Čeljabinsk – Metallurg Magnitogorsk 2:1 (kon.) | Dinamo Minsk – D. Moskva 4:3 (kon.) | Kazaň – Jekaterinburg 0:3 (kon.)
CSKA Moskva – Soči 6:0 (kon.) | Viťaz – Jaroslavľ 5:4 (2:1 po s.n.)
koniec
HC Dinamo Minsk
4:3 (1:3, 3:0, 0:0)
Dynamo Moskva
cz Štvrtok 27.02.2020, 17:10 • Minsk Arena, Minsk • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:10.
     
    Vítám všechny hokejové nadšence u posledního hracího dne základní části KHL. Zatímco Dinamo Minsk se s letošní sezónou rozloučí, Dynamo Moskva uvidíme ve vyřazovacích bojích.
     
    V posledním hracím dnu půjde o souboj ze Západní konference, kde už je o postupové osmičce jasno! Minsk odehraje poslední souboj a rozloučí se letošní sezónou. Běloruský celek se totiž nachází na poslední, tedy dvanácté pozici. Domácí mužstvo posbíralo pouze sedmatřicet bodů a v posledních zápasech utrpělo šest porážek. Tentokrát Dinamo čeká obrovský favorit na trofej, takže vítězná rozlučka by byla mnohem sladší. Naopak klub z Moskvy se usadil na čtvrté pozici a může se těšit na play-off. Dynamo ve svém kádru zatím neproduktivnějšího hráče, kterým je Vadim Šipačov. Ruský reprezentant posbíral 65 bodů a z pozice jej může sesadit jen český spoluhráč Dmitrij Jaškin nebo Kirill Kaprizov. Oběma hráčům by se ale musel nesmírně vydařit poslední duele dlouhodobé sezóny.

    NEJPRODUKTIVNĚJŠÍ HRÁČI:

    HC Dinamo Minsk

    Ryan Spooner 36 bodů (10+26)
    Andrej Kosticyn 31 bodů (14+17)
    Shane Prince 29 bodů (12+17)

    Dynamo Moskva

    Vadim Šipačov 65 bodů (17+48)
    Dmitrij Jaškin 62 bodů (30+32)
    Andre Petersson 39 bodů (17+22)
     
    Československá stopa:

    Dmitrij Jaškin (DMS) 57 odehraných zápasů, 62 bodů (30+32)
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který jistě nabídne zajímavou podívanou. Hráči obou celků už vstupují na hrací plochu, a tak budou na řadě hymny Běloruska a Ruska.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dinamo Minsk: Tolopilo (D. Taylor) – Elliott, Denisov, Děrjabin, Gragnani (A), Jerjomenko, Gotovec, Znacharenko, Morrow – Pavlovič (A), Spooner, Prince – Stefanovič, Kovyršin, A. Kosticyn (C) – Martynov, Děmkov, Anosov – Paré, Kitarov, Drozdov.

    Dynamo Moskva: Bočarov (Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, Mironov (A), Volkov, Grigorjev, J. Zajcev, Ljamin, Alanov – Jaškin, Šipačov (C), Indrašis – Pulkkinen, Polygalov, Tarasov – Alexejev, Igumnov, Brjukvin – V. Kuljomin (A), Jefremov, Muranov.

    Rozhodčí: Ansons, Kuljov – Maximovskij, Judin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Hlavní rozhodčí právě vhodil úvodní vhazování zápasu! Na pravé straně měl hodně prostoru Teemu Pulkkinen, jehož pokus golfákem zamířil pouze do připraveného brankáře.
     
    00:48
    Vadim Šipačov poslal přesnou přihrávku na osu hrací plochy, kde se nacházel Michal Čajkovský. Slovenský obránce mířil k tyči, avšak Nikita Tolopilo zakročil vyrážečkou.
     
