Boston – Montreal 4:1 (kon.) | LA Kings – Calgary 5:3 (kon.) | Vancouver – Chicago 3:0 (kon.)
koniec
Vancouver Canucks
3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Chicago Blackhawks
cz Štvrtok 13.02.2020, 04:30 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům ledního hokeje! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání NHL mezi Vancouverem Canucks a Chicagem Blackhawks. Duel začíná ve 4:30.
     
    Chicago Blackhawks

    Hostující Chicago zatím prožívá nepovedenou sezónu. Blackhawks sehráli padesát šest zápasů, ve kterých vybojovali padesát osm bodů a zatím drží dvanáctou pozici Západní konference. Na pozice zaručující účast v bojích o Stanley Cup aktuálně ztrácí už šest bodů a a s bojem o postup to budou mít hodně těžké. Chicago totiž hodně inkasuje. Dosud obdrželo už 178 branek. Poslední čtyři utkání v řadě navíc prohrálo. Naposledy padlo na ledě Edmontonu výsledkem 3:5.
     
    Vancouver Canucks

    Naopak domácí Vancouver je na tom skvěle. Kanadský celek sehrál padesát sedm zápasů, ve kterých vybojoval šedesát sedm bodů a patří mu čtvrtá pozice Západní konference. Na devátý Winnipeg má k dobru ale jenom čtyři body a také ještě bude muset zabrat. Na domácím kluzišti ale Vancouver válí. Ve své aréně patří mezi nejlepší týmy v celé soutěži. V posledním duelu přerušil sérii čtyř porážek a vyhrál 6:2 nad Nashvillem.
     
    Vzájemné zápasy

    3.1.2020 Vancouver – Chicago 7:5
    8.11.2019 Chicago – Vancouver 5:2
     
    Češi a Slováci

    Dominik Kubalík (CHI) – 54 zápasů, 22 gólů, 11 asistencí
    David Kämpf (CHI) – 56 zápasů, 7 gólů, 7 asistencí
     
    Předpokládané sestavy:

    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Ch. Tanev, Q. Hughes, Stecher, Edler, T. Myers, Jo. Benn – MacEwen, Horvat, J. T. Miller – Virtanen, E. Pettersson, Pearson – B. Sutter, Gaudette, Roussel – Eriksson, Beagle, Ju. Bailey.

    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith, C. Murphy, Boqvist, Määttä, Koekkoek – Caggiula, J. Toews, D. Kubalík – P. Kane, Dach, Saad – A. Nylander, Kämpf, DeBrincat – Highmore, Carpenter, Z. Smith..
     
    Jak už je za oceánem zvykem, začne dnešní duel o několik minut později.
     
    Ještě před úvodním vhazováním se chystá slavnostní ceremoniál, při kterém budou vyřazeny dresy Henrika a Daniela Sedinových.
     
    Oba týmy už nastupují na led. Domácí Vancouver bude hrát v modrém, zatímco Chicago oblékne bílé dresy.
     
    Ještě před vhazováním zazní americká a kanadská hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování, vydal se do útoku, ale zadáci Chicaga si na prudké nahození počkali a odehráli puk do bezpečí.
     
    00:32
    Dominik Kubalík se z pravého křídla protlačil na pravý kruh, kde si přehodil puk na forhend, ale jeho ránu zápěstím zastavil bruslí pozorný obránce.
     
    01:10
    Alexander Edler nahodil puk od modré čáry na zadní mantinel. K odraženému kotouči se dostal J. T. Miller, ale jeho dorážka byla rovněž nepřesná.
     
    01:39
    Alex DeBrincat dostal přihrávku do jízdy ve středním pásmu, prosmýkl se přes modrou čáru, ale jeho zakončení bylo hodně pomalé.
     
    02:05
    Domácí hokejisté napadali rozehrávku soupeře hodně vysoko. Chicago se ale dostalo do útoku a domácí brankář musel vytáhnout zákrok betonem.
     
    02:21
    Tyler Myers dostává dvě minuty za hákování a Chicago si zahraje první přesilovku.
     
