Třinec – Hradec Králové 6:0 (kon.) | Zlín – Liberec 2:4 (kon.) | Vítkovice – Pardubice 3:5 (kon.)
K. Vary – Kometa Brno 9:1 (kon.) | Olomouc – Kladno 4:0 (kon.)
koniec
HC Oceláři Třinec
6:0 (3:0, 1:0, 2:0)
Mountfield HK
cz Piatok 14.02.2020, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Tipsport extraliga (ČR) • 45. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Třinečtí Oceláři mají v současných dnech na programu třízápasovou šňůru domácích zápasů. Tu zahájili ve středu zápasem s Mladou Boleslaví a druhý díl je na programu v pátek 14. února od 17 hodin. Ve WERK ARENĚ se představí svěřenci trenérského dua Vladimír Růžička – Tomáš Martinec, tedy královéhradečtí hokejisté – MOUNTFIELD HK.
     
    Vzájemné zápasy v této sezóně

    První vzájemný zápas se hrál koncem září v Třinci. Přestože hráči Hradce Králové měli jasnou střeleckou převahu, vyhráli domácí v poměru 4:0 a stačilo jim k tomu 12 střel! Jediný gól při své krátké anabázi pod Javorovým zaznamenal Andrej Nestrašil. O necelý měsíc později se hrálo poprvé v Hradci. Oba brankáři vychytali čisté konto a o držiteli druhého bodu rozhodl jediný úspěšný nájezdový střelec – domácí Jergl. Druhý zápas pod Bílou věží byl na programu o pár týdnů později. Hosté předvedli výborný výkon a královéhradečtí se nedostali ani na okamžik během zápasu na dostřel bodovému zisku. Výborně se prezentoval Michal Kovařčík, který si připsal tři body.

    29. září 2019: HC Oceláři Třinec – Mountfield HK 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)
    Branky a nahrávky: 1. M. Stránský (Roth, Gernát), 10. Adamský (Chmielewski, Polanský), 26. A. Nestrašil (Roth), 30. Gernát (M. Kovařčík)

    22. října 2019: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:0 po samostatných nájezdech
    Branky a nahrávky: rozhodující sam. náj. Jergl

    17. listopadu 2019: Mountfield HK – HC Oceláři Třinec 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
    Branky a nahrávky: 31. Koukal (Červený) – 6. M. Kovařčík (Hrňa), 20. O. Kovařčík (M. Kovařčík), 33. Hrehorčák, 56. M. Kovařčík (Chmielewski, Gernát)
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři dobře zakončili období před reprezentační přestávkou, když stoprocentně zvládli poslední víkend před pauzou, ale nenavázali už tak slavně. V prvním domácím utkání prohráli ve středu doma s Mladou Boleslaví 4:6, přestože vstoupili do zápasu výborně a v páté minutě vedli 2:0. Bruslaři třinecké hokejisty díky vítězství odsunuli na páté místo, utkání s Mountfieldem tak bude pro domácí klíčové v dalším boji o elitní čtyřku.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – V – P – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 6-0-1-3, skóre 27:25, 19 bodů
    Pozice v tabulce: 5.
    Bilance: 43 zápasů, 22-3-4-14, skóre 134:110, 76 bodů
    Bilance doma: 21 zápasů, 13-2-2-4, skóre 79:50, 45 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Matěj Stránský 33 (17+16)
    Nejlepší střelec: Matěj Stránský 17

    Poslední zápas Třince:

    12. února 2020: HC Oceláři Třinec – BK Mladá Boleslav 4:6 (2:1, 1:3, 1:2)
    Branky a nahrávky: 3. Adamský (Š. Novotný, Dravecký), 5. Wolski (Gernát, P. Vrána), 39. M. Kovařčík (Martin Růžička), 58. Martin Růžička – 15. Skalický (Klepiš), 26. R. Zohorna (A. Zbořil, Pláněk), 27. Najman (P. Kousal, Flynn), 30. A. Zbořil (Kašpar, Klepiš), 57. Bičevskis (Kašpar, Dlapa), 60. Lunter (Kašpar)
     
    Z královéhradecké kabiny

    Královéhradečtí měli mizerné první měsíce nové extraligové sezóny. I když výkony týmu hrajícího pod taktovkou rovnocenné dvojice Růžička – Martinec jdou nahoru, zlepšování má pozvolnější tendenci, než by v Hradci potřebovali. Mountfield HK na šesté místo stále ztrácí pět bodů, proto je pro ně každý zápas klíčový. Po reprezentační přestávce – v níž zažili velký zápas zakončení zklamáním v podobě finálové porážky v hokejové Lize mistrů s Frölundou – naskočili do extraligového kolotoče parádně. Dokázali vyloupit pražskou O2 arenu, kde porazili domácí Spartu 3:2.