    01:29
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ruské mužstvo se dostává rychle do vedení! Vladimir Brjukvin bojoval o kotouč vedle levé tyče a černou gumu přistrčil na volného obránce. JEGOR ZAJCEV se s tím nepáral a golfákem napálil puk k pravé tyči. Asistence: Vladimir Brjukvin a Andrej Alexejev.
    01:29 Jegor ZAJCEV - 0:1
     
    02:17
    Kirill Ljamin se vydal na útočný výlet, jenomže černá guma mu utekla k soupeři. Běloruské mužstvo se pak vydalo samo do akce, ale nezvládlo přechod přes modrou čáru – ofsajd.
     
    02:54
    Celek z Moskvy zachytil u modré čáry kotouč a znovu se rychle vydal do akce. Zakončením se prezentoval Miks Indrašis, ovšem prostor tří tyčí netrefil.
     
    03:29
    Do předbrankového prostoru si najel Dmitrij Jaškin, jenž brankáře nepřekonal, jelikož trefil levou tyčku. Český útočník se ještě dostal k bekhendové dorážce, ale ani tou neuspěl.
     
    04:22
    Domácí mužstvo se pokusilo o přihrávku na levé straně, která ale skončila na zakázaném uvolnění. Bude se vhazovat před Běloruskou brankou.
     
    04:46
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Joe Morrow – 2 min., podrážení).
     
    05:08
    Tlak do branky je obrovský, Moskva znovu operovala v předbrankovém prostoru. Ovšem černá guma zamířila k zadnímu hrazení.
     
    05:32
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ruský celek proměňuje také početní výhodu a už vede od dva zásahy. Z levé strany se napřáhl ANDREJ MIRONOV, který přesně zamířil ke vzdálenější tyči. Možná se ještě jednalo o teč obránce, kotouč každopádně skončil za brankovou čárou. Asistence: Teemu Pulkkinen.
    05:32 Andrej An. Mironov - 0:2
     
    06:44
    Tohle je veletrh šancí hostujícího celku! Před branku si znovu najížděl Dmitrij Jaškin, na něhož mířila přihrávka ze strany. Český útočník zamířil těsně vedle pravé tyče.
     
    07:56
    Michail Grigorjev se s kotoučem schoval za vlastní branku a počkal až mu vystřídají spoluhráči.
     
    Střely na branku: 2:8.
     
    09:06
    Za branku Moskvy se vydal Francis Paré, který přihrával do nebezpečné pozice. Mezi kruhy si však nenajížděl žádný domácí hráč.
     
    10:01
    Dalším pokusem se představil Michal Čajkovský, který vystřelil z levého vrcholu kruhu, Jeho pokus mířil jen do připraveného Nikity Tolopila.
     
    11:05
    Od levého mantinelu mířil k zadní tyči Shane Prince, jehož pokus skončil v brankářově lapačce. Ivan Bočarov zaznamenal snadný zákrok.
     
    11:33
    Před branku hostujícího celku se vydal Francis Paré, který hledal vyražený kotouč. Domácí hráč se k puku dostal, ale jen se odrazil od jeho nohy do brankoviště.
     
    12:27
    Mezi kruhy se znovu nacházel Dmitrij Jaškin, který si odstoupil od obránce. Jeho zakončení pak bylo nepřesné, českému útočníkovi to zatím nelepí.
     
    13:10
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Shane Prince – 2 min., vysoká hůl).
     
    13:45
    Ivan Igumnov ztratil kotouč u mantinelu, Minsk poté s obtížemi vyhodil přes všechny čáry.
     
    14:16
    Ve vlastním oslabení ujížděl na branku Alexandr Pavlovič, který zvolil kličku do forhendu, ale dostal se ze střelecké pozice. Následně z levého kruhu zakončil Marc-Andre Gragnani, jehož snažení zlikvidoval Ivan Bočarov.
     
    14:40
    Domácí hráči se při vlastním oslabení dostali do přečíslení. Po přihrávce se jeden z nich dostal sám před brankáře, kterého sice prostřelil mezi betony, ovšem kotouč putoval jen vedle levé tyče.
     
