Trenčín – Michalovce 8:1 (kon.) | Nitra – Pohronie 0:0 (kon.) | Sereď – Ružomberok 2:2 (kon.)
koniec
FC Nitra
0:0 (0:0)
FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa
Sobota 15.02.2020, 14:00 • Štadión pod Zoborom • Niké liga • 19. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase zaujal divákov azda len jeden jediný moment. V 51. minúte nepremenili dobrú šancu hostia. Následne sa stav iba udržiaval, oba tímy neboli veľmi ofenzívne a aktívne. Stretnutie dvoch najhorších celkov Fortuna ligy sa teda končí bezgólovou remízou. (15:47:28)
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Dlhé autové vhadzovanie z rúk Župu došlo až do pokutového územia. Nitrania si však postrážili situáciu a loptu odvrátili.
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Patrik Abrahám (FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa).
     
    90+1
    Rozhodcovia k druhému polčasu pridávajú iba jednu minútu.
     
    90
    Lopta je na útočnej polovici Pohronia, hostia získavajú autové vhadzovanie a znovu sa nikam nenáhlia.
     
    89
    Po ľavej strane to znovu skúšali pre zmenu domáci hráči. Nakopnutá lopta však bola skôr odovzdanou loptou, ktorú si pokojne hostia prebrali.
     
    88
    Hostia sa nikam neponáhľajú. Dokazujú aj ich skutky pred rozohrávaním autového vhadzovania. Župa sa naozaj nenáhlil, zrejme Pohroniu remízový stav vyhovuje.
     
    87
    Hostia majú k dispozícii loptu na útočnej polovici. Konkrétne rozohrávajú zo stredového kruhu, keďže došlo k faulu na domácej strane.
     
    86
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Cédric Badolo, prichádza Richard Župa.
     
    86
    Michal Faško sa rozbehol na útočnej polovici. Prišiel k hranici pokutového územia a strieľal. Štvrtýkrát však v priebehu tohto stretnutia trafil iba mimo bránky.
     
    85
    Faško po pravej strane chcel rozbehnúť Chobota, pre ktorého situácia nebola stratená. Rukami si vypomohol proti nemu Abrahám, ale nie je to žiaden faul.
     
    84
    Muleme využil svoje rýchle africké nohy. Mal proti sebe však fyzicky zdatnejšieho hráča a v súboji jeden na jedného nedokázal obohrať protihráča.
     
    83
    Nakopávanú loptu na útočnej polovici si Ismar Tandir nezachytil. Bol však zasiahnutý Farkašom, no podľa verdiktu hlavného rozhodcu to faul nebol.
     
    82
    Muleme išiel hneď z trávnika do hernej situácie jeden proti jednému a posúval loptu do šestnástky. Tam však Pohronie jednoznačne zvládlo situáciu.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Duje Javorčić, prichádza Isaac Muleme.
     
    80
    Máme za sebou už osemdesiat minút hry a oba tímy čaká posledná desaťminútovka. Zatiaľ to však nevyzerá na víťaza, uvidíme, či tímy stavia aj na prípadnú bezgólovú remízu.
     
    79
    Hatok posielal center z pravej strany priamo do vápna. Do hlavičkového súboja sa proti Badolovi dostal Magda a úspešnejšie ťažil hráč Nitry.
     
    78
    Chobot vyrazil do protiútoku so spoluhráčmi. Zasekol si to na útočnej polovici, následne však jeho jemná prihrávka bola rýchlo odvrátená.
     
    77
    Faško dokázal ešte loptu udržať v hre na útočnej polovici. Prihrávku zachytil tesne pred bránkovou čiarou, jeho následná prihrávka bola Obročníkom zrazená na rohový kop. Nacvičený signál domácim z rohu nevyšiel.
     
    76
    Striedanie v tíme FC Nitra: z ihriska odchádza Samuel Šefčík, prichádza Ondrej Vrábel.
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Peter Mazan, prichádza Peter Chríbik.
     
    75
    Ďalej sme videli novú akciu Pohronia na útočnej polovici. Na center Abraháma si pred malé vápno nabiehal Pavlík alebo Jacko, no Šípoš opäť vo vzduchu dominoval.
     
    74
    Pellegrini posielal center z rohovej zastávky. V šestnástke ako prvý na loptu siahol brankár Šípoš a vyboxoval ju rukou čo najďalej.
     
    73
    Peter Mazan posielal z ľavej strany prízemný center do vnútra pokutového územia. Pohodlne však situáciu ukontrolovali futbalisti Nitry.
     