    Forma v posledních 5 zápasech: V – P – V – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-1-1-3, skóre 29:22, 18 bodů
    Pozice v tabulce: 8.
    Bilance: 43 zápasů, 17-5-4-17, skóre 110:105, 65 bodů
    Bilance venku: 20 zápasů, 8-2-2-8, skóre 46:46, 30 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Radek Smoleňák 32 (20+12)
    Nejlepší střelec: Radek Smoleňák 20

    Poslední zápas Mountfieldu HK:

    12. února 2020: HC Sparta Praha – Mountfield HK 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)
    Branky a nahrávky: 4. Řepík (M. Sukeľ), 47. M. Sukeľ (Pavelka, Buchtele) – 30. K. Klíma (Š. Lukeš), 40. Perret (Šalda, K. Klíma), 44. K. Klíma (Jergl, Cibuļskis)
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (L. Daneček) – Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Chmielewski, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrňa.

    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Eklund, Nedomlel (A), Šidlík, Cibulskis, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Žejdl, Cingel, Smoleňák (C) – M. Chalupa, Lev, Orsava – Perret, Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Kubík.

    Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Bryška, Rožánek.
     
    Hráči obou týmů už vycházejí z kabiny na ledovou plochu, utkání za pár okamžiků začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Úvodní buly vyhrál Hradec, ale Nedomlel se ve vlastním pásmu dostal pod tlak Wolského a následně byl zcela sám před Lukešem Gernát. Třinecký obránce ale byl moc blízko a Lukeš neměl problém situaci ustát.
     
    00:56
    Hradec držel puk. Chalupa jej zavezl do pásma, ale následně se Lvem se nedokázali prokombinovat do dobré situace.
     
    01:26
    Hrehorčák s pukem na holi objel útočné pásmo, ale ve chvíli kdy v dobré pozici chtěl střílet, mu puk sjel.
     
    01:42
    Perret si sjel na ose kluziště na přihrávku přímo před Štěpánka, ale jeho pokus bekhendem skončil mimo. Pravděpodobně v této velké šanci hostů zasáhl i gólman Štěpánek.
     
    02:30
    Wolski vjel po pravém křídle do útočného pásma a následně hledal někoho na centru nebo levém křídle. Puk ale šel mezi Novotného s Gernátem a sebrali jej hráči Mountfieldu.
     
    02:50
    První přerušení utkání po zásahu brankáře Štěpánka. Vhazování v útočném pásmu Mountfieldu.
     
    02:58
    Wolski se snažil vysunout Růžičku do samostatného úniku, puk se mu ale postavil na čepeli a než ho zkrotil, poslal kotouč do ofsajdu.
     
    03:25
    Lukeš poslal puk po prknech pouze k Wolskému, díku tomu se Třinec dostal na nějaký čas ke hře v útočném pásmu. Ohrožení branky z toho ale nebylo.
     
    04:19
    Třinec právě vstřelil branku!
    Matěj Stránský se dral před Lukeše, ale byl v posledním okamžiku zastaven. Vypadalo to, že si hostující obránce pomohl podrážením, domácí to ale nemusí mrzet. Do situace dojel ONDŘEJ KOVAŘČÍK a poslal puk nad Lukešovo rameno. Asistence: Matěj Stránský, Tomáš Kundrátek. Stav utkání 1:0.
    04:19 Ondřej KOVAŘČÍK - 1:0
     
    04:59
    Oceláři opět pobyli nějaký čas v pásmu, ale nedostali se do střelecké pozice. Hosté vyhazují puk tak, že z toho není icing a mohou vystřídat.
     
    05:44
    První hradecká formace teď udělala zmatek v útočném pásmu. Smoleňák vyvezl puk zpoza branky a nahrnul jej do brankoviště, kde přerušuje Štěpánek.
     
    06:13
    Cingel vyjel s pukem ze středního pásma, předal jej na středu Žejdlovi a ten pak hledal Smoleňáka. Akci chybělo to, aby ji nevystihl třinecký obránce.
     
