Boston – Montreal 4:1 (kon.) | LA Kings – Calgary 5:3 (kon.) | Vancouver – Chicago 3:0 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Chicago Blackhawks
cz Štvrtok 13.02.2020, 04:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (07:21:39)
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 18 871 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 7 střel, čas na ledě 17:41
    David Kämpf (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:46
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jacob Markström (VAN) 49 zákroků, 0 gólů, 100%
    2. Brandon Sutter (VAN) 1+2
    3. Patrick Kane (CHI) 0+0
     
    Střely na branku: 20 – 49
     
    Je konec! Vancouver dnes podal dobrý výkon a poráží Chicago 3:0! Hostující celek se prakticky celou třetí třetinu tlačil do útoku, vypracoval si několik přesilových her, jenže žádná z nich neskončila přesným zásahem. Jacob Markström dnes předvedl neskutečných 49 zákroků a stal se základním stavebním kamenem domácího triumfu! V samotném závěru se navíc do prázdné branky trefil Brandon Sutter!
     
    Konec zápasu.
     
    59:32
    Ještě jedno zakázané uvolnění pro domácí Vancouver. Domácí hráči se zmocnili kotouče v obranném pásmu a poslali jej přes všechny čáry.
     
    59:10
    Slater Koekkoek zajel za svou branku, kde počkal na dostřídání svých spoluhráčů a následně rozehrál prudkou přihrávkou na pravé křídlo.
     
    58:25
    Domácí hokejisté nadále nepolevují a napadají rozehrávku Chicaga v jeho obranném pásmu. Hráči v bílých dresech dnes prostě nemají svůj den.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
    57:51 Brandon SUTTER - 3:0
     
    57:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí celek totiž přidává zásah do prázdné branky! Přes celé kluziště se prosadil BRANDON SUTTER! Bez asistence.
     
    57:13
    Crawford už je na střídačce a Chicago zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    57:05
    Duncan Keith neudržel kotouč v útočném pásmu a Chicago musí rozjet novou akci od své klece. Domácí celek skvěle napadá.
     
    56:20
    Tanev se skvěle vrátil do obranného pásma, položil se pod nohy rozjetého soupeře a v pádu srazil kotouč pod beton vlastního brankáře.
     
    56:05
    Strome dojel přihrávku do útočného pásma, kde získal volný puk, jenže bekhendem neoslovil nikoho v bílém dresu Chicaga.
     
    55:24
    Elias Pettersson si po rychlém brejku domácího celku sjel na skákavou přihrávku před branku, ale střelou forhendem trefil beton hostujícího brankáře!
     
    55:05
    Patrick Kane ustál souboj v rohu útočného pásma, vymyslel přihrávku na modrou čáru, ale následné zakončení nemířilo mezi tři tyče.
     
    54:27
    Crawford vyjel z branky do rohu kluziště, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Chicagu zbývá posledních pět minut.
     
    54:07
    Domácí v plném počtu.
     
    53:28
    Adam Boqvist střílel od modré čáry, nicméně slabou střelou zápěstím trefil jen nohu obětavého obránce v modrém dresu. Vancouver brání skvěle.
     
    53:05
    Alex DeBrincat získal kotouč na modré čáře, vyjel s ním do útočného pásma, ale jeho střela jen zaduněla o mantinel za brankou Canucks.
     
    52:07
    Chicago si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Tyler Myers.
     
    52:01
    Další útočná akce Vancouveru končí přihrávkou na zakázané uvolnění. Kanadský celek ale nepouští svého soupeře do zakončení a kontroluje své vedení.
     
    51:29
    Loui Eriksson projel do útočného pásma, jenže jeho akci nepodpořil nikdo v modrém dresu Vancouveru. Hokejisté Chicaga se tak stačili vrátit.
     
    51:10
    Patrick Kane ustál souboj u mantinelu v útočném pásmu, vyslal bekhendovou zadovku na modrou čáru, ale ani tentokrát se hosté nedočkali zakončení.
     
