Leicester – Birmingham 1:0 (kon.) | Sheffield Wedn. – Manchester City 0:1 (kon.) | Tottenham – Norwich 1:1 (2:3 po pen.)
koniec
Sheffield Wednesday
0:1 (0:0)
Manchester City
cz Streda 04.03.2020, 20:45 • Hillsborough (Sheffield) • FA Cup • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 20 % : 80 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 1:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:6. (22:38:54)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Manchester City vítězí v osmifinále FA Cupu na trávníku Sheffieldu Wednesday 1:0.

    První pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Manchester City byl podle očekávání od úvodních minut aktivnějším celkem, ale do vyložené pozice se dostal jen jednou. Po prudkém centru do vápna přišla razantní hlavička, která se ale odrazila od břevna. Claudio Bravo ani jeho protějšek Joe Wildsmith neměli v prvním poločase žádnou práci.

    Po změně stran se přece jen tempo utkání o něco zvýšilo. Manchester City si vytvořil příležitost, ale Mendyho rána ještě skončila jen na břevně. Následně ale Mendy našel na hranici ofsajdu Sergia Agüera, který se štěstím překonal domácího gólmana. Další branka už nepadla a tak se může druhý tým Premier League radovat z postupu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Mohlo být rozhodnuto. Hned trojice hostujících útočníků mířila na osamoceného Leese. Nakonec po přihrávce Sterlinga pálil Jesus, ale pouze do připraveného Wildsmithe.
     
    90+2
    Domácí se přece jen dostali k balonu. Po několika tvrdých střetech se však neprosadil ke střele Fletcher ani následně Jacob Murphy.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Manchester City zariskoval opět při rozehrávce. Stones si dal míč dále od kopačky a Murphy toho jen těsně nedokázal využít.
     
    89
    Mahríz hasil nebezpečnou ztrátu Benjamina Mendyho. Zatažením za dres ukončil útok Bannana za žlutou kartu.
     
    88
    Bernardo Silva si vyměnil míč s Rodrim, poté však kombinaci hostů vystihl Da Cruz. Okamžitě byl napadán a nedostal se s míčem ani ke středové čáře.
     
    87
    Manchesteru se i nadále daří držet balon co nejdále od své branky. Po dalekém nákopu si pro míč došel Claudio Bravo.
     
    86
    Střídání v týmu Manchester City: ze hřiště odchází Agüero, přichází Sterling.
     
    85
    Hosté uklidňují hru zdlouhavou kombinací a nepouštějí Sheffield vůbec k balonu. Navíc Agüero jen těsně nedosáhl na hlavičku ve vápně.
     
    84
    Bravo dostal přihrávku od Stonese téměř na brankovou čáru a poté měl co dělat, aby odehrál před napadajícím Fletcherem alespoň na roh.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Mendymu utekl balon za postranní lajnu a fanoušci ženou domácí tým do útoku.
     
    81
    Nápor City už není takový a toho chtějí využít domácí. Prudký střílený centr mohl na zadní tyči zasáhnout Da Cruz, ale míč mu utekl do zámezí.
     
    80
    Na pravé straně se mohl hnát do otevřené obrany Agüero, ale při přihrávce Bernarda Silvy si nepohlídal ofsajdovou linii.
     
    78
    Až od Brava putoval míč na levou stranu, kde byl ve sprintu Mendy. Jeho následný centr do vápna stačil zblokovat na roh Dominic Iorfa.
     
    77
    Už už to vypadalo, že by mohl jít Mahríz sám na brankáře. Přihrávka Rodriho byla však o něco pomalejší a Mahríze snadno předskočil Lees.

    Vít Schück

    Góly: 54. Agüero

    Karty:   38. Palmer (SHW) – 89. Mahríz (MAC)


    Držení míče: 20 % : 80 %.
    Střely na branku: 0:8. Střely mimo: 1:9. Rohy: 2:6. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:6.
    Sheffield Wednesday: Wildsmith – Palmer, Iorfa, Börner (46. Lees), Fox – Pelupessy – Murphy, Lee (64. Hunt), Bannan, Da Cruz – Forestieri (57. Fletcher)
    Náhradníci: Urhoghide, Harris, Dawson, Lees, Fletcher, Nuhiu, Hunt

    Manchester City: Bravo – Cancelo, Stones, Otamendi, Mendy – B. Silva, Rodri, D. Silva – Mahríz, Agüero (86. Sterling), Jesus
    Náhradníci: Ederson, García, Fernandinho, Foden, Sterling, Zinčenko, Gündogan

    Rozhodca: Oliver – Nunn, Burt