Tranmere – Watford 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Tranmere Rovers
2:1 (1:0)
Watford FC
cz Štvrtok 23.01.2020, 20:45 • Prenton Park, Birkenhead • FA Cup • 3. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého fotbalu! V úterý se hrají opakované zápasy 3. kola anglického FA Cupu. Já Vás provedu soubojem mezi Tranmere Rovers z třetí ligy a Watfordem, což je účastník Premier League. V prvním zápase to vypadalo na jasný postup favorizovaných Hornets, kteří vedli po poločase už 3:0, ale po přestávce svůj náskok ztratili a hráči Tranmere si remízou 3:3 vybojovali opakovaný duel na svém hřišti.
     
    Watford FC:
    Fotbalisté Watfordu se letos dlouho krčili na dně tabulky Premier League, ale s novým manažerem Nigelem Pearsonem přišlo velké zlepšení a únik ze sestupových příček. Aktuálně mají Hornets na kontě 23 bodů a jsou na osmnáctém, tedy sestupovém místě. Pearson začal domácí bezgólovou remízou s Crystal Palace, poté jeho svěřenci prohráli 0:2 na hřišti vedoucího Liverpoolu. Z dalších pěti ligových duelů ale vybojovali hned tři výhry a v Sheffieldu ukopali alespoň remízu. Naposledy hráči Watfordu padli na hřišti Aston Villy 1:2.

    Posledních 5 zápasů Watfordu:
    Watford – Aston Villa 3:0
    Watford – Wolves 2:1
    Watford – Tranmere 3:3 (FA Cup)
    Bournemouth – Watford 0:3
    Aston Villa – Watford 2:1
     
    Tranmere Rovers:
    Účastník League One se těší na souboj s týmem z Premier League. Ten si Rovers vybojovali díky fantastickému druhému poločasu na hřišti Watfordu, v němž dotáhli třígólové manko. V ligové soutěži se přitom Tranmere nějak zvlášť nedaří. V tabulce mu patří až jednadvacáté místo, což je první sestupové. Na záchranu Whites ztrácejí tři body. Whites navíc čekají na výhru už pět ligových zápasů, v nichž získali jen dva body za remízy. V posledních zápase Rovers padli na svém hřišti, kde hostili Ipswich 1:2.

    Posledních 5 zápasů Tranmere:
    Tranmere – Blackpool 1:1
    Tranmere – Coventry 1:4
    Watford – Tranmere 3:3 (FA Cup)
    Southend – Tranmere 0:0
    Tranemre – Ipswich 1:2
     
    První zápas:

    Watford – Tranmere 3:3 (3:0)
    Góly: 12. Tom Dele-Bashiru, 14. Nathaniel Chalobah, 34. Roberto Pereyra – 65. Connor Jennings, 78. Manny Monthe, 87. Paul Mullin
     
    Utkání bylo odloženo kvůli nezpůsobilému stavu hrací plochy na Prenton Parku, který způsobily nepříznivé klimatické podmínky. Náhradní termín bude oznámen v nejbližších dnech.
     
    Utkání by se mělo odehrát ve čtvrtek 23. ledna od 20:45 hodin.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Watford rozehrává volný kop ze středu hřiště.
     
    3
    Tranmere zastavil v první útočné snaze ofsajd.
     
    5
    Domácí ztratili šanci po vhazování z levé strany hřiště, hraje znovu Watford.
     
    6
    V držení míče na středu hřiště Watford. Jeho útočný pokus končí autem.
     
    6
    Po nepovedené akci následuje odkop od domácí brány, kterého se zhostí Davies.
     
    9
    Tranmere v nebezpečném náběhu před branku. Watford se ubránil.
     
    11
    Hosté se tlačí do koncovky, zatím jsou z toho pouze odkopy od brány Rovers.
     
    14
    Watford ztroskotal při další útočné snaze.
     
    18
    Volný kop z nebezpečné pozice měli k dispozici hráči Tranmere. Rozehrávka se jim nevydařila.
     
    19
    Nebezpečný přímý kop i pro Watford. Ani tentokrát z toho není gól. Hrozí zatím zejména Pedro, který ale po levé straně nedostává moc prostoru. Měl by vyzkoušet jinou cestu.
     
    21
    Malá zajímavost ve chvíli, kdy měl Watford další nebezpečný útok. Pokud sečteme čísla hráčů hostí na hřišti a zvlášť na střídačce, pokaždé nám vyjde hodnota 344.
     
    22
    Stav hřiště není optimální, přesto se oba týmy snaží držet míč co nejvíc na hrací ploše. Dopředu se tlačili domácí, následuje odkop Bachmanna.
     
