Columbus – NY Rangers 1:3 (kon.) | Carolina – NJ Devils 5:2 (kon.) | Pittsburgh – Montreal 4:1 (kon.)
Winnipeg – San Jose 2:3 (kon.) | Boston – Detroit 4:1 (kon.) | St. Louis – Nashville 3:4 (kon.)
Tampa Bay – Philadelphia 5:3 (kon.) | Florida – Edmonton 1:4 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:2 (kon.)
koniec
St. Louis Blues
3:4 (0:2, 3:1, 0:1)
Nashville Predators
cz Sobota 15.02.2020, 21:10 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že Nashville Predators zvítězil v těžkém duelu, se loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (23:51:05)
     
    Hvězdy zápasu:

    1. Kyle Turris (Nashville) 1+2
    2. Matt Duchene (Nashville) 1+1
    3. Jaden Schwartz (St. Louis) 1+0
     
    Do utkání nezasáhl žádný český ani slovenský hokejista.
     
    Velmi dlouhé střetnutí je u konce, z vítězství se raduje Nashville, který byl o kousek šťastnější. Od poloviny zápasu bylo sice St. Louis nebezpečnější, ovšem Juuse Saros branku zazdil a už žádný kotouč za svá záda nepustil. Naopak Predators ve poslední dvacetiminutovce využili přesilovou hru, když se o rozhodující trefu postaral Mikael Granlund, a tak dva body putují k hostujícímu mužstvu.

    Střely na branku: 27:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 10:5.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Roman Josi zachytil puk, který obloučkem poslal do středního pásma. Následně se branku pokoušel trefit Nick Bonino, avšak Alex Pietrangelo nahození zastavil.
     
    58:59
    Před finským brankářem bylo rušno a toho chtěl využít Alex Pietrangelo. Jeho nahození si Juuse Saros našel a znovu zasáhl.
     
    58:54
    Domácí celek mačká soupeře jako citrón, ale střelecky se nedokáže prosadit. Kotouč zachytil Colton Sissons, jehož pokus ze vzduchu zamířil těsně vedle levé tyče a píská se ofsajd. St. Louis Blues si tak vyžádalo oddechový čas!
     
    58:22
    Jake Allen odjíždí z branky a pouští do hry šestého bruslaře. Podaří se Nashvillu Predators ubránit se?
     
    57:20
    Přihrávku po mantinelu zachytil Colton Sissons, jenž okamžitě vyhodil. Tlak domácího mužstva dál roste a vyrovnávací branka už visí ve vzduchu.
     
    56:19
    Alex Pietrangelo směřoval přihrávku na modrou čáru, puk byl ale zachycen soupeřem. Predators opět obloučkem poslali černou gumu do neutrální zóny.
     
    55:22
    Zpoza branky se snažil vykroužit Jaden Schwartz, který chtěl přihrát na zadní tyč, ale spoluhráče nenašel. Stejný hráč pak pálil z velkého úhlu, ale odkrytý kout brány netrefil.
     
    53:48
    Domácí se vrátili do útočného pásma a před branku se tlačil Alex Pietrangelo, jenž byl v rozhodujícím momentu seknut, avšak vylučovat se nebude.
     
    53:33
    Nashville hraje ve vlastním pásmu jednoduše, puk okamžitě letěl ven ze třetiny. St. Louis Blues tak bude muset začít znovu.
     
    53:03
    Dlouhou dobu proti přesile bojoval Ryan O'Reilly, který udržel puk pro Blues. Následně se střelou od mantinelu prezentoval David Perron, ovšem hostující gólman byl na tuto variantu připraven.
     
    Střely na branku: 20:27.
     
    52:00
    Domácímu mužstvu čas rychle utíká, další jeho akce byla zastavená hned za modrou čárou.
     
    49:36
    Ke dvěma pokusům se dral Matt Duchene, který se gólově neprosadil. Nejprve trefil prvního soupeře a poté byl jeho pokus vyražen brankářem.
     
    49:06
    Vyloučení v týmu St. Louis Blues (Sammy Blais – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Calle Järnkrok – 2 min., hrubost).

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 25. Sanford (Blais, Thomas), 27. Schwartz (B. Schenn, Perron), 31. Kyrou (Bozak) – 7. Arvidsson (Mikael Granlund), 13. Duchene (F. Forsberg, Turris), 25. Turris (Johansen), 44. Mikael Granlund (Josi, Turris)


    St. Louis Blues: Allen (Binnington) – Pietrangelo, Gunnarsson, Parayko, Faulk, Bortuzzo, Dunn – Steen, B. Schenn, Schwartz – Perron, R. O'Reilly, Sanford – Bozak, Thomas, Blais – Kyrou, Barbašev, MacEachern.
    Nashville Predators: Saros (Rinne) – Fabbro, Josi, Ekholm, Tinordi, Y. Weber, Hamhuis – Arvidsson, Johansen, Mikael Granlund – Turris, Duchene, F. Forsberg – C. Smith, Bonino, Grimaldi – Watson, Sissons, Järnkrok.

    Rozhodca: Nicholson, Pochmara – Smith, Brisebois

    Diváci: 18 096