    03:06
    Domácí hokejisté se dostali k odraženému kotouči a dokázali jej vyhodit za modrou čáru. Hostující Chicago musí rozjet novou přesilovkovou akci.
     
    03:25
    Další útočnou akci Blackhawks zastavuje postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl v tomto případě Ryan Carpenter. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    04:00
    Znovu se domácím hráčům podařilo vybojovat odražený kotouč, který pohotově vyhodili přes všechny čáry za branku soupeře.
     
    04:21
    Domácí v plném počtu.
     
    05:10
    Jake Virtanen objel branku soupeře a vyslal prudkou přihrávku mezi kruhy. Tam ale bylo snad pět hráčů a kotouč se nakonec od jednoho z nich odrazil k mantinelu.
     
    05:35
    Jake Virtanen si tentokrát vybruslil do střelecké pozice a zakončil zápěstím. Jeho pokus ale brankář Crawfort vytěsnil vyrážečkou k mantinelu.
     
    06:01
    Dominik Kubalík dostal přihrávku na pravý kruh, odkud pohotově zakončoval příklepem, ale jeho dělovka forhendem skončila na betonu brankáře!
     
    06:35
    Connor Murphy dostal nabito na modrou čáru a zakončil bez přípravy. Jeho dělovka ale skončila jen na vnější konstrukci domácí klece.
     
    07:05
    Domácí Vancouver se sice snaží hrát aktivně, ale hosté mají v úvodu utkání mnohem lepší pohyb. Domácí celek stále čeká na své úvodní zakončení.
     
    07:38
    Tanner Pearson zavezl puk do útočného pásma a nahodil jej na zadní mantinel. Domácí hráč se k puku opět dostal, ale zadovkou našel jen soupeře.
     
    08:10
    Loui Eriksson se otočil v obranném pásmu a vydal se do útoku. Ve středním pásmu ale narazil na hradbu těl v bílých dresech a o kotouč rychle přišel.
     
    08:28
    Patrick Kane si vyjel na modrou čáru, odkud nahodil puk na branku soupeře. Domácí gólman měl dobře zakrytý výhled, ale nakonec ukryl puk mezi betony.
     
    09:05
    Dominik Kubalík si vzal odražený kotouč v obranném pásmu a projel s ním do pásma útočného. Do zakončení se následně dostal Connor Murphy, ale bekhendem trefil brankářův beton.
     
    09:20
    Domácí celek stále čeká na svou první střelu mezi tři tyče. Chicago vlétlo do utkání mnohem aktivněji a dostává soupeře pod tlak. Domácím fanouškům se výkon Canucks vůbec nelíbí a pomalu se začíná ozývat pískot.
     
    10:05
    Alexander Edler dostal přihrávku za obranu, našel Roussela, který zaznamenal první střelecký pokus Vancouveru v dnešním utkání.
     
    10:25
    Jake Virtanen získal odražený puk, projel s ním do středního pásma a nahozením o mantinel jej poslal do útočného pásma. Zadáci v bílém si ale poradili.
     
    11:00
    Domácí celek v posledních minutách převzal aktivitu a snaží se útočit. Chicago navíc střídalo, jenže hokejisté v modrém nedokázali využít otevřený prostor.
     
    11:20
    Další akci kanadského celku zastavuje postavení mimo hru. Zack MacEwen už neudržel puk v útočném pásmu a vrátil se s ním přes modrou čáru.
     
    12:05
    Troy Stecher projel do útočného pásma, kde si přehodil puk na forhend, ale jeho zakončení skončilo v lapačce připraveného Crawforda. Vhazuje se po jeho levici.
     
    12:26
    Loui Eriksson projel do útočného pásma, kde si počkal na zpětnou přihrávku, ale jeho zakončení zápěstím skončilo na betonu připraveného brankáře.
     
    13:06
    Jordie Benn vyjel zpoza branky Chicago, poslal přihrávku na forhend Horvatovi, jenže druhý jmenovaný pohotovým zakončením netrefil branku.
     
    13:35
    Kane napadal rozehrávku Vancouveru v jeho obranném pásmu. Domácí hokejisté dlouho váhali a sami se vystavili pod tlak. Následná rozehrávka skončila na zakázaném uvolnění.
     