    23
    Znovu to zkoušel Joao Pedro. Útočník Watfordu má spíše poloviční šance, nedokáže se dostat až do pokutového území.
     
    24
    Tranmere pálil mimo branku. Tohle nebyla špatná příležitost. Přes pravou stranu se až na levou polovinu hřiště probil Corey Blackett-Taylor, ve sprintu mu ale rána nesedla.
     
    27
    Balón kontroluje Watford.
     
    28
    Hráči mají zatím velké problémy se zpracováním. Málokdy se kvůli špatnému stavu trávníku dokáži dostat do pokutového území. Nikdo si dnes není jistý tím, kam se balón odrazí. Možná uvidíme kuriózní trefu.
     
    29
    Domácí se zatím opírají o výkon středového forvarda Morgana Ferriera. Ten o sobě dává zřetelně vědět. Zatím ale Watford drží čisté konto.
     
    29
    Skvělý zákrok Daniela Bachmanna! Ten vyrazil pokus Morrise, míč se však odrazil přímou cestou před Taylora. Domácí záložník z výborné pozice minul.
     
    31
    Další standardka Tranmere, která si dělala naději na úspěch. Jenže trávník dnes nedovolí žádné parádní kousky před hranicí šestnáctky. Střela šla opravdu hodně vedle.
     
    35
    Další aktivita Tranmere po vhazování na útočné půli.
     
    35
    Sedmatřicetiletý veterán Neil Danns, který má zkušenosti ze zápasů Premier League v dresu Blackburnu nebo Birminghamu, teď zkoušel zakončovat z voleje.
     
    36
    Tranmere právě vstřelilo branku!
    Outsider utkání se ujímá vedení. Po rohovém kopu a velkém zmatku v pokutovém území se k zakončení odhodlal EMANUEL MONTHE. Tým z Premier League nebyl schopen odklidit balón do bezpečí a bude muset nakopnout své motory na plné otáčky. 1:0.
    36. MONTHE - 1:0
    36. MONTHE - 1:0
     
    44
    Pokračuje nevalný výkon hostů. Dlouho se tak nic nedělo.
     
    44
    Gray teď pozdě dohrál Petera Clarka. Ten se ze hřiště nějakou chvíli musel sbírat.
     
    45+1
    V závěru poločasu ještě jeden volný kop z předbrankového prostoru. Domácí pálí vedle, ale budou zahrávat další roh.
     
    45+2
    Další hrozba Rovers. Míč tentokrát skončil před brankovou čarou.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas, ve kterém jsme zejména vlivem bídného stavu hrací plochy neviděli směrem dopředu žádnou velkou parádu. Skóre určuje trefa z 36. minuty, o kterou se po rohovém kopu postaral Monthe. Pokud by se stav nezměnil ani v druhé půli, šli by hráči Tranmere Rovers už v neděli na Manchester United. Hráli by ovšem znovu v „písečně-blátivém“ domácím prostředí.
     
    Dnešní hřiště by mohlo týmu z Premier League nadělat pořádné potíže. Jde vidět, že nejlepší hráči Watfordu nejsou na nic podobného zvyklí. Nechávají za sebou míč, ten jim stále odskakuje od nohy. Hraje se zkrátka naprosto jiný fotbal, než jaký vídáme v nejvyšší anglické soutěži. Zatím herní obraz vyhovuje více Tranmere. Stačí jen, aby pokračovali v nastaveném trendu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Watford posílá hned na startu druhé půle na hřiště mladou krev. Kaylen Hinds nahradil nigerijského technika Dele-Bashiru.
     
    47
    Další roh pro Tranmere. Watford by mohla ztráta v prvním utkání, ve kterém vedli už 3:0, pořádně mrzet.
     
    48
    Nebezpečný útok zastavuje včas obrana hostujícího celku.
     
    49
    Watford na sklonku 48. minuty střílel na branku Tranmere.
     
    50
    Znovu se připomněli domácí hráči. Rána míří mimo tři tyče.
     
    51
    Obrovskou šanci na vyrovnání měl Joao Pedro. Hráč, který v prvním poločase téměř nebyl u balonu, teď hravě proskočil mezi stopery Tranmere, ale nepřekonal Scotta Daviese v brance. Domácí gólman si připsal důležitý zákrok proti přízemní střele.
     
    54
    Útok domácího celku má postupnou gradační tendenci, zatím ale hráči Rovers nejsou v šestnáctce.
     
    56
    Oba celky si teď předávají balon v oblasti středového kruhu.
     
    56
    Jennings zblízka zkontroloval holeň Josepha Hungboa, zákonitě musela přijít žlutá karta.
     
    57
    Obránci Tranmere zbrzdili Watford v jeho útočné snaze, bude se vhazovat od levé postranní čáry.
     
    57
    Domácí zatím působí velmi organizovaně. Dobrá práce trenéra Mickyho Mellona. Tranmere se velmi často nachází na útočné polovině a Watford si jen velmi těžko vypracovává lepší příležitosti.
     