    14:40
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vadim Šipačov – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:16
    To není možné, co domácí mužstvo neproměnilo! Andrej Kosticyn našel na levém kruhu Stefana Elliotta, který rychle vystřelil, avšak odkrytou branku netrefil.
     
    15:32
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    15:54
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Kotouč zavezl do útočné třetiny Jevgenij Kovyršin, který jej na ose přenechal na svého kapitána. Zkušený ANDREJ KOSTICYN se napřáhl a zakončil přesně k levé tyči. Asistence: Jevgenij Kovyršin.
    15:54 Andrej KOSTICYN - 1:2
     
    16:32
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Ruské mužstvo se znovu rychle dostává do dvoubrankového náskoku! DMITRIJ JAŠKIN získal kotouč ve vlastní třetině a společně s lotyšským kolegou se vydal do akce. Oba útočníci si kotouč vyměnili a český reprezentant se štěstím dává jednatřicátý gól v sezóně. Asistence: Miks Indrašis.
    16:32 Dmitrij JAŠKIN - 1:3
     
    17:44
    Dynamo se pokusilo o dlouhou přihrávku, která se nepovedla. Pro zakázané uvolnění se bude vhazovat po levici hostujícího gólmana.
     
    19:25
    Od modré čáry mezi kruhy vletěl Dmitrij Znacharenko, který se pokusil zakončit, ovšem byl atakován soupeřem. Ivan Bočarov nemusel zasahovat.
     
    19:56
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Miks Indrašis – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Sledovali jsme velice zajímavou úvodní část zápasu, v níž jsme viděli čtyři přesné zásahy. Dynamo bylo aktivnější a zaslouženě vede 3:1. Ruský celek soupeře přehrával, ovšem musíme přiznat, že Minsk zahodil snad tři velké příležitosti. Uvidíme, co nám mužstva předvedou v následující dvacetiminutovce.

    Střely na branku: 9:12.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:04
    Ivan Igumnov se pokoušel probojovat do pásma zleva, avšak za modrou čárou byl o černou gumu připraven.
     
    22:06
    Minsk se pokusil o dlouhou přihrávku, která byla nepřesná – zakázané uvolnění se pískat ale nebude. Na tahu je tak hostující mužstvo.
     
    23:16
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Ze střídačku skočil na ledovou plochu ANDREJ KOSTICYN, který převzal kotouč od spoluhráče. Zkušený Bělorus udělal forhendový blafák, kterým si položil brankáře a pak poslal četnou gumu do horní části branky. Asistence: Marc-Andre Gragnani.
    23:16 Andrej KOSTICYN - 2:3
     
    26:01
    Ivan Bočarov se zranil a opouští ledovou plochu, do branky Moskvy se tak postaví Alexandr Jerjomenko.
     
    26:40
    Ve druhé části už hostující celek není tak aktivní, že by Minsk výrazně přehrával. Celek z Moskvy tentokrát zahrál na icing.
     
    26:50
    Z osy hrací plochy vystřelil Andrej Kosticyn, jehož pokus nově příchozí brankář vyrazil. Z pravého kruhu ihned vypálil Stefan Elliott, jehož pokus vyrazil Alexandr Jerjomenko.
     
    26:53
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Daniil Tarasov – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    27:25
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Čepice na led, běloruská hvězda zaznamenává HATTRICK! ANDREJ KOSTICYN měl na levé straně velkou rychlost, a tak obkroužil branku a zasunul puk kolem tyče za do hostující svatyně. Asistence: Alexandr Pavlovič a Stefan Elliott.
    27:25 Andrej KOSTICYN - 3:3
     
    29:17
    Mezi obránce opět mířil Michail Stefanovič, na kterého přihrávka tentokrát neprošla. Kotouč tak zamířil jen k zadnímu mantinelu, kde byli první hostující obránci.
     
