Česko – Rusko 1:5 (kon.)
koniec
Česko
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Rusko
cz Piatok 07.02.2020, 18:00 • Stiga Arena, Tranås • Euro Hockey Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 107 diváků. (20:01:50)
     
    Střely na branku: 12 – 26.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ruska, které vyhrálo výsledkem 5:1. Ruská reprezentace ovládla také poslední periodu, do které vstupovala při dvoubrankovém vedení. Na českém celku sice byla znát snaha s výsledkem něco udělat, avšak soupeřky si přichystaly další dva přesné zásahy, přičemž ta poslední byla do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Rusko ovládá také poslední minuta tohoto zápasu, na žádnou další změnu skóre to nevypadá. Zechovská přesto málem inkasovala, míč ale proletěl kousek vedle.
     
    58:20
    Kousek od středového kruhu se k puku dostala Šochinová, která se pohodlným způsobem dostala až do útočného pásma, kde nevyzrála na přesilu protihráček.
    56:37 ŠŤARJOVÁ - 1:5
     
    56:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je tu pátý přesná zásah ruského celku! České reprezentaci se příliš nepovedla hra bez brankářky, naopak se za modrou čárou dostala ke kotouči ALEVTINA ŠŤARJOVÁ, jenž bezpečně uklidila touš do prázdné svatyně.
     
    54:41
    Česko to zkouší v šesti!
    53:57 ŠAŠKINOVÁ - 1:4
     
    53:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hra ve čtyřech na obou stranách vyznívá lépe pro Rusko, které jde do tříbrankového vedení! Ganejevová přeposlala podél mantinelu na KRISTI ŠAŠKINOVOU, která se natlačila před Zechovskou, kterou dokázala prostřelit střelou k bližší brankové konstrukci.
    Asistence: Liana Ganejevová.
     
    53:31
    Vyloučení v týmu Rusko (Ludmila Beljaková – 2 min., sekání).
     
    52:05
    Vyloučení v týmu Česko (Natálie Mlýnková – 2 min., vražení na hrazení).
     
    52:01
    K vidění byla další přetahovaná o puk, tentokráte v pásmu ruské reprezentace. Kotouč nakonec vyšťourala Martinů, která byla zastavena podezřelým zákrokem.
     
    51:26
    Útočný výpad založila Martinů, který se daleko nedostala. K volnému předmětu se ale dostala Mašková, jejíž zakončení skončilo v lapačce Merkuševové.
     
    50:00
    Rusko spěchalo do přečíslení dva na jednoho. Beljaková šikovně přenechala do tandemu na Mitrofanovou, jenž z velké blízkosti neprostřelila Zechovskou.
     
    49:01
    Mills uspěchala přechod za modrou čáru, logicky se tak jednalo o ofsajdové postavení. Hra byla vykázána do středního pásma, na vhazování bylo úspěšnější Rusko.
     
    48:02
    Lerchová nejprve tvrdě dohrála protihráčku, načež po dalším souboji ona sama skončila na ledové ploše. Ani v jednom případě se ale nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    47:19
    V krátkém časovém sledu došlo k dalšímu přerušení, tentokráte se jednalo o ofsajdové postavení Ruska. Na ledovou plochu se tak opět dostaly druhé formace.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 11. Křížová (Lerchová) – 14. Pirogová (Šaškinová), 29. Beljaková (Pirogová, Ganejevová), 31. Ganejevová (Šochinová), 54. Šaškinová (Ganejevová), 57. Šťarjová


    Česko: Zechovská (Peslarová) – Radova, Pejšová, Horálková, Kosinová, Erbenová, Seroiszková, Martinů – Lerchová, Studentová, Křížová – Mlýnková, Hymlárová, Mills – Lédlová, Patočková, Haasová – Maškova, Sarnovská
    Rusko: Merkuševová (Morozová) – Nikolajevová, Šibanová, Ganejevová, Pirogová, Achmetová, Batalová, Čisťakovová, Zuboková – Mitrofanová, Vafinová, Pavlová – Šaškinová, Kanajevová, Marková – Šťarjová, Beljaková, Šochinová – Lebeděvová, Lichačjová, Kadirová

    Rozhodca: Furbergová, Nurmiová – Lovensövá, Anderssonová

    Diváci: 107