce nemá příliš mnoho práce.
     
    28:26
    Vyloučený Jakub Vrána je zpět na ledové ploše a také Sokolov úspěšně přečkal početní převahu soupeře.
     
    28:20
    Hokejisté Ústí nad Labem se dostali k další střele na pravém křídle, tentokrát ale byla přizvednuta do ochranné sítě a domácí Jan Bednář nemusel zasahovat.
     
    27:48
    Ondřej Smetana teď vypálil na vrcholu pravého kruhu a jeho střela s příklepem mířila k přední pravé tyči, Jan Bednář se ale skvěle přesunul a levým betonem puk vyrazil! Další skvělý zákrok.
     
    26:56
    Jakub Vrána byl vyloučen za nedovolené bránění a Ústí nad Labem si zahraje první přesilovou hru v zápase.
     
    25:55
    Hosté rychle otočil hru a Tomáš Pšenička si chtěl vybruslit zpoza levé tyče před bránu, což se mu sice podařilo, jenže puk ztratil a Jan Bednář ho zmrazil pod lapačkou.
     
    25:44
    Po přestávce je mnohem aktivnější hráči Ústí nad Labem a Sokolov se nyní vydal do ojedinělého útoku, který na pravém křídle zastavilo postavení mimo hru.
     
    24:01
    Ondřej Smetana na levém křídle vypálil po přihrávce Daniela Kružíka zpoza brány, jeho prudká rána ale zamířila nad domácí bránu gólmana Jana Bednáře.
     
    23:47
    Šimon Jelínek na levém křídle rychle zavezl kotouč do útočného pásma a na bodu levého kruhu pro buly napřáhl ke střele, kterou Jan Bednář podržel v náručí.
     
    23:16
    Jan Bednář měl čistý výhled a střelu Ondřeje Smetany z vrcholu mezikruží ukryl snadno ve své lapačce.
     
    22:41
    Vít Jiskra vypálil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a jeho střela zřejmě byla na přední tyči brány zablokována. David Stahl každopádně neinkasoval.
     
    21:36
    Adam Křemen teď mohl skórovat po přihrávce zpoza brány, když vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu pro vhazování, jeho ostrá rána ale minula přední horní roh brány! Skvělá šance.
     
    20:16
    Vladislav Houška na pravém křídle nedokázal zpracovat poskakující kotouč a ocitl se v postavení mimo hru. Následuje vhazování před střídačkami.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 9-13; Zablokované střely: 0-2; Vhazování: 57%-43%; Bloky: 2-0; Přesilové hry: 0/2-0/0; Trestné minuty: 0-4.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 18:48.
     
    Ústí nad Labem vstoupilo do střetnutí hodně dobře a vytvořilo si hned několik slibných příležitostí, jenže Jan Bednář zůstal v domácí bráně nepřekonán. Sokolov se poté dostal do hry zásluhou dvou přesilových her, ani hostující brankář David Stahl ovšem kotouč za svá záda nepustil. Ačkoliv gól nepadl, utkání má vysoké tempo a přináší slibné šance na obou stranách. Skóre po první části. HC Baník Sokolov 0 HC Slovan Ústí nad Labem 0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:31
    Pavel Kordule vystřelil po rychlém protiútoku na bodu levého kruhu a jeho střela mířila do vzdálenějšího pravého rohu brány, Jan Bednář ale zasáhl levým ramenem.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    17:59
    Jan Havel se krásně protáhl mezi dvěma protihráči a podél trestných lavic pronikl do útočného pásma, následovala střela z ostrého úhlu, kterou Jan Bednář vyrazil, když na přední tyči zasáhl pravým betonem.
     
    16:27
    Petr Přindiš předvedl hodně riskantní přihrávku přes osu obranného pásma a Ondřej Bláha se dostal v pravém kruhu ke střele, která byla zablokována.
     
    15:39
    Domácí hokejisté nevyužili druhou přesilovou hru v řadě, nyní se ale na levém křídle dostali k nahození, které bylo na přední tyči sraženo za bránu. Tlak pokračuje.
     
    14:16
    David Stahl předvedl dva senzační zákroky, když nejprve vyrazil tvrdou bombu domácího týmu z mezikruží a vzápětí také dorážku, která přišla z pravého kruhu pro vhazování! Obrovská šance!
     
    13:40
    Petr Přindiš vypálil na ose útočného pásma a jeho bomba téměř od modré čáry prověřila pozornost Davida Stahla, který toho příliš mnoho neviděl.
     