    06:35
    Gernát křížnou přihrávkou našel na pravém kruhu Marcinka a ten následně pálil do tyče! V situaci byl faulován Jakubem Orsavou. Po trestu pro extřineckého hráče tak bude následovat první přesilovka zápasu, kterou bude mít domácí tým.
     
    06:55
    Wolski z pravého kruhu dal na Gernáta na modré čáře a ten z osy kluziště vyzkoušel pozornost Lukeše. Ten puk chytil do lapačky.
     
    07:21
    Celá hradecká obrana předpokládala, že Wolski z pravého kruhu bude hledat Stránského nebo Vránu před brankou, ale třinecký útočník poslal puk přímo na branku a trefil horní tyč!
     
    08:26
    Druhá třinecká přesilovková formace se dostala do šance trochu komplikovaně, ale nakonec to vypadalo pro domácí nadějně. Michal Kovařčík zkoušel z předbrankového prostoru využít přihrávku Hrni z pravé strany, následně dorážel i Růžička. Lukeš odolal, domácí snajpr trefil pravou tyč!
     
    09:04
    Hradec je v kompletu, Třinec je nadále aktivní. Před Novotným přikrývá puk Lukeš.
     
    09:12
    Lukeš odrazil Galvinšovo nahození od levého hrazení až do hlediště. Další buly v útočném pásmu Třince.
     
    09:36
    Hradec po čase v pásmu, ale Smoleňákova přihrávka na spoluhráče zpoza branky nenašla adresáta.
     
    10:11
    Lukeš za brankou rozehrál tak, že se kotouč od Novotného odrazil do ochranné sítě. Vhazování v útočném pásmu Ocelářů.
     
    10:47
    Třinec právě vstřelil branku!
    Souvislý tlak první třinecké formace přinesl druhou změnu skóre v podobě desáté branky WOJTKA WOLSKÉHO. Wolski se dostal z klinče v rohu kluziště, vyjel si do střelecké pozice na pravém kruhu a odsud prostřelil hostujícího brankáře. Asistence: Martin Gernát. Stav utkání 2:0.
    10:47 Wojtek WOLSKI - 2:0
     
    11:27
    Jergl sebral Musilovu nedůraznou rozehrávku na modré čáře a dal na pravou stranu, kde byl úplně volný Klíma. Pokud hradeckého útočníka ale vyrazil Štěpánek.
     
    12:35
    Obrovský tlak čtvrté formace Mountfieldu! Šanci měl Kubík, který byl sám před Štěpánkem, ale nezorientoval se včas, aby překonal třineckého brankáře, a následně Koukal, který to zkoušel příklepem z mezikruží. Třinecký gólman odolává!
     
    13:23
    Po druhé třinecké brance byli aktivnější hosté. Domácí se snaží uklidnit hru a založit další útočnou akci na své straně.
     
    13:56
    Chalupa s Orsavou rychlou výměnou puku vymysleli dobrou střeleckou pozici na levé straně v předbrankovém prostoru pro Lva. Domácí gólman na místě. Na druhé straně vystřelil na Lukeše Růžička, ale hostující brankář s jeho pokusem neměl problém.
     
    14:08
    Galvinš po vyhraném buly v útočném pásmu nerozehrál ideálně a do nebezpečné situace pro domácí ujížděl Klíma. V obranném pásmu pak lotyšský obránce svůj nedůraz napravil.
     
    14:38
    Třinec právě vstřelil branku!
    A Oceláři vedou už o tři góly! Aron Chmielewski povozil puk za Lukešovou brankou a nabil ERIKU HRŇOVI, který stal v mezikruží na vrcholu kruhů. Bomba z první třinecké osmaosmdesátky skončila v horním rohu královéhradecké branky. Asistence: Aron Chmielewski, Tomáš Marcinko. Stav utkání 3:0.
    14:38 Erik HRŇA - 3:0
     
    15:05
    Domácí se tentokrát po vstřelené brance snaží pokračovat v útočné aktivitě. Adamský zkoušel pozornost Lukeše i z rohu kluziště.
     
    15:47
    Aktivita první třinecké formace. Po Galvinšově nahození od levého mantinelu dorážel Musil. Puk skončil těsně vedle branky.
     
    16:14
    Na druhé straně se pokusil zaútočit Chalupa. Při individuální akci skončil v hloubi útočného pásma na Musilovi.
     
