Skalica – Spišská N. Ves 4:3 (1:0 po s.n.) | Dubnica – Bratislava Capitals 4:5 (kon.) | Martin – Topoľčany 4:2 (kon.)
Pov. Bystrica – Trnava 3:4 (po pr.) | Levice – Žilina 1:7 (kon.)
koniec
HK VITAR Martin
4:2 (3:0, 0:2, 1:0)
HC Topoľčany
Streda 26.02.2020, 18:00 • Martinské hokejové centrum • TIPOS Slovenská hokejová liga (SR) • Skupina A
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Ľubomír Hurtaj (tréner HC Topoľčany): "Stretnutie s prvkami play-off. Vedeli sme, o čo hráme. Jedno či druhé mužstvo. Sezóna sa napokon tak vyvŕbila, že až toto stretnutie rozhodovalo o tom, ktorý z tímov skončí na druhom mieste. Diváci určite videli výborný hokej. Vytvorili skvelú atmosféru pričom sa hralo hore – dole. Na oboch stranách bolo takisto veľa gólových príležitostí. Čo ma mrzí, je začiatok. Úvodných päť minút bolo z našej strany výborných, na úvodnú tretinu sme sa pripravovali. Boli sme aktívni, mali sme puk na hokejkách i dobrý pohyb v pásme. Prečíslenia i príležitosti tu boli takisto. Zrazu sme ale prehrávali o tri góly a vyzeralo to, akoby sme úvod zápasu zaspali ešte cestou v autobuse. Po prvej tretine sme si niečo povedali, podarilo sa nám dostať sa do stretnutia. Druhá tretina bola z pohľadu trénera neskutočne zlá, keďže sa reagovalo na pohyb na jednej či druhej strane. Nakoniec sme z toho vyťažili dva góly. Do tretej tretiny sme išli dobre naladení. Škoda však štvrtého gólu, keďže toto dejstvo bolo takisto vyrovnané. Martin čakal na našu chybu, dobre bránil. My sme sa stlačili pred bránku. Ak by sme prehrávali len o gól, bolo by to iné stretnutie. Nielen pred bránkou, ale aj v strednom pásme. Domáci hrali vo väčšom kľude, dokázali si podržať puk na hokejke. Naši hráči takisto cítia, ak prehrávame o dva góly. Skúsili sme hru bez brankára, mali sme dve dobré strely. Takisto mohol z jednej padnúť gól. Martin však zvíťazil zaslúžene, najmä vďaka úvodnej tretine. Dostal sa do vedenia, ktoré si postrážil. V tíme máme viacero zranených hráčov, hrali sme na tri päťky. V závere už bolo badať únavu, nešlo to tak dobre. Vo chvíli, kedy sme naháňali zajaca, sme ho nemohli dobehnúť. Sme unavení, dobití. Máme pred sebou stretnutie v piatok, ktoré potrebujeme zvládnuť, aby sme sa pred play-off naladili víťazne po dvoch prehrách. Škoda niektorých momentov, zápas to bol ale kvalitný."

    Marek Žila (asistent tréner HK VITAR Martin): "Zápas mal skutočne vysokú úroveň. Diváci prišli vo vysokom počte ako naposledy a do zápasu priniesli patričné emócie. Úvodných päť minút nebolo z našej strany dobrých. Nasledujúcich desať minút to už ale bolo niečo iné. Padli nám dôležité góly, ktoré nám pomohli. Do druhej tretiny sme išli s cieľom neinkasovať. Viackrát sme ale otvorili obranu, dopustili sa viacerých chýb, čo nás stálo dva góly. Góly na 4:2 v treťom dejstve nás ale ukľudnil, stretnutie sme kontrolovali. Do protiútokov sme vychádzali zozadu. Súpera sme dobre bránili, v dôležitých momentoch sme neinkasovali a situácie zvládli. Hráčom gratulujem, pracovali tvrdo. Niekoľko mesiacov na sebe pracovali, podarilo sa nám stiahnuť bodové manko na súpera a dostať sa na druhú priečku. Dnes im za výborný výkon ďakujeme."

    Michel Miklík (útočník HC Topoľčany): "Z našej strany to nebolo najhoršie stretnutia. Žiaľ, v úvodnej tretine sme inkasovali tri góly, čo je veľa. Domácim jednoducho v tejto časti hry padlo všetko, odrážali sa im puky na hokejky. Pomohli im v tom ale aj straty puku na našej strany v medzikruží, čo sa nám dokonale vypomstilo. V druhej tretine sme už boli lepším tímom, dostali sme sa dvoma gólmi do zápasu. Ak by sa nám v tejto časti hry, či na začiatku tretej tretiny podarilo vyrovnať, bolo by to iné stretnutie. Zápas však spĺňal najprísnejšie kritériá. Do Martina sme cestovali s cieľom bodovať, boli sme k nemu veľmi blízko. Domáci po dnešnom zápase spoznali svojho súpera v play-off, my si na neho musíme počkať do posledného kola. Je to však z nášho pohľadu úplne jedno. Ciele sú jednoznačne dané a je úplne jedno, akého súpera nám osud prihrá. Nad každým budeme chcieť zvíťaziť a postúpiť cez neho. S Martinom sme v tejto sezóne odohrali šesť zápasov, dá sa povedať, že tento tím dôverne poznáme. V prípadnom semifinále by tak nešlo o pre nás, neznámu. Najskôr sa ale sústredíme na najbližšiu sériu. Po treťom góle sme striedali Juraja Hala, nemôžeme ale povedať, že za tieto góly môže. Boli to veľmi smolné góly pri ktorých sme mu nepomohli. Zmenou brankára dostal tím nový impulz, Erik Kompas sa svojej úlohy zmocnil, viackrát nás podržal. Bolo to však mimoriadne vyrovnané stretnutie. V záverečných minútach hry sme sa odhodlali k power-play. Nebolo na čo čakať, prehrávali sme o dva góly. Tento úmysel nám nevyšiel, nič to však nemení na tom, čo chceme v tejto sezóne dosiahnuť."

