Česko – Rusko 1:5 (kon.)
koniec
Česko
1:5 (1:1, 0:2, 0:2)
Rusko
cz Piatok 07.02.2020, 18:00 • Stiga Arena, Tranås • Euro Hockey Tour (ženy)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešní utkání sledovalo 107 diváků. (20:01:50)
     
    Střely na branku: 12 – 26.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Ruska, které vyhrálo výsledkem 5:1. Ruská reprezentace ovládla také poslední periodu, do které vstupovala při dvoubrankovém vedení. Na českém celku sice byla znát snaha s výsledkem něco udělat, avšak soupeřky si přichystaly další dva přesné zásahy, přičemž ta poslední byla do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Rusko ovládá také poslední minuta tohoto zápasu, na žádnou další změnu skóre to nevypadá. Zechovská přesto málem inkasovala, míč ale proletěl kousek vedle.
     
    58:20
    Kousek od středového kruhu se k puku dostala Šochinová, která se pohodlným způsobem dostala až do útočného pásma, kde nevyzrála na přesilu protihráček.
    56:37 ŠŤARJOVÁ - 1:5
     
    56:37
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Je tu pátý přesná zásah ruského celku! České reprezentaci se příliš nepovedla hra bez brankářky, naopak se za modrou čárou dostala ke kotouči ALEVTINA ŠŤARJOVÁ, jenž bezpečně uklidila touš do prázdné svatyně.
     
    54:41
    Česko to zkouší v šesti!
    53:57 ŠAŠKINOVÁ - 1:4
     
    53:57
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Hra ve čtyřech na obou stranách vyznívá lépe pro Rusko, které jde do tříbrankového vedení! Ganejevová přeposlala podél mantinelu na KRISTI ŠAŠKINOVOU, která se natlačila před Zechovskou, kterou dokázala prostřelit střelou k bližší brankové konstrukci.
    Asistence: Liana Ganejevová.
     
    53:31
    Vyloučení v týmu Rusko (Ludmila Beljaková – 2 min., sekání).
     
    52:05
    Vyloučení v týmu Česko (Natálie Mlýnková – 2 min., vražení na hrazení).
     
    52:01
    K vidění byla další přetahovaná o puk, tentokráte v pásmu ruské reprezentace. Kotouč nakonec vyšťourala Martinů, která byla zastavena podezřelým zákrokem.
     
    51:26
    Útočný výpad založila Martinů, který se daleko nedostala. K volnému předmětu se ale dostala Mašková, jejíž zakončení skončilo v lapačce Merkuševové.
     
    50:00
    Rusko spěchalo do přečíslení dva na jednoho. Beljaková šikovně přenechala do tandemu na Mitrofanovou, jenž z velké blízkosti neprostřelila Zechovskou.
     
    49:01
    Mills uspěchala přechod za modrou čáru, logicky se tak jednalo o ofsajdové postavení. Hra byla vykázána do středního pásma, na vhazování bylo úspěšnější Rusko.
     
    48:02
    Lerchová nejprve tvrdě dohrála protihráčku, načež po dalším souboji ona sama skončila na ledové ploše. Ani v jednom případě se ale nejednalo o nedovolený zákrok.
     
    47:19
    V krátkém časovém sledu došlo k dalšímu přerušení, tentokráte se jednalo o ofsajdové postavení Ruska. Na ledovou plochu se tak opět dostaly druhé formace.
     
    46:03
    Česko až příliš dlouho kombinovalo, což nevedlo k ničemu nebezpečnému. Nahrávku k pravému kruhu navíc vystihla Pirogová, která odpálila puk do bezpečí.
     
    45:12
    Hodně prostoru měla obránkyně Čisťaková, jenž to překvapivě nezkoušela svižným pokusem, nýbrž pouze nahozením. Zechovská však prokázala připravenost.
     
    44:04
    Vyloučení v týmu Rusko (Anna Šibanová – 2 min., hrubost).
     
    43:05
    Za volným pukem spěchala Křížová, která byla v souboji příliš pozdě. České reprezentaci ale zdobilo dobré napadání, které ovšem nepřineslo zisk kotouče.
     