    16:55
    Zakázané uvolnění se píská i po odpálení puku přes všechny čáry bruslí. Placírkou poslal puk od vlastní modré až za Lukeše Gernát. Vhazování u Štěpánka.
     
    18:06
    Třetí třinecká pětka dlouho drží hosty v jejich pásmu. Stránský s Chmielewskim se snažili prokombinovat do střelecké pozice, ale po přihrávce druhého jmenovaného na Stránského mu puk prošel mezi bruslemi.
     
    18:52
    Mountfield po čase v pásmu, ale Cingel od levého mantinelu kolegu nenašel.
     
    19:21
    První hradecká formace opět aktivní před Štěpánkem, ale skončila s pukem za brankou na Kundrátkovi. Následně puk čistí z pásma Wolski.
     
    19:43
    Po Šaldově nahození od modré Štěpánek nevěděl, kde je puk. Ke smůle pro hosty končí na Douderovi.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Úvodní třetina čtvrtého vzájemného měření sil mezi třineckými Oceláři a finalistou hokejové Ligy mistrů z Hradce Králové jednoznačně patřila domácím. Ti mohli otevřít skóre už po pár sekundách, když se sám před Lukešem zjevil Gernát. Na druhé straně měl podobnou šanci na konci druhé minuty Perret. Gól padl až v páté minutě, kdy se do předbrankového prostoru prodral Stránský a po jeho pádu poslal puk nad Lukešovo rameno Ondřej Kovařčík. Oceláři mohli navýšit vedení v přesilovce, vytěžili z ní horní tyč po střele Wojtka Wolského. Třinecký útočník skóroval až v minutě jedenácté, když si s pukem na holi vybruslil z rohu kluziště a trefil přesně do růžku Lukešovy branky. Hosté pak měli několik šancí, první třetina nebyla z jejich pohledu úplně jalová, ale v nejslibnější pasáži, kterou v útočném pásmu sehrála čtvrtá formce, gól nevstřelili. A tak vedení navýšili domácí – Chmielewski zpoza branky nabil do střelecké pozice Eriku Hrňovi a ten uzavřel střelecký účet první třetiny.
     
    Druhá třetina začne cca v 17:49.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely na branku 11:6
    Střely mimo 6:1
    Zblokované střely 6:3
    Hity 1:2
    Vhazování 9:7
    Trestné minuty 0:2
     
    Oba týmy se vracejí na ledovou plochu. Za minutku pokračujeme.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Třinečtí vyhráli buly a rychle se dostali do útočného pásma. Gernát zkoušel nahodit na Lukeše, kde byl Wolski. Puk odrazil Nedomlel a vyhodil z pásma.
     
    20:47
    Cingel nahazoval z pravé strany a Štěpánek přerušil hru.
     
    21:07
    Hosté vyhráli buly, ale dlouho v pásmu nepobyli. Musil vystoupil proti puku a následně vysunul Chmielewského. Ten končí s pukem za brankou.
     
    21:22
    Na druhé straně zkouší pozornost Štěpánka Lev. Domácí brankář přerušuje.
     
    21:54
    Dravecký vyforčekoval v rohu kluziště puk, ale s Adamským kombinaci nerozvinul. Klíma chtěl rychle přenést hru do útočného pásma, jeho křížná přihrávka Chalupovi do jízdy byla dlouhá. Je z toho icing.
     
    23:10
    Sledujeme pasáž, kdy se ani jeden tým nedostal k nějaké kloudné útočné akci. Hra se přelévá ze strany na stranu.
     
    24:22
    Třinečtí pobyli po aktivitě Marcinka a třetí formace chvíli v útočném pásmu a když se Chmielewski rovnal před brankou, aby tečoval střelu spoluhráče od modré, přišel zásah Jakuba Lva vysokou holí. Hostující útočník dostal menší trest a je druhým potrestaným hráčem Mountfieldu v zápase.
     
    24:46
    Domácí teď nezvládli situaci poté, co Gernát při pokusu vystřelit z první od modré zlomil hůl. Okamžitě jel na střídačku, ale na poslední chvíli si to rozmyslel, protože hrozil protiútok hostů. Mezitím ale naskočil na led jeho spoluhráč a zasáhl do hry. Trest pro hráčskou lavici odpyká Marcinko.
     
