Holandsko – Česko 1:0 (kon.)
koniec
Holandsko
1:0 (0:0)
Česko
cz Piatok 22.05.2020, 10:00 • Amsterdam Arena, Amsterdam • Mistrovství Evropy 2000
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne! V době, kdy svět ochromila pandemie koronaviru si prostřednictvím historického textového přenosu připomeneme první skupinový zápas z mistrovství Evropy z roku 2000, v němž se Nizozemsko utkalo s Českou republikou.
     
    Nizozemsko

    Na Euru konaném v roce 1996 v Anglii fotbalisté Oranjes nezazářili, ale ani nijak výrazně nezklamali. Ze skupinové fáze se dokázali probojovat ze druhého místa, když nestačili pouze na domácí mužstvo. Holanďané posléze narazili hned ve čtvrtfinále, po penaltovém dramatu nestačili na Francii, jedinou penaltu neproměnil Clarence Seedorf. Na Euru 1990 měla Rijkaardova družina jako pořádající země účast jistou.
     
    Česko

    Češi se na šampionátu v Anglii předvedli v tom nejlepším možném světle. Zásluhou skvělých výkonů si došli až pro zisk stříbrných medailí, v nervy drásajícím finále prohráli až zlatým gólem z kopačky německého hráče Bierhoffa. Kvalifikaci do Nizozemska zvládli svěřenci kouče Chovance s vělkým přehledem. Ve skupině se Skotskem, Estonskem, Bosnou, Litvou a Faerskými ostrovy neztratili jediný bod.
     
    Úvodní sestavy:

    Nizozemsko: Van der Sar – Reiziger, Stam, F. de Boer (C), Van Brockhorst – Seedorf, Cocu, Davids, Zenden – Bergkamp, Kluivert
    Náhradníci: De Goey, Westerveld – Konterman, Numan, Bosvelt, R. de Boer, Winter, Makaay, Overmars, Van Hooijdonk, Van Vossen

    Česko: Srníček – Řepka, Rada, Gabriel – Látal – Poborský, Rosický, Nedvěd, Němec (C) – Šmicer, Koller
    Náhradníci: Blažek, Maier – Fukal, Novotný, Vlček, Bejbl, Berger, Horváth, Jankulovski, Kuka, Lokvenc

    Rozhodčí: Collina (Itálie) – Zuccolini (Itálie), Güdü (Turecko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Ochozy bouří, jejich miláčci právě zahájili evropský šampionát! Holanďané hrají v tradičních oranžových dresech, Češi zvolili bílé dresy.
     
    3
    Češi se brzy dostali k míči a také podnikli první útočnou akci. Přes Šmicera se balón dostal k Rosickému, za jehož průnikovým pasem běžel Koller marně.
     
    4
    Rychle na druhou stranu. Edgar Davids je svým vzhledem nepřehlédnutelný, avšak ukazuje, že umí i kopat. Vysokým pasem oslovil Seedorfa, který v hlavičkovém souboji nestačil na Radu.
     
    5
    Kapitán Frank de Boer si rovná obrannou liniii. Nakonec sám musel do vzduchu, když se balón po odkopu gólmana Srníčka vydal jeho směrem. Šmicera přehlavičkoval s velkým přehledem.
     
    6
    Oranjes nechtějí nechat nic náhodě, snaží se podnikat jednu útočnou akci za druhou. Dopředu se vydal levý bek van Brockhorst. Narážečka s Kluivertem se minula účinkem.
     
    7
    Češi si kulatého nesmyslu dlouho neužili. Petr Rada, jenž si před malou chvílí Kluiverta výborně pokryl, totiž zazmatkoval a před dotírajícím Zendenem odpálil míč do zámezí.
     
    8
    Phillip Cocu mohl nahrávat, avšak rozhodl se pro individuální akci. Stojícího Rosického obešel s přehledem, skluzující Řepka ovšem předvedl krásný čistý zákrok.
     
    9
    Brankář Pavel Srníček mohl zůstat v naprostém klidu po střele Seedorfa z nějakých dvaceti metrů. Balón proletěl o několik metrů vedle levé tyče.
     
    10
    Skvělý průnik Edgara Davidse zastavil až hraniční skluz Petra Gabriela v pokutovém území. Stoper si může oddechnout, píšťalka rozhodčího Colliny zůstala němá.
     