    13:58
    Patrick Kane sice protlačil kotouč za záda domácího brankáře, ale rozhodčí okamžitě rozpažil! Branka nebude platit kvůli nájezdu jednoho z hráčů Chicaga do brankáře.
     
    13:58
    Hostující kouč si nakonec ještě bere trenérskou výzvu!
     
    13:58
    Branka nakonec skutečně neplatí!
     
    13:58
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Dylan Strome – 2 min., zdržování hry / neúspěšná trenérská výzva).
     
    14:07
    Krátce po vhazování se do zakončení položil Christopher Tanev, ale jeho dělovku hostující brankář dobře viděl a schoval kotouč do lapačky.
     
    14:28
    Hosté se v obranném pásmu zmocnili volného kotouče a dokázali jej poslat přes všechny čáry za branku domácího mužstva. Vancouver musí začít nanovo.
     
    15:00
    Znovu se hostům podařilo procedit puk přes všechny čáry za branku kanadského mužstva. Kosatky si zatím v přesilovce nepřipravily nebezpečnou pozici.
     
    15:33
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí celek nakonec využívá přesilovou hru a dostává se do vedení! Vancouver se dokázal usadit v útočném pásmu. Brandon Sutter poslal přihrávku mezi kruhy a BO HORVAT pohotovou střelou nedal Crawfordovi šanci! Asistence: Brandon Sutter, J. T. Miller.
    15:33 Bo HORVAT - 1:0
     
    16:08
    Domácímu celku rázem narostla křídla a Vancouver se nadále tlačí do útočného pásma. Hokejistů v modrých dresech je nyní plný led.
     
    16:35
    Kane zastavil pomalou rozehrávku domácího mužstva, zpracoval si volný puk, jenže ani jeho založení kombinace nebylo z kategorie povedených.
     
    17:40
    Bo Horvat si sjel na další přihrávku mezi kruhy, odkud pro změnu zakončoval bekhendem a jeho zakončení skončilo na betonu připraveného brankáře.
     
    18:10
    Thatcher Demko poslal nahození po mantinelu do rohu útočného pásma. Za jeho pobídkou se hnal J. T. Miller, jenže z rohu neposlal přesnou přihrávku.
     
    18:38
    Drake Caggiula se probil do útočného pásma a prověřil pozornost domácího brankáře. Jacob Markström jeho ránu viděl a puk bez problémů vyrazil.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:25
    Jake Virtanen dostal prudkou přihrávku na modrou čáru, ale pouze protečoval puk do útočného pásma. K jeho pobídce se nedostal nikdo v modrém.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! Po úvodní dvacetiminutovce mohou být spokojenější hokejisté domácího Vancouveru. Domácí Canucks sice vstoupili do utkání poněkud ospale a Chicago si v úvodních minutách vytvořilo několik nebezpečných situací. Jacob Markström svůj celek ale podržel. Hostující Kane dokonce procedil puk do sítě, ale branka neplatila. Chicago navíc po neúspěšné trenérské výzvě hrálo v oslabení a při přesilovce otevřel skóre Bo Horvat! Do kabin se proto jde za stavu 1:0.
     
    Střely na branku: 7 – 17
     
    Další třetina začne přibližně v 5:38.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Hokejisté v modrém se ihned vydali do útoku, ale na modré čáře zasáhl obránce Chicaga.
     
    20:26
    Dominik Kubalík se dostal do útočného pásma, kde si vzal volný kotouč, ale už nedokázal vyprodukovat přesnou přihrávku na modrou čáru.
     
    21:05
    Brandon Saad dostal hodně těžkou přihrávku do útočného pásma, udržel obránce na svých zádech, ale bekhendem trefil jen beton pozorného brankáře.
     
    21:25
    Horvat vyslal přihrávku do útočného pásma, jenže nikdo v modrém dresu se k jeho pobídce nedostal. Obránci Chicaga se dokázali včas vrátit.
     
    21:27
    Hosté si zahrají přesilovku. Zack MacEwen dostává dvě minuty za držení.
     
