Augsburg – Freiburg 1:1 (kon.) | Hoffenheim – Wolfsburg 2:3 (kon.) | Paderborn – Hertha 1:2 (kon.)
Lipsko – Brémy 3:0 (kon.) | Union Berlín – Leverkusen 2:3 (kon.) | Düsseldorf – Mönchengladbach 1:4 (kon.)
koniec
1. FC Union Berlín
2:3 (1:1)
Bayer Leverkusen
cz Sobota 15.02.2020, 15:30 • Stadion An der Alten Försterei • Nemecká Bundesliga • 22. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Tak to je šok pro Union, který si na KARIMA BELLARABIHO ani napodruhé nedal pozor. Záložník hostí proskočil po narážečce Charlese Aránguize do vápna a z nemožného úhlu naprosto šokoval gólmana Gikiewicze. Zakončení na přední tyč prošlo za brankovou čáru, Berlín má málo času na srovnání.
     
    87
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    O malou chvíli později už se ale domácí celek raduje. Rozehrávka Gikiewicze se rychle dostala až ke střídajícímu Sebastianu Polterovi, který tak okamžitě sehrál na hřišti zásadní roli. Předal míč MARIUSI BÜLTEROVI, ten si jej ve vápně navedl na silnější nohu a zakroutil zakončení na zadní tyč. Opět je stav vyrovnaný. Asistence: Sebastian Polter.
     
    82
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Klobouček před tím, co teď předvedl Kevin Volland. Ze středu hřiště vyslal na MOUSSU DIABYHO přihrávku, o kterou žádal prakticky celý druhý poločas. Střídající záložník se šance nezalekl, míč posunul za záda Gikiewicze a žádný z obránců Unionu už neměl šanci stihnout jej odkopnout před brankovou čarou. Hosté otáčejí skóre. Asistence: Kevin Volland.
     
    22
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Prakticky od vlastní šestnáctky se teď Leverkusen propracoval k vyrovnání. Nákop dlouhý desítky metrů hlavou velmi šikovně prodloužil Lars Bender, a KAI HAVERTZ tak vyplaval úplně sám před brankářem Gikiewiczem. Jeden dotek mu pak stačil, aby poslední překážku bez problému přeloboval. 1:1. Asistence: Lars Bender.
     
    7
    Union Berlin právě vstřelil branku!
    A domácí se ujímají vedení. Na středu hřiště přišla další ztráta, Marius Bülter pláchnul po levé straně a po jeho přihrávce do pokutového území se nekompromisní ranou prezentoval CHRISTIAN GENTNER. Míč mu do běhu ještě přistrčil Yunus Malli. Následná pumelice jistě zaznamená účast v sestřizích nejkrásnějších tref tohoto kola. Asistence: Yunus Malli

    Patrik Czepiec

    Góly: 7. Gentner (Malli), 87. Bülter (Polter) – 22. Havertz (L. Bender), 82. Diaby (Volland), 90+4. Bellarabi

    Karty:   14. Trimmel (UNB), 56. Gentner (UNB) – 20. Weiser (LEV), 38. S. Bender (LEV)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 9:12.
    1. FC Union Berlín: Gikiewicz – Friedrich, Schlotterbeck, Subotić (86. Polter) – Trimmel, Gentner (76. Prömel), Andrich, Lenz – Malli (76. Ingvartsen), Bülter – Andersson.
    Náhradníci: Nicolas – Prömel, Polter, Ujah, Kade, Kroos, Ingvartsen, Reichel, Hübner.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Tapsoba, S. Bender, Tah – Wendell, L. Bender, Amiri (76. Bellarabi), Weiser (46. Aránguiz) – Bailey (46. Diaby), Havertz – Volland.
    Náhradníci: R. Özcan, Lomb – Diaby, Aránguiz, Alario, Demirbay, Bellarabi, Dragović, Palacios.

    Rozhodca: Osmers – Gorniak, Kempter