    30:00
    Ve druhé dvacetiminutovce Minsk výrazně přidal na pohybu a najednou je soupeři více než vyrovnaným sokem. Běloruskému mužstvu se tak zaslouženě povedlo vyrovnat.
     
    30:33
    Z levé strany modré čáry se napřáhl Michal Čajkovský, který trefil jen prostor, kde se nacházel Nikita Tolopilo. Slovenský obránce pak na střídačce zlámal hokejku.
     
    Střely na branku: 18:18.
     
    32:42
    Už to vypadalo, že se Igor Polygalov vydá sám na brankáře.., Ovšem na útočné modré čáře na kotouč nedosáhl, následně nezvládl ani souboj u hrazení.
     
    33:50
    Až k modré čáry si pro kotouč vyjel Vadim Šipačov, jehož nahození vytěsnil domácí brankář. Nejproduktivnější hráč KHL dnes moc není vidět.
     
    34:10
    Slovenský obránce Michal Čajkovský znovu střílel doprostřed branky, Nikita Tolopilo si připisuje další snadný zákrok.
     
    34:41
    Za nahozením se vydal Alexandr Jerjomenko, který zastavil touš pro spoluhráče. Celek Moskvy znovu nevyvezl puk z vlastní třetiny.
     
    Střely na branku: 20:22.
     
    35:30
    Na pravé straně nabral rychlost Marc-Andre Gragnani, jenomže obránce mu stíhal, a tak přišel pokus z kruhu pro vhazování. Zakončení vyrazil Alexandr Jerjomenko ramenem do ochranné sítě.
     
    35:51
    Znovu se hra přerušuje, jelikož se běloruský celek ocitl v ofsajdovém postavení. Hra je tak vrácená do neutrální zóny.
     
    36:08
    Dinamo Minsk právě vstřelilo branku!
    Domácí celek otáčí stav zápasu na svou stranu! Na pravé straně se kličkou uvolnil Stefan Elliott, který byl ale vytlačen za branku, kde si kotouč přebral Ryan Spooner. Jeho přihrávka pak měla oči, když našla mezi kruhy osamoceného ALEXANDRA PAVLOVIČE, který trefil prostor levé šibenice. Asistence: Ryan Spooner a Stefan Elliott.
    36:08 Alexandr PAVLOVIČ - 4:3
     
    38:00
    Andrej Kosticyn se nedostal do útočného pásma, a tak podržel puk ve střední třetině. Minsku se nevydařila ani další přechodová fáze.
     
    39:18
    Mezi kruhy číhal na kotouč Ryan Spooner a taky se ho dočkal. Ovšem obránce byl u něj velmi blízko, a tak jej nenechal vystřelit.
     
    39:31
    Dynamo posunulo hru jen do středního pásma, kde se nacházeli domácí obránci. Minsk tak vyrazil za další akcí, ale byl mu odpískán ofsajd.
     
    39:55
    Ještě se dočkáme jednoho přerušení v prostřední dvacetiminutovce. Nahození ze středního pásma totiž schoval do lapačky Alexandr Jerjomenko.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé dvacetiminutovce se Minsku podařilo otočit průběžný stav na svou stranu. Nutno říct, že tomu dopomohl zlepšený pohyb domácího celku a skvělá forma Andreje Kosticyna, který zaznamenal hattrick. Naopak Dynamo je na jednou pod dekou a potřebuje zabrat v poslední dvacetiminutovce.

    Střely na branku: 22:23.
    Střely na branku ve druhé třetině: 13:11.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:23
    Hostující celek si pohlídal nahození za vlastní branku, ovšem Dynamo pak černou gumu jen odevzdalo do neutrální zóny.
     
    40:45
    Další přerušení hry je na světe, Minsk zahrál jen za cenu zakázaného uvolnění.
     
    41:10
    Vadim Šipačov se pokusil o kličku na střed, který mu nevyšla. Nejproduktivnější hráč KHL dnes je téměř neviditelný.
     