    22:00
    Domácí hokejisté se v obranném pásmu dostali k odraženému kotouči a bez váhání jej dokázali vyhodit přes celé kluziště za branku Blackhawks.
     
    22:22
    Patrick Kane projel s pukem do útočného pásma, udělal krásnou kličku, ale nahozením forhendem trefil prvního hráče před sebou.
     
    23:05
    Keith dlouho otálel se založením další přesilovkové akce a jeho přihrávka skončila na holi domácího hráče. Vancouver se opět osvobozuje.
     
    23:27
    Domácí v plném počtu.
     
    23:33
    Jacob Markström vytáhl neskutečný zákrok! Před švédským brankářem operoval Dach, ale domácí brankář se roztáhl a pravým betonem vykopl puk do bezpečí!
     
    24:05
    Slater Koekkoek dostal prostor na modré čáře a nahodil puk směrem na branku Vancouveru. Jeho pobídku ale vyrazil dobře postavený brankář.
     
    24:35
    Saad ustál souboj za domácí klecí, vybruslil si do rohu útočného pásma, jenže jeho přihrávka na modrou čáru byla moc prudká. Chicago musí vyklidit pásmo.
     
    25:10
    Jake Virtanen dostal přihrávku na levé křídlo, ve velké rychlosti se prosmýkl do útočného pásma, ale bekhendem trefil jen beton brankáře.
     
    25:38
    Jordie Benn nahodil puk od modré čáry na branku Chicaga, ale Crawford tentokrát nemusel zasahovat. Za hostujícího brankáře vyřešil situaci obránce.
     
    26:10
    Adam Gaudette dojel nahození do rohu útočného pásma, kde se zbavil svého soupeře, jenže jeho zadovka skončila na hokejce prvního obránce.
     
    26:25
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kanadský celek přidává druhou branku! ADAM GAUDETTE stál na konci rychlé kombinace, kterou domácího hokejisté rozjeli v útočném pásmu a doklepl puk do odkryté branky! Chicago se ale ještě zlobí po jednom z tvrdých zákroků! Asistence: Antoine Roussel, Brandon Sutter.
    26:25 Adam GAUDETTE - 2:0
     
    27:10
    Erik Gustafsson dostal přihrávku na modrou čáru, odkud našel Connora Murphyho, ale jeho zakončení si domácí brankář Jacob Markström hravě pohlídal.
     
    27:22
    Adam Boqvist se probil do útočného pásma, krátkou kličkou se zbavil obránce, ale jeho nahození do prostoru mezi kruhy bylo hodně pomalé.
     
    27:29
    Hosté si zahrají přesilovku. Dvě minuty za vyhození puku dostává Brandon Sutter.
     
    28:04
    Kane poslal bekhendem přihrávku pro Dominika Kubalíka, který zakončoval z dobré pozice, jenže český hokejista vůbec netrefil branku.
     
    28:29
    Kubalík využil otevřený prostor na pravé straně útočného pásma, přehodil si puk na forhend, ale domácí brankář se proti jeho střele stačil přesunout.
     
    29:00
    Domácí hokejisté získali kotouč v obranném pásmu a dokázali jej vyhodit přes celé kluziště až ke Crawfordovi. Chicago musí rozjet novou akci.
     
    29:29
    Domácí v plném počtu.
     
    30:00
    Antoine Roussel schytal hodně tvrdý zákrok za vlastní klecí a velmi těžce se zvedá z ledové plochy! Uvidíme, zda bude schopen v utkání pokračovat!
     
    30:18
    Zack MacEwen dostal přihrávku do rohu útočného pásma, kde ustál souboj s obráncem, jenže jeho bekhendová pobídka skončila u obránce v bílém.
     
    30:44
    Drake Caggiula a Tanner Pearson předvedli divákům bitku! Domácí hráč ukázal své silové dispozice a poslal soupeře k ledu!
     
    30:44
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Tanner Pearson – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Drake Caggiula – 5 min., bitka).
     
    31:10
    Crawford vyjel za svou klec, kde zastavil rozehrávku Vancouveru a dokázal rozehrát na spoluhráče v bílém dresu Chicaga. Hosté mohou zaútočit.
     
