Dortmund – Frankfurt 4:0 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
4:0 (1:0)
Eintracht Frankfurt
cz Piatok 14.02.2020, 20:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nabídlo naprosto jednoznačnou partii, která vyzněla ve prospěch Dortmundu, který zvítězil 4:0. Domácí celek vstoupil do druhého poločasu ukázkovým způsobem, během několika minut vstřelil dvě branky, díky čemuž rozhodl o vítězi tohoto zápasu. Frankfurtu se i nadále směrem dopředu trápil, naopak Dortmund si připsal ještě jeden přesný zásah, což plně stačilo k vítězství. (22:22:05)
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:3.
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi tohoto duelu je delší dobu rozhodnuto. Otázkou zůstává, zda-li budeme sledovat nastavení.
     
    88
    U středového kruhu se do nepříjemných problémů dostal Dahoud, který přesto dokázal přenést hru. Následně nebyl daleko od páté zásahu Hazard, jehož technickou ránu lapil Trapp.
     
    87
    Další celkem zbytečná nepřesnost, po které se hrací předmět ocitl v zámezí. Bürki tak urychlil rozehrávku do své branky, prostřednictvím které hledal Zagadoua.
     
    84
    Trapp i tentokráte raději vyhodil míč na osamoceného Hintereggera, který nikam nespěchá. Možná se trochu divíte, nicméně Frankfurt zřejmě ani branku vstřelit nechce.
     
    83
    Na pořadu dne byla velice zajímavá standardní situace Borussie. U rozehrávky se nacházeli dva hráči, nakonec Guerreirova rána našla rukavice brankáře.
     
    82
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází André Silva, přichází Gonçalo Paciência.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá zhruba deset minut, zatím to na změnu skóre příliš nevypadá. Bürki je celý zápas naprosto bez práce, nyní pouze vypomohl s rozehrávkou.
     
    80
    Dortmund si připsal další rohový kop, který tentokráte z pravé strany rozehrál Hazard. Adresátem centru se zřejmě měl stát Zagadou, který na míč nedosáhl.
     
    79
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Erling Häland, přichází Mario Götze.
     
    78
    Střídání v týmu Eintracht Frankfurt: ze hřiště odchází Sebastian Rode, přichází Djibril Sow.
     
    78
    Jenomže ofenzivní choutky Frankfurtu prostě nejsou. Kostić totiž opět sáhl pouze po zpětné nahrávce, po které Ilsanker přenášel hru na nohu jednoho z protihráčů.
     
    77
    Eintracht stále marně hledá recept na domácí obranu, tentokráte byl do kombinace zapojen také brankář Trapp, který ihned zkoušel přenést hru na Abrahama.
     
    76
    Hummels si vybral osamoceného Witsela, který si netroufl na vyvezení míče na opačnou polovinu. Frankfurt se tak pokouší napadat další zdlouhavou rozehrávku.
     
    75
    Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Giovanni Reyna.
     
    74
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Zaplněný stadión oslavuje čtvrtou branku domácích! Po pravém křídle se totiž vydal vpřed Hakimí, který ještě nahrával pod sebe na Hälanda. Druhému jmenovanému uskočil balón daleko od nohy, což paradoxně hrálo do karet RAPHAELU GUERREIROVI, jehož dělovka směřovala ke vzdálenější tyči.

    David Suchý

    Góly: 33. Ł. Piszczek (Hakimí), 50. Sancho (Witsel), 54. Häland (Hakimí), 74. Guerreiro

    Karty:   22. Chandler (FRN)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:0. Střely mimo: 6:1. Rohy: 5:0. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 6:3.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Hummels, Zagadou, Guerreiro – Witsel – T. Hazard, Can (63. Dahoud) – Sancho (75. Reyna), Häland (79. M. Götze), Hakimí.
    Náhradníci: Hitz – Akanji, Balerdi, M. Götze, Dahoud, Morey, Reyna, Schmelzer, N. Schulz.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, D. Abraham, Hinteregger, N'Dicka – Ilsanker, Rode (78. Sow) – Chandler, Gaćinović (46. Dost), Kostić – André Silva (82. Paciência).
    Náhradníci: Rönnow – D. da Costa, Dost, Durm, Hasebe, Kamada, Kohr, Paciência, Sow.