    42:08
    Po pravém křídle se vydala do pásma Patočková, která se navíc dostala až za ruskou branku. Nahrávka do mezibrankového prostoru ovšem nebyla nejpřesnější.
     
    41:05
    Na opačné straně jsme sledovali předávku k modré čáře, která byla ovšem hodně nepřesná. Útočnice Pavlová na ni nedosáhla, puk navíc sjel až za ruskou svatyni.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro Česko, které se jako první dostalo do vlastního pásma, načež se o rozehrávku starala pozorná Pejšová.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou také druhou třetinu, která nám rovněž nabídla dva přesné zásahy. O oba z nich se postaralo Rusko, jenž pokaždé využilo nabídnutou přesilovou hru. Česko se ke konci třetiny snažilo s výsledkem něco udělat, nepomohla tomu ani první přesilová hra.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:12
    Šibanová pouze zavezla kotouč za modrou čáru, čímž své formaci poskytla prostor ke střídání. To využila také česká smečka hráček, zároveň nám běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    37:33
    Obrannou povinnost si splnila česká obránkyně Radová, který vystihla jednu z nahrávek. Následná rozehrávka Ruska končí pouze zakázaným uvolněním.
     
    36:12
    Ruské hráčky zatím nemají větší problém s bráněním přesilové hry soupeřek. Lédlová navíc nahrávala mimo dosah Křížové, která tak musela pořádně zabrat.
     
    35:06
    Pejšová se prodrala podél pravého mantinelu, načež jsme sledovali přetahovanou za brankou. Ta trvala zhruba dvacet vteřin, Rusko vyhodilo do bezpečí.
     
    34:00
    Vyloučení v týmu Rusko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    33:47
    Vypadalo to na nedovolený zákrok jedné z protihráček, avšak tentokráte sudí nevylučovali. Směrem dopředu se tak vydala Pavlová, jenž vybojovala třetinu.
     
    33:14
    Prudká nahrávka měla na pravém křídle najít Lédlovou, avšak ta na nahrávku nedosáhla. Na opačné straně se do úniku dostal Marková, jenž neuspěla se střelou po ledě.
     
    32:17
    U středového kruhu se k volnému puku dostal Lédlová, která ho pouze nahazovala za branku Merkuševové. Česko se v útočném pásmu moc neohřálo.
     
    31:24
    Český celek se tak dostává do velice nelichotivé pozice, prohrává totiž o dvě branky. Tento zápas si totiž pořádně zkomplikoval dvěma vyloučeními hráček.
     
    30:59
    Oddechový čas pro Česko.
    30:59 GANEJEVOVÁ - 1:3
     
    30:59
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Také další přesilová hra končí v brance českého celku! Rusko se totiž dostaly k další pohledné kombinaci, přičemž parádní nahrávku vymyslela LIANA GANEJEJOVÁ, jejíž nabídku si jedna z protihráček srazila do vlastní branky.
    Asistence. Anna Šochinová.
     
    30:11
    Rusko tak hraje další přesilovou hru, navíc se mu povedlo uspět na vhazování. Posléze si do mezikruží sjela Beljaková, který svým pokusem minula branku.
     
    29:44
    Vyloučení v týmu Česko (Karolína Kosinová – 2 min., podrážení).
     
    28:24
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Náš dnešní soupeř využívá přesilovou hru, poprvé v tomto duelu se tak dostává do vedení! Po kombinaci se k puku dostala LUDMILA BELJAKOVÁ, která si se zakončením věděla rady.
    Asistence: Nina Pirogová, Liana Ganejevová.
     
    26:44
    Vyloučení v týmu Česko (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    Z technických důvodu budeme přinášet pouze změny stavu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první třetinu, která nám přinesla hodně ofenzivní podívanou. Aktivněji to zápasu vstoupilo Rusko, jenž si připravilo několik slibných pokusů, avšak do vedení se dostal český celek. Jednobrankové vedení však nevydrželo moc dlouho, Rusku se hodně rychle povedlo srovnat krok.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    Křížová se snažila neúnavným způsobem narušit rozehrávku soupeřek, nicméně se jí to nepovedlo. Zechovská si posléze poradila se slabým pokusem od modré čáry. Navíc nám běží poslední minuta první periody!
     