    25:11
    Gernát chyboval na modré a do samostatného úniku mohl jet Klíma. Puk mu ale od hole odskočil daleko a Štěpánek stihl vyjet a rozehrát.
     
    26:07
    Filip Pavlík zkoušel vysunout Cingela, ale na poslední chvíli do přihrávky vložili hůl domácí bránící hráči. Hosté jsou ve čtyřech aktivnější.
     
    26:41
    Už v přesilovce, hledal Orsava z leva křížně na pravé straně Filipa Pavlíka, jeho další přihrávka ale byla nepřesná a Oceláři se tak dostali snadno z pásma.
     
    27:10
    Domácí jsou už kompletní. Eklund dostal dloubáčkem puk rychle do pásma. Smoleňák z pravé strany hledal Chalupu, přihrávka byla ale dlouhá.
     
    27:32
    Oceláři po čase v pásmu. Puk tam zatáhl Ondřej Kovařčík a následně přihrál na Gernáta sjíždějícího z druhé vlny. Puk byl sražen do ochranné sítě.
     
    28:34
    Pasáž, kdy se asi třikrát přesunula bez ohrožení branky hra z pásma do pásma zakončil Musil, jehož nahození od modré ukryl Lukeš do lapačky.
     
    29:09
    Vrána s Wolskim zatáhli puk do útočného pásma. Růžička v rohu absolvoval souboj s Cingelem, po kterém puk končí v ochranné síti.
     
    29:36
    Kubík chtěl rychle rozehrát z vlastního pásma a založit útok, jeho přihrávku zachytil Doudera. Byl však už v ofsajdu. Bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    30:05
    Adamský vybojoval puk za brankou a rychle nahrával na modrou, kde ale chyběl třinecký obránce. Galvinš chytil puk až ve středním pásmu.
     
    30:12
    Následně se píská icing Ocelářů. Rozhodčí ale posoudili situaci chybně, a tak se vhazuje ve středním pásmu.
     
    30:48
    První hradecká formace podržela Oceláře v pásmu. Situace končí poté, co Smoleňák zpoza branky nahrnul puk do Štěpánkova brankoviště a Novotný vyhodil do středního pásma.
     
    31:15
    Po chybě Ocelářů v zadních řadách jel sám na Štěpánka Koukal. Zkoušel krátkou kličku do bekhendu a střelu po zemi, domácí brankář ale betony zcvaknul včas.
     
    31:38
    První třinecká formace zatáhla hru do útočného pásma, následně vytlačili obránci Mountfieldu Růžičku do ofsajdu.
     
    32:00
    Lukeš teď měl štěstí. Růžička obral Šidlíka v rohu o puk a zkoušel jej na blind poslat před branku. Vracející se Šidlík do přihrávky vložil hůl a nasměroval kotouč na hradeckou branku. Lukeš byl pozorný.
     
    32:45
    Hrňa sebral na levém kruhu nedůraznou rozehrávku Šaldy, měl čas zamířit a vyslat svižnou střelu na Lukešovu branku. Těsně minul levou tyč hradecké branky!
     
    33:31
    Galvinš zaútočil s Ondřejem Kovařčíkem. Ten zkusil z levého kruhu vystřelit, ale hůl mu do střeleckého pokusu vložil Filip Pavlík.
     
    33:49
    Druhá komerční přestávka druhé třetiny přerušuje velmi svižnou pasáž této části hry.
     
    34:30
    Obrovská smůla Hradce! Lev dostal puk na pravé křídlo, kde byl úplně sám. Vypálil příklepem na třineckou branku. Štěpánek puk vyrazil k úplně volnému Orsavovi, který mohl puk nasměrovat do prázdné branky. Buď trefil tyč, nebo třineckého brankáře, každopádně branka z toho není!
     
    35:03
    Aktivní pasáž královéhradeckého Mountfieldu. Z vrcholu kruhů příklepem střílí Klíma, puk míří vedle.
     
    36:06
    Dobré šance Třince! Nejprve našlápl Růžička ve středním pásmu a v útočném hledal Marcinka, puk se ale k němu nedostal. Následně dostal puk Stránský, ale nechal vyniknout Lukeše!
     
