Liverpool – West Ham 3:2 (kon.)
koniec
Liverpool FC
3:2 (1:1)
West Ham United
Pondelok 24.02.2020, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:05:14)
     
    Držanie lopty: 70 % : 30 %.
    Strely na bránu: 7:4.
    Strely mimo: 10:2.
    Rohy: 16:8.
    Ofsajdy: 2:2.
    Fauly: 4:10.
     
    Liverpool sa i dnes dočkal víťazstva, bolo to napokon ale po omnoho väčšej dráme, ako sa očakávalo. Hostia sa dostali na začiatku druhého polčasu do vedenia po góle Fornalsa, domáci ale potom West Ham poriadne zatlačili a nakoniec si vybojovali tri body. Zlomovým momentom bol gól Salaha po hrubej chybe inak výborne chytajúceho brankára Fabiańského. Po ňom sa tlak domácich ešte zvýšil a víťazný gól nakoniec strelil v 81. minúte Sadio Mané. Tomu nebol o pár minút neskôr uznaný kvôli ofsajdu ďalší gól, nakoniec to ale domácich mrzieť nemuselo, West Ham totiž svoje veľké gólové príležitosti v závere zápasu využiť nedokázal. Liverpool tak pokračuje v ceste za titulom a pred druhým Manchesterom City má 22-bodový náskok. West Ham je naopak na zostupovom 18. mieste a na 17. Aston Villu stráca bod.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Center z priameho kopu domáca obrana odvrátila za šestnástku k úplne voľnému Nobleovi, ktorého tvrdú strelu zrazil mimo vlastnej brány Wijnaldum.
     
    90+5
    Antonio si spracoval Ogbonnov nákop pred šestnástkou Liverpoolu a jeho prienik zastavil faulom striedajúci Matip. Priamy kop z ľavej strany pre West Ham.
     
    90+4
    Matipovi odskočila lopta pri odkope nákopu Ogbonnu, našťastie pre domácich ju však na druhýkrát poslal až do autu až pri šestnástke hostí.
     
    90+3
    Trochu zúfalý center Ricea z pravej strany sa stal ľahkou korisťou domáceho brankára Alissona. Ten loptu vykopol na útočnú polovicu, kde Liverpoolčania znovu vysokým presingom bránia hosťom v rozohrávke.
     
    90+2
    Hosťom sa kvôli vysokému napádaniu Liverpoolu vôbec nedarí rozohrať. West Ham má loptu síce na svojich kopačkách, avšak len pred vlastnou šestnástkou.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Sadio Mané, prichádza Joël Matip.
     
    90
    Bude sa hrať ešte päť minút.
     
    89
    Rohový kop hostí znovu vyvolal pred domácou bránou paniku. Center do bránkoviska nedokázali tesne zasiahnuť dvaja hráči West Hamu, až sa lopta odrazila k voľnému Cresswellovi a ten z voleja prestrelil Alissonovu bránu.
    88. Jarrod Bowen (WHU)
     
    88
    Antonio výbornou kolmicou za obranu domácich vysunul do samostatného úniku Bowena, ktorý si loptu posunul do ľavej strany. Vybiehajúci brankár Alisson mu však dobre zmenšil strelecký uhol a nakoniec ho Bowen trafil do tváre.
     
    87
    Domáci držia loptu pod svojou kontrolou na svojej polovici a nútia hostí, aby za nimi behali zo strany na stranu.
    86. Sadio Mané (LIV)
     
    86
    Domáci po peknom rýchlom protiútoku skórovali, gól ale neplatí. Alexander-Arnold prihrávkou z pravej strany šestnástky našiel pred bránou West Hamu Sadia Maného, ktorý loptu dorazil do odkrytej brány hostí, Senegalčan ale stál v momente prihrávky v ofsajdovom postavení.
     
    85
    Antonio dobrou prienikovou prihrávkou z ľavej strany hľadal striedajúceho Bowena, ktorý sa ale pri spracovávaní lopty pošmykol. Domáci obrancovia po zisku lopty okamžite rozohrali na opačnú stranu.

    Michal Sadlek

    Góly: 9. Wijnaldum, 68. M. Salah, 81. Mané – 12. Diop, 54. Fornals

    Karty:   51. Rice (WHU), 66. Diop (WHU), 80. Noble (WHU)


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 10:2. Rohy: 16:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 4:10.
    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, V. van Dijk (C), Robertson – Keïta (57. Oxlade-Chamberlain), Fabinho, Wijnaldum – M. Salah, Firmino, Mané (90+1. Matip).
    Náhradníci: Adrián – Lovren, Matip, Oxlade-Chamberlain, Lallana, Minamino, Origi.

    West Ham United: Fabiański – Ngakia, Diop, Ogbonna, Cresswell – Rice – Snodgrass (84. Bowen), T. Souček (47. Fornals), Noble (C), Anderson (65. Haller) – Antonio.
    Náhradníci: Randolph – Balbuena, Zabaleta, Lanzini, Fornals, Bowen, Haller.

    Rozhodca: Moss – Perry, Smart

    Diváci: 53 313