    72
    Faško poslal loptu na pravé krídlo na Chobota, ktorý proti protihráčovi zvládol kľučku, pripravil si loptu na ľavačku, ale zakončil mimoriadne nepresne.
     
    71
    Sledujeme trochu hluchú pasáž, v ktorej sa veľmi nič nedeje. Rozohrávali Nitrania, ale ich rozohrávka napokon skončila iba na kopačkách hostí.
     
    69
    Cedric Badolo sa dostal do situácie jeden proti jednému. Prefíkať sa snažil Magdu, poslal potom center popred bránku, na ktorý však nik nesiahol.
     
    68
    Sledovali sme prvé striedanie na strane hostí a vôbec prvé striedanie v zápase. Potom sa opäť k lopte dostali Nitrania, poslali však nepresnú strelu mimo priestoru bránky. Rozohrávať bude Jenčo.
     
    67
    Striedanie v tíme FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: z ihriska odchádza Roland Gerebenits, prichádza Patrik Blahút.
     
    66
    Prvá vážnejšia strely Nitry v druhom polčase. Loptu si asi štyri metre za šestnástkou pripravil Marián Chobot. Bola to strela do priestoru Nitry, s ktorou však Jenčo nemal veľa práce.
     
    65
    Prihrávka na útočnej polovici neprišla na Faška. Domáci potom nedokázali udržať loptu na hracej ploche a k autu sa dostávajú futbalisti Pohronia.
     
    64
    Nitrania to teraz z obrannej polovice vôbec dobre nerozohrali. Farkaš posúval na kraj ihriska, potom prišla priamočiara prihrávka, ktorá však rozhodne nenašla žiadneho adresáta.
     
    63
    Badolo vymyslel pred šestnástkou prihrávku na Petra Mazana, ktorý však po rýchlom súboji spadol a jednoducho prišiel o loptu. Hostia sa teda k strele nedostali.
     
    62
    Hra sa teraz trochu naťahovala. Lopta prišla na obrannú polovicu hostí a o nákop dopredu sa postaral Pavlík. Badolo však pas nedobehol a opäť sa k slovu dostali Nitrania.
     
    60
    Sledujeme druhú udelenú žltú kartu v tomto zápase. Duje Javorčić nekompromisne telom zastavil Badola a jednalo sa o nedovolený zákrok.
     
    60
    Pätica nitrianskych hráčov vyrazila dopredu po strate lopty od Pohronia. Zle to však vymysleli aj domáci, chybou bola absolútne nepresná prihrávka na Ristovskeho.
     
    59
    V týchto chvíľach sme sledovali viaceré nakopávané lopty cez stred poľa a niekoľko súbojov o ňu. Jednu sa snažil využiť Tandir, ale zvnútra šestnástky nedokázal zakončiť.
     
    58
    Na útočnej polovici mali loptu opäť k dispozícii futbalisti Pohronia. Celkom si však pri rozvoji akcie nerozumeli, Pellegriniho prihrávka smerovala do územia nikoho.
     
    57
    Ofenzívny faul sa teraz pískal proti Cedricovi Badolovi, ktorý napádal aktívne domáceho Daniela Magdu. Rozohrávať bude z vápna brankár Šípoš.
     
    56
    Mazan spadol v súboji na útočnej polovici. Na trávnik ho pomocou ruky zložil kapitán domácich Farkaš. Nebol to však nedovolený zákrok.
     
    55
    Nitra teraz na útočnej polovici získala štandardku po faule Abraháma. Realizoval to Faško, namieril center však iba na futbalistu Pohronia. Hostia teda bezpečne odvrátili.
     
    54
    Obročník v strede poľa dokázal pomerne jednoznačne zvládnuť súboj s Farkašom a opäť sa pri lopte ocitli futbalisti Pohronia. Od začiatku polčasu sú zatiaľ o niečo viac aktívnejší.
     
    53
    Pohronie po štandardke ostalo na útočnej polovici a Abrahám vhadzoval aut. Jeho pokus však už domáci odvrátili, no nie však nadlho. Abrahám centroval do pokutového územia naslepo, Šípoš to zvládol.
     
    52
    Na trávniku sa po jednom zo súbojov ocitol ležiaci Ismar Tandir. Takisto však ukázal vytrvalosť a okamžite sa postavil na vlastné nohy. Jednalo sa o faul a rozohrávať môžu práve hráči Pohronia.
     
    51
    Tak toto bola prvá obrovská šanca pre hostí! Mazan mal loptu na pravej strane a poslal zaujímavý center pred malé vápno na hlavičku Rolanda Gerebenitsa. Jeho zakončenie vystrašilo domácich, no mierilo vedľa.
     