    36:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Martin Růžička v obrovské šanci u levé tyče nevyužil přihrávky Stránského, ale rychle objel branku a poslal puk do brankoviště. Odtud se po zemi mezi Lukešovy betony prosadil TOMÁŠ MARCINKO. Asistence: Martin Růžička, Matěj Stránský. Stav utkání 4:0.
    36:23 Tomáš MARCINKO - 4:0
     
    37:13
    Vrána tvrdě atakován u mantinelu. Vyloučen je Jordann Perret na dvě minuty plus osobní trest za vražení na hrazení. Menší trest odpykává Kubík.
     
    37:44
    Růžička zkoušel nejprve z první využít křížnou přihrávku od Wolského, následně střílel ze svého místa z levého kruhu, ale Lukeš puk přikryl včas před dorážejícím Stránským.
     
    38:03
    Bomba Martina Růžičky z levého kruhu po přihrávce Gernáta končí po zásahu Lukeše v ochranné síti.
     
    38:24
    Oceláři budou hrát 49 sekund proti třem. Do útočného pásma neohroženě vjel s pukem na holi Michal Kovařčík a aby nedošlo k přímému ohrožení Lukešovy branky, musel si obránce Čáp pomoct faulem.
     
    38:46
    Růžičkovu bombu tentokrát z pravé strany Lukeš vytěsnil, následně se puk dostal do obranného pásma Ocelářů.
     
    39:31
    Marcinko stál v brankovišti, hra je přerušená a bude se stěhovat do středního pásma. Mezitím se vrátil vyloučený Perret a hosté už jsou ve čtyřech.
     
    39:52
    Nejprve Kundrátek a následně Hrňa zkoušeli trefit skákající puk před Lukešem, nakonec musel hostující brankář předvést solidní zákrok betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla z pohledu hostujícího týmu mnohem lepší. Hráči si o přestávce uvědomili, že čtyřicet minut není málo času na to, aby smazali tříbrankový náskok domácích. V polovině páté minuty dostali Oceláři druhou šanci hrát přesilovku, o kterou se ale brzo sami obrali, když špatně střídali a následovala pasáž čtyř proti čtyřem. Velké šance ale přišly až po polovině třetiny. Do samostatného úniku se dostal Koukal, který vyzkoušel na Štěpánka kličku po zemi mezi betony, ale třinecký brankář byl rychlejší. V polovině patnácté minuty přišel klíčový okamžik, který ovlivnil další průběh dvacetiminutovky. Lev střílel příklepem z pravé strany, Štěpánek jeho tvrdou střelu vyrazil a následně se Královéhradeckým nepodařilo trefit prázdnou třineckou branku. Hosté pokračovali v náporu a za minutu a půl se hra přesunula na druhou stranu. Dobré šance měl nejprve Stránský, pak Růžička. Ten ve velké šanci nechal vyniknout Lukeše, ale rychle puk zpoza branky dal do brankoviště, odkud se prosadil Tomáš Marcinko. Na konci třetiny ještě Oceláři hráli přesilovku, část i proti třem. Vyprodukovali několik nebezpečných střel, gólman Lukeš se ale zaskvěl.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely na branku 22:14
    Střely mimo 9:7
    Zblokované střely 15:4
    Hity 3:2
    Vhazování 23:16
    Trestné minuty 2:18
     
    Třetí třetina začne cca v 18:42.
     
    Za pár minut bude pokračovat třetí třetina. Oceláři do ní vstoupí v početní výhodě, kterou budou hrát ještě 24 sekund.
     
    Sledovat počínání Ocelářů a hráčů Mountfieldu HK bude 4 367 diváků, kteří dnes zavítali do Werk areny.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:05
    Hradečtí vyhráli buly a hned posílají puk až za Štěpánka. Oceláři rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    40:37
    Hosté se ubránili, aniž by se Třinec dostal do pásma. Oceláři rozehrávají z vlastního pásma.
     
    41:17
    První střelu na branku ve třetí třetině zaznamenal Žejdl. Jeho pokus z vrcholu kruhů Štěpánek kryje na těle.
     
    41:47
    Klíma díky forčekingu získal puk a ten chtěl Chalupa poslat hned na Štěpánka. Síť se zavlnila, ale kotouč trefil boční stranu branky.
     
    42:54
    Michal Kovařčík se šikovně dostal do pásma, sice nic nevymyslel, ale podržel pro Oceláře pásmo. Na druhou stranu dovezl puk do útočné třetiny Smoleňák.
     