    11
    Jan Koller nedokázal využít svých centimetrů. Sice se vyšponoval vysoko do vzduchu, přesto ještě o pár centimetrů nedosáhl na daleký odkop Rady.
     
    12
    Moment překvapení Nizozemsku nevyšel. Phillip Cocu to myslel dobře, jenže dlouhým nákopem překvapil i adresáta Kluiverta.
     
    13
    Tentokráte Patrick Kluivert s vysokým pasem počítal. Hlavou přiťuknul míč pod sebe na Seedorfa, po zpětném pasu se forward dopustil faulu.
     
    14
    Po dlouhé době se česká reprezentace dostala na útočnou polovinu. Dlouho na ní ale nevydržela, Jan Koller v souboji jeden na jednoho nevyzrál na de Boera.
     
    15
    Rovněž defenziva v bílých dresech zatím hraje bezchybně. Karel Rada si počkal do poslední chvíle na kličku Dennise Bergkampa, jehož nakonec čistě odzbrojil.
     
    16
    Vůbec poprvé si balónu užil Edwin can der Sar. Stalo se tak poté, co Vladimír Šmicer adresoval příliš dlouhou nahrávku Kollerovi.
     
    17
    Domácí jsou častěji na míči, což se pochopitelně fanouškům líbí. Bouřlivým skandováním povzbuzují své bojovníky v cestě za vedoucím gólem.
     
    18
    Velkou parádu si na lajně dovolil Giovanni van Brockhorst. Jako levý obránce si krásně hodil balón přes hlavu Němce. Následně nastřelil Gabriela a vybojoval rohový kop.
     
    19
    Premiérový roh Nizozemcům nevyšel, nejvýše se vyšplhal Tomáš Řepka. Nebezpečí ale pokračovalo, neboť stoper odvrátil pouze na hranici šestnáctky, kde se do balónu opřel Bergkamp, Srníček si připsal první úspěšný zákrok.
    19. Srníček si s přehledem poradil se zakončením Bergkampa
     
    20
    Vzrušení na druhé straně bylo zbytečné. Tomáš Rosický prokázal výborné technické schopnosti, když jemným podkopnutím balónu vyslal dopředu Karla Poborského, ten se ale v době pasu nacházel v postavení mimo hru.
     
    21
    Radoslav Látal se hodně diví odpískanému faulu. Clarence Seedorf byl v obležení tří protihráčů, z této situace by se nebýt prohřešku soupeře nejspíše nedostal.
     
    22
    Máme tu první žlutou kartu střetnutí. Jejím držitelem se stal Pavel Nedvěd, jenž až příliš dlouho držel za dres Davidse. Collinovi ani pomeznímu tento moment neunikl.
     
    23
    Díky skvělému Srníčkovi je skóre stále bezbrankové! Český gólman nejprve skvěle vyrazil přízemní ránu Kluiverta, následně si poradil i s těžkou dorážkou Zendena z velkého úhlu!
    23. Skvělý Srníčkův dvojzákrok, skóre je stále bezbrankové
     
    24
    Následoval druhý rohový kop Nizozemska. Toho se, stejně jako v prvním případě, chopil Dennis Bergkamp. Ani teď nedokázal najít spoluhráče, kulatý nesmysl ze vzduchu sebral brankář.
     
    25
    Další velká šance, ani teď se však stav utkání nemění! Dennis Bergkamp se nádherně uvolnil přes Petra Gabriela, jeho křižná střela posléze těsně minula zadní tyč!
    25. Bergkampova křižná střela proletěla těsně vedle
     
    26
    Útočník Bergkamp je při chuti. U lajny zkoušel další kouzla opět proti Gabrielovi, jenže si sám nastřelil pravou ruku.
     
    27
    V blízkosti praporku došlo k nedovolenému zákroku, Oranjes budou zahrávat velmi nebezpečno ustandardku. Provinil se Karel Rada, který nezachytil unikajícího Kluiverta.
     
    28
    Celou akci zas a znovu vyřešil Pavel Srníček. Gólman i v tomto případě vystartoval z brány a míč vyboxoval do bezpečné vzdálenosti od svatyně.
     
    29
    Smyčka kolem pokutového území českého týmu se utahuje víc a víc. Do vnitra šestnáctky se pokusil probít Cocu, Rada společně s Řepkou ho ale sevřeli do kleští.
     