    50
    Kapitán Farkaš dlhým nákopom po ľavom krídle hľadal rozbiehajúceho sa Chobota. Lopta preletela priamočiaro až za bránkovú čiaru a rozohrávať bude Jenčo.
     
    49
    Vyzeralo to tak, že Javorčić bude musieť potrebovať ošetrenie. Dokázal sa však pomerne rýchlo postaviť na vlastné nohy a ošetrovateľský tím ani nemusel byť privolaný.
     
    48
    Hatok si z autového vhadzovania na útočnej polovici vybral Petra Mazana, ktorý sa už bližšie pred bránku natlačiť nedokázal. Pohronie však získava ďalší aut.
     
    47
    Pri lopte sa na útočnej polovici ocitol Faško, ale neposlal dopredu presný pas. Na strane sa k lopte dostal Badolo a dopredu sa snažia vyraziť hostia.
     
    46
    Na štadióne pod Zoborom nám odštartoval druhý polčas, výkop mali k dispozícii futbalisti Nitry a rozohrával Michal Faško. Cez prestávku nedošlo k žiadnym zmenám v zostavách.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Po prvom polčase musíme skonštatovať, že aktívnejším mužstvom bola Nitra. Najväčšiu šancu mal Ristovski, hosťom pomohla horná žrď. Gól sme však napokon nevideli, a tak budeme pokračovať v druhom polčase, ktorý sa začne približne o 15:00.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    44
    Do dobrej pozície sa po prihrávke Šefčíka dostal z vnútra šestnástky Michal Faško. Svoju koncovku však nasmeroval iba do bočnej siete.
     
    42
    Nitrania boli s loptou na útočnej polovici. Lopty sa v pokutovom území zmocnil Ristovski, hra však bola prerušená. Buď tam bolo ofsajdové postavenie alebo útočný faul.
     
    41
    Po pravej strane sa chcel znovu presadiť jeden z doposiaľ najaktívnejších hráčov Pohronia Badolo. Hostia získali autové vhadzovanie.
     
    40
    Na útočnej polovici bol kapitán Farkašom faulovaný Cedric Badolo. Loptu si pripravil Pellegrini na svoju ľavačku a vyzeralo to nebezpečne. Strela mala dobrú razanciu, napokon však letela tesne vedľa ľavej žrde.
     
    39
    Hostia po dlhšej dobe smerovali dopredu. Obročník posúval loptu po ľavej strane, potom prišiel center do vápna, ktorý však domáci bezproblémovo odvrátili.
     
    38
    Ristovski spadol v súboji s Patrikom Jackom na útočnej polovici Nitry. Faško zahrával štandardku, mäkkučký center poslal na Farkaša, ten však poslal nepresnú hlavičku.
     
    36
    Gatarić na útočnej polovici spadol, dokázal však ešte prenechať loptu Milanovi Ristovskemu. Ten okamžite tvrdo pálil a jeho delovka napokon skončila na brvne!
     
    35
    Zaujímavou kolmicou chcel byť na pravej strane vysunutý Šefčík. Do horného rohu šestnástky však rýchlo pribehol brankár Jenčo a nedovolil domácemu hráčovi pokračovať v hre.
     
    34
    Cedric Badolo sa v pokutovom území prebíjal smerom ku lopte. Súboj s Magdom však nezvládol vôbec dobre a od neho lopta sama smerovala za bránkovú čiaru. Odkop od bránky teda bude realizovať Šípoš.
     
    33
    Pre zmenu získalo štandardku na útočnej polovici Pohronie. K lopte sa postavil kapitán Pellegrini a nakopával ju na hranicu vápna, kde však jeho spoluhráč nevyskočil vôbec vysoko.
     
    32
    Center z ľavej strany z kopačky Šefčíka smerom do priestoru malého vápna hostia dokázali pomerne jednoznačne odvrátiť až za postrannú čiaru.
     
    31
    Odohral sa súboj pri rohovej zástavke. Ján Hatok evidentne potiahol rukami Patrika Šurnovského a Nitra získava štandardku.
     
    30
    Peter Mazan bol na útočnej polovici zasiahnutý rukou do tváre od Dujeho Javorčića. Tento súboj hlavný rozhodca vyriešil krátkym dohovorom Javorčićovi.
     
    28
    Videli sme ďalšie zakončenie zo strany domácich hráčov. Pár metrov za šestnástkou si to pripravil Milan Ristovski. Jeho prízemný pokus však letel podstatne vedľa pravej žrde.
     
    27
    Cedric Badolo manévroval s loptou na útočnej polovici. Dokázal ustáť dva súboje, následne padal na trávnik, no nebolo to zavinené.
     
