Košice – Lipt. Mikuláš 1:2 (kon.) | Poprad – Zvolen 4:3 (kon.) | Michalovce – B. Bystrica 3:2 (po pr.)
HC Slovan – Detva 4:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:3 (1:0, 1:1, 2:2)
HKM Zvolen
Piatok 17.01.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 41. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Posledná dvadsaťminútovka napokon priniesla veľmi zaujímavý a dramatický hokej. Zvolenčania najprv dokázali v 47. minúte vyrovnať na 2:2 a nič nebolo isté. Popradčania zvýšili obrátky, skórovali Dalhuisen a Paločko. Počas powerplay skóroval v 59. minúte Špirko a Zvolenčania to opäť skúšali v šestici. Vyrovnávajúci gól už nepridali, a tak Poprad zdolal Zvolen 4:3. (20:24:28)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:58
    Hra je prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme. Už je o víťazovi rozhodnuté.
     
    59:48
    Puk je von z popradského útočného pásma, Trotter sa ešte stále pokúša o rýchly návrat puku do útočného pásma.
     
    59:22
    Špirko nahodil puk po strate útočného pásma späť do útočnej tretiny, oba tímy striedajú.
     
    58:42
    Tomek opäť korčuľuje na striedačku a Zvolenčania to skúsia znovu v šestici.
     
    58:04
    Zvolen dal gól!
    Zvolenčania v šestici znižujú a ešte to môže byť poriadne zaujímavé a dramatické. Corrin posielal spoza pravého kruhu prihrávku pred bránku, ktorú zasiahol RASTISLAV ŠPIRKO a dorazil do bránky.
    Asistencie: Willie Corrin.
     
    57:22
    Zvolenský brankár Tomek už odkorčuľoval na striedačku a Zvolenčania začínajú svoju powerplay.
     
    57:22
    Poprad dal gól!
    Ďalší úspešný popradský útok sa končí gólom. Ervingova delovka spoza ľavého kruhu skončila na zvolenskom hráčovi a následne puk z bránkoviska do bránky poslal MATÚŠ PALOČKO.
    Asistencie: Joona Erving, Colin Jacobs.
     
    56:45
    Svitana vyrazil dopredu po pravom krídle a ponúkol pred bránkovisko zaujímavú prihrávku Zagrapanovi. Ten napokon puk nezasiahol a ani ho netečoval.
     
    56:26
    Od modrej čiary nahadzoval puk Tomko. Jeho pokus sa odrazil od zadného mantinelu a prišiel ku Vošvrdovi. Popradský gólman v týchto hektických okamihoch pre istotu prikryl.
     
    55:57
    Lapšanský nahadzoval puk po mantineli. Za bránkou sa snažil pracovať Jacobs, ale aj hosťujúci Trotter. Zvolenčania napokon vzali puk pod kontrolu.
     
    55:20
    Corrin na pravom kruhu prenechával puk Marcinekovi, ktorý zakončoval z pravého kruhu. Mieril to na betón Vošvrdu.
     
    54:20
    Poprad dal gól!
    Popradskí hokejisti v zápase po tretíkrát vedú. Domáci vyrazili do prečíslenia, Laopšanský medzi kruhmi prenechal puk Jacobsovi, ktorého strelu Tomek vyrazil, ale na následnú dorážku od MIKEA DALHUISENA už nesiahol.
    Asistencie: Colin Jacobs, Adam Lapšanský.
     
    53:56
    Corrin to skúšal z pravého kruhu. Jeho zakončenie nebolo presné a puk letel mimo bránky. Zvolenčania však ešte istý čas ostali v útočnom pásme.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 2 694 divákov.
     
    53:29
    Ulrych stihol na modrej čiare zastaviť zvolenskú rozohrávku a následne preveril aj Tomekovu lapačku. Zvolenský gólman bol pripravený a reagoval okamžite.
     
    52:30
    Šikovne to skúšal teraz po pravom krídle Jozef Tibenský. Jeho zakončenie z pravého kruhu však mierilo iba do Vošvrdu.
     
    51:40
    Krížna prihrávka od zadného mantinelu smerovala na modrú čiaru, kde sa už pripravoval na strelu Parks, ale prihrávku si napokon nespracoval.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 8. Svitana (Zagrapan, Ulrych), 27. Takáč (Erving, Zagrapan), 55. Dalhuisen (Jacobs, Lapšanský), 58. Paločko (Erving, Jacobs) – 40. McPherson (Drgoň, Tomek), 47. Trotter (Špirko), 59. Špirko (Corrin)


    HK Poprad: Vošvrda (Nechvátal) – Kozák, Brejčák (A), Erving, Ulrych, Dalhuisen, Larkin, Česánek – Handlovský, Preisinger, Vandas – Takáč, Zagrapan (A), Svitana (C) – Lapšanský, Jacobs, Matúš Paločko – Matej Paločko, Bjalončík, Kundrik
    HKM Zvolen: T. Tomek (Hollý) – Betker, Švarný (C), Corrin, Stephenson, Drgoň (A), Tomko, Chlepčok, Meliško – Kelemen, Trotter, Parks – McPherson, Špirko (A), M. Halama – Thompson, Mráz, Kolenič – Tibenský, P. Halama, Marcinek

    Rozhodca: Štefik, Juhász – Durmis, Rojík

    Diváci: 2 694