    31:28
    Ryan Carpenter vybojoval puk v souboji v útočném pásmu, ale přihrávkou mezi kruhy oslovil jen dobře postaveného hráče v modrém dresu.
     
    32:00
    Crawford drží šance Chicaga nad vodou! Elias Pettersson dostal přihrávku do úniku, jenže neměl rychlost a nedokázal si brankáře soupeře rozhýbat. Crawford jeho ránu mezi betony zastavil!
     
    32:23
    Horvat poslal zpoza branky zajímavou přihrávku mezi kruhy, jenže nikdo v modrém se k puku nedostal a obránci Chicaga opět odehráli kotouč do bezpečí.
     
    33:05
    Alex DeBrincat získal volný puk v obranném pásmu. Hokejisté v bílých dresech Chicaga zatím pokračují v dobrém napadání, ale dnes jim schází i kousek štěstíčka.
     
    33:32
    Také Vancouver si zahraje přesilovku. Dvě minuty za podrážení si odsedí Kirby Dach.
     
    34:00
    Vancouver se v úvodu své početní převahy nemůže usadit v útočném pásmu. Hokejisté v modrém mají problémy s přechodem modré čáry.
     
    34:28
    J. T. Miller dostal nabito na modrou čáru, jenže váhal se zakončením a poslal puk pouze na brusli obránce v bílém dresu. Canucks ale drží třetinu.
     
    35:10
    Tyler Myers nastřelil puk před branku, jenže nikdo v modrém dresu jeho pobídku nedokázal tečovat. Hokejisté v bílém se stále ne a ne osvobodit.
     
    35:32
    Hosté v plném počtu.
     
    36:03
    Patrick Kane dostal prudkou přihrávku na pravou stranu útočného pásma, jenže si musel kotouč zpracovávat v těžké pozici a vůbec nezakončil.
     
    36:25
    Patrick Kane pro změnu poslal zpoza branky přihrávku na modrou čáru, jenže nikdo v bílém se nedostal do zakončení. Hráči v modrém už jsou hodně unavení.
     
    37:02
    Jacob Markström si dal pozor na střelu zápěstím z pravé strany útočného pásma a vychutnal si snadný zákrok. Domácí brankář vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    37:26
    Dominik Kubalík ukázal, že by se neztratil ani na trávníku. Český útočník si nohou zpracoval vysokou přihrávku, ale následným bekhendem vůbec netrefil branku.
     
    38:04
    Virtanen dostal přihrávku na pravou stranu, ale ihned k němu přistoupil obránce v bílém, který mu přizvedl hokejku a odehrál puk do bezpečí.
     
    38:35
    Quinn Hughes se rychlou brzdou zbavil napadajícího soupeře a odehrál kotouč mimo nebezpečný prostor. Hokejisté Vancouveru mohou zaútočit.
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:25
    Bo Horvat si v útočném pásmu našel odražený kotouč, přehodil si jej na forhend, ale jeho zakončení zápěstím prosvištělo kousek nad břevnem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! Také po čtyřiceti minutách může být spokojenější domácí Vancouver. Chicago bylo sice střelecky mnohem aktivnější, ale domácí celek dokázal přidat branku, když se po rychlé kombinaci v útočném pásmu prosadil Adam Gaudette! Poté se ještě strhla bitka, při které dostal naloženo hostující Caggiula. Po čtyřiceti minutách tak platí stav 2:0.
     
    Střely na branku: 15 – 33
     
    Další třetina začne přibližně v 6:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Vancouver uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Kosatky se ihned vydaly do útoku, ale hned první akci zastavuje postavení mimo hru.
     
    40:35
    Dominik Kubalík se hnal za přihrávkou do útočného pásma, jenže přihrávka byla o kousíček delší a český útočník se nedostal do zakončení bekhendem.
     
    41:10
    Connor Murphy se otočil v útočném pásmu, dostal se do střelecké pozice, jenže jeho zakončení z ostrého úhlu trefilo jen boční síť.
     
    41:26
    Vyloučení v týmu Vancouver Canucks (Adam Gaudette – 5 min., bitka + 2 min., sekání).
    Vyloučení v týmu Chicago Blackhawks (Connor Murphy – 5 min., bitka).
     