    26
    Gerebenitsov center z pravej strany dokázali domáci odvrátiť. Následne to vyzeralo na sľubnú príležitosť pre Obročníka, ale lopta mu napokon unikla.
     
    25
    Domáci budú realizovať autové vhadzovanie. Zatiaľ majú práve Nitrania trošičku navrch, no z oboch strán je to prevažne vlažný výkon.
     
    24
    Hostia zahrávali autové vhadzovanie. Hatok to rozohral dobre, následne sa k lopte dostával v šestnástke Badolo, ale spadol, a tak sme už zakončenie nevideli.
     
    23
    Nepríjemný faul zozadu spáchal Michal Faško, ktorý atakoval na útočnej polovici Rolanda Gerebenitsa. Vidíme aj prvú žltú kartu pre Faška.
     
    22
    Faško to nemyslel veľmi zle na Nikolu Gatarića, ktorý sa ukazoval v predšestnástkovom priestore. Nedostal však presnú loptu a hostia jednoznačne odvrátili.
     
    20
    V strede poľa sa odohral súboj medzi Pavlíkom a Ristovskim. Žltá karta z toho nebude, fauloval však Pavlík a hostia získali loptu. Dopredu pokračoval Chobot, ktorý si zasekol Hatoka, našiel v šestnástke Michala Faška a ten vypálil do bočnej siete.
     
    19
    Na útočnej polovici to chcel individuálne skúšať Obročník. Veľmi sa však ďaleko nedostal. K lopte sa ale opäť dostali hostia, spáchali útočný faul a nemohli ďalej pokračovať.
     
    18
    Štandardka hostí na útočnej polovici nebola veľmi dobrá. Center prišiel síce do vnútra pokutového územia, ale Nitrania to pohodlne odvrátili a rozohrávať bude Šípoš.
     
    17
    Nitra po predchádzajúcej šanci získala rohový kop. Po centri do pokutového územia vo vzduchu dominoval Pavlík a odvrátil nebezpečenstvo.
     
    16
    Domáci fanúšikovia si už po tejto situácii mohli zakričať gól. Ristovski rozbehol akciu po pravej strane a posielal loptu priamo do blízkosti brány. Akciu však zachránil Hatok, ktorý nedovolil zakončovať Chobotovi.
     
    15
    Cedric Badolo si nabiehal na útočnej polovici po nakopnutú loptu. K nej však prišiel ako prvý Dávid Šípoš a bezpečne pokryl.
     
    14
    Nitra si prebrala loptu v strede poľa a pohodlne mohol rozohrávať Ristovski. Loptu z ľavej strany do šestnástky nakopával Faško, ale nikoho nenašiel.
     
    13
    V snahe o zisk lopty sa Nikola Gatarić dopustil faulu na hosťujúceho kapitána Lukáša Pellegriniho. Pohronie má teda rozohrávku z obrannej polovice.
     
    12
    Sledovali sme ďalší pokus o zakončenie od domácich hráčov. Faško vysúval na ľavú stranu v šestnástke Chobota. Ten sa však pošmykol a center mu vôbec nevyšiel. Domáci však potom ukázali ďalšiu akciu, zakončoval z hranice šestnástky Faško a Jenčo sa hádzal do strely, no pokus to bol napokon nepresný.
     
    11
    Hra sa otočila a dopredu sa podarilo dostať Nitranom. Na dostrel bránky sa dostal Michal Faško. Chcel si však ešte vylepšiť streleckú pozíciu a napokon prepásol správny moment.
     
    10
    Pohronie sa dostalo na útočnú polovicu. Hatok prenechával autové vhadzovanie Mazanovi. Hostia však veľmi nič nevymysleli, k strele sa nedostali.
     
    9
    Nakopnutú loptu sa na ľavej strane podarilo zachytiť Šurnovkému. Nitriansky krajný obranca si chcel obhodiť protihráča, potom však už loptu nedobehol.
     
    8
    Autovým vhadzovaním pokračovali na útočnej polovici hostia. Pískal sa však potom útočný faul Tandira a rozohrávku získava FC Nitra.
     
    7
    Obročník sa dokázal udržať na lopte aj v súboji s protihráčom. Nakopával potom dopredu, kde však odhlavičkovali nitrianski futbalisti za postrannú čiaru.
     
    6
    Nitrania vhadzovali aut a chceli sa vysunúť dopredu po ľavej strane. Loptu však odkontroloval pohybom Pavlík a prenechával ju Jenčovi na rozohrávku.
     
    5
    Nakopnutú loptu z obrannej polovice na útočnej časti ihriska nik nezachytil, a tak sa lopta dokotúľala až k domácemu brankárovi Šípošovi.
     
