Mallorca – Alavés 1:0 (kon.) | Barcelona – Getafe 2:1 (kon.) | Villarreal – Levante 2:1 (kon.)
Granada – Valladolid 2:1 (kon.)
koniec
Granada CF
2:1 (0:0)
Real Valladolid
Sobota 15.02.2020, 21:00 • Estadio Nuevo Los Cármenes, Granada • Španielska LaLiga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:23:01)
     
    Držanie lopty: 54 % : 46 %.
    Strely na bránu: 5:4.
    Strely mimo: 6:1.
    Rohy: 10:5.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 19:13.
     
    Domáci hráči i fanúšikovia oslavujú vydrené víťazstvo, o ktorom rozhodli päť minút pred dvanástou. V druhom polčase sa hral skvelý futbal zo strany na stranu, v ktorom sme videli veľké množstvo gólových príležitostí. Skóre otvoril nečakanou strelou takmer od rohovej zástavky, ktorou nachytal domáceho brankára Silvu, Sergi Guardiola. Domácim po tomto góle chvíľu trvalo, než sa oklepali, potom sa ale vrhli do útoku a výsledkom ich snaženia bol vyrovnávajúci gól Puertasa, ktorý dlho posudzoval i VAR. Výhra Granady sa zrodila v poslednej nadstavenej minúte, keď vydarenú akciu domáceho tímu zakončil Carlos Fernández. Granada sa vďaka zisku troch bodov dostala na deviate miesto tabuľky, Valladolid je na 15. mieste so šesťbodovým náskokom pred 18. Celtou Vigo.
     
    90+7
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Granada dala gól!
    Domáci fanúšikovia sú v eufórii, hráči Granady totiž otočili v úplnom závere zápasu skóre! Sánchez vysunul prihrávkou na pravé krídlo do nábehu Vica, ktorý loptu prihral do stredu šestnástky CARLOSOVI FERNÁNDEZOVI. Ten bol pri jej spracovávaní otočený chrbtom k bráne, s loptou sa ale otočil okolo Olivasa a presnou strelou ju poslal k ľavej tyči Masipovej brány.
     
    90+4
    Fernández obral hostí pred ich šestnástkou o loptu a posunul ju pätičkou za seba k Machísovi. Ten ju nakopol do pokutového územia, Puertas sa ale k lopte nepretlačil a hrací predmet napokon chytil brankár Masip.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Óscar Plano, prichádza Antoñito.
     
    90+2
    Ünal hneď potom obral domácich o loptu a okamžite ju posunul do šestnástky na Plana. Jeho strelu po zemi k bližšej tyči zlikvidoval pripravený brankár Rui Silva.
     
    90+1
    Valladolid získal po faule domácich priamy kop z pravej strany útočnej polovice. Míchel však z neho nacentroval vysokým oblúkom až za všetkých hráčov v šestnástke Granady.
     
    90
    Bude sa hrať ešte šesť minút.
     
    90
    Machís centrom z ľavej strany hľadal v pokutovom území Puertasa, ten sa ale cez dvojicu obrancov Valladolidu nedokázal k lopte pretlačiť.
     
    89
    Domáci znovu získali loptu, hostia ich ale tentokrát vytlačili na ich polovicu. Obranná štvorica Granady sa snaží o postupnú rozohrávku.
     
    88
    Puertas si elegantne obhodil protihráča na ľavom krídle a pripravoval si loptu na strelu pravačkou. Lopta mu ale v šestnástke odskočila a v následnom súboji o ňu podrazil kapitána Valladolidu Moyana.
     
    87
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a fanúšikovia ich ženú dopredu. Brániaci sa hráči Valladolidu cúvajú pred kombinujúcimi domácimi k vlastnej šestnástke.
     
    85
    Gól napokon platí! Podľa názoru hlavného rozhodcu zasiahol Puertas pri svojom góle loptu ramenom, pokračujeme tak za stavu 1:1!
     
    84
    Opakovaný záber odhalil, že Puertas pri svojej gólovej hlavičke možno zasiahol loptu rukou. Hlavný rozhodca stále sleduje videozáznam.
     
    83
    Hlavný rozhodca sa napokon ide pozrieť sám na videozáznam sám!
     
    82
    Hlavný rozhodca tento gól ešte konzultuje s videoasistentom.
     
    81
    Granada dala gól!
    Je vyrovnané! Machís si naviedol na ľavom krídle loptu na ľavačku a centrom cez Raúla Garcíu nacentroval na hranicu bránkoviska. Tam si na tento center naskočil ANTONIO PUERTAS, ktorý loptu ramenom nasmeroval k pravej tyči Masipovej brány.
     
    79
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Sergi Guardiola, prichádza Míchel.
     
    78
    Ďalší center z rohu doletel konečne inam ako na prednú tyč. V strede šestnástky si naň nabehol Sánchez, ktorý loptu poslal hlavou vysoko nad Masipovu bránu.
     
    77
    Domáci získali dva rohové kopy za sebou, oba ale rozohrali centrami na prednú tyč a oba zrazil hneď prvý brániaci hráč Valladolidu na ďalší roh.
     
    75
    Striedanie v tíme Real Valladolid: z ihriska odchádza Toni Villa, prichádza Waldo Rubio.
     
    74
    Domáci potom vyrazili do otvorenej obrany Valladolidu do rýchleho protiútoku, ten ale „zabil“ Machís, ktorý zľava nacentroval znovu len priamo do náručia brankára Masipa.
     
    73
    Nakoniec vystihol prihrávku domácich Raúl García, ktorý loptu zaviezol na súperovu polovicu. Sám potom i nacentroval pred Silvovu bránu, odkiaľ odhlavičkoval loptu do bezpečia Martínez.
     
    72
    Domáci konečne dokázali podržať loptu na svojich kopačkách, cez dobre organizovanú obranu Valladolidu sa im ale nedarí priblížiť sa k pokutovému územiu súpera.
     
    71
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Álvaro Vadillo, prichádza Fede Vico.
     
    70
    Fernández sa dostal pred šestnástkou Valladolidu cez Karima a prihral loptu doprava na Vadilla. Tomu sa center do pokutového územia vôbec nevydaril a loptu poslal priamo do rúk brankára Masipa.
     
    69
    Tretíkrát v priebehu troch minút obrali hostia rozohrávajúcich domácich o loptu a následne sa usadili na ich polovici. Domáci sa nie a nie dostať naspäť do zápasu.
     
    68
    Hostia sú ale v druhom polčase vo veľkej pohode a znovu získali loptu v strede poľa. Villa potom nacentroval z ľavej strany do šestnástky Granady, jeho nákop ale nedokázal spracovať nikto v modrom.
     
    67
    Granada získala loptu, dlho ju ale neudržala a dopredu rýchlo vyrazili hostia. Na konci ich akcie bola kolmica Plana na Guardiolu, ktorá ale nebola presná a skončila u domáceho brankára.
     
    65
    I s týmto centrom z rohu si domáca obrana poradila, lopta sa ale znovu dostala k hosťom. Guardiola sa uvoľnil na pravej strane a znovu chcel z pomerne ostrého uhla zaskočiť brankára Silvu, ten si ale tentokrát dal pozor a loptu chytil.
     
    64
    Guardiolov center z ľavej strany zrazil Sánchez v sklze tak, že lopta sa takmer zakrútila k vzdialenejšej tyči domácej brány. Napokon skončila mimo, nasledovať tak bude rohový kop Valladolidu.
     
    63
    Fernández vystihol rozohrávku hostí a loptu hneď posúval za obranu Valladolidu na Puertasa. Ten si guľatý nezmysel spracoval už v ofsajdovom postavení.
     
    62
    Villa si spracoval loptu v rýchlom protiútoku Valladolidu pred šestnástkou Granady, cez Foulquiera sa ale nedostal. Domáci bleskurýchlo otáčajú hru.
     
    61
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Víctor Díaz, prichádza Antonio Puertas.
     
    59
    Center z rohu Valladolidu domáca obrana odvrátila z nebezpečného priestoru pred svojou bránou, odrazenú loptu ale získali hostia. Tí pokračujú vo svojej kombinácii pri pokutovom území Granady.
     
    58
    Guardiola si spracoval loptu za šestnástkou Granady a okamžite potom vypálil. Rui Silva už bol tentokrát v pohotovosti a jeho strelu vyrazil na rohový kop.
     
    57
    Domáci mohli hneď odpovedať! Foulquier sa uvoľnil na pravom krídle a centrom do šestnástky hľadal na zadnej tyči striedajúceho Machísa. To sa mu i podarilo, Machís ale z pomerne ostrého uhla usmernil loptu zblízka mimo brány Valladolidu.
     
    56
    Real Valladolid dal gól!
    Hostia neuveriteľným spôsobom otvárajú skóre! Raúl García vysunul do nábehu na ľavé krídlo SERGIHO GUARDIOLU, ktorý sa dostal do pozície, odkiaľ sa bežne centruje. Loptu však z takejto pozície poslal smerom na bránu a úplne týmto zakončením zaskočil brankára Silvu, ktorý si loptu pri svojom zákroku zrazil do tyče, od ktorej sa odrazila do brány.
     
    54
    Vadillo sa uvoľnil cez Karima na pravej strane a prenikol do šestnástky. Prihrávka na opačnú stranu ale cez obrancov Valladolidu neprešla a hostia rýchlo otáčajú hru na opačnú stranu.
     
    53
    Striedanie v tíme Granada CF: z ihriska odchádza Gil Bastiao Dias, prichádza Darwin Machís.
     
    52
    Plano nádhernou kolmicou do šestnástky pomedzi obrancov vysunul Ünala, ktorý si loptu spracoval. Sám pred brankárom Silvom ale neuspel, portugalského gólmana totiž svojim zakončením trafil.
     
    51
    Prvýkrát v druhom polčase sa na útočnú polovicu dostali i hostia, ktorí v tejto chvíli obliehajú šestnástku domáceho tímu.
     
    50
    Strely: 5:1
    Strely na bránu: 3:0
     
    49
    Alcaraz odkríval za autovú čiaru, jeho pokračovanie v zápase je ale zjavne otázne. Hra medzitým pokračuje ďalej postupným útokom Granady.
     
    48
    Center z rohu letel na prednú tyč, kde Alcaraza predskočil v súboji o loptu Martínez. Jeho strela skončila mimo brány Valladolidu, pri tomto súboji ale Alcaraz zle došliapol na nohu. Záložník hostí zostáva sedieť na trávniku.
     
    47
    Domáci vystihli rozohrávku Karima a lopty sa zmocnil Herrera. Ten prihrávkou z pravej strany na os ihriska našiel na hranici šestnástky Bastiaa Diasa, ktorého ranu pod brvno vyrazil nad svoju svätyňu brankár Masip.
     
    46
    Výkop druhého polčasu mala Granada. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 22:02.
     
    Do prvého dejstva vstúpili aktívnejšie hostia, ktorí mali v prvej štvrťhodine pomerne výraznú územnú prevahu. Do vyložených gólových príležitostí sa ale nedostali a domáci postupne vyrovnali hru. Gólové možnosti začali pribúdať až v druhej polovici prvého dejstva, ani jeden brankár ale nekapituloval. V pomerne tvrdom zápase je tak na výsledkovej tabuli zatiaľ bezgólová remíza.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 47 % : 53 %
    Strely na bránu: 2:0
    Strely mimo: 1:1
    Rohy: 4:2
    Ofsajdy: 1:1
    Fauly: 11:8
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Vadillo z priameho kopu z pomerne ostrého uhla vystrelil k bližšej tyči, obrancovia Valladolidu ale jeho strelu zablokovali.
     
    45
    Žltú kartu za predošlý zákrok na Vadilla dostáva Óscar Plano (Real Valladolid).
     
    44
    Plano kopol do nohy pri ľavej autovej čiare Vadilla. Priamy kop pre Granadu z ľavého krídla.
     
    43
    Domáci tím má v tejto chvíli najväčší tlak v prvom polčase. Hostia len behajú za hráčmi Granady, ktorí si loptu posúvajú okolo šestnástky zo strany na stranu.
     
    42
    Díaz zakrútil z rohového kopu loptu k vzdialenejšej tyči a brankár hostí Masip musel byť v pohotovosti. Nečakané zakončenie domáceho kapitána sa mu podarilo vyraziť do autu.
     
    41
    Neva potiahol loptu po ľavej strane k šestnástke Valladolidu, tam sa mu ale narážačka s Bastiaom Diasom nevydarila. Domáci ale nakoniec donútili Moyana k chybe a ten nepresnou malou domov loptu prihral za bránkovú čiaru.
     
    40
    Za veľkého piskotu domácich tribún získali loptu hostia, ktorí zakladajú na svojej polovici postupný útok.
     
    39
    Moyano skočil pred striedačkou Granady na nohu Gonalonsovi, hlavnému rozhodcovi ale tento zákrok úplne unikol. Napriek protestom domácich hráčov i fanúšikov sa verdikt hlavného rozhodcu nemení a hra bude pokračovať len autovým vhadzovaním domáceho celku.
     
    38
    Alcaraz výborným centrom zo štandardky nakopol loptu za obrancov Granady na úplne voľného Olivasa, ktorý zblízka loptu nasmeroval tesne mimo ľavej tyče Silvovej brány.
     
    37
    Martínez zasiahol lakťom do hlavy Plana. Priamy kop pre Valladolid z pravej strany útočnej polovice.
     
    36
    Granada rozohrávala ešte dva rohy, ani jeden z nich už však podobné nebezpečenstvo nepriniesol. Obrana Valladolidu následne loptu získala a rozohráva spred vlastnej šestnástky.
     
    35
    Center z rohu na prednú tyč nadvihol nie príliš vydarenou strelou Gonalons. Loptu, ktorá letela pod brvno, ale musel pohotovým zákrokom vyraziť nad svoju bránu brankár Masip.
     
    34
    Domáci sa nasťahovali k šestnástke Valladolidu a Vadillo zablokovaným centrom z pravej strany získal pre svoj tím prvý rohový kop v zápase.
     
    32
    Žltú kartu za agresívne protesty dostáva i tréner Granady Diego Martínez.
     
    31
    Žltú kartu za protesty proti odpískanému faulu dostáva Carlos Fernández (Granada CF).
     
    30
    Hostia však ani z rohu domácu bránu neohrozili. Hráč Valladolidu totiž fauloval pri nábehu na center od rohovej zástavky.
     
    29
    Guardiola si nabehol na výbornú kolmicu na ľavú stranu a jeho krížny pas na nabiehajúceho Ünala na poslednú chvíľu zrazil na rohový kop Sánchez.
     
    28
    Bastiao Dias napokon o loptu prišiel a v následnom súboji o ňu zasiahol vysokou nohou Alcaraza. I tentokrát sa to zaobišlo bez karty.
     
    27
    Granada postupne preberá iniciatívu a v posledných minútach sa práve domáci tlačia viac dopredu. Ich kombinácia ale tiež prebieha predovšetkým v blízkosti stredovej čiary.
     
    26
    Držanie lopty: 45 % : 55 %
     
    25
    Tempo hry nebolo v prvej polovici prvého polčasu príliš vysoké. Ani jeden z tímov nebudí dojem, že by sa chystal otvoriť hru a oba tímy kombinujú hlavne v strede poľa.
     
    24
    Villa si na ľavej strane elegantne obhodil Foulquiera, ten sa ale s ním následne vrátil a doslova si od Villu vypýtal faul.
     
    22
    Plano napokon zakončil útok Valladolidu strelou zo strednej vzdialenosti, loptu ale poslal nad Silvovu bránu.
     
    21
    Na opačnej strane sa dostal k centru zľava Neva, jeho nákop však Olivas odhlavičkoval. V súboji o odrazenú loptu bol hráčom Valladolidu zrazený na trávnik Gonalons, za veľkého piskotu domácich fanúšikov ale hra pokračuje ďalej.
     
    20
    Herrera ďalším tvrdým zákrokom v strede poľa zostrelil prenikajúceho Villu. Domácemu hráčovi nahlas dohovára hlavný rozhodca.
     
    19
    Strely: 2:0
     
    18
    Fernández si nabehol za obranu Valladolidu na krásny pas Gonalonsa z hĺbky poľa a prehodil vybiehajúceho brankára Masipa. Jeho zakončenie letelo do prázdnej brány hostí, pred bránkovou čiarou však loptu na poslednú chvíľu odkopol Salisu Karim.
     
    16
    Žltú kartu za zásah rukou do tváre Villu dostáva Dimitri Foulquier (Granada CF).
     
    16
    Guardiola sa na pravom krídle uvoľnil cez Nevu, jeho center do bránkoviska ale doletel priamo do rúk pripraveného brankára Ruia Silvu.
     
    15
    Center z priameho kopu odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Granady. Hostia potom získali odrazenú loptu a znovu kombinujú v strede poľa.
     
    14
    Hneď v následnom súboji o odrazenú loptu však fauloval Plana Sánchez. Valladolid tak získava ďalší priamy kop, tentokrát z pravej strany útočnej polovice.
     
    13
    Po faule domáceho hráča získali priamy kop na útočnej polovici i hostia. Nákop z neho trochu prekvapivo doletel na Ünala v šestnástke Granady, toho ale tento pas tiež zjavne zaskočil a loptu si nedokázal spracovať.
     
    12
    Nákop zo štandardky obrana Valladolidu bez väčších problémov vyriešila, lopta sa ale dostala na pravú stranu k Fernándezovi. Ten ju ešte posunul do druhej vlny k Herrerovi, ktorý vypálil vysoko nad Masipovu bránu.
     
    11
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah Herreru do hlavy lakťom Fede (Real Valladolid). Priamy kop pre Granadu na útočnej polovici.
     
    10
    Až teraz majú po nepresnom nákope obrancov Valladolidu možnosť rozohrať svoj útok i domáci. Hostia sa im v tom snažia brániť vysokým napádaním.
     
    8
    Hostia majú naďalej loptu pod kontrolou a až na krátke okamihy ju domácim v úvode zápasu prakticky nepožičiavajú. Cez dobre zorganizovanú obranu Granady sa ale do nebezpečnej streleckej príležitosti ešte nedostali.
     
    7
    Fernández v hlavičkovom súboji fauloval Olivasa, pri tomto zákroku sa ale zranil. Domáci útočník zostal na chvíľku ležať na trávniku, ošetrenie ale napokon nepotreboval.
     
    6
    Fernández v ďalšom súboji v strede poľa podrazil Fedeho. Hra je v úvode zápasu zatiaľ pomerne tvrdá a vidíme dosť tvrdých zákrokov.
     
    5
    Herrera zrazil na trávnik v súboji o loptu Guardiolu. Obaja hráči sa dostali po tomto zákroku do menšej šarvátky, ktorú ale veľmi rýchlo vyriešil hlavný rozhodca.
     
    4
    Center hostí z rohového kopu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Granady na prednej tyči. Foulquier potom pod tlakom odkopol loptu len na polovicu hostí.
     
    3
    Hostia pokračujú vo svojej aktivite. Ünal prenikol po ľavej strane do šestnástky Granady a zrazeným centrom získal pre Valladolid prvý rohový kop.
     
    2
    Hostia rýchlo získali loptu naspäť na svoje kopačky a zakladajú od obrancov svoj postupný útok. Tí si loptu zatiaľ prihrávajú len na vlastnej polovici.
     
    1
    Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli dopredu. Tam ju nezachytil ani jeden hráč Valladolidu a hrací predmet skončil u domáceho brankára Ruia Silvu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci budú hrať v červenobielych dresoch, Valladolid v modrých.
     
    Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, Díaz (C), Sánchez, J. A. Martínez, Neva – Bastiao Dias, Y. Herrera, Gonalons, Vadillo – C. Fernández.
    Náhradníci: A. Escandell – Azeez, Eteki, Köybaşı, Machís, Vico, Puertas.

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim, Raúl García – Plano, Fede, Alcaraz, T. Villa – Guardiola, Ünal.
    Náhradníci: Churripi – Antoñito, Míchel, Porro, Sandro Ramírez, Rubio, Sánchez.

    Rozhodca: Munuera – Latre, Escabosa.
     


    Vzájomné zápasy

    Oba kluby sa v najvyššej španielskej súťaži doteraz stretli päťkrát a vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Granady. Tá vyhrala dvakrát, dvakrát zápas nemal víťaza a jedenkrát vyhral Valladolid. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa vo Valladolide skončil remízou 1:1.
     


    Real Valladolid

    Valladolid je v tabuľke až na 15. mieste, pred 18. Mallorcou má však v tejto chvíli pomerne bezpečný osembodový náskok. Ani jeho forma nie je dobrá, z posledných desiatich zápasov totiž vyhral jediný, paradoxne však práve na Mallorce. V posledných piatich zápasoch prehral síce len v domácom zápase s Realom Madrid, súčasne ale až trikrát remizoval. Veľkým problémom Valladolidu je útočná produktivita, ktorá je druhou najhoršou v LaLige (19 strelených gólov). Vonku sa však Valladolidu pomerne darí, keď je v tabuľke zápasov vonku na ôsmom mieste.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Valladolid – Leganés 2:2
    Osasuna – Valladolid 0:0
    Valladolid – Real Madrid 0:1
    Mallorca – Valladolid 0:1
    Valladolid – Villarreal 1:1
     


    Granada CF

    Forma nováčika sa po skvelom vstupe do sezóny v posledných týždňoch výrazne zhoršila a pred dneškom bol už na desiatom mieste tabuľky. Z posledných siedmich zápasov prehral až päť a strelil v nich len štyri góly. Pred zostupovou zónou má však náskok 12 bodov, pozícia Granady je tak stále relatívne bezpečná. Doma je Granada šiestym najlepším tímom súťaže, keď v 11 domácich zápasoch vybojovala 22 bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Granada – Mallorca 1:0
    Barcelona – Granada 1:0
    Sevilla – Granada 2:0
    Granada – Espanyol 2:1
    Atlético Madrid – Granada 1:0
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Granada CF – Real Valladolid. Stretnutie 24. kola španielskej LaLigy sa začne o 21:00.

    Michal Sadlek

    Góly: 81. Puertas, 90+6. C. Fernández – 56. Guardiola

    Karty:   16. Foulquier (GRN), 31. C. Fernández (GRN), 32. tréner D. Martínez (GRN) – 11. Fede (RVL), 45. Plano (RVL)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 6:1. Rohy: 10:5. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 19:13.
    Granada CF: Rui Silva – Foulquier, Díaz (C) (61. Puertas), Sánchez, J. A. Martínez, Neva – Bastiao Dias (53. Machís), Y. Herrera, Gonalons, Vadillo (71. Vico) – C. Fernández.
    Náhradníci: A. Escandell – Azeez, Eteki, Köybaşı, Machís, Vico, Puertas.

    Real Valladolid: Masip – Moyano (C), Olivas, Karim, Raúl García – Plano (90+3. Antoñito), Fede, Alcaraz, T. Villa (75. Rubio) – Guardiola (79. Míchel), Ünal.
    Náhradníci: Churripi – Antoñito, Míchel, Porro, Sandro Ramírez, Rubio, Sánchez.

    Rozhodca: Munuera – Latre, Escabosa

    Diváci: 15 782