    Branislav Bernát (brankár HK VITAR Martin): "Cieľom bolo nielen zvíťaziť, ale predovšetkým si zabezpečiť druhú priečku. Toto sa nám podarilo splniť, za čo sme veľmi radi. Druhá tretina nám nevyšla, trošku sme poľavili. Úvodný gól mi zároveň nešťastne prepadol, čo sa nemuselo stať. Vstali sme však v rozhodujúcej chvíli, v treťom dejstve sme ukázali charakter. Vývoj stretnutia sme držali vo svojich rukách. V tretej tretine mi zároveň vychádzalo všetko tak, ako by malo počas celého zápasu. Som rád, že som mohol v tejto časti hry svoj tím podržať. Víťazstvo ako aj tri body sme si dokázali spoločne ustrážiť. Posledné zápasy sme hrali výborne, najmä vďaka tomu, že boli odohrané pred vynikajúcim domácim publikom. Ľudia nás hnali dopredu, malo to vysokú úroveň, náboj play-off. Od týchto výkonov sa môžeme len odraziť. Samozrejme, za istých predpokladov môžeme hovoriť i o akejsi generálke na prípadné semifinále play-off. Je to však iná súťaž. Začína sa od prvého zápasu vo štvrťfinále. Tak Topoľčany ako aj my budeme mať ťažkých súperov, ktorých cieľom bude cez nás prejsť. Nikto nemôže dopredu zaručiť výsledok. Konkurencia v našom tíme na brankárskom poste je veľká, ale zdravá. Sme tu štyria brankári pričom Gavo (Gavalier) je aktuálne zranený. Uvidíme, ako to bude v najbližších zápasoch. Momentálne mám dôveru ja, za čo som trénerom vďačný. Play-off je náročná súťaž, na ktorú je potrebné sa pripraviť. Kondične i psychicky. V úvodných zápasoch sa ale budeme môcť oprieť o vlastných fanúšikov. Verím, že ich príde ešte viac. Ak by bol plný dom, hralo by sa nám neskutočne ľahko, pretože vtedy to naozaj cítite naplno." (22:04:49)
     
    Martin si v šlágri kola poradil s Topoľčanmi 4:2. Góly: 4. Dírer (Tabaček), 11. Videlka (Róth, Zlocha), 14. Zlocha (Rusina, Nauš), 44. Poliaček (Cíger, Matejka) – 21. Miklík (Tomčák, Novák), 37. Pätoprstý (Ďurčo, Novák).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Záverečné sekundy stretnutia. Róth sa ešte snaží trafiť prázdnu bránku.
     
    59:10
    Nauš z pravej strany tiesnený Pätoprstým. K bránke sa nedostal.
     
    58:41
    Miklík z ľavej strany. Dorážka Nováka.
     
    58:19
    Vyhodený puk smerujúci na bránku. Kluka situáciu zvládol.
     
    57:48
    Jurák z ľavej strany. V protipohybe sa snažil pomýliť brankára.
     
    57:20
    Pätoprstý pred bránkou. Tabaček na bránkovej čiare.
     
    56:40
    Miklík z ľavej strany. Vytláčaný Cebákom.
     
    56:20
    Vhadzovanie pred domácou bránkou. Hostia hrajú bez brankára.
     
    56:19
    Oddychový čas domácich.
     
    56:19
    Strkanica pred domácou bránkou. Hra je prerušená.
     
    56:14
    Videlka nahadzujúci pukom smerom na bránku. Kompas pripravený.
     
    55:51
    Bystričan zostáva ležať v obrannom pásme. Napokon sa nebude vylučovať.
     
    55:24
    Kluka vytláča Matejku. Pekný súboj v strednom pásme.
     
    54:57
    Opäť Videlka. Tentoraz je hra prerušená.
     
    54:14
    Videlka v strednom pásme. Získal puk a dokončil akciu strelou do brankára.
     
    53:36
    Nastrelený puk do útočného pásma. Novák pálil vysoko nad bránku.
    Športové stávky - recenzie, tipy, triky!
    Pridaj sa ku nám aj na Facebooku!

    Daniel Modrovský


    Hľadáme spravodajcu pre tím HC Topoľčany. Viac informácií tu.

    Góly a asistencie: 4. Dírer (Tabaček), 11. Videlka (Róth, Zlocha), 14. Zlocha (Rusina, Nauš), 44. Poliaček (Cíger, Matejka) – 21. Miklík (Tomčák, Novák), 37. Pätoprstý (Ďurčo, Novák)


    HK VITAR Martin: Bernát (Tirone) – Šimon, Korím – Tabaček, Rusina – Cebák, Matejka – Paulíny, Burzík – Rudzan, Dírer, Nauš – Videlka, Zlocha, Róth – Cíger, Murček, Poliaček – Jurášek, Babka, Žiak
    HC Topoľčany: Kompas (Halo) – Novák, Ďurčo – Kováčik, Hřebíček – Huba, Bystričan – Hrudík, Bulák – Kluka, Mihalík, Jurák – Pätoprstý, Tomčák, Miklík – Gergel, Podstavek, Uhnák – Bečka, Laššo, Španko

    Rozhodca: Šefčík P. – Valachovič, Šefčík J., Frimmel

    Diváci: 1392