    13:11
    Matěj Zadražil si najel v blízkosti levé tyče na prudké nahození z levého křídla a dokázal puk tečovat. Kotouč se ale od jeho hole odrazil do ochranné sítě.
     
    12:47
    Martin Osmík vypálil od modré čáry a puk se od přilby jednoho z hlavních rozhodčích odrazil do ochranné sítě. Následovalo vhazování v neutrální zóně kluziště.
     
    12:30
    Daniel Kružík fauloval v pravém rohu útočného pásma svého týmu a poté dostal dvě minuty za podrážení.
     
    12:11
    Šimon Jelínek se dostal na pravém křídle k nahození bekhendem, které skončilo v náručí Jana Bednáře.
     
    11:31
    Šimon Jelínek na levém křídle vlétl do útočného pásma rychle jako vítr, jenže poté byl nepříjemně tísněn a jednou rukou kotouč nedokázal nahodit před bránu.
     
    10:14
    Sokolov odpověděl prudkou ránou, která přišla z bodu levého kruhu, David Stahl ji ale vyrazil!
     
    09:36
    Jakub Müller vzápětí vystřelil ihned po vhazování na vrcholu levého kruhu a Jan Bednář si připsal další zákrok, když šel opět do kolen, aby puk zachytil v náručí.
     
    09:32
    Tomáš Pšenička měl před sebou na levém křídle volnou dálnici a na bodu kruhu pro vhazování napřáhl k prudké střele s příklepem, Jan Bednář šel ale rychle do kolen, aby puk podržel v náručí!
     
    09:22
    Adam Rulík si najel na levém křídle na zpětnou diagonální přihrávku Jakuba Vrány z pravého křídla a poté napřáhl ke střele, která skončila v náručí Davida Stahla.
     
    08:18
    Ústí nad Labem rychle proniklo do útočného pásma na pravém křídle a poté přišla nebezpečná zpětná přihrávka zpoza brány, hosté se ale ke střele těsně nedostali.
     
    06:49
    Jan Grim se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže ani nadvakrát Jana Bednáře nedokázal překonat a domácí brankář zmrazil kotouč pod lapačkou!
     
    06:39
    Pavel Kordule si najel před bránu na nahození z levého křídla a pěknou tečí se pokoušel puk usměrnit k pravé tyči, jenže puk skončil těsně vedle domácí brány.
     
    05:57
    Vladimír Brož na levém křídle vypálil od modré čáry a jeho střela s příklepem mířila ke vzdálenější pravé tyči, Jan Bednář ale skvěle zasáhl levým betonem.
     
    04:59
    Ve stejném momentě se vrátil na ledovou plochu vyloučený Jakub Müller a Ústí nad Labem hraje v plném počtu. Domácí se během přesilové hry dostali k jedné střele.
     
    04:59
    Slovan vyrazil podél střídaček do přečíslení dva na jednoho a Tomáš Pšenička mohl skórovat v oslabení, jenže jeho střela zápěstím skončila pouze na boční síti.
     
    04:14
    Domácí hokejisté se dostali ke střele na pravé straně útočného pásma, jenže následný pokus byl přizvednut do ochranné sítě. Vhazování po pravici Davida Stahla.
     
    03:41
    Ústí nad Labem dokázalo získat puk na pravé straně obranného pásma a poté ho podél střídaček vyhodilo až za bránu domácího brankáře Jana Bednáře.
     
    03:04
    Vladislav Houška si potáhl puk na osu útočného pásma a od modré čáry napřáhl k prudké střele zápěstím, kterou David Stahl dokázal sevřít mezi levou rukou a tělem.
     
    02:59
    Jakub Müller byl vyloučen na dvě minuty za vysokou hůl a Sokolov si zahraje první přesilovou hru zápasu.
     
    02:32
    Pavel Kordule skvěle forčekoval na levém křídle a dokázal udržet útočné pásmo Ústí nad Labem, jenže kotouč mu odskočil od hole a domácí hokejisté mohli rozehrát.
     
    01:41
    Petr Vodička nedokázal dosáhnout na prudkou rozehrávku podél trestných lavic a proti domácímu týmu se v rychlém sledu pískalo druhé zakázané uvolnění.
     
    01:10
    Jan Bednář dobře zasáhl proti prudké ráně od modré čáry, když puk mířící do levého horního rohu brány skvěle vytáhl vyrážečkou. První zákrok domácího brankáře.
     