    59
    Ferrier je trnem v oku hráčů Watfordu FC. Po dalším zákroku zůstal ležet na hrací ploše a po ošetření se ještě protahuje u postranní čáry.
     
    62
    Holebas se z volného přímého kopu položil do rány, kterou zastavila až levá tyč. Velké štěstí pro Tranmere, domácí ale stále vedou.
     
    63
    Po další výměně míče se k útoku odhodlali hráči Tranmere. Štěstí ani obrana hostí jim ale nepřálo.
     
    65
    Ferrier nakonec nemůže pro zranění pokračovat. Střídá ho Mullin, který dával gól z penalty v 87. minutě posledního zápasu.
     
    66
    Mullin se hned připomněl hráčům Watfordu, když si povodil Spencera-Adamse.
     
    68
    Watford právě vstřelil branku!
    Jose Holebas poslal krásný balón, kterého se záhy zmocnil příchozí KAYDEN HINDS. Ten pak neměl problém gólově zakončit. Tohle střídání se hostujícímu kouči povedlo, teď bude určitě spokojený. To se však nedá říct o celkové hře Watfordu, Tranmere bylo do této chvíle lepším celkem. Každopádně máme srovnáno na 1:1.
    68. HINDS - 1:1
     
    71
    Mullin mohl velmi záhy reagovat na inkasovaný gól, jenže štěstí se teď Rovers zrovna nedrží. Útočník Tranmere se pustil do sprinterského souboje o míč s brankářem Daviesem. Dokázal zvítězit, avšak zakončení z ostrého úhlu poslal pouze do tyče.
     
    72
    Watford už tolik nezkouší postupně kombinovat a uchyluje se k přímější cestě k brance. Záložní řada je hodně rychlým mezistupněm, míč se v ní dlouho neohřeje.
     
    75
    Holebas se po špatném rohu dostal k míči ještě jednou, následně jej poslal ke Kabaselemu, který ale nezamířil přesně. Pomalu se začíná blížit prodloužení.
     
    77
    Další nebezpečná šance Tranmere. Davies dokázal z vápna poslat balón až na hrotového útočníka Mullina. Bohužel domácí mají velký problém s přesností střelby a také technikou.
     
    81
    Deset minut plus nějaké to nastavení a můžeme jít do nadstavbové části zápasu. Tranmere předvedlo další útok.
     
    81
    Na hřiště přichází dvacetiletý mladík Dalby, který nahradí Pedra. Ten se mohl zapsat do střelecké listiny na počátku druhé půle, jenže ve velké šanci ho vychytal domácí brankář.
     
    84
    Jennings se mohl stát last-minute hrdinou, ale střelou z třiceti metrů se pravou nohou trefil vysoko nad branku.
     
    85
    Střelu mimo branku vyslali domácí.
     
    87
    Teď to byl Neil Danns, který využil poslední zbytky sil a pustil se do pokutového území. Těsně před tím, než mohl vypálit, ho skvělým skluzem zastavil Spencer-Adams.
     
    88
    Uvidíme, jestli domácí trenér sáhne k vystřídání Perkinse nebo Dannse. Oba toho dnes opravdu hodně oběhali. Watford hlavně kvůli nim nedokáže často sebrat odražené míče.
     
    90+1
    Už se hraje nastavení druhé půle. Ještě čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+1
    Ridehalghův nákop čapnul Bachmann.
     
    90+3
    Míč lítal ze strany na stranu, oba týmy ještě zkusily udeřit v posledních chvílích.
     
    90+5
    Konec základní hrací doby.
     
    Ve druhém poločase se dokázal prosadit střídající Hinds, kterého trenéři Watfordu poslali na hřiště už od 46. minuty. Gól dával po více než 20 minutách strávených na hrací ploše. Viděli jsme rozhodně větší množství vyložených šancí než v předchozí fázi hry, ale k Hindsovi se zkrátka již nikdo nepřidal. I odvetné utkání končí remízou, což v FA Cupu znamená vstupenku do prodloužení. V případě nerozhodného stavu po dalších 30 minutách bychom byli svědky penaltového rozstřelu. To by mohla být s dnešním stavem hřiště slušná zábava.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    93
    U několika hráčů Tranmere je vidět značná únava. Někteří z nich dokonce během krátké pauzy bojovali s křečí.
     