    42:05
    Mohlo být sníženo! Patrick Kane se dostal do zakončení, jenže střelou forhendem pouze orazítkoval horní tyč branky Vancouveru!
     
    42:35
    Dominik Kubalík projel do útočného pásma, jenže si netroufl na zakončení a raději poslal přihrávku na modrou čáru. Chicago stále drží pásmo.
     
    43:00
    Až nyní vydolovali domácí hokejisté kotouč a pohotově jej odehráli mimo nebezpečný prostor. Hráči v modrém okamžitě peláší na střídačku.
     
    43:26
    Domácí v plném počtu.
     
    44:05
    Duncan Keith nebezpečně tečoval nahození z pravé strany útočného pásma, ale Jacob Markström vytáhl další neskutečný zákrok betonem!
     
    44:30
    Elias Pettersson si nepotykal se zpracováním na vlastní modré čáře. Domácí hokejista následně svou chybu napravil a procedil kotouč do bezpečí.
     
    45:05
    Antoine Roussel se dostal do útočného pásma, kde ustál souboj s obráncem, jenže jeho pobídka skončila na betonu připraveného Crawforda.
     
    45:39
    Vancouver si také zahraje přesilovku. Dvě minuty za hákování dostává Jonathan Toews.
     
    46:06
    Sutter před brankou tečoval nebezpečnou ránu od modré čáry, ale od jeho čepele vyletěl kotouč nad břevno hostující klece.
     
    46:28
    J. T. Miller dostal prostor na levé straně, vrátil přihrávku Virtanenovi, ale jeho pokus pro změnu minul branku těsně vedle levé tyčky.
     
    47:00
    Crawford nyní předvedl takový baseballový zákrok. Hostující brankář si počkal na dlouho padající kotouč a schoval jej do své rukavice. Vhazuje se po jeho pravici.
     
    47:39
    Hosté v plném počtu.
     
    48:05
    Toews objel branku domácího celku, vybruslil si s kotoučem do střelecké pozice, jenže z otočky nedokázal zakončit mezi tři tyče.
     
    48:28
    Bo Horvat skvěle napadal rozehrávku Chicaga v jeho obranném pásmu. Autor úvodní branky dnešního utkání získal čas pro své spoluhráče, kteří vystřídali.
     
    49:05
    Elias Pettersson zadovkou uvolnil Virtanena, který zakončil příklepem, ale jeho pokus prosvištěl kolem vzdálenější tyčky. Vancouver drží útočné pásmo.
     
    49:35
    Hraje se dlouhou dobu bez přerušení. Domácí Vancouver v posledních minutách zcela kontroluje své vedení a nepouští Chicago do střeleckých možností.
     
    50:05
    Brandon Sutter zapomněl kotouč za sebou na vlastní modré čáře. Hokejista Vancouveru následně předvedl rychlý oblouk a vybojoval puk zpět.
     
    50:29
    Toews tentokrát vypomohl spoluhráčům z obrany, získal kotouč pro Chicago, jenže jeho dlouhá pobídka na Dominika Kubalíka byla předem čitelná.
     
    51:10
    Patrick Kane ustál souboj u mantinelu v útočném pásmu, vyslal bekhendovou zadovku na modrou čáru, ale ani tentokrát se hosté nedočkali zakončení.
     
    51:29
    Loui Eriksson projel do útočného pásma, jenže jeho akci nepodpořil nikdo v modrém dresu Vancouveru. Hokejisté Chicaga se tak stačili vrátit.
     
    52:01
    Další útočná akce Vancouveru končí přihrávkou na zakázané uvolnění. Kanadský celek ale nepouští svého soupeře do zakončení a kontroluje své vedení.
     
    52:07
    Chicago si zahraje další přesilovku. Dvě minuty za sekání dostává Tyler Myers.
     
    53:05
    Alex DeBrincat získal kotouč na modré čáře, vyjel s ním do útočného pásma, ale jeho střela jen zaduněla o mantinel za brankou Canucks.
     