    30
    Půl hodina zýpasu je minulostí, stále platí bezbrankové skóre. Jednoznačně aktivnějším týmem jsou domácí Nizozemci, Češi ale do obrany nehrají vůbec špatně.
     
    31
    Je zřejmé, že fotbalisté v bílém budou spoléhat především na rychlé protiútoky. Jeden takový táhl po pravé straně Karel Poborský, nahrávku na střed vystihl de Boer.
     
    32
    Po tvrdém zákroku Tomáše Řepky se Bergkampovi na nohy příliš nechtělo. Lékaři být přivoláni nemuseli, stoper dostal od sudího poslední varování.
     
    33
    Kompletní jedenáctka Čechů brání na vlastní polovině. Překvapivě i Jan Koller, který ve skluzu těsně nevystihl ne příliš povedenou přihrávku Stama.
     
    34
    Hráči v oranžovém si jsou vědomi, že mají poměrně dost, času, proto nikam zvlášť nespěchají, aby pak neudělali zbytečnou chybu. Michael Reiziger nahrál z poloviny hřiště brankáři.
     
    35
    Na středu hřiště došlo k nedorozumění mezi Seedorfem a Davidsem, jehož na jedničku využil Vladimír Šmicer. Z druhého dotyku se snažil vysunout Kollera, neúspěšně.
     
    36
    Rovněž Nizozemci už mají ve svých řadách prvního hříšníka se žlutou kartou. Je jím samotný kapitán Frank de Boer, jenž na polovině hřiště úplně zbytečně zajel do Rosického.
     
    37
    Obranný odkop Radoslava Látala sebral do rukou Edwin van der Sar. Vysoký balón poslal až k Kluivertovi, ten pouze přiťukl míč Srnáčkovi do rukavic.
     
    38
    Phillip Cocu pořádně zabral a vyplatilo se. Balón dostihl ještě před čárou, dokonce zvládl trefit do levé nohy Radu, Nizozemsko bude zahrávat třetí roh.
     
    39
    Do třetice všeho dobrého v případě rohových kopů Holandska neplatilo. Bergkamp přetáhl centr na zadní tyč, de Boerovi se nepodařilo vrátit kulatý nesmysl do ohně.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá pět minut. Dočkáme se gólů nebo půjdou týmy do kabin za bezbrankového stavu?
     
    41
    Skvělou reakci ukázal gólman van der Sar. Včas vystartoval za pasem, který za obranu umístil Tomáš Rosický. Strážce svatyně byl u míče jen o pár chvil dříve než Jiří Němec.
     
    42
    Jan Koller se hodně stahuje do středu hřiště, aby vyhrával pro spoluhráče vzdušné souboje. To se ovšem nedaří úplně na sto procent, již poněkolikáté neodhadl trajektorii balónu, zase jej podskočil.
     
    43
    Konečně se to podařilo. Vysoký český útočník si zpracoval míč na hruď, na zádech dokázal udržet Staama. Jenže pak se proti němu ohnal loktem.
     
    44
    Velká škoda, Češi z dobře vypdající standardky nedokázali využít nic. Tomáš Rosický vyslal pěkný centr, avšak Šmicer neměl proti Reizingerovi šanci uspět.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    45+1
    Nechybělo mnoho a Oranjes mohli jít do kabin pořádně opaření! Pavel Nedvěd napřáhl k parádní ráně z třiceti metrů, bohužel trefil pouze tyčku za brankou přidržující síť!
    45+1. Parádní Nedvědova rána z velké dálky vystrašila brankáře
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Skončil první poločas zahajovacího utkání skupiny D na Euru 2000 mezi domácím Nizozemskem a Českou republikou, který branku nenabídl. Oranjes jsou výrazně aktivnějším týmem, avšak se všemi ataky si zatím soupeřova defenziva, případně zasáhl gólman Srníček. Češi zahrozili až v samotném závěru půle zásluhou Pavla Nedvěda, jehož dalekonosná rána proletěla těsně vedle.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Edgar Davids si až příliš troufal proti trojici protihráčů. Ztroskotal hned na tom prvním, když se mu nepodařilo obhodit balón kolem Rady.
     
    48
    Boudewijn Zenden se pěkně protáhl kolem Poborského. Právě od něj se dočkal lehkého zatažení za dres. Levý záložník po kontaktu okamžitě spadl na zem, český fotbalista obdržel kartu žluté barvy.
     