    50:29
    Toews tentokrát vypomohl spoluhráčům z obrany, získal kotouč pro Chicago, jenže jeho dlouhá pobídka na Dominika Kubalíka byla předem čitelná.
     
    50:05
    Brandon Sutter zapomněl kotouč za sebou na vlastní modré čáře. Hokejista Vancouveru následně předvedl rychlý oblouk a vybojoval puk zpět.
     
    49:35
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Domácí Vancouver v posledních minutách zcela kontroluje své vedení a nepouští Chicago do střeleckých možností.
     
    49:05
    Elias Pettersson zadovkou uvolnil Virtanena, který zakončil příklepem, ale jeho pokus prosvištěl kolem vzdálenější tyčky. Vancouver drží útočné pásmo.
     
    48:28
    Bo Horvat skvěle napadal rozehrávku Chicaga v jeho obranném pásmu. Autor úvodní branky dnešního utkání získal čas pro své spoluhráče, kteří vystřídali.
     
    48:05
    Toews objel branku domácího celku, vybruslil si s kotoučem do střelecké pozice, jenže z otočky nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    47:39
    Hosté v plném počtu.
     
    47:00
    Crawford nyní předvedl takový baseballový zákrok. Hostující brankář si počkal na dlouho padající kotouč a schoval jej do své rukavice. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    46:28
    J. T. Miller dostal prostor na levé straně, vrátil přihrávku Virtanenovi, ale jeho pokus pro změnu minul branku těsně vedle levé tyčky.
     
    46:06
    Sutter před brankou tečoval nebezpečnou ránu od modré čáry, ale od jeho čepele vyletěl kotouč nad břevno hostující klece.
     
    45:39
    Vancouver si také zahraje přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Jonathan Toews.
     
    45:05
    Antoine Roussel se dostal do útočného pásma, kde ustál souboj s obráncem, jenže jeho pobídka skončila na betonu připraveného Crawforda.
     
    44:30
    Elias Pettersson si nepotykal se zpracováním na vlastní modré čáře. Domácí hokejista následně svou chybu napravil a procedil kotouč do bezpečí.
     
    44:05
    Duncan Keith nebezpečně tečoval nahození z pravé strany útočného pásma, ale Jacob Markström vytáhl další neskutečný zákrok betonem!
     
    43:26
    Domácí v plném počtu.
     
    43:00
    Až nyní vydolovali domácí hokejisté kotouč a pohotově jej odehráli mimo nebezpečný prostor. Hráči v modrém okamžitě peláší na střídačku.
     
    42:35
    Dominik Kubalík projel do útočného pásma, jenže si netroufl na zakončení a raději poslal přihrávku na modrou čáru. Chicago stále drží pásmo.
     
    42:05
    Mohlo být sníženo! Patrick Kane se dostal do zakončení, jenže střelou forhendem pouze orazítkoval horní tyč branky Vancouveru!
     
    41:26
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Adam Gaudette – 5 min., bitka + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Connor Murphy – 5 min., bitka).
     
    41:10
    Connor Murphy se otočil v útočném pásmu, dostal se do střelecké pozice, jenže jeho zakončení z ostrého úhlu trefilo jen boční síť.
     
    40:35
    Dominik Kubalík se hnal za přihrávkou do útočného pásma, jenže přihrávka byla o kousíček delší a český útočník se nedostal do zakončení bekhendem.
     
    40:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Kosatky se ihned vydaly do útoku, ale hned první akci zastavuje postavení mimo hru.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 6:36.
     