    53:28
    Adam Boqvist střílel od modré čáry, nicméně slabou střelou zápěstím trefil jen nohu obětavého obránce v modrém dresu. Vancouver brání skvěle.
     
    54:07
    Domácí v plném počtu.
     
    54:27
    Crawford vyjel z branky do rohu kluziště, kde zastavil prudké nahození po mantinelu a vypomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Chicagu zbývá posledních pět minut.
     
    55:05
    Patrick Kane ustál souboj v rohu útočného pásma, vymyslel přihrávku na modrou čáru, ale následné zakončení nemířilo mezi tři tyče.
     
    55:24
    Elias Pettersson si po rychlém brejku domácího celku sjel na skákavou přihrávku před branku, ale střelou forhendem trefil beton hostujícího brankáře!
     
    56:05
    Strome dojel přihrávku do útočného pásma, kde získal volný puk, jenže bekhendem neoslovil nikoho v bílém dresu Chicaga.
     
    56:20
    Tanev se skvěle vrátil do obranného pásma, položil se pod nohy rozjetého soupeře a v pádu srazil kotouč pod beton vlastního brankáře.
     
    57:05
    Duncan Keith neudržel kotouč v útočném pásmu a Chicago musí rozjet novou akci od své klece. Domácí celek skvěle napadá.
     
    57:13
    Crawford už je na střídačce a Chicago zkouší vyrovnat v šesti bruslařích na ledě!
     
    57:51
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Domácí celek totiž přidává zásah do prázdné branky! Přes celé kluziště se prosadil BRANDON SUTTER! Bez asistence.
    57:51 Brandon SUTTER - 3:0
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    58:25
    Domácí hokejisté nadále nepolevují a napadají rozehrávku Chicaga v jeho obranném pásmu. Hráči v bílých dresech dnes prostě nemají svůj den.
     
    59:10
    Slater Koekkoek zajel za svou branku, kde počkal na dostřídání svých spoluhráčů a následně rozehrál prudkou přihrávkou na pravé křídlo.
     
    59:32
    Ještě jedno zakázané uvolnění pro domácí Vancouver. Domácí hráči se zmocnili kotouče v obranném pásmu a poslali jej přes všechny čáry.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Vancouver dnes podal dobrý výkon a poráží Chicago 3:0! Hostující celek se prakticky celou třetí třetinu tlačil do útoku, vypracoval si několik přesilových her, jenže žádná z nich neskončila přesným zásahem. Jacob Markström dnes předvedl neskutečných 49 zákroků a stal se základním stavebním kamenem domácího triumfu! V samotném závěru se navíc do prázdné branky trefil Brandon Sutter!
     
    Střely na branku: 20 – 49
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Jacob Markström (VAN) 49 zákroků, 0 gólů, 100%
    2. Brandon Sutter (VAN) 1+2
    3. Patrick Kane (CHI) 0+0
     
    Československá stopa v utkání:
    Dominik Kubalík (CHI) 0+0, 7 střel, čas na ledě 17:41
    David Kämpf (CHI) 0+0, 3 střely, čas na ledě 11:46
     
    Ještě doplním, že dnešní duel sledovalo 18 871 diváků.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (07:21:39)

    Tomáš Kubečka

    Góly a asistencie: 16. Horvat (B. Sutter, J. T. Miller), 27. Gaudette (Roussel, B. Sutter), 58. B. Sutter


    Vancouver Canucks: Markström (Demko) – Ch. Tanev, Q. Hughes, Stecher, Edler, T. Myers, Jo. Benn – MacEwen, Horvat, J. T. Miller – Virtanen, E. Pettersson, Pearson – B. Sutter, Gaudette, Roussel – Eriksson, Beagle, Ju. Bailey.
    Chicago Blackhawks: Crawford (Lehner) – E. Gustafsson, Keith, C. Murphy, Boqvist, Määttä, Koekkoek – Caggiula, J. Toews, D. Kubalík – P. Kane, Dach, Saad – A. Nylander, Kämpf, DeBrincat – Carpenter, Z. Smith, D. Strome.

    Rozhodca: Rank, Furlatt – Gibbs, Toomey

    Diváci: 18 871