    41:29
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vadim Šipačov – 2 min., podrážení).
     
    41:50
    Od modré čáry se napřáhl Stefan Elliott, jehož pokus byl sražen k mantinelu. Minsk pokračoval v kombinaci, ale další zakončení nepřipsal.
     
    43:05
    Z pravého kruhu vystřelil Andrej Kosticyn, jehož pokus vyrazil Alexandr Jerjomenko před sebe. Za dorážkou se dral Jevgenij Kovyršin, jehož snažení skončilo na brance.
     
    43:38
    Už to vypadalo, že Shane Prince vystřelí od mantinelu, ale udělal výpad zpět a následovala nepřesná přihrávka. Minsk tak musí opustit útočnou třetinu.
     
    43:56
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Michal Čajkovský – 2 min., vražení na hrazení).
     
    44:12
    Další pokus od modré čáry schytal na hranici brankoviště Jevgenij Kovyršin, od domácího útočníka putovala černá gumu za branku.
     
    44:55
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Ivan Igumnov – 2 min., hákování).
     
    44:55
    Devětapadesát vteřin bude hrát běloruské mužstvo ve dvojnásobné početní výhodě. Minsk si vyžádal oddechový čas, aby si klíčoví hráči odpočinuli.
     
    45:10
    Skvělou práci odvedl Igor Polygalov, který vyvezl puk do středí části a poté ještě zachytil přihrávku soupeře.
     
    45:48
    Střelou z jedné se prezentoval Andrej Kosticyn, jeho ránu z pravého kruhu pro vhazování zastavil oblouk branky.
     
    47:05
    Dva na gólmana jeli hostující hráči! Vadim Šipačov byl zahákován, a tak mu kotouč utekl. Po puku se ještě natáhl Igor Polygalov, ale musel se otáčet a poté přihrávku na kapitána nezvládl.
     
    48:25
    Pokus z vrcholu kruhu dobře viděl Nikita Tolopilo, který pokus vytěsnil do ochranné sítě. Běloruský celek je tak dále v těsném vedení.
     
    Střely na branku: 26:25.
     
    49:07
    Nahození ze středního pásma vyklepal Alexandr Jerjomenko z lapačky. Moskva se přesunula na druhou stranu a také volila nahození, ovšem Nikita Tolopilo hru raději přerušil.
     
    50:12
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vjačeslav Kuljomin – 2 min., podrážení).
     
    50:46
    Domácímu celku se nevydařila přihrávka na levé straně útočného pásma, a tak ze strany Dynama přišlo vyhození přes všechny čáry.
     
    51:28
    Stefan Elliott přihrával k pravému mantinelu, kde se nepřesným volejem uvedl Andrej Kosticyn. Kotouč pak vypadl až do středního pásma.
     
    52:17
    Za překvapivého stavu se blížíme do koncovky zápasu, v níž se Dynamo bude snažit o zisk bodů. Hosté budou chtít zakončit dlouhodobou část sezóny vítězstvím a dobře se naladit pro paly-off. Ovšem Minsk se zase loučí s celou sezónou a připravuje si pro fanoušky výborný zářez.
     
    Střely na branku: 27:25.
     
    53:16
    A máme tu boxerskou vložku! Joe Morrow (Minsk) a Vjačeslav Kuljomin (Dynamo M.) sundali rukavice a rozhodli si vše vyřídit pěstmi. Zprvu měl navrch domácí obránce, jenomže následně jej k zemi soupeř srazil a uštědřil mu pár ran navíc. Bitku hodnotím vítězstvím Morrowa na body.
     
    53:16
    Vyloučení v týmu HC Dinamo Minsk (Joe Morrow – 5 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Dynamo Moskva (Vjačeslav Kuljomin – 5 min., bitka).
    53:16 Bitka
     
    54:11
    Krásnou přihrávkou se předvedl Vadim Šipačov, který přihrál na Mikse Indrašise, který mohl vyrovnat, ale kotouč poslal těsně vedle levé tyče. Tohle musí končit vstřelenou brankou.
     