    Střely na branku: 15 – 33
     
    Druhá třetina končí! Také po čtyřiceti minutách může být spokojenější domácí Vancouver. Chicago bylo sice střelecky mnohem aktivnější, ale domácí celek dokázal přidat branku, když se po rychlé kombinaci v útočném pásmu prosadil Adam Gaudette! Poté se ještě strhla bitka, při které dostal naloženo hostující Caggiula. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:0.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:25
    Bo Horvat si v útočném pásmu našel odražený kotouč, přehodil si jej na forhend, ale jeho zakončení zápěstím prosvištělo kousek nad břevnem.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:35
    Quinn Hughes se rychlou brzdou zbavil napadajícího soupeře a odehrál kotouč mimo nebezpečný prostor. Hokejisté Vancouveru mohou zaútočit.
     
    38:04
    Virtanen dostal přihrávku na pravou stranu, ale ihned k němu přistoupil obránce v bílém, který mu přizvedl hokejku a odehrál puk do bezpečí.
     
    37:26
    Dominik Kubalík ukázal, že by se neztratil ani na trávníku. Český útočník si nohou zpracoval vysokou přihrávku, ale následným bekhendem vůbec netrefil branku.
     
    37:02
    Jacob Markström si dal pozor na střelu zápěstím z pravé strany útočného pásma a vychutnal si snadný zákrok. Domácí brankář vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    36:25
    Patrick Kane pro změnu poslal zpoza branky přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo v bílém se nedostal do zakončení. Hráči v modrém už jsou hodně unavení.
     
    36:03
    Patrick Kane dostal prudkou přihrávku na pravou stranu útočného pásma, jenže si musel kotouč zpracovávat v těžké pozici a vůbec nezakončil.
     
    35:32
    Hosté v plném počtu.
     
    35:10
    Tyler Myers nastřelil puk před branku, jenže nikdo v modrém dresu jeho pobídku nedokázal tečovat. Hokejisté v bílém se stále ne a ne osvobodit.
     
    34:28
    J. T. Miller dostal nabito na modrou čáru, jenže váhal se zakončením a poslal puk pouze na brusli obránce v bílém dresu. Canucks ale drží třetinu.
     
    34:00
    Vancouver se v úvodu své početní převahy nemůže usadit v útočném pásmu. Hokejisté v modrém mají problémy s přechodem modré čáry.
     
    33:32
    Také Vancouver si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podrážení si odsedí Kirby Dach.
     
    33:05
    Alex DeBrincat získal volný puk v obranném pásmu. Hokejisté v bílých dresech Chicaga zatím pokračují v dobrém napadání, ale dnes jim schází i kousek štěstíčka.
     
    32:23
    Horvat poslal zpoza branky zajímavou přihrávku mezi kruhy, jenže nikdo v modrém se k puku nedostal a obránci Chicaga opět odehráli kotouč do bezpečí.
     
    32:00
    Crawford drží šance Chicaga nad vodou! Elias Pettersson dostal přihrávku do úniku, jenže neměl rychlost a nedokázal si brankáře soupeře rozhýbat. Crawford jeho ránu mezi betony zastavil!
     
    31:28
    Ryan Carpenter vybojoval puk v souboji v útočném pásmu, ale přihrávkou mezi kruhy oslovil jen dobře postaveného hráče v modrém dresu.
     
    31:10
    Crawford vyjel za svou klec, kde zastavil rozehrávku Vancouveru a dokázal rozehrát na spoluhráče v bílém dresu Chicaga. Hosté mohou zaútočit.
     
    30:44
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Tanner Pearson – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Drake Caggiula – 5 min., bitka).
     
    30:44
    Drake Caggiula a Tanner Pearson předvedli divákům bitku! Domácí hráč ukázal své silové dispozice a poslal soupeře k ledu!
     
    30:18
    Zack MacEwen dostal přihrávku do rohu útočného pásma, kde ustál souboj s obráncem, jenže jeho bekhendová pobídka skončila u obránce v bílém.
     
    30:00
    Antoine Roussel schytal hodně tvrdý zákrok za vlastní klecí a velmi těžce se zvedá z ledové plochy! Uvidíme, zda bude schopen v utkání pokračovat!
     
    29:29
    Domácí v plném počtu.
     