    49
    Dlouho jsme na první střelu, směřující mezi tři tyče, ve druhém poločase nečekali. Giovanni van Brockhorst napřáhl k zakončení z velké vzdálenosti, slabou střelu Srníček pokryl.
     
    50
    Krátce poté, co Látal nahrál Poborskému, se mu na záda nalepil Jaap Stam. Pravý záložník neriskoval, raději poslal malou domů brankáři.
     
    51
    To nešlo nedat! Pavel Nedvěd poslal do šestnáctky parádní pas, jenže Karel Poborský pod dojmem, že van der Sar balón zasáhne, na chvilku zpomalil, a to se mu stalo osudným. Na dlouhou nohu pak totiž nedokázal kulatý nesmysl usměrnit do odkryté brány.
    51. Poborský na okamžik zaváhal, proto nedokázal umístit balón do prázdné svatyně
     
    52
    Středopolař Seedorf se hodně diví odpískání faulu, jehož byl sám autorem. Domácí hráč sice ve skluzu balón zasáhl, jenže jako prvního trefil soupeře.
     
    53
    Češi to zkusili po pravé lajně a málem se dostali i k ohrožení holandské svatyně. Poborský si vyměnil míč s Rosickým, načež mu nevyšel centr na Kollera.
     
    54
    Z velké dálky se pokusil van der Sara překvapit Radoslav Látal. Ráně chyběla přesnost i razance, brankář zasáhl bez vetších potíží.
     
    55
    Na druhé straně to vyzkoušel Edgar Davids. Nejprve se zdálo, že jeho nepřesná rána škrtla Řepkovu pravou nohu, bude se ovšem kopat od brány.
     
    56
    Češi v posledních minutách favoritovi pořádně zatápí! Na Nedvědův zpětný pas z pravé strany si naběhl Jan Koller, proti němuž vytáhl gólman výborný reflexivní zákrok!
    56. S Kollerovým projektilem si gólman poradil
     
    57
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Clarence Seedorf, přichází Ronald de Boer.
     
    58
    Trenér a bývalý skvělý fotbalista Franck Rijkaard podle reakce není vůbec spokojený s výkonem svých svěřenců ve druhé půli. I proto se nejspíše rozhodl stáhnout Seedorfa a na hčitě poslat čerstvou krev v podobě Ronalda de Boera.
     
    59
    Tentokráte Pavel Nedvěd zrychlil krok po levé lajně. Rozhodl se celou akci vzít na sebe, z velkého úhlu van der Sara nepřekvapil.
     
    60
    To už snad ani není možné! Při domácích stojí všichni svatí, Češi byli zase kousek od vedení! Na skvělý centr kapitána Němce si naskočil aktivní Pavel Nedvěd. Balón trefil pravou tyčku a jel po lajně, na níž ho chytil van der Sar!
    60. Nedvědově hlavičce chyběly ke gólu centimetry
     
    61
    Zápas se přehoupl do poslední půl hodinovky. Druhý poločas jednoznačně patří Čechům, kteří soupeře k ničemu nepustili, sami naopak měli už tři gólovky.
     
    62
    Na stadiónu je rázem úplně jiná atmosféra než v první půli. Fanouškům se hra jejich oblíbenců vůebc nelíbí, což dávají najevo hlasitým pískotem.
     
    63
    Edgar Davids nebyl v plném sprintu, přesto se dokázal dostat před Šmicera. Z pravé strany vzápětí nacentroval, Řepka odvrátil za cenu rozhového kopu.
     
    64
    Jeho exekuce se chopil nově příchozí Ronald de Boer. Ve vápně hledal své dvojče Franka, kapitána Nizozemska si zkušeně pohlídal Petr Gabriel.
     
    65
    Ne, prostě to tam nespadne! Na vysoký centr Poborského si naskočil Jan Koller, který ani ne hlavou, ale snad levým ramenem poslal míč do břevna, od nějž se vrátil zpátky do hry!
    65. Ani teď to nevyšlo, Kollerova střela ramenem skončila na břevně
     
    66
    Edgar Davids se těsně za půlící čárou zbavil Řepky, jenž soka skluzem poslal nešetrně k zemi. Colina udělil hříšníkovi po právu žlutý kartónek.
     
    67
    Oranjes ze standardky nevyužili vůebc nic, do rychlého brejku se naopak vydal Pavel nedvěd. Utekl osobnímu strážci Reizingerovi, přízemní centr se ovšem stal mocí Stama.
     