    54:58
    Nahozením z neutrální zóny se prezentoval Jegor Zajcev, který vybojoval útočné pásmo. Nikita Tolopilo hru raději zklidnil a přerušil zároveň.
     
    56:31
    Běloruské mužstvo už bude hrát jednoduše a asi se bude snažit o kouskování hry. Minsk tentokrát raději vyhodil na icing.
     
    56:37
    Vyhrané vhazování zamířilo na střed modré čáry, kde už byl napřažený Jegor Zajcev. Jeho bombu Nikita Tolopilo vyrazil a Dynamo už s dorážkou nepřišlo.
     
    57:32
    Hostující mužstvo je sice u kotouče, ale nachází se ve vlastním pásmu. Po pár vteřinách přišla přihrávka dopředu, jenomže Minsk byl dobře rozestavený.
     
    58:32
    Běloruský celek opět vyhazuje za cenu zakázaného uvolnění! Dynamo reaguje na situaci a bere se oddychový čas!
     
    58:32
    Alexandr Jerjomenko zůstává na střídačce, Dynamo Moskva míří do útočného pásma v šesti mužích!
     
    58:53
    Minsk už se řítil do akce, ale tu zastavil Dmitrij Jaškin, který pak okamžitě vystřelil. Jeho pokus po ledě ale vyrazil Nikita Tolopilo, jenž vykoukl zpoza clonícího soupeře.
     
    59:50
    Arťom Děmkov se vydal za kotoučem k mantinelu, ale nezamířil přesně. Stejný hráč pak dostal druhou možnost, ale trefil nohu soupeře v brankovišti.
     
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme velice zajímavé střetnutí, v němž se urodil překvapivý konečný výsledek. Minsk se dnešním dnem rozloučil s letošní sezónou a loučení to bylo úspěšné, alespoň co se týče dnešního zápasu. Běloruské mužstvo si totiž vyšláplo na čtvrtý celek tabulky. Naopak Dynamo dnes asi spokojeno nebude, dobře odehrálo jen první třetinu a poté už bylo o trochu horším celkem.

    Střely na branku: 29:27.
    Střely na branku ve třetí třetině: 7:4.
     
    Československá stopa v utkání:

    Michal Čajkovský (Dynamo M.) 0+0, 3 střely, 16:52 čas na ledě
    Dmitrij Jaškin (Dynamo M.) 1+0, 6 střel, 19:57 čas na ledě
     
    Tímto se loučím a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (19:40:40)

    Michal Luxa

    Góly a asistencie: 16. A. Kosticyn (Kovyršin), 24. A. Kosticyn (Gragnani), 28. A. Kosticyn (Pavlovič, Elliott), 37. Pavlovič (Spooner, Elliott) – 2. J. Zajcev (Brjukvin, Alexejev), 6. Mironov (Pulkkinen), 17. Jaškin (Indrašis)


    HC Dinamo Minsk: Tolopilo (D. Taylor) – Elliott, Denisov, Derjabin, Gragnani (A), Jerjomenko, Gotovec, Znacharenko, Morrow – Pavlovič (A), Spooner, Prince – Stefanovič, Kovyršin, A. Kosticyn (C) – Martynov, Demkov, Anosov – Paré, Kitarov, Drozdov.
    Dynamo Moskva: Bočarov (27. Jerjomenko) – Čajkovský, Hietanen, Mironov (A), Volkov, Grigorjev, J. Zajcev, Ľamin, Alanov – Jaškin, Šipačov (C), Indrašis – Pulkkinen, Polygalov, Tarasov – Alexejev, Igumnov, Brjukvin – V. Kuljomin (A), Jefremov, Muranov.

    Rozhodca: Ansons, Kuljov – Maximovskij, Judin