    00:04
    Utkání bylo zahájeno a úvodní rozehrávka hostujícího Ústí nad Ladem podél střídaček zamířila na zakázané uvolnění. Následovalo vhazování před bránou Slovanu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Baník Sokolov: Bednář (Fečo) – Kadeřávek, Přindiš (A), Vodička, P. Michálek, Šafář, A. Rulík – Houška, M. Zadražil (A), Švec – Osmík, Kverka (C), Křemen – Stříbrný, Vrána, Urban – Jiskra, Pařízek, Křehlík. Hlavní trenér: Karel Mlejnek.

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Hamalčík) – Müller, Smetana (C), Vl. Brož (A), Mareš, Steinocher, Hes – Kružík (A), Pšenička, O. Bláha – J. Havel, Vildumetz, Filip – Jelínek, Kordule, Krliš – Grim. Hlavní trenér: Tomáš Mareš.

    Rozhodčí: Michal Kostourek, Martin Grech. Čároví: Miroslav Šimán, Martin Tvrdík.
     
    Vzájemné zápasy

    Oba týmy se střetly v letošní sezóně celkem třikrát a z vítězství se vždy radoval domácí tým. V říjnu a prosinci Ústí nad Labem a v listopadu Sokolov, když vyhrál 8:2.
    Minulý týden v HC Slovanu ukončil hostování Vladislav Houška
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Hráči Ústí nad Labem se potkali se Sokolovem v závěru prosince a v domácím prostředí vyhráli hladce 5:2, pak ovšem přišla série pěti porážek, kterou se HC Slovanu podařilo ukončit v posledním utkání proti Kadani, a po hladkém domácím vítězství 4:0 bude ve středu usilovat o druhé vítězství v řadě. Největší hrozbou hostujícího týmu je Tomáš Vildumetz. který byl vybrán do sestavy prosince a v současné chvíli je s jednačtyřiceti body za dvanáct gólů a 29 asistencí pátým nejproduktivnějším hráčem ligy. Skvěle se daří i Danielovi Kružíkovi, který letos zaznamenal 31 bodů za 10 branek a 21 asistencí.
    Baník sahal v Benátkách dlouho po výhře, nakonec ale prohrál
     
    HC Baník Sokolov

    Hokejisté Sokolova měli po základní části Chance ligy druhou nejhorší domácí bilanci a v současné chvíli už jsou úplně nejhorší, když doma vyhráli v základní hrací době z devatenácti zápasů pouze čtyřikrát a jednou po prodloužení. Kadaň v tomto ohledu domácí Sokolov předčila, když doma vyhrála celkem osm zápasů a šest v základní hrací době. Domácí hráči budou spoléhat na Jaromíra Kverku, který je v letošní sezóně dvanáctým nejproduktivnějším hráčem ligy se ziskem 35 bodů za 15 gólů a 20 asistencí. Stejný počet bodů mají také Petr Kafka z Frýdku-Místku a Petr Vampola ze Slavie.
    Úplný přehled pondělních výsledků obou skupin Chance ligy
     
    Sokolov se stále nachází na chvostu tabulky o účast v předkole a ve středu večer bude usilovat o vylepšení své velice nelichotivé domácí bilance proti jednomu z přijatelnějších soupeřů, kterým bude Ústí nad Labem. Slovan se vydává po sérii dvou domácích zápasů ven a bude se snažit potvrdit hladkou výhru nad Kadaní 4:0.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 46. M. Zadražil (Švec, Přindiš), 47. Vrána (Urban, Stříbrný), 56. Osmík (Kverka, Stříbrný), 57. Švec (M. Zadražil, Vodička) – 32. O. Bláha (Kružík, Pšenička)


    HC Baník Sokolov: Bednář (Fečo) – Kadeřávek, Přindiš (A), Vodička, P. Michálek, Šafář, A. Rulík – Houška, M. Zadražil (A), Švec – Osmík, Kverka (C), Křemen – Stříbrný, Vrána, Urban – Jiskra, Pařízek, Křehlík.
    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Hamalčík) – Müller, Smetana (C), Vl. Brož (A), Mareš, Steinocher, Hes – Kružík (A), Pšenička, O. Bláha – J. Havel, Vildumetz, Filip – Jelínek, Kordule, Krliš – Grim.

    Rozhodca: Michal Kostourek, Martin Grech. Čároví: Miroslav Šimán, Martin Tvrdík

    Diváci: 574