    43:30
    Obránce Šalda proskočil mezi Musilem a Zahradníčkem a dostal se až před Štěpánka. Na domácího brankáře si nepřišel, Oceláři se ale provinili faulem. Hosté hrají přesilovku.
     
    43:50
    Adamský teď podržel puk v útočném pásmu, Hradec rozjíždí akci zpoza vlastní branky Filipem Pavlíkem.
     
    44:19
    Cingel z pravého kruhu hledal před brankou Smoleňáka, který vložil hůl do dráhy puku, domácí brankář vykopl betonem.
     
    45:20
    Hosté dlouho drželi puk na holích, pasáž zakončili Cibulskisovou střelou od modré čáry, která byla nepřesná.
     
    45:54
    Hosté se i při hře pět na pět rozestavěli v pásmu jako při přesilovce. Situaci řeší Štěpánek, který puk skákající kolem jeho levé tyče přikryl do lapačky.
     
    46:27
    Klíma vjel do útočného pásma a hledal, kterého spoluhráče by našel. Na modré ale vyrobil hrubku, do trajektorie jeho přihrávky vložil hůl Adamský a ujel na Lukeše. Byl pod tlakem právě Klímy, a proto vystřelil. Puk letěl mimo pravou tyč Lukešovy branky.
     
    47:10
    Radovan Pavlík fauloval v útočném pásmu Musila a Oceláři mají výhodu.
     
    47:50
    Oceláři si dávají na čas, kombinují a hledají možnost, jak zakončit.
     
    48:01
    Až teď avizovaný trest. Radovan Pavlík dostává dvě minuty za podrážení Davida Musila.
     
    48:10
    Růžička přiťuknul puk zpoza branky Vránovi, ten ale nebyl před Lukešem v ideální pozici. Přesto zakončil a Lukeš kryje.
     
    48:42
    Klíma poslal puk zpoza vlastní branky mimo obrannou třetinu, ale bylo z toho velké ohrožení pro fotografy mezi střídačkami. Naštěstí se nikomu nic nestalo.
     
    48:55
    Hrňa centroval z pravé strany tak, aby jej Chmielewski před Lukešem tečoval. Puk končí v lapačce královéhradeckého brankáře.
     
    49:46
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři drželi dlouho puk v pásmu na holích a zkoušeli různé možnosti kombinace, z nichž se ale žádná neujala. ARON CHMIELEWSKI se toho ujal sám, vyjel s pukem zpoza branky a z bezprostřední blízkosti odrazem od obránce Šidlíka překonává Lukeše popáté. Asistence: Tomáš Kundrátek. Stav utkání 5:0.
    49:46 Aron CHMIELEWSKI - 5:0
     
    50:26
    Fanoušci Hradce Králové skandují "Vyrovnat", k tomu ale jejich miláčci mají momentálně docela těžkou cestu. Vhazuje se před Lukešem.
     
    51:03
    Bratři Kovařčíkové se svými spoluhráči teď podrželi puk v pásmu a ukrojili další čas směrem ke konci třetí třetiny.
     
    51:32
    Žejdl mohl jet od červené čáry sám na třineckou branku, puk mu ale přeskočil hůl. Za brankou jej rozehrál Štěpánek.
     
    52:39
    Marcinkova formace kombinovala v útočném pásmu a pasáž byla zakončena velmi nebezpečnou střelou Chmielewského z pravého kruhu z otočky. Lukeš pozorný.
     
    52:46
    Adamský vyhrál buly v útočném pásmu, Doudera od modré nacentroval do brankoviště, kde Lukeš hledal puk. Dravecký se k doklepnutí do odkryté branky nedostal.
     
    53:22
    Nedomlel nahazoval od modré čáry, před Štěpánkem operoval Koukal. Nahození svého spoluhráče ztečoval mimo branku.
     
    53:57
    Rychlý protiútok Třince. Troufám si tvrdit, že faul Petra Šidlíka byl nutný, neboť po přiťuknutí Růžičky by Vrána zakončoval do prázdné branky.
     
    54:51
    Gernát posílal prudký puk od modré před branku, kde byl Marcinko. Po teči slovenského centra končí puk nad Lukešovou brankou. Následně vyhazuje Cibulskis.
     
    55:41
    Doudera nabil Kundrátkovi na vrcholu levého kruhu a jeho bombu z první Lukeš betonem vykopl vysoko do ochranné sítě. Oceláři budou hrát přesilovku ještě 16 sekund.
     
    56:07
    Hosté jsou kompletní a dokázali dostat puk do středního pásma. Tam jim ho zase odebral Adamský.
     
    56:42
    Hrehorčák se uvolnil za brankou a centroval do slotu před Lukešem, kde byli oba bratři Kovařčíkovi. Zakončovat zkoušel Ondřej, byl ale zablokován.
     
    57:29
    Pech pro hosty. Žejdl odebral na levém křídle puk Galvinšovi. Kolegovi se přiřítil pomoct Kundrátek a rozjetého třineckého obránce trefil Žejdl vysokou holí.
     
    57:59
    Oceláři byli na puku v útočném pásmu, odkud se ale sami vyhnali nepřesnou Kundrátkovou přihrávkou.
     
    58:24
    Rychlou kombinaci Hrni a zakončujícího Chmielewského vytěsnil Lukeš.
     
    58:44
    Závěr je pro hosty velice těžký. Hrňa z pravého kruhu trefuje tyč, nebezpečnou střelou se prezentoval i Kundrátek z vrcholu levého kruhu.
     
    58:50
    Další Kundrátkova střela, tentokrát z pravého kruhu. Je třeba smeknout před Lukešem, v posledních minutách předvádí heroický výkon.
     
    59:20
    Růžička dvakrát atakován na hranici faulu, hosté mu tímto chtěli znemožnit individuální akci, což se jim ve výsledku povedlo.
     
    59:51
    Třinec právě vstřelil branku!
    Třinecký kapitán MARTIN ADAMSKÝ se dostal do samostatného úniku a uzavírá dnešní utkání tenisovým kanárem. Jeho střela mezi Lukešovy betony stanovuje velmi pravděpodobně konečné skóre dnešního zápasu. Asistence: Guntis Galvinš. Stav utkání 6:0.
    59:51 Martin ADAMSKÝ - 6:0
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Jakub Štěpánek – Filip Pavlík
     
    Třetí třetina utkání Ocelářů s královéhradeckým Mountfieldem už žádné zdramatizování průběhu nepřinesla. Třinečtí si jistě drželi svůj náskok, pokud se hosté dostali do nějaké šance, zlikvidoval ji jistý Štěpánek. Hosté se mohli dostat na rozdíl tří branek v přesilové hře, kdy Cingeľ z pravé strany dával na teč Smoleňákovi. Na druhé straně Třinečtí svou přesilovku využili. Aron Chmielewski vyjel s pukem z rohu a odrazem od Šidlíkova kolene poslal puk za Lukeše popáté. Další dvě početní výhody Oceláři sice nevyužili, ale pár sekund před koncem se ještě do samostatného úniku na Lukeše dostal Martin Adamský a střelou mezi betony nedal gólmanovi v brance Mountfieldu šanci. Oceláři si tak připsali tenisového kanára.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku 37:17
    Střely mimo 13:14
    Zblokované střely 18:5
    Hity 5:6
    Vhazování 38:23
    Trestné minuty 4:24
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Oceláři mají v tomto týdnu na programu tři domácí utkání, to znamená, že se naše redakce přihlásí opět v neděli. Od 15 hodin bude na programu moravskoslezské derby. Do té doby pěkné dny! (19:23:36)

    Michal Samiec

    Góly a asistencie: 5. O. Kovařčík (M. Stránský, Kundrátek), 11. Wolski (Gernát), 15. Hrňa (Chmielewski, Marcinko), 37. Marcinko (Martin Růžička, M. Stránský), 50. Chmielewski (Kundrátek), 60. Adamský (Galvinš)


    HC Oceláři Třinec: Štěpánek (L. Daneček) – Kundrátek, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Zahradníček – Martin Růžička (A), P. Vrána, Wolski – Chmielewski, Marcinko, M. Stránský – O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák – Dravecký (A), Novotný, Adamský (C) – Hrňa.
    Mountfield HK: Š. Lukeš (Sajdl) – Eklund, Nedomlel (A), Šidlík, Cibuļskis, Šalda, F. Pavlík (A), Čáp – Žejdl, Cingel, Smoleňák (C) – M. Chalupa, Lev, Orsava – Perret, Klíma, Jergl – R. Pavlík, Koukal, Kubík.

    Rozhodca: Jeřábek, Mrkva – Bryška, Rožánek

    Diváci: 4 367