    18:11
    Moc nechybělo k tomu, aby se Beljaková natáhla po nahrávce od levého hrazení. Nakonec tomu tak nebylo, v opačném případě by Zechovská musela zasahovat.
     
    17:22
    Haasová dokázala převzít nahrávku, načež se dostala i za modrou čáru. Tam číhala smečka hladových protihráček, kterým se ovšem zatím nepovedlo zakročit.
     
    14:24
    Obrannou povinnost zvládla Ganejevová, která se poté sama postaral o rozjetí útočného výpadu. Její formace se daleko nedostala, u puku je jedna z protihráček.
    13:43 PIROGOVÁ - 1:1
     
    13:43
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Celkem bleskovým způsobem máme opět vyrovnáno! Ruské hráčky zvládly přetahovanou u levého hrazení, načež se Šaškinová dostala k nahrávce mezi kruhy, kde byla s okamžitou střelou úspěšná NINA PIROGOVÁ.
    Asistence: Kristi Šaškinová.
     
    12:30
    Sled nepřesností pokračuje, jednu z nich udělala také Kadirová. České hráčky si poté komplikovaly rozehrávku, kotouč se nakonec snesl na střídačku.
     
    11:13
    Na první branku jsme tedy nečekali zrovna moc dlouho, celkem překvapivě se do vedení dostalo Česko. Ruské hráčky tak musí mrzet řada nevyužitých šancí.
    10:27 KŘÍŽOVÁ - 1:0
     
    10:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu, do vedení se dostává česká reprezentace! DENISE KŘÍŽOVÉ se povedlo roztáhnout hru do tandemu na Lerchovou, jenž se dostala ke střele. Merkuševová vyrazila vedle sebe, kde střelou ze vzduchu uspěla právě Křížová.
    Asistence: Laura Lerchová.
     
    10:00
    Je za námi úvodní desetiminutovka tohoto zápasu, která nám zatím žádnou branku nepřinesla. Před malým momentem to slabým pokusem zkoušela Mašková.
     
    09:10
    Rusko se dostalo k pořádnému náporu, Zechovská měla v několika případech velké štěstí. Za zmínku stojí střela Beljakové, jenž prolétla kousek vedle tyče.
     
    08:05
    Zničehonic se přes českou obranu dostala Kanajevová, která se málem dostala až do slibného zakončení. Na poslední chvíli se vrátila jedna z protihráček.
     
    07:13
    Od modré čáry napřáhla Hymlárová, nicméně její projektil nedoletěl na místo určení. Soupeřky se ihned dostaly do protiútoku, avšak bez kýženého úspěchu.
     
    06:04
    Beljaková si navedla kotouč na bekhend, načež zkoušela vypálit směrem na branku. Zechovská si tímto pokusem poradila, puk odehrála do volného prostoru.
     
    05:11
    Haasová propouštěla kotouč za sebe, nicméně ruská obrana byla velice pevná. Vzápětí Marková přihrávala do vlastního pásma, oba celky navíc vystřídaly.
     
    04:04
    Celkem nebezpečným nahozením to zkoušela Šibanová, jenž v tísni stačila prověřit brankářku Zechovskou. Rusky se dostaly k tlaku, avšak ten posléze skončil.
     
    03:15
    Na ledovou plochu se vrátily první formace, jenomže ta česká se k ničemu vážnějšímu nedostala. Studentová sice hledala Lerchovou, avšak ta prohrála souboj.
     
    02:08
    Poté u pravého hrazení dokázala uspět Šťarjová, která posléze pouze nahazovala zpět za českou branku, kde se ale nenacházela žádná ze spoluhráček.
     
