Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Dinamo Minsk – D. Moskva 4:3 (kon.) | Kazaň – Jekaterinburg 0:3 (kon.)
CSKA Moskva – Soči 6:0 (kon.) | Viťaz – Jaroslavľ 5:4 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Dinamo Minsk
4:3 (1:3, 3:0, 0:0)
Dynamo Moskva
cz Štvrtok 27.02.2020, 17:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Tímto se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:40:40)
     
    Československá stopa v utkání:

    Michal Čajkovský (Dynamo M.) 0+0, 3 střely, 16:52 čas na ledě
    Dmitrij Jaškin (Dynamo M.) 1+0, 6 střel, 19:57 čas na ledě
     
    Sledovali jsme velice zajímavé střetnutí, v němž se urodil překvapivý konečný výsledek. Minsk se dnešním dnem rozloučil s letošní sezónou a loučení to bylo úspěšné, alespoň co se týče dnešního zápasu. Běloruské mužstvo si totiž vyšláplo na čtvrtý celek tabulky. Naopak Dynamo dnes asi spokojeno nebude, dobře odehrálo jen první třetinu a poté už bylo o trochu horším celkem.

    Střely na branku: 29:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 7:4.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Arťom Děmkov se vydal za kotoučem k mantinelu, ale nezamířil přesně. Stejný hráč pak dostal druhou možnost, ale trefil nohu soupeře v brankovišti.
     
    58:53
    Minsk už se řítil do akce, ale tu zastavil Dmitrij Jaškin, který pak okamžitě vystřelil. Jeho pokus po ledě ale vyrazil Nikita Tolopilo, jenž vykoukl zpoza clonícího soupeře.
     
    58:32
    Alexandr Jerjomenko zůstává na střídačce, Dynamo Moskva míří do útočného pásma v šesti mužích!
     
    58:32
    Běloruský celek opět vyhazuje za cenu zakázaného uvolnění! Dynamo reaguje na situaci a bere se oddychový čas!
     
    57:32
    Hostující mužstvo je sice u kotouče, ale nachází se ve vlastním pásmu. Po pár vteřinách přišla přihrávka dopředu, jenomže Minsk byl dobře rozestavený.
     
    56:37
    Vyhrané vhazování zamířilo na střed modré čáry, kde už byl napřažený Jegor Zajcev. Jeho bombu Nikita Tolopilo vyrazil a Dynamo už s dorážkou nepřišlo.
     
    56:31
    Běloruské mužstvo už bude hrát jednoduše a asi se bude snažit o kouskování hry. Minsk tentokrát raději vyhodil na icing.
     
    54:58
    Nahozením z neutrální zóny se prezentoval Jegor Zajcev, který vybojoval útočné pásmo. Nikita Tolopilo hru raději zklidnil a přerušil zároveň.
     
    54:11
    Krásnou přihrávkou se předvedl Vadim Šipačov, který přihrál na Mikse Indrašise, který mohl vyrovnat, ale kotouč poslal těsně vedle levé tyče. Tohle musí končit vstřelenou brankou.
    53:16 Bitka
     
    53:16
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Joe Morrow – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vjačeslav Kuljomin – 5 min., bitka).
     
    53:16
    A máme tu boxerskou vložku! Joe Morrow (Minsk) a Vjačeslav Kuljomin (Dynamo M.) sundali rukavice a rozhodli si vše vyřídit pěstmi. Zprvu měl navrch domácí obránce, jenomže následně jej k zemi soupeř srazil a uštědřil mu pár ran navíc. Bitku hodnotím vítězstvím Morrowa na body.
     
    Střely na branku: 27:25.
     
    52:17
    Za překvapivého stavu se blížíme do koncovky zápasu, v níž se Dynamo bude snažit o zisk bodů. Hosté budou chtít zakončit dlouhodobou část sezóny vítězstvím a dobře se naladit pro paly-off. Ovšem Minsk se zase loučí s celou sezónou a připravuje si pro fanoušky výborný zářez.
     
    51:28
    Stefan Elliott přihrával k pravému mantinelu, kde se nepřesným volejem uvedl Andrej Kosticyn. Kotouč pak vypadl až do středního pásma.

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 16. A. Kosticyn (Kovyršin), 24. A. Kosticyn (Gragnani), 28. A. Kosticyn (Pavlovič, Elliott), 37. Pavlovič (Spooner, Elliott) – 2. J. Zajcev (Brjukvin, Alexejev), 6. Mironov (Pulkkinen), 17. Jaškin (Indrašis)


    HC Dinamo Minsk: Tolopilo (D. Taylor) – Elliott, Denisov, Derjabin, Gragnani (A), Jerjomenko, Gotovec, Znacharenko, Morrow – Pavlovič (A), Spooner, Prince – Stefanovič, Kovyršin, A. Kosticyn (C) – Martynov, Demkov, Anosov – Paré, Kitarov, Drozdov.
    Dynamo Moskva: Bočarov (27. Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, Mironov (A), Volkov, Grigorjev, J. Zajcev, Ľamin, Alanov – Jaškin, Šipačov (C), Indrašis – Pulkkinen, Polygalov, Tarasov – Alexejev, Igumnov, Brjukvin – V. Kuljomin (A), Jefremov, Muranov.

    Rozhodca: Ansons, Kuljov – Maximovskij, Judin