Nitra – Trenčín 1:5 (kon.) | Detva – Košice 4:2 (kon.) | Poprad – B. Bystrica 4:2 (kon.)
Nové Zámky – Miškovec 10:2 (kon.) | HC Slovan – Michalovce 3:0 (kon.) | Budapešť – Lipt. Mikuláš 4:2 (kon.)
koniec
HK Poprad
4:2 (1:0, 1:2, 2:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
Piatok 24.01.2020, 18:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR) • 43. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V poslednej dvadsaťminútovke predviedli lepší a koncentrovanejší výkon hokejisti Popradu. Najprv Zagrapan aj so šťastím skóroval v 51. minúte. Víťazstvo Popradu poistil gólom do prázdnej bránky Dalhuisen. Poprad získava tri body a pečatí šieste víťazstvo v rade. (20:26:38)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:31
    Puk je v obrannom pásme Popradu. Domáci kontrolujú záver zápasu a spolu so zaplneným hľadiskom si vychutnávajú pocit víťazstva.
     
    58:54
    Banskobystričania boli po inkasovanom góle úspešnejší na buly, no museli rozohrávať až spoza Melicherčíka. Hra je prerušená a vhadzuje sa v strednom pásme.
     
    58:24
    Poprad dal gól!
    Domáci si zrejme poisťujú víťazstvo v tomto zápase! Bystričania svoju hru bez brankára nezačali dobre a zamierili s pukom do obranného pásma. Museli nanovo rozohrávať, následne si v útočnom pásme zle prihrali. Puk na hokejku získal MIKE DALHUISEN, ktorý prepálil celé ihrisko z obranného pásma a skóroval!
    Asistencia: Colin Jacobs.
     
    57:53
    Marcel Melicherčík už odchádza na vlastnú striedačku a začína sa powerplay hostí!
     
    57:53
    Hra je v týchto chvíľach prerušená. Vhadzovať sa bude pred Vošvrdom a oddychový čas si berie tréner baranov Dan Ceman!
     
    57:38
    Svitana zamieril s pukom do útočného pásma, ale nenechal sa vyprovokovať. Bystričania sa rýchlo skoncentrovali a smerovali do útočnej tretiny.
     
    56:44
    Handlovský ponúkal puk v strednom pásme Matúšovi Paločkovi, ktorý sa však zbytočne dopredu nehrnul a iba puk posunul po mantineli.
     
    56:02
    Do útočného pásma zamierila aj elitná banskobystrická formácia na čele s Hickmottom. Spoločne s Hohmannom a Jääskeläinenom si však nerozumeli a bol z toho ofsajd.
     
    55:38
    Útočné pásmo sa podarilo udržať Žiakovi, ktorý nahadzoval puk od modrej čiary k zadnému mantinelu. Bystričania sa už k puku neprepracovali.
     
    54:58
    Mlynarovič dokázal získať puk v útočnom pásme a dostal sa k strele spoza ľavého kruhu. Jeho pokus Vošvrda dostatočne dobre videl.
     
    54:17
    Počas Ulrychovej strely od modrej čiary toho Melicherčík veľa nevidel. Preisinger mu poriadne zaclonil. Melicherčík vyrazil puk do vzduchu a následne puk spadol k zadnému mantinelu.
     
    53:46
    Teraz mali veľkú streleckú príležitosť aj hokejisti Banskej Bystrice. Adam Žiak sa dostal do dobrého postavenia medzi kruhmi a odtiaľ preveril Vošvrdu. Popradský brankár použil betóny a následne čelil aj ďalej strele z hokejky Lampera. Puk krásne zachytil semaforom do lapačky.
     
    53:04
    Vandas naskočil na ľad z trestnej lavice a okamžite sa zapojil do hry. Puk ponúkol Brejčákovi, ktorý prekorčuľoval dopredu po krídle a dával spätnú prihrávku pred bránku. Zachytili ju však len hostia.
     
    52:12
    Takáč sa zaprel v súboji s Mlynarovičom a vydoloval puk spoza jeho korčule. Opäť domáce mužstvo získalo niekoľko cenných sekúnd.
     
    51:43
    Za vlastnou bránkou sa puku zmocnil Dalhuisen. Ešte na modrú čiaru šprintoval veľmi rýchlo Cardwell, ale puk už v pásme zachytiť nedokázal.
     
    51:13
    Banskobystričania rozvíjali novú útočnú akciu spoza vlastnej bránky. Pri prechode útočnou modrou čiarou si však nerozumeli a Hohmann bol v ofsajdovom postavení.

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly a asistencie: 15. Preisinger (D. Brejčák, Handlovský), 34. Dalhuisen (Larkin, Jacobs), 51. Zagrapan (Ulrych, Erving), 59. Dalhuisen (Jacobs) – 28. Mlynarovič (Nemčík, J. Brejčák), 29. Bubela (Ihnačák, Šille)


    HK Poprad: Vošvrda (Kristín) – Dalhuisen, Larkin, Erving, Ulrych, D. Brejčák (A), Kozák, Česánek – Vandas, Jacobs, Lapšanský – Matúš Paločko, Preisinger, Handlovský – Svitana (C), Zagrapan (A), Takáč – Kundrik, Bjalončík, Matej Paločko
    HC´ 05 Banská Bystrica: Melicherčík (Beskorowany) – Southorn, Mihálik (A), Ďatelinka (C), Cardwell, Žiak, J. Brejčák, Nemčík, Lopejský – Jääskeläinen, Hickmott, Hohmann – Hrnka, Bubela, Ihnačák – Bartánus (A), Mlynarovič, Lamper – Kabáč, Gabor, Šille

    Rozhodca: Štefik, Stano – Šoltés, Smrek

    Diváci: 3 238