    01:06
    Za volným kotoučem jako první přispěchala Nikolajevová, který to stihla před vlastní modrou čárou. Rusky se dostaly pod nápor, nahození skončilo na brusli.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Rusko, které se s vypětím všech sil dostalo na druhou stranu, kde zatím Zechovská nemusela zasahovat.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Zechovská (Peslarová) – Radova, Pejšová, Horálková, Kosinová, Erbenová, Seroiszková, Martinů – Lerchová, Studentová, Křížová – Mlýnková, Hymlárová, Mills – Lédlová, Patočková, Haasová – Maškova, Sarnovská

    Rusko: Merkuševová (Morozová) – Nikolajevová, Šibanová, Ganejevová, Pirogová, Achmetová, Batalová, Čisťakovová, Zuboková – Mitrofanová, Vafinová, Pavlová – Šaškinová, Kanajevová, Marková – Šťarjová, Beljaková, Šochinová – Lebeděvová, Lichačjová, Kadirová

    Rozhodčí: Furbergová, Nurmiová – Lovensövá, Anderssonová.
     
    České hráčky mají za sebou první střetnutí v rámci turnaje Euro Hockey Tour, ve kterém změřily síly s nevyzpytatelným Švédskem. Český výběr dlouhou dobu vedl o jednu branku, v poslední periodě se však Švédsku povedlo srovnat krok. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých druhý bod ukořistilo právě Česko, které v případě vítězství proti Rusku, dosáhne na první pozici své skupiny. Na opačné straně stojí Rusko, které je mimo hru o celkové prvenství, nezvládlo totiž hned první skupinový duel. Souboj právě proti Švédsku nabídl čtyři branky, tři z nich však vstřelil právě švédský výběr, který je v tuto chvíli na prvním místě.
     
    Soupiska české ženské reprezentace pro závěrečný turnaj EHT ve Švédsku

    Brankářky:
    Klára Peslarová (MODO, Švédsko), Kateřina Zechovská (Bílina).

    Obránkyně:
    Pavlína Horálková (Krasnojarsk, Rusko), Tereza Radová (Olomouc), Karolína Kosinová (Příbram), Daniela Pejšová (MODO, Švédsko), Magdaléna Erbenová (Northwood School, USA), Klára Seroiszková (Karviná), Zuzana Martinů (Černošice).

    Útočnice:
    Denisa Křízová (Brynas, Švédsko), Michaela Pejzlová (Clarkson University, USA), Natálie Mlýnková (HTI Stars, Kanada), Klára Hymlárová (St. Cloud State University, USA), Alena Mills (Ufa, Rusko), Agáta Sarnovská, Laura Lerchová (obě MODO, Švédsko), Aneta Lédlová (Kadaň), Barbora Patočková (Příbram), Simona Studentová (Neuchâtel, Švýcarsko), Adéla Jůzková, Martina Mašková (obě University of Regina, Kanada), Hana Haasová (Opava).
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Česká hokejová reprezentace žen má na programu druhý duel v rámci turnaje Euro Hockey Tour, my budeme společně sledovat souboj proti Rusku. Zároveň se bude jednat o závěrečný turnaj před blížícím se mistrovstvím světa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    David Suchý

    Góly a asistencie: 11. Křížová (Lerchová) – 14. Pirogová (Šaškinová), 29. Beljaková (Pirogová, Ganejevová), 31. Ganejevová (Šochinová), 54. Šaškinová (Ganejevová), 57. Šťarjová


    Česko: Zechovská (Peslarová) – Radova, Pejšová, Horálková, Kosinová, Erbenová, Seroiszková, Martinů – Lerchová, Studentová, Křížová – Mlýnková, Hymlárová, Mills – Lédlová, Patočková, Haasová – Maškova, Sarnovská
    Rusko: Merkuševová (Morozová) – Nikolajevová, Šibanová, Ganejevová, Pirogová, Achmetová, Batalová, Čisťakovová, Zuboková – Mitrofanová, Vafinová, Pavlová – Šaškinová, Kanajevová, Marková – Šťarjová, Beljaková, Šochinová – Lebeděvová, Lichačjová, Kadirová

    Rozhodca: Furbergová, Nurmiová – Lovensövá, Anderssonová

    Diváci: 107