Toronto – Calgary 1:2 (0:1 po s.n.) | Florida – LA Kings 4:3 (kon.) | NY Islanders – NY Rangers 2:3 (kon.)
Philadelphia – Montreal 1:4 (kon.) | Washington – NJ Devils 5:2 (kon.) | Columbus – Carolina 3:2 (kon.)
Boston – Pittsburgh 4:1 (kon.) | Ottawa – Vegas 2:4 (kon.) | Nashville – Anaheim 2:4 (kon.)
Minnesota – Tampa Bay 3:2 (kon.) | Dallas – Buffalo 1:4 (kon.) | Colorado – San Jose 4:0 (kon.)
Vancouver – Arizona 3:1 (kon.)
koniec
Columbus Blue Jackets
3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Carolina Hurricanes
cz Piatok 17.01.2020, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    58:19 Nick FOLIGNO - 3:2
     
    58:19
    Columbus právě vstřelil branku!
    Už to vypadalo, že mají hosté situaci u své branky pod kontrolou, jenže jim do rozehrávky vlétl NICK FOLIGNO, který rychlým zakončením dává svému týmu třetí dnešní vedení! Bez asistence.
     
    56:43
    Na druhé straně pálil Jordan Martinook, k dorážce se dostal Brock McGinn i Nino Niederreiter, domácí Elvis Merzlikins je ovšem pevný jako skála.
     
    56:15
    Dva hráči Blue Jackets jeli na jediného obránce Hurricanes, Nyquist to vzal na sebe, jenže přestřelil.
    47:43 Neplatný gól – Zach WERENSKI
     
    47:43
    Zach Werenski vyjel od pravého mantinelu a střílel přesně na bližší tyč a celý Columbus už se radoval z gólu. Trenér Caroliny Rod Brind'amour si ale vzal trenérskou výzvu kvůli možnému ofsajdu. Videorozhodčí mu dal za pravdu, takže nerozhodný stav trvá dál!
    47:05 Jordan STAAL - 2:2
     
    47:05
    Carolina právě vstřelila branku!
    A máme opět vyrovnáno! Teuvo Teräväinen se už poměrně daleko od branky rychle vytočil a nahodil tak, aby JORDAN STAAL sklepl kotouč za bezmocného Merzlikinse. Asistence: Teuvo Teräväinen, Jake Gardiner.
    44:51 Cam ATKINSON - 2:1
     
    44:51
    Columbus právě vstřelil branku!
    Hosté propadli ve středním pásmu, takže se k puku dostal CAM ATKINSON, do jehož střely ještě zřejmě sáhl jeden z obránců soupeře a puk proletěl Petru Mrázkovi mezi pravou rukou a betonem. Asistence: Alexander Wennberg, Markus Nutivaara.
     
    43:33
    Dougie Hamilton už se do zápasu nevrátí kvůli zranění v dolní části těla. Velká ztráta pro Carolinu.
    36:20 Šance – Vladislav GAVRIKOV
     
    36:20
    Foligno se krásně uvolnil u pravého mantinelu a střílel na vzdálenější tyč, Mrázek vyrazil puk přímo před Gavrikova, ten ale nedokázal usměrnit skákající kotouč do odkryté sítě.
    29:15 Rozštěp Elvise MERZLIKINSE
     
    29:15
    Carolina je v laufu a ihned se tlačí do další akce. Merzlikins předvedl na brankové čáře úžasný rozštěp, jaký by mu mohla závidět nejedna gymnastka!
    28:38 Martin NEČAS - 1:1
     
    28:38
    Carolina právě vstřelila branku!
    Seth Jones při střele z první zlomil hokejku a po rychlé přihrávce od Lucase Wallmarka tak mohl na druhou stranu ujet MARTIN NEČAS. Tváří v tvář Elvisi Merzlikinsovi nezaváhal a zakončil přesně k pravé tyči. Asistence: Lucas Wallmark.
     
    19:10
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    16:13
    Další nahození Merzlikins vyrazil k hokejce Edmundsona, který už mohl uklízet do prázdné, lotyšský gólman ovšem i tohle zázračně zneškodnil.
     
    13:40
    Elvis Merzlikins asi svou bránu nějak zaklel, protože před ním byl úplně volný Nečas, poté Gardiner, oběma se ale puk v rozhodující chvíli zamotal na hokejce a nic z toho nebylo!
     
    11:46
    Dobrá zpráva pro fanoušky domácího týmu – Werenski je zpět na ledě, nejednalo se tedy o nic vážného.
     
    11:46
    Canes dlouho drželi puk v útočné třetině, jenže se stále zdráhají vystřelit. Nyní si ovšem vybojovali alespoň první přesilovou hru, neboť Scott Harrington před brankou podrazil Lucase Wallmarka a půjde si na dvě minuty sednout na trestnou lavici.
     
    09:42
    Zach Werenski (COL) v posledním střídání schytal střelu do nohy a odkulhal do šatny.
     
    03:54
    Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Warren Foegele – 2 min., držení).
     
    03:40
    Cam Atkinson střílel bekhendem z ostrého úhlu a rychle střelu dorážel, Mrázek vůbec nevěděl, kde má puk, z brankové čáry ho musel zachraňovat až obránce Edmundson.
    01:07 Emil BEMSTRÖM - 1:0
     
    01:07
    Columbus právě vstřelil branku!
    Stačila ovšem jedna jediná, když ve středním pásmu dostal přesnou přihrávku EMIL BEMSTRÖM, jenž zaskočil hostující obranu a svižným švihem nedal Petru Mrázkovi šanci. Asistence: Cam Atkinson, Vladislav Gavrikov.

    Ondřej Mikušek

    Góly a asistencie: 2. Bemström (Atkinson, Gavrikov), 45. Atkinson (Wennberg, Nutivaara), 59. N. Foligno – 29. Nečas (Wallmark), 48. J. Staal (T. Teräväinen, Gardiner)


    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Kivlenieks) – S. Jones, Werenski, D. Savard, Gavrikov, Nutivaara, Harrington – N. Foligno (C), Jenner (A), Nyquist – Atkinson (A), Dubois, Bemström – Stenlund, Wennberg, Gerbe – Robinson, Riley Nash, Lilja.
    Carolina Hurricanes: Mrázek (Reimer) – D. Hamilton, Slavin (A), Pesce, Gardiner, T. van Riemsdyk, Edmundson – T. Teräväinen, J. Staal (C), Svečnikov – Foegele, Haula, Aho – Nečas, Wallmark, Dzingel – Niederreiter, Martinook (A), B. McGinn.

    Rozhodca: Rehman, Pollock – Smith, Tobias.