Miškovec – Budapešť 1:3 (kon.) | Košice – Nové Zámky 7:2 (kon.) | Trenčín – Poprad 3:4 (po pr.)
HC Slovan – Lipt. Mikuláš 11:0 (kon.) | Michalovce – Zvolen 4:3 (po pr.) | Detva – B. Bystrica 1:4 (kon.)
koniec
HC Košice
7:2 (0:0, 2:1, 5:1)
HC MIKRON Nové Zámky
Piatok 21.02.2020, 18:00Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V záverečnej tretine sa v Steel aréne roztrhlo gólové vrece a môžeme konštatovať, že aktívnejšie Košice v závere základnej časti rozstrieľali Nové Zámky. S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. Zápasom vás sprevádzal Lukáš Pancurák. (20:24:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:03
    Vylúčený Repe sa vracia späť na ľadovej ploche. Košičania aj Novozámčania hrajú v samom závere duelu v plnom počte.
     
    58:14
    Nové Zámky vyhrali buly a chceli rýchlo strieľať, ale Koch obetavo zblokoval puk a odrazil ho až do stredného pásma.
     
    58:02
    Novozámčania sa napokon dostlai do pásma a strelecky to skúšal Labrecque, ale Škorvánek všetko dobre videl a puk schoval vo výstroji.
     
    57:50
    Košičania dvakrát v rade vyhodili puk cez všetky čiary. Hosťujúci hokejisti musia útočnú akciu zakladať iba spoza svojej bránky.
     
    57:03
    V závere zápasu sa budú brániť aj Košice. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za napadnutie Repe.
     
    56:00
    Do konca riadnej hracej doby ostávajú štyri minúty. Košická Steel aréna sa baví mexickými vlnami a postupne už začína oslavovať zisk troch bodov.
     
    55:07
    Mladík Faith mohol pridať svoj druhý gól. Dostal presnú prihrávku spoza bránky a okamžite sa rozhodol strieľať z vnútornej hranice ľavého kruhu, ale Nechvatal ho vychytal.
     
    54:21
    Košičania vylúčenie súpera nevyužili a dokonca si počas neho ani nevypracovali výraznejšiu streleckú pozíciu. Domácich to však veľmi trápiť nemusí, pretože majú pohodlný päťgólový náskok.
     
    53:10
    Noovzámčanov musíme za hru v početnej nevýhode pochváliť. Puk držia daleko od svojej bránky a súperovi nedovoľujú zatiaľ žiadne strelecké zakončenia.
     
    52:21
    Nové Zámky sa nevedia spamätať z gólovej smršti a teraz sa budú musieť aj brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Hatala.
     
    52:14
    Košice dali gól!
    Nechvatal sa v bránke ešte ani neohrial a ihneď inkasuje. Postaral sa o to iba 17-ročný mladík ROMAN FAITH, ktorý striehol na vyrazený puk, nakorčuľoval si za ním do medzikružia a prepálil nového gólmana. Asistencie: Jakub Sukeľ, Dávid Skokan.
     
    51:14
    Zmena v brnke hostí. Pavlas odchádza na striedačku, nahradí ho Patrik Nechvatal.
     
    51:14
    Hosťujúca striedačka si vypýtala oddychový čas. Zápas sa jej kompletne vymkol spod kontroly.
     
    51:14
    Košice dali gól!
    Oceliari sa poriadne utrhli a uzatvárajú poltucet gólov. Klhůfek z ľavej strany od mantinelu prihrával pred bránku, kde bol pripravený DALIBOR BORTŇÁK, ktorý strelou pomedzi betóny prekonal Pavlasa. Asistencie: Pavel Klhůfek, Juraj Milý.
     
    50:47
    Košice dali gól!
    Domáci celok zvyšuje svoj náskok na rozdiel troch gólov. Spoza bránky výborne prihrával Chovan a v najnebezpečnejšom priestore našiel BRANISLAVA RAPÁČA. Ten sa iba oprel do puku a prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Rapáč týmto gólom v dnešnom zápase dosiahol hetrik. Asistencie: Michal Chovan, Vojtech Zeleňák.
     
    50:18
    Výborná šanca hostí. Spoza bránky smeroval puk priamo medzi kruhy, kde sa po ňom naťahoval Drtina, ale košická defenzíva ho obkľúčila a nedovolila mu zakončiť.
     
    49:33
    Oceliari sa chceli do pásma dostať nahodením puku na zadný mantinel. Urobil tak Milý, ale jeho spoluhráči boli príliš pomalí a puk nestihli dokorčuľovať.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 35. Haščák (Klhůfek, Chovan), 37. Rapáč (Chovan, Pavlin), 44. Rapáč (Chovan, Haščák), 46. Klhůfek (Haščák, Chovan), 51. Rapáč (Chovan, Zeleňák), 52. Bortňák (Klhůfek, Milý), 53. Faith (Sukeľ, Skokan) – 29. Holovič (Drtina, Obdržálek), 42. Rogoň (Labrecque)


    HC Košice: Škorvánek (Košarišťan) – Pavlin, Repe, Růžička, Koch, Čížek, Zeleňák – Rapáč, Chovan, Haščák – Faith, Skokan, Sukeľ – Parshin, Bortňák, Klhůfek – Milý, Eliaš, Nagy
    HC MIKRON Nové Zámky: Pavlas (52. Nechvatal) – Labrecque, Hatala, Fereta, Drtina, Pavúk, Magovac, Hain – Andrisík, Bajtek, Števuliak – J. Jurík, Fábry, Obdržálek – Rogoň, Holovič, Mikula – Ondrušek

    Rozhodca: Sknášel, Kókai – Bogdaň, Kis-Király