    4
    Šikovne to v strede poľa chceli vykombinovať Chobot spoločne s Faškom. Protihráči však ich pohyb prečítali a nepustili ich smerom dopredu.
     
    3
    Šurnovský si v súboji proti Mazanovi poradil lepšie. Odtlačil ho pri rohovej zástavke od lopty a pohodlne teda môže rozohrávať brankár Šípoš.
     
    2
    Hosťujúci gólman Jenčo poriadne dlho čakal so svojou rozohrávkou a takmer bol zbavený lopty. Nakoniec sa mu však podarilo v poslednej chvíli loptu odkopnúť.
     
    1
    Úvodný výkop stretnutia mali k dispozícii futbalisti Pohronia. Po pravej strane sa hneď chceli vysunúť dopredu. Získali aut, ktorý rozohral Hatok.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Na trávnik už prišli rozhodcovia s oboma tímami. Nitrania odohrajú stretnutie v bielych dresoch a Žiar nad Hronom v žltých.
     
    Úvodné zostavy:

    FC Nitra: Šípoš – Šurnovský, Farkaš (C), Podhorin, Magda – Faško, Javorčić – Chobot, Gatarić, Šefčík – Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Kuník, Fabiš, Galbajev, Štefanec, Vrábel, Muleme.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Abrahám, Jacko, Pavlík, Hatok – Obročník, Pellegrini (C), Mazan – Badolo, Tandir, Gerebenits.
    Náhradníci: Dovec – Župa, Jacy, Chríbik, Blahút, Dzurík, Matić.

    Rozhodca: Kráľovič – Vorel, Štrbo.
     
    Prajem vám príjemné sobotňajšie popoludnie a vítam vás pri sledovaní on-line prenosu zo zápasu 19. kola Fortuna ligy. Naša najvyššia futbalová súťaž pokračuje po zimnej prestávke a uvidíme aj duel medzi FC Nitra a FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Stretnutie sa začína o 14:00 a jeho priebehom vás bude sprevádzať Lukáš R. Ovšonka.

    Pôjde o duel dvoch posledných celkov v tabuľke Fortuna ligy. Nitrania sa pred jarnou časťou nachádzajú v tabuľke na predposlednom 11. mieste so ziskom 15 bodov a skóre 14:29. V poslednom zápase zimnej časti remízovali doma s Trenčínom 1:1. Nováčik zo Žiaru nad Hronom je v tabuľke na poslednom 12. mieste so ziskom 14 bodov a skóre 19:36, i keď posledné dva duely zimnej časti dokázal vyhrať. Nad Sereďou 2:1 a nad Trenčínom 0:1.
    V prípravných zápasoch Nitra zaznamenala tri prehry a jedno víťazstvo. Podľahla Riedu 2:1, Banskej Bystrici 1:5 a zdolala Poprad doma 2:0. V generálke na Fortuna ligu Nitra netriumfovala, prehrala so Zlínom 0:1.
    Pohronie si v zimnej príprave na jarnú časť zvolilo súperov kvalitatívne slabších, konkrétne išlo o druholigistov a Pohronie triumfovalo vo všetkých Zápasoch. Zdolalo Poprad 0:2, Komárno 2:1, Dubnicu 1:5 a v generálke zvíťazilo nad Podbrezovou 2:1.
    Hostia sú teda pred prvým kolom jarnej časti Fortuna ligy víťazne naladení, uvidíme ako sa bude vyvíjať súboj predposledného s posledným.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 14:00.

    Lukáš Rastislav Ovšonka


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC Nitra. Viac informácií tu.


    Hľadáme spravodajcu pre tím FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa. Viac informácií tu.

    Góly:

    Karty:   23. Faško (NIT), 60. Javorčić (NIT) – 90+1. Abrahám (POH)


    FC Nitra: Šípoš – Šurnovský, Farkaš (C), Podhorin, Magda – Faško, Javorčić (81. Muleme) – Chobot, Gatarić, Šefčík (76. Vrábel) – Ristovski.
    Náhradníci: Kuciak – Kuník, Fabiš, Galbajev, Štefanec, Vrábel, Muleme.

    FK Pohronie Žiar n.H. Dolná Ždaňa: Jenčo – Abrahám, Jacko, Pavlík, Hatok – Obročník, Pellegrini (C), Mazan (76. Chríbik) – Badolo (86. Župa), Tandir, Gerebenits (67. Blahút).
    Náhradníci: Dovec – Župa, Jacy, Chríbik, Blahút, Dzurík, Matić.

    Rozhodca: Kráľovič – Vorel, Štrbo