Toronto – Carolina 3:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 0:3 (kon.) | NY Rangers – San Jose 3:2 (kon.)
Nashville – Columbus 4:3 (3:2 po s.n.) | Arizona – Tampa Bay 7:3 (kon.) | Vegas – Florida 5:3 (kon.)
Vancouver – Boston 9:3 (kon.) | LA Kings – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Pittsburgh 5:3 (kon.)
Dallas – Chicago 2:1 (kon.) | Buffalo – Winnipeg 2:1 (kon.) | NY Islanders – San Jose 4:1 (kon.)
koniec
New York Islanders
4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
San Jose Sharks
cz Nedeľa 23.02.2020, 23:08 • Nassau Coliseum, Uniondale, New York City • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to tak dnes vše. Přijměte prosím ještě jednou omluvu za technické problémy v úvodu zápasu, nakonec se to však povedlo napravit a vše dovést do zdárného konce. Islanders se tak naladili vítězně před důležitým soubojem s Rangers, krize Sharks naopak pokračuje a je to čtvrtá prohra z pěti posledních utkání.

    U NHL se na vás budu opět těšit už ve středu od jedné hodiny ranní, právě při bitvě o New York. Do té doby užívejte života a dobrou noc! (01:37:53)
     
    Dnešní utkání sledovalo 13 917 diváků.
     
    Československá stopa v utkání:
    Radim Šimek (SJS) 0+1, 1 střela, čas na ledě 22:54
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Anders Lee (NYI) 2+1
    2. Mathew Barzal (NYI) 0+2
    3. Devon Toews (NYI) 1+0
     
    Zápas je za námi a šťastnější jsou hráči Islanders, kteří nepustili své dvougólové vedení z druhé třetiny a zodpovědnou hrou jak dozadu, tak dopředu si dokráčeli pro výhru 4:1. Ve třetí třetině se toho skutečně moc neudálo, hrálo se však poměrně v tempu. Sharks se nemohli propracovat k nějaké větší šanci, tu největší měl v 55. minutě True, jenže kotouč do branky nedostrkal. Nakonec to hosté zkusili bez gólmana, to však potrestal v čase 57:41 Josh Bailey a ustanovil tak definitivní podobu výsledku.

    Střely na branku: 26 – 30
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Islanders ale bezpečně vyhazují až za branku Jonese a nic víc se už dnes nestane.
     
    59:27
    V samotném závěru tu ale ještě je přesilovka pro Sharks. Nick Leddy (NYI) stáhl za ruku na zem unikajícího Sörensena a závěr zápasu tak bude sledovat z trestné.
     
    59:04
    Zápas se už jenom dohrává. Sharks ani neodvolávají znovu gólmana, skutečně se čeká jenom na závěrečnou sirénu.
    57:41 Josh BAILEY - 4:1
     
    57:41
    Islanders právě vstřelili branku!
    V Nassau Coliseu je hotovo, Islanders se vítězně naladí na zápas s Rangers! Brock Nelson získal puk a podél prken našel rozjetého Anderse Leeho, který měl prostor na završení hattricku. Zachoval se však týmově, nahrávkou našel rozjetého JOSHE BAILEYHO, který z osy zametl puk do prázdné kasy – 4:1! Asistence: Anders Lee, Brock Nelson.
     
    57:19
    První pokus trefit prázdnou branku z vlastního kruhu ale končí fiaskem, respektive zakázaným uvolněním.
     
    57:12
    Rozhodně však neotálí se hrou bez gólmana a Martin Jones tak bude sledovat snažení svých spoluhráčů ze střídačky.
     
    57:12
    Sražená střela v ochranné síti, sáhnou Kalifornští k oddechovému času, nebo si to nechají na později?
     
    56:26
    Marc-Édouard Vlasic střílel od modré, vystupující Lee ale jeho pokus bruslí zastavil. Sharks drží pásmo a na střídačce se už chystá plán na odvolání gólmana.
     
    55:25
    Závod o puk nakonec vyhrává Burns, díky němuž tak není potřeba pískat zakázané uvolnění. Nikdo ze spoluhráčů mu ale nepomohl, proto Islanders hrají zpět před Jonesovou brankou a čas hraje pro ně.
     
    55:02
    Následuje poslední komerční přestávka dnešního zápasu. Po ní vstoupíme do poslední pětiminutovky zápasu v Nassau Coliseum.
     
    54:14
    Domácí nyní přečkali veikou šanci hostí! Timo Meier naskočil z trestné, zachytil kotouč a díky tomu, že měl hodně prostoru v útočném pásmu, dostal se i ke střele. Varlamov ji však lapil, puk mu vypadl k hokejce Truea. Zády k brance ale dánský hokejista nedokázal poslat kotouč do branky a Varlamov jeho poměrně neefektivní střelu kryje!
     
    53:19
    Oslabení se sice San Jose daří, ale čas povážlivě utíká směrem ke konci a hosté potřebují hrát, nikoliv jenom vyhazovat kotouče napříč ledovou plochou.

    Tomáš Kalas

    Góly a asistencie: 7. Lee (Barzal, Eberle), 22. Lee (Barzal, D. Toews), 38. D. Toews (B. Nelson), 58. Jo. Bailey (Lee, B. Nelson) – 11. Gambrell (R. Šimek, Meier)


    New York Islanders: Varlamov (Greiss) – A. Greene, Pulock, D. Toews, Mayfield, Leddy, Boychuk (A) – Lee (C), Barzal, Eberle – Beauvillier, B. Nelson, Komarov – Bellows, Jo. Bailey (A), Dal Colle – M. Martin, Koivula, Kühnhackl.
    San Jose Sharks: M. Jones (Dell) – Vlasic, Ferraro, Middleton, Heed, R. Šimek, Burns (A) – Meier, J. Thornton (A), Labanc – E. Kane, Goodrow, Marleau – Noesen, Kellman, Sörensen – Gregor, True, Gambrell.

    Rozhodca: MacDougall (CAN), Pollock (CAN) – Galloway (CAN), Murphy (USA)

    Diváci: 13 917