    94
    Watford bude zahrávat roh po odvrácení nebezpečného centru, jenž se snášel na Andre Graye.
     
    95
    Domácí obranu v pokutovém území zvládli. Scott Davies Holebasův kop vyboxoval.
     
    96
    Střela na bránu a další šance od rohového praporku pro Watford.
     
    97
    Další pekelně důležitý zákrok Daviese. Prověřil ho Callum Whelan, před střelou ale gólmanovi ve výhledu překážel Gray.
     
    98
    Jakoby Watford šetřil síly na prodloužení. Spíš ale domácím docházejí kyslíkové zásoby velmi rychlým tempem. V podstatě jsme zatím viděli pouze šance hostů.
     
    99
    Hosté občerstvují záložní řadu. Bennetts vystřídá na hrací ploše Hungba.
     
    103
    Také Micky Mellon posílá na hřiště nový vítr. Gilmour nahradí značně znaveného Dannse.
     
    104
    Morris si na zadní tyči naskočil na zakončení hlavou. Nedal.
     
    105
    Tranmere právě vstřelilo branku!
    Chvíli na to ale přichází hodně tvrdý úder pod pás. Z gólu se raduje PAUL MULLIN, který v 65. minutě nahradil na hřišti zraněného Ferriera. Byla to trefa do černého, vždyť stejný hráč v posledním vzájemném klání rozhodl o tom, že se dnes v Prenton Parku vůbec ještě mohlo hrát. Gólovou akci tentokrát připravil Ridehalgh, který naservíroval míč na hlavu střelce. 2:1 a velká šance na postup pro domácí celek.
    105. MULLIN - 2:1
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Okamžitá reakce Watfordu, Quina odchází výměnou za Wise.
     
    107
    Watford v držení míče. Zvládne reagovat na poslední akci v prvním poločase prodloužení, která zapadla do branky?
     
    109
    Taktické střídání domácího celku. Blackett-Taylor má splněno, nahradí jej Woods.
     
    110
    Neregistrujeme vážnější šanci.
     
    114
    Watford má volný kop na vlastní polovině. Všechny síly konsoliduje směrem k brance soupeře.
     
    115
    21. tým League One, třetí nejvyšší soutěže v Anglii, stále vede nad mužstvem z elitní ligy. Ten má posledních pět minut k dobru.
     
    117
    Vhazování z levé strany hřiště. Tlak Watfordu se stupňuje. Domácí se osvobodili dalším přímočarým odkopem.
     
    117
    Nevšední střídání, ale Tranmere prostě potřebuje hrát na čas. Odchází fotbalista, který naskočil až v 65. minutě druhého poločasu a zatím má na kontě rozdílový gól, Mullin. Nahradil ho Payne.
     
    120
    Poslední minuta hry. Tranmere má rohový kop.
     
    120+1
    Už běží nastavení druhé části prodloužení. Watford nastěhován v útoku.
     
    120+2
    Konec zápasu.
     
    FA Cup, země zázraků. Kdo by si byl pomyslel, že Tranmere dokáže postoupit poté, co na hřišti soupeře prohrával po prvním poločase 0:3. Inu, stalo se. V dnešním utkání byli Rovers údernějším týmem, dokázali se lépe vypořádat s nepřízní povrchu a velmi překvapivě berou postup do 4. kola nejslavnějšího poháru hraného ve Velké Británii. Tentokrát se jim podařilo vystrnadit celek z elitní Premier League a už v neděli se potkají s týmem Oleho Gunnara Solskjæra, Manchesterem United. Většina hráčů třetiligového celku právě prožívá absolutní vrchol své kariéry. Hrdinou dvojzápasu se jednoznačně stal Paul Mullin, který byl u dvou nejdůležitějších branek. Nejprve vyrovnával v 87. minutě minulého klání na 3:3 a dnes určil podobu konečného skóre v samotné polovině prodloužení. Po něm zůstal na světelné tabuli stav 2:1.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 12:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:21.
     
    On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (23:25:42)

    Patrik Czepiec

    Góly: 36. Monthe, 105. Mullin – 68. Hinds

    Karty:   56. Jennings (TNM)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 12:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 8:21.
    Tranmere Rovers: Davies – Ridehalgh, Monthe, Clarke, Caprice – Perkins, Danns (103. Gilmour) – Taylor (109. Woods), Jennings, Morris – Ferrier (65. Mullin; 119. Payne)
    Náhradníci: Nelson, Hepburn-Murphy, Gilmour, Pillings, Woods, Payne, Mullin

    Watford FC: Bachmann – Holebas, Spencer-Adams, Kabasele, Barrett – Hungbo (99. Bennetts), Dele-Bashiru (46. Hinds), Quina (106. Wise), Whelan – Gray, Pedro (81. Dalby)
    Náhradníci: Hinds, Dalby, Wise, Janjeva, Balogun, Dahlberg, Bennetts

    Rozhodca: Harrington – Beswick, Holmes