    29:00
    Domácí hokejisté získali kotouč v obranném pásmu a dokázali jej vyhodit přes celé kluziště až ke Crawfordovi. Chicago musí rozjet novou akci.
     
    28:29
    Kubalík využil otevřený prostor na pravé straně útočného pásma, přehodil si puk na forhend, ale domácí brankář se proti jeho střele stačil přesunout.
     
    28:04
    Kane poslal bekhendem přihrávku pro Dominika Kubalíka, který zakončoval z dobré pozice, jenže český hokejista vůbec netrefil branku.
     
    27:29
    Hosté si zahrají přesilovku. Dvě minuty za vyhození puku dostává Brandon Sutter.
     
    27:22
    Adam Boqvist se probil do útočného pásma, krátkou kličkou se zbavil obránce, ale jeho nahození do prostoru mezi kruhy bylo hodně pomalé.
     
    27:10
    Erik Gustafsson dostal přihrávku na modrou čáru, odkud našel Connora Murphyho, ale jeho zakončení si domácí brankář Jacob Markström hravě pohlídal.
    26:25 Adam GAUDETTE - 2:0
     
    26:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kanadský celek přidává druhou branku! ADAM GAUDETTE stál na konci rychlé kombinace, kterou domácího hokejisté rozjeli v útočném pásmu a doklepl puk do odkryté branky! Chicago se ale ještě zlobí po jednom z tvrdých zákroků! Asistence: Antoine Roussel, Brandon Sutter.
     
    26:10
    Adam Gaudette dojel nahození do rohu útočného pásma, kde se zbavil svého soupeře, jenže jeho zadovka skončila na hokejce prvního obránce.
     
    25:38
    Jordie Benn nahodil puk od modré čáry na branku Chicaga, ale Crawford tentokrát nemusel zasahovat. Za hostujícího brankáře vyřešil situaci obránce.
     
    25:10
    Jake Virtanen dostal přihrávku na levé křídlo, ve velké rychlosti se prosmýkl do útočného pásma, ale bekhendem trefil jen beton brankáře.
     
    24:35
    Saad ustál souboj za domácí klecí, vybruslil si do rohu útočného pásma, jenže jeho přihrávka na modrou čáru byla moc prudká. Chicago musí vyklidit pásmo.
     
    24:05
    Slater Koekkoek dostal prostor na modré čáře a nahodil puk směrem na branku Vancouveru. Jeho pobídku ale vyrazil dobře postavený brankář.
     
    23:33
    Jacob Markström vytáhl neskutečný zákrok! Před švédským brankářem operoval Dach, ale domácí brankář se roztáhl a pravým betonem vykopl puk do bezpečí!
     
    23:27
    Domácí v plném počtu.
     
    23:05
    Keith dlouho otálel se založením další přesilovkové akce a jeho přihrávka skončila na holi domácího hráče. Vancouver se opět osvobozuje.
     
    22:22
    Patrick Kane projel s pukem do útočného pásma, udělal krásnou kličku, ale nahozením forhendem trefil prvního hráče před sebou.
     
    22:00
    Domácí hokejisté se v obranném pásmu dostali k odraženému kotouči a bez váhání jej dokázali vyhodit přes celé kluziště za branku Blackhawks.
     
    21:27
    Hosté si zahrají přesilovku. Zack MacEwen dostává dvě minuty za držení.
     
    21:25
    Horvat vyslal přihrávku do útočného pásma, jenže nikdo v modrém dresu se k jeho pobídce nedostal. Obránci Chicaga se dokázali včas vrátit.
     
    21:05
    Brandon Saad dostal hodně těžkou přihrávku do útočného pásma, udržel obránce na svých zádech, ale bekhendem trefil jen beton pozorného brankáře.
     
    20:26
    Dominik Kubalík se dostal do útočného pásma, kde si vzal volný kotouč, ale už nedokázal vyprodukovat přesnou přihrávku na modrou čáru.
     