    68
    Svěřenci kouče Chovance hraje s velkým sebeědomím. Velkou parádu si dovolil u lajny Vladimír Šmicer, když si prohodil balón mezi nohama Zendena, jenže pak narazil na Reizingera.
     
    69
    Jaap Stam si ublížil o Jana Kollera. Holandský stoper šel do hlavičkového souboje, avšak čelem zasáhl nejen míč, ale i hlavu soka, díky čemuž si natrhl obočí.
     
    70
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Radoslav Látal, přichází Radek Bejbl.
     
    71
    Dennis Bergkamp udělal o nejlepší, co v danou chvíli mohl. Skvěle si pokryl balón tělem, proti tříčlenné převaze vybojoval faul na svoji osobu.
     
    72
    Domácí hrají o deseti, na střídačce probíhá zašívání Stamova obočí. Kamera se stoperovi věnuje, jedná se o pořádnou tržnou ránu.
     
    73
    Pořádnou ránu do hlavy dostal na druhé straně Pavel Nedvěd, jehož omylem trefil pozdě přiběhnuvší Frank de Boer. Collina odpískal stoperovi faul.
     
    74
    Dlouhý nákop Karla Rady na Kollera nevyšel. Do odraženého balónu se posléze opřel Radek Bejbl, napálil však jen blokujícího van Brockhorsta.
     
    75
    Jaap Stam se chtěl ještě vrátit do hry, ale trenér Frank Rijkaard mu dal jasným gestem najevo, že nechce riskovat ztrátu klíčovýho obránce do další fáze šampionátu. Proto se ho rozhodl nahradit pro zbývající patnáctiminutovku Kontermanem.
     
    76
    Radek Bejbl poslal příliš pomalou přihrávku, Koller navíc podklouzl. Snažil se ještě pád uhrát tak, že se jednalo o nedovolený zákrok Ronalda de Boera, jenže Collina celou situaci dobře viděl.
     
    77
    Středopolař Davids i v pokročilé fázi zápasu ukazuje pořádně rychlé nohy. Nechybělo mnoho, aby šel sám na gólmana, Tomáš Řepka zasáhl doslova na poslední chvíli.
     
    78
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Boudewijn Zenden, přichází Marc Overmars.
     
    79
    Na polovině hřiště zůstal ležet po souboji s Kontermanem Pavel Nedvěd. Akce Čechů ještě chvíli pokračovala, až Bejbl zakopl kulatý nesmysl do zámezí.
     
    80
    Tak to je velká ztráta do závěru střetnutí. Jeden z klíčových hráčů českého národního týmu je totiž odnášen na nosítkách. Snad nepůjde o nic vážného a Pavel se bude moci zapojit do následujících zápasů.
     
    81
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka utkání. Po prvním poločase by Češi remízu určitě brali, avšak vzhledem k průběhu druhé půle by to byla spíše ztráta. Času na vstřelení gólu je ale ještě dost.
     
    82
    Tomu se říká bojovnost! Pavel Nedvěd byl odnášen na nosítkách, přesto pokračuje v utkání! Za postranní čárou se postavil na vlastní nohy a bolest pravé ruky zřejmě půjde v posledních deseti minutách přežít.
     
    83
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Vladimír Šmicer, přichází Pavel Kuka.
     
    84
    Z náhradníka mohl být hrdinou! Phillip Cocu centr Bergkampa z pravé strany podskočil, za ním ovšem ještě číhal stoper Bert Konterman. Z voleje poslal pravou nohou míč o kousek mimo.
    84. Střídající Konterman jen těsně minul pravou tyčku
     
    85
    Jiří Němec si narazil s Bejblem, zpětnou přihrávku však dostal do velmi těžké pozice. Pokusil se procpat skrze dvojici protivníků, leč neuspěl.
     
    86
    Pokus o rychlý brejk českého týmu s přehledem pohlídal Michael Reiziger. Balón nechal dokutálet až do autu, Poborského nepustil před sebe.
     
    87
    Chovancova družina jakoby se již smířila s remízou, neboť v kompletní sestavě brání na vlastní polovině. Po lobu Ronalda de Boera za obranu se nedostal ke střele Davids, zakončení nebylo umožněno ani Bergkampovi.
     
    88
    Kapitán Jiří Němec pohřbívá šance Česka na body! V pokutovém území nesmyslně zatáhl za dres Bergkampa, což pozornosti sudího Colliny neuniklo, bude se kopat penalta!
    88. Po zbytečném faulu Němce halví rozhodčí nařídil pokutový kop
     
    89
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Amsterdam Arena bouří, Nizozemsko se v samotném závěru ujímá vedení! K exekuci "desítky" se postavil kapitán FRANK DE BOER, jenž vsadil na razanci, balón napálil na levou stranu. Srníček bohužel skákal do protipohybu střely.
    89. Frank DE BOER - 1:0
     
    89
    Žlutou kartu dostává Giovanni van Brockhorst (Nizozemsko).
     
    89
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Pavel Nedvěd, přichází Vratislav Lokvenc.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90+1
    O bleskové vyrovnání se snažil Tomáš Rosický. Sám se zbavil dvou hráčů, načež natáhl ke střele z dvaceti metrů, ke své smůle trefil pouze van Brockhorsta.
     
    90+2
    Odpískání útočného faulu Kollerovi se vůbec nelíbilo české střídačce, jež okamžitě vyletěla ze sedadel. Rozhočí Collina se vydal celou situaci uklidnit, avšak Radoslav Látal si neodpustil nějaké to ostřejší slovíčko, a proto mu italský sudí udělil červenou kartu, čímž ho vykázal ze střídačky pryč.
     
    90+3
    Nejspíše poslední šance přijde ze standardní situace. Pavel Kuka se pěknou kličkou zbavil Overmarse, který se vzápetí dopustil nedovoleného zákroku.
     
    90+4
    Je to jasné, Nizozemsko vyhraje. Neujal se centr z přímého kopu, ani pasy z následujících třech rohových kopů. Po tom posledním míč odpálil daleko od brány Frank de Boer.
     
    90+5
    Tak nakonec přeci jen ještě jedna velká šance! Collina nechal pokračovat čas přes nastavené čtyři minuty. Po dlouhém nákopu brankáře Srníčka sklepl Koller míč pro Bejbla, jenž v dobré pozici trestuhodně minul.
    90+5. Bejbl v posledních vteřinách hry spálil obrovskou příležitost na vyrovnání
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou zahajovací duel Eura 2000, v němž si domácí Nizozemsko poradilo s Českem nejtěsnějším možným rozdílem 1:0. Jediný gól střetnutí přišel až v samotném závěru, když po zbytečném faulu kapitána Němce proměnil nařízený pokutový kop kapitán na druhé straně, tedy Frank de Boer. Svěřenci kouče Chovance si především za předvedený výkon ve druhém poločase nezasloužili prohrát. Van der Sara hned dvakrát zachránila branková konstrukce, v několika případech jej protihráči donutili ke skvělým zákrokům, bohužel v jeho síti neskončil ani jeden projektil.

    Do tabulky D si tři body připisují Oranjes, Češi se musí o zisk porvat proti Francii, případně Dánsku.
     
    Z historického přenosu z roku 2000 je to ode mě vše. Loučím se s vámi s přáním krásného zbytku dne a hlavně pevného zdraví. (10:41:58)

    Milan Huppert

    Góly: 89. F. de Boer (pen.)

    Karty:   36. F. de Boer (NED), 89. van Brockhorst (NED) – 22. Nedvěd (CZE), 48. Poborský (CZE), 66. Řepka (CZE)   90+2. Látal (CZE)


    Holandsko: Van der Sar – Reiziger, Stam (75. Konterman), F. de Boer (C), Van Brockhorst – Seedorf (57. R. de Boer), Cocu, Davids, Zenden (78. Overmars) – Bergkamp, Kluivert.
    Náhradníci: De Goey, Westerveld – Konterman, Numan, Bosvelt, R. de Boer, Winter, Makaay, Overmars, Van Hooijdonk, Van Vossen

    Česko: Srníček – Řepka, Rada, Gabriel – Látal (70. Bejbl) – Poborský, Rosický, Nedvěd (89. Lokvenc), Němec (C) – Šmicer (83. Kuka), Koller.
    Náhradníci: Blažek, Maier – Fukal, Novotný, Vlček, Bejbl, Berger, Horváth, Jankulovski, Kuka, Lokvenc

    Rozhodca: Collina (Itálie) – Zuccolini (