Lipt. Mikuláš – Detva 2:0 (kon.) | Zvolen – Miškovec 9:2 (kon.) | B. Bystrica – Trenčín 5:4 (2:0 po s.n.)
Nitra – HC Slovan 1:4 (kon.) | Nové Zámky – Michalovce 5:4 (po pr.) | Budapešť – Poprad 2:3 (kon.)
koniec
HK 32 Liptovský Mikuláš
2:0 (0:0, 2:0, 0:0)
HK Detva
Piatok 14.02.2020, 17:00 • Titan aréna • Tipos Extraliga (SR) • 49. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešné stretnutie sa napokon končí výsledkom 2:0. Oba góly stretnutia padli v druhej tretine, keď sa najprv presadil Surový a druhý gól domácich strelil Vybíral. Týmto sa s vami lúčim a prajem úekný zbytok večera. (19:22:25)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:32
    Liptáci sa už do útočného pásma netlačia a v strednom pásme čakajú na chybu súpera.
     
    58:22
    Do útočného pásma sa pokúsil preniknúť Ľalík po ľavej strane ľadovej plochy. Jeho úmysel však vystihol Michalčin a puk mu bez väčších problémov odobral.
     
    57:10
    Aktuálne sa hrá z jednej strany na druhú bez vážnejšej streleckej príležitosti. Puk je väčšinu času v rohoch ľadovej plochy alebo pri mantinely.
     
    55:23
    Detva sa teraz po dlhšej dobe usadila v útočnom pásme. No séria striel od modrej čiary úspešná nebola a Romančík puky s ľahkosťou vyrážal.
     
    53:48
    Stretnutie sa nám pomaly blíži ku koncu a zdá sa, že Liptáci si dvojgólové vedenia ustrážia. Detva pôsobí odovzdaným dojmom.
     
    52:36
    Veľká anca hostí. Sám proti brankárovi sa rútil Král. No v poslednej chvíli domáci obranca zakročil a puk Královi stihol vypichnúť.
     
    51:47
    Domáci pekne kombinovali v útočnom pásme, no prihrávka na modrú čiaru presná nebola a Liptáci sa po puk musia vrátiť za vlastnú bránu. Oba tímy striedajú.
     
    50:49
    Liptáci sú aktívnejším tímom a dostávajú sa do veľmi zaujimavých šancí. Detva sa zatiaľ v tretej tretine v útočnom pásme dlho neohriala.
     
    50:04
    Krásna rýchla akcia domácich. Dlugoš mal v útočno pásme dostatok času a rozhodol sa pre krížnu prihrávku na Lištiaka, ktorý pod tlakom zakončil, ale Petrík s prehľadom proti tomuto zakončeniu zakročil.
     
    48:58
    Hostia boli s pukom v útočnom pásme, ale nedokázali tam nič vymyslieť a do rýchleho protiútoku sa dostali Liptáci. Piatka puk prihral na osamoteného Vybírala, ktorý z pravého kruhu vystrelil. Brankár hostí s problémami napokon puk chytá.
     
    48:20
    Pekná individuálna práca Uhríka v útočnom pásme, ktorý sa dokázal uvoľniť zo zovretia súpera a z ľavého kruhu vystrelil. Petrík puk bez problémov chytá.
     
    47:27
    Vhadzovanie v útočnom pásme Detvy. Detva zostala v útočnom pásme pri puku, ktorý sa dostal na modrú čiaru ku Ľuptákovi. Ten ho nahodil na brankára domácich, ktorý bol pozorný a puk schoval v lapačke.
     
    47:04
    Domáci v plnom počte.
     
    46:39
    Nebezpečenú strelu Frederika Fekiača od modrej čiary Romančík vyráža. Hostia dostali v útočnom pásme a k strele sa opäť dostal Frederik Fekiač, ktorý znova vystrelil. Romančík puk chytá a hra sa prerušuje.
     
    46:00
    Detve sa zatiaľ nedarí s pukom prejsť cez útočnú modrú čiaru. Liptáci sa veľmi dobre bránia.
     
    45:20
    Liptáci sa hneď v úvode oslabenia dostali k puku a poslali ho až za Petríka. Detva sa po puk vracia a Liptáci môžu zbierať cenné sekundy.
     
    45:04
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Piatka – 2 min., držanie hokejky).
     
    44:47
    Veľká šanca domácich. Puk do útočného pásma potiahol Surový, ktorý mal na druhej strane osamoteného MIchalíka. Prihrávka bola výborná, no Michalík puk netrafil a ten skončil v rohu ľadovej plochy.
     
    43:51
    Andersons obkorčuľoval s pukom bránu a následne ho poslal na Monsa. Ten sa dostal až medzi kruhy, no jeho strelu domáci vykryli a puk skončil v rohu klziska.
     
    43:00
    V útočnom pásme boli s pukom domáci, ale kombinovali iba v okolí mantinelu a k strele sa napokon nedostali. Detva dokázala puk vybojovať v rohu klziska a poslať ho mimo obranné pásmo.
     
    41:45
    Vhadzovanie pred brankárom Petríkom. Buly vyhrali hostia, no puk pri mantnely stratili. Ujal sa ho Uhrík, ktorý z dobrej pozície vystrelil, ale bránu Detvy netrafil.
     
    41:20
    Na oboch stranác je zatiaľ v doterajšom priebehu tretej tretiny množstvo nepresností a strát puku.
     
    40:46
    Domáci v plnom počte.
     
    40:36
    Detva sa do útočného pásma zatiaľ nedostala. Puk je za bránou Petríka.
     
    40:05
    V úvode tretej tretiny pokračuje 45 sekúnd presilovej hry hostí.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sa Liptákom podarilo dostať do vedenia. Už v 23. minúte sa po presnej Tamášiho prihrávke prensou strelou presadil Surový. V 32. minúte dostal do úniku puk Vybíral a sám proti brankárovi sa nemýlil a poslal svoj tím do vedenia o dva góly. Mužstvá tak do záverečného dejstva naskočia za stavu 2:0.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:50
    Liptáci sa dostávajú k puku a môžu sa pred koncom druhej tretiny oslobodiť.
     
    39:27
    Hostia obliehajú bránu Liptovskéh Mikuláša, no aj napriek viacerým strelám sa im zatiaľ Romančíka v bráne nedarí prekonať.
     
    38:46
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Romančík – 2 min., zdržiavanie hry / posunutá bránka).
     
    38:46
    Detve sa po nenápadnej akcii podarilo poslať puk do brány ponad ležiaceho Romančíka. Rozhodcovia gól najprv uznali, no po telefonáte s videorozhodcom zostáva stav zápasu napokon nezmenený. Liptáci naďalej vedú nad Detvou 2:0.
     
    37:59
    Prečíslenie domácich. V útočnom pásme sa ocitli Dlugoš s pukom a
    osamotený Nechaj. Dlugoš sa rozhodol pre strelu, ktorú brankár Detvy chytá a hra sa prerušuje.
     
    37:44
    Obe mužstvá hrajú s piatimi hráčmi.
     
    37:17
    Oba tímy hrajú v štvoriciach opatrne a do útočného pásma sa netlačia.
     
    35:49
    Veľká šanca domácich. Tamáši sa po vhadzovaní dostal za bránu hostí a prihrával pred bránu na osamoteného Surového. Ten z prvej zakončil, no Petrík tento puk chytá a stav zápasu zostáva nezmenený.
     
    35:43
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Dlugoš – 2 min., filmovanie pádu).
     
    35:43
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Ľalík – 2 min., hákovanie).
     
    35:19
    Dobrá príležitosť Vybírala. Ten sa po vhadzovaní dostal do útočného pásma medzi kruhy a vystrelil. Petrík s problémami puk vyráža a hostia ho posielajú mimo obranné pásmo.
     
    35:03
    Obroská šanca hostí. Ščurko sa dostal s pukom do útočného pásma a pred bránou hľadal osamoteného Krála. Ten pod tlakom dokázal zakončiť, no puk preletel mimo brány Liptovského Mikuláša.
     
    33:52
    Hostia v útočnom pásme nič nevymysleli a pri mantinely o puk prišli. Liptáci puk poslali mimo nebezpečenstva a obe mužstvá striedajú.
     
    33:26
    Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Detvy. Hostia vyhrali buly a zostávajú v útočnom pásme.
     
    31:34
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Krásny gól domácich. VLADIMÍR VYBÍRAL čakal na útočnej modrej čiare a po puku do útočného pásma okamžite vyštartoval. Napokon sa sám proti brankárovi nemýlil, Petríka si doslova vychutnal a blafákom posiela puk za jeho chrbát. Asistencia: Jakub Nemec.
     
    30:40
    S pukom sa do útočného pásma predral Alex Tamáši. Dlho váhal, čo s pukom, no napokon dokázal vymyslieť perfektnú prihrávku medzi kruhy na osamoteného Kramára. Ten okamžite zakončoval, no hostia v poslednej chvíli do tohto zakončenie vložili hokejku a puk letel ďaleko od brány.
     
    29:04
    Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Liptovského Mikuláša. Liptáci buly vyhrali, no Michalčin nedokázal zachytiť puk na modrej čiare a domáci sa po neho musia vrátiť až za bránu Romančíka.
     
    28:10
    Aktuálne môžu diváci na štadióne sledovať hokej s množstvom súbojov, no veľmi malým počtom streleckých pokusov.
     
    27:25
    Do úniku sám proti brnakárovi sa mohol dostať Nespala, no ešte sa pokúsil o blafák na dobiehajúceho protihráča, ktorý mu nevyšiel a o puk prišiel.
     
    26:30
    Do útočného pásma vtrhla dvojica Nechaj a Haluška. Nechaj s pukom na hokejke sa rozhodol pre strelu z uhla, ktorú Petrík chytá.
     
    25:49
    Klímov nahodený puk od modrej čiary nikto netečoval a Romančík ho pohodlne chytil do lapačky, hra sa prerušuje.
     
    24:50
    O puk napokon prišli a Podešva ho vyviezol do útočnho pásma, kde sa mu podarilo vystreliť, no tento puk minul bránu domácich.
     
    24:26
    Vhadzovanie v útočnom pásme domácich. Liptáci vyhrali buly a zostávajú v útočnom pásme, kde si prihrávajú okolo mantinelov.
     
    23:50
    Na druhej strane sa pokúsil s pukom medzi kruhy dostať Gašpar, no túto útočnú aktivitu dokázali domáci obrancovia eliminovať.
     
    22:41
    Liptovský Mikuláš dal gól!
    Pekná kombinácia domácich v útočnom pásme sa končí gólom. Na jej konci sa k puku v pravom kruhu dostal MAROŠ SUROVÝ a presnou strelou prekonáva Petríka v bráne Detvy. Asistencie: Alex Tamáši, Dominik Kramár.
     
    21:45
    Po vhadzovaní sa k strele od modrej čiary dostal Kramár. Jeho delovku Petrík chytať nemusel, puk tesne minul jeho bránu.
     
    21:41
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (F. Fekiač – 2 min., hákovanie).
     
    21:08
    Sám proti brankárovi sa rútil Podešva, ale pod tlakom protihráča nezakončil ideálne a Romančík puk bez problémov vyrazil mimo priestor brány.
     
    20:37
    Pri puku sú od začiatku tretiny domáci hráči, no majú problém s prechodom cez stredné pásmo.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    V prvej tretine diváci moc hokejovej krásy nevideli, no aj napriek tomu sa oba tímy dostali do viacerých veľmi dobrých príležitostí, ktoré zostali nevyužité. Stav zápasu po prvej tretine je tak bezgólový, 0:0.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:21
    Prvá tretina sa už len dohráva. Tímy o puk bojujú v strednom pásme a do útočného pásma puk zväčša len neúspešne nahadzujú.
     
    18:51
    Domáci v plnom počte.
     
    18:36
    Klímovu strelu vyrazil Romančík nad bránu a hostia pokračujú v útočnom tlaku.
     
    18:04
    Ani Detve sa táto presilová hra nedarí. V útočnom pásme strávili jej hráči minimum času.
     
    17:09
    Liptáci stratili puk v obrannom pásme. Delovka Frederika Fekiača od modrej čiary tesne minula bránu Liptovského Mikuláša.
     
    16:52
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Uhrík – 2 min., podrazenie).
     
    16:45
    Liptákom sa táto hra vôbec nedarí a väčšinu času hráči trávia v strednom pásme.
     
    15:40
    Domáci po nepresnej prihrávke napokon o puk prišli a hostia sa môžu oslobodiť. Puk je za bránou Patrika Romančíka.
     
    15:23
    Liptáci po vhadzovaní zostali v útočnom pásme a kombinujú v okolí mantinelov.
     
    15:16
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Ľupták – 2 min., podrazenie).
     
    13:39
    Pekná akcia Krála, ktorý dostal puk pred bránu na Podešvu. Ten pod tlakom puk iba trafil, no to dokázalo oklamať Romančíka, ktorý takmer inkasoval gól.
     
    13:02
    Hostia v plnom počte.
     
    12:12
    V dobrej streleckej pozícii sa ocitol Michalčin. Jeho strela tesne minula ľavú tyčku Petríkovej brány a hostia puk vyhodili cez všetky čiary.
     
    11:57
    Puk pred bránu tentokrát dostal Tamáši, no pod tlakom nezakončil ideálne a Petrík puk vyrazil za bránu.
     
    11:30
    Krásna akcia domácich. Vybíral sa dostal do rýchleho protiútoku a pred bránou perfektne našiel osamoteného Nemca. Ten z prvej vystrelil, no bránu hostí minul.
     
    11:02
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Andersons – 2 min., nedovolené bránenie).
     
    10:40
    V útočnom pásme boli hráči Detvy. Andersons od modrej čiary nahodil puk na Romančíka, ktorý na neho dobre videl a s prehľadom ho schoval v lapačke.
     
    10:00
    Po skončení presilovej hry domácich tempo hry upadlo a oba tímy často strácali puk.
     
    09:04
    Hostia v plnom počte.
     
    08:43
    Po rýchlej kombinácii v útočnom pásme sa dostal k prudkej strele Mezovský. Toto zakončenie Petrík chytá do lapačky a hra sa prerušuje.
     
    07:50
    Vhadzovať sa bude v obrannom pásme Detvy. Pri puku zostali hostia, no nedokázali ho vyhodiť mimo obranné pásme. Naopak Surový sa pokúsil natlačiť pred Petríka, no jeho zakončenie brankár bez problémov vrazil.
     
    07:09
    Liptáci hneď v úvode presilovej hry strelili gól, keď nahodený puk od modrej čiary zapadol až za Petríkov chrbát. Rozhodcovia po telefonáte s videorozhodcom napokon gól neuznali.
     
    07:05
    Vylúčenie v tíme HC 07 WPC Koliba Detva (Jendroľ – 2 min., sekanie).
     
    06:34
    Vhadzovať sa bude v útočnom pásme Detvy. Hostia vyhrali buly a puk sa dokĺzal až k Romančíkovi. Liptáci následne založili protiútok, no ten nebol úspešný a po nepresnej prihrávke o puk prišli.
     
    06:23
    Domáci v plnom počte.
     
    05:37
    Detva trávi dostatok času v útočnom pásme, ale nevie si vypracovať strelecké príležitosti. Liptáci sa dobre bránia.
     
    04:33
    V úvode presilovej hry sa dostal k strele od modrej čiary Valent. Puk letel tesne vedľa ľavej tyčky a Liptáci puk poslali cez všetky čiary.
     
    04:24
    Vylúčenie v tíme MHK 32 Liptovský Mikuláš (Uhrík – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).
     
    03:49
    Obrovská šanca Detvy. Král dostal na útočnú modrú čiaru výbornú prihrávku. Sám proti brankárovi zvolil strelu, ktorá opečiatkovala pravú tyčku Romančíkovej brány.
     
    02:49
    Na druhej strane dostal na útočnú modrú čiaru perfektnu prihrávku Čacho, ktorý mohol ísť sám proti brankárovi, no rozhodca jeho útočnú snahu zastavil kvôli ofsajdu.
     
    01:48
    V prvých dvoch minútach boli zatiaľ aktívnejší domáci, ktorý strávili väčšinu času v útočnom pásme a výborne napádali aj rozohávku Detvy.
     
    01:05
    Za súperovou bránou bol tentokrát Vybíral, ale bol dobre bránený a neodkázal pred bránu prihrať osamotenému Piatkovi.
     
    00:09
    Do útočného pásma okamžite po úvodnom vhadzovaní vtrhli domáci. Dlho sa tam však nezdržali a o puk pri mantineli prišli.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    MHK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík – Smutný, Kramár, Roman, Nemec, Droppa, Mezovský, Michalčin, Božoň – Michalík, Tamáši, Surový – Vybíral, Piatka, Oško – Nechaj, Uhrík, Haluška – Nespala, Lištiak, Dlugoš

    HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík – Chovan, Andersons, Golian, Turan, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Lalík – Ščurko, Klíma, Žilka – Mons, Podešva, Král – Gašpar, Valent, Ľupták – Čenka, V. Fekiač, Čacho

    Rozhodca: Fridrich, Juhász – Vyšný, Soltész.
     
    Vážení športoví priatelia, vítame vás pri sledovaní piatkového hokejového zápasu 49. kola Tipsport ligy, v ktorom domáci tím MHK 32 Liptovský Mikuláš privíta na vlastnom štadióne HC 07 Detva. Zápas sa začína o 17:00

    MHK 32 Liptovský Mikuláš
    Liptákov v poslendom týždni opustilo viacero skúsených opôr a sezónu dohrávajú najmä s mladými hráčmi. V poslednom zápasi si Liptáci zmerali sily so Zvolenom. Liptáci už po prvej tretine prehrávali rozdielom dvoch gólov, keď sa presadili Mikuš a McPherson. V úvode druhej tretiny hostia zvýšili na 0:3 gólom Mráza. O štyri minúty domáci dokázali znížiť presným zásahom Tamášiho, no bol to zároveň aj posledný gól domácich v zápase. V záverečnom dejstve výsledok kozmeticky ešte upravili Trotter a McPherson. Zápas sa tak skončil výsledkom 1:5 a hostia si zaslúžene do tabuľky pripísali plný bodový zisk.

    HC 07 Detva

    Detva odohrala svoj posledný zápas na súperovom štadióne proti Trenčínu. Po prvej tretine bol stav zápasu 2:1, keď sa za domácich presadili Špirko a Štach a za Detvu znižoval Fekiač. V úvode druhej tretiny sa podarilo hosťom vyrovnať na 2:2 po góle Krála. Trenčín nenechal nič na náhodu a ešte v druhej tretine odskočil svojmu súperovi na rozdiel troch gólov. Najprv sa presadil Sojčík, ktorého dvomi gólmi nasledoval Sádecký. V záverečnom dejstve sa v 51. minúte presadil Anderson, no hostia o tri minúty opäť znížili nepriaznivý stav zásluhou Fekiača. Na konečných 7:3 upravil štyri minúty pred koncom stretnutia Sádecký a domáci si tak poľahky poradili so súperom z Detvy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Michael Hruška


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK 32 Liptovský Mikuláš. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím HK Detva. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 23. Surový (Tamáši, Kramár), 32. Vybíral (Nemec)


    HK 32 Liptovský Mikuláš: Romančík – Smutný, Kramár, Roman, Nemec, Droppa, Mezovský, Michalčin, Božoň – Michalík, Tamáši, Surový – Vybíral, Piatka, Oško – Nechaj, Uhrík, Haluška – Nespala, Lištiak, Dlugoš
    HK Detva: Petrík – Chovan, Andersons, Golian, Turan, F. Fekiač, Jendroľ, Gachulinec, Ľalík – Ščurko, Klíma, Žilka – Mons, Podešva, Král – Gašpar, Valent, Ľupták – Čenka, V. Fekiač, Čacho

    Rozhodca: Fridrich, Juhász – Vyšný, Soltész