    20:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Hokejisté v modrém se ihned vydali do útoku, ale na modré čáře zasáhl obránce Chicaga.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 5:38.
     
    Střely na branku: 7 – 17
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté domácího Vancouveru. Domácí Canucks sice vstoupili do utkání poněkud ospale a Chicago si v úvodních minutách vytvořilo několik nebezpečných situací. Jacob Markström svůj celek ale podržel. Hostující Kane dokonce procedil puk do sítě, ale branka neplatila. Chicago navíc po neúspěšné trenérské výzvě hrálo v oslabení a při přesilovce otevřel skóre Bo Horvat! Do kabin se proto jde za stavu 1:0.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:25
    Jake Virtanen dostal prudkou přihrávku na modrou čáru, ale pouze protečoval puk do útočného pásma. K jeho pobídce se nedostal nikdo v modrém.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    18:38
    Drake Caggiula se probil do útočného pásma a prověřil pozornost domácího brankáře. Jacob Markström jeho ránu viděl a puk bez problémů vyrazil.
     
    18:10
    Thatcher Demko poslal nahození po mantinelu do rohu útočného pásma. Za jeho pobídkou se hnal J. T. Miller, jenže z rohu neposlal přesnou přihrávku.
     
    17:40
    Bo Horvat si sjel na další přihrávku mezi kruhy, odkud pro změnu zakončoval bekhendem a jeho zakončení skončilo na betonu připraveného brankáře.
     
    16:35
    Kane zastavil pomalou rozehrávku domácího mužstva, zpracoval si volný puk, jenže ani jeho založení kombinace nebylo z kategorie povedených.
     
    16:08
    Domácímu celku rázem narostla křídla a Vancouver se nadále tlačí do útočného pásma. Hokejistů v modrých dresech je nyní plný led.
    15:33 Bo HORVAT - 1:0
     
    15:33
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí celek nakonec využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Vancouver se dokázal usadit v útočném pásmu. Brandon Sutter poslal přihrávku mezi kruhy a BO HORVAT pohotovou střelou nedal Crawfordovi šanci! Asistence: Brandon Sutter, J. T. Miller.
     
    15:00
    Znovu se hostům podařilo procedit puk přes všechny čáry za branku kanadského mužstva. Kosatky si zatím v přesilovce nepřipravily nebezpečnou pozici.
     
    14:28
    Hosté se v obranném pásmu zmocnili volného kotouče a dokázali jej poslat přes všechny čáry za branku domácího mužstva. Vancouver musí začít nanovo.
     
    14:07
    Krátce po vhazování se do zakončení položil Christopher Tanev, ale jeho dělovku hostující brankář dobře viděl a schoval kotouč do lapačky.
     
    13:58
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dylan Strome – 2 min., zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    13:58
    Branka nakonec skutečně neplatí!
     
    13:58
    Hostující kouč si nakonec ještě bere trenérskou výzvu!
     
    13:58
    Patrick Kane sice protlačil kotouč za záda domácího brankáře, ale rozhodčí okamžitě rozpažil! Branka nebude platit kvůli nájezdu jednoho z hráčů Chicaga do brankáře.
     
    13:35
    Kane napadal rozehrávku Vancouveru v jeho obranném pásmu. Domácí hokejisté dlouho váhali a sami se vystavili pod tlak. Následná rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    13:06
    Jordie Benn vyjel zpoza branky Chicago, poslal přihrávku na forhend Horvatovi, jenže druhý jmenovaný pohotovým zakončením netrefil branku.
     
    12:26
    Loui Eriksson projel do útočného pásma, kde si počkal na zpětnou přihrávku, ale jeho zakončení zápěstím skončilo na betonu připraveného brankáře.
     
    12:05
    Troy Stecher projel do útočného pásma, kde si přehodil puk na forhend, ale jeho zakončení skončilo v lapačce připraveného Crawforda. Vhazuje se po jeho levici.
     
    11:20
    Další akci kanadského celku zastavuje postavení mimo hru. Zack MacEwen už neudržel puk v útočném pásmu a vrátil se s ním přes modrou čáru.
     
    11:00
    Domácí celek v posledních minutách převzal aktivitu a snaží se útočit. Chicago navíc střídalo, jenže hokejisté v modrém nedokázali využít otevřený prostor.
     
    10:25
    Jake Virtanen získal odražený puk, projel s ním do středního pásma a nahozením o mantinel jej poslal do útočného pásma. Zadáci v bílém si ale poradili.
     
    10:05
    Alexander Edler dostal přihrávku za obranu, našel Roussela, který zaznamenal první střelecký pokus Vancouveru v dnešním utkání.
     
    09:20
    Domácí celek stále čeká na svou první střelu mezi tři tyče. Chicago vlétlo do utkání mnohem aktivněji a dostává soupeře pod tlak. Domácím fanouškům se výkon Canucks vůbec nelíbí a pomalu se začíná ozývat pískot.
     
    09:05
    Dominik Kubalík si vzal odražený kotouč v obranném pásmu a projel s ním do pásma útočného. Do zakončení se následně dostal Connor Murphy, ale bekhendem trefil brankářův beton.
     
    08:28
    Patrick Kane si vyjel na modrou čáru, odkud nahodil puk na branku soupeře. Domácí gólman měl dobře zakrytý výhled, ale nakonec ukryl puk mezi betony.
     
    08:10
    Loui Eriksson se otočil v obranném pásmu a vydal se do útoku. Ve středním pásmu ale narazil na hradbu těl v bílých dresech a o kotouč rychle přišel.
     
    07:38
    Tanner Pearson zavezl puk do útočného pásma a nahodil jej na zadní mantinel. Domácí hráč se k puku opět dostal, ale zadovkou našel jen soupeře.
     
    07:05
    Domácí Vancouver se sice snaží hrát aktivně, ale hosté mají v úvodu utkání mnohem lepší pohyb. Domácí celek stále čeká na své úvodní zakončení.
     
    06:35
    Connor Murphy dostal nabito na modrou čáru a zakončil bez přípravy. Jeho dělovka ale skončila jen na vnější konstrukci domácí klece.
     
    06:01
    Dominik Kubalík dostal přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově zakončoval příklepem, ale jeho dělovka forhendem skončila na betonu brankáře!
     
    05:35
    Jake Virtanen si tentokrát vybruslil do střelecké pozice a zakončil zápěstím. Jeho pokus ale brankář Crawfort vytěsnil vyrážečkou k mantinelu.
     
    05:10
    Jake Virtanen objel branku soupeře a vyslal prudkou přihrávku mezi kruhy. Tam ale bylo snad pět hráčů a kotouč se nakonec od jednoho z nich odrazil k mantinelu.
     
    04:21
    Domácí v plném počtu.
     
    04:00
    Znovu se domácím hráčům podařilo vybojovat odražený kotouč, který pohotově vyhodili přes všechny čáry za branku soupeře.
     
    03:25
    Další útočnou akci Blackhawks zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl v tomto případě Ryan Carpenter. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    03:06
    Domácí hokejisté se dostali k odraženému kotouči a dokázali jej vyhodit za modrou čáru. Hostující Chicago musí rozjet novou přesilovkovou akci.
     
    02:21
    Tyler Myers dostává dvě minuty za hákování a Chicago si zahraje první přesilovku.
     
    02:05
    Domácí hokejisté napadali rozehrávku soupeře hodně vysoko. Chicago se ale dostalo do útoku a domácí brankář musel vytáhnout zákrok betonem.
     
    01:39
    Alex DeBrincat dostal přihrávku do jízdy ve středním pásmu, prosmýkl se přes modrou čáru, ale jeho zakončení bylo hodně pomalé.
     
    01:10
    Alexander Edler nahodil puk od modré čáry na zadní mantinel. K odraženému kotouči se dostal J. T. Miller, ale jeho dorážka byla rovněž nepřesná.
     
    00:32
    Dominik Kubalík se z pravého křídla protlačil na pravý kruh, kde si přehodil puk na forhend, ale jeho ránu zápěstím zastavil bruslí pozorný obránce.
     
    00:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování, vydal se do útoku, ale zadáci Chicaga si na prudké nahození počkali a odehráli puk do bezpečí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před vhazováním zazní americká a kanadská hymna.
     
    Oba týmy už nastupují na led. Domácí Vancouver bude hrát v modrém, zatímco Chicago oblékne bílé dresy.
     
    Ještě před úvodním vhazováním se chystá slavnostní ceremoniál, při kterém budou vyřazeny dresy Henrika a Daniela Sedinových.
     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Předpokládané sestavy:

    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Ch. Tanev, Q. Hughes, Stecher, Edler, T. Myers, Jo. Benn – MacEwen, Horvat, J. T. Miller – Virtanen, E. Pettersson, Pearson – B. Sutter, Gaudette, Roussel – Eriksson, Beagle, Ju. Bailey.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith, C. Murphy, Boqvist, Määttä, Koekkoek – Caggiula, J. Toews, D. Kubalík – P. Kane, Dach, Saad – A. Nylander, Kämpf, DeBrincat – Highmore, Carpenter, Z. Smith..
     
    Češi a Slováci

    Dominik Kubalík (CHI) – 54 zápasů, 22 gólů, 11 asistencí
    David Kämpf (CHI) – 56 zápasů, 7 gólů, 7 asistencí
     
    Vzájemné zápasy

    3.1.2020 Vancouver – Chicago 7:5
    8.11.2019 Chicago – Vancouver 5:2
     
    Vancouver Canucks

    Naopak domácí Vancouver je na tom skvěle. Kanadský celek sehrál padesát sedm zápasů, ve kterých vybojoval šedesát sedm bodů a patří mu čtvrtá pozice Západní konference. Na devátý Winnipeg má k dobru ale jenom čtyři body a také ještě bude muset zabrat. Na domácím kluzišti ale Vancouver válí. Ve své aréně patří mezi nejlepší týmy v celé soutěži. V posledním duelu přerušil sérii čtyř porážek a vyhrál 6:2 nad Nashvillem.
     
    Chicago Blackhawks

    Hostující Chicago zatím prožívá nepovedenou sezónu. Blackhawks sehráli padesát šest zápasů, ve kterých vybojovali padesát osm bodů a zatím drží dvanáctou pozici Západní konference. Na pozice zaručující účast v bojích o Stanley Cup aktuálně ztrácí už šest bodů a a s bojem o postup to budou mít hodně těžké. Chicago totiž hodně inkasuje. Dosud obdrželo už 178 branek. Poslední čtyři utkání v řadě navíc prohrálo. Naposledy padlo na ledě Edmontonu výsledkem 3:5.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Vancouverem Canucks a Chicagem Blackhawks. Duel začíná ve 4:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 16. Horvat (B. Sutter, J. T. Miller), 27. Gaudette (Roussel, B. Sutter), 58. B. Sutter


    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Ch. Tanev, Q. Hughes, Stecher, Edler, T. Myers, Jo. Benn – MacEwen, Horvat, J. T. Miller – Virtanen, E. Pettersson, Pearson – B. Sutter, Gaudette, Roussel – Eriksson, Beagle, Ju. Bailey.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith, C. Murphy, Boqvist, Määttä, Koekkoek – Caggiula, J. Toews, D. Kubalík – P. Kane, Dach, Saad – A. Nylander, Kämpf, DeBrincat – Carpenter, Z. Smith, D. Strome.

    Rozhodca: Rank, Furlatt – Gibbs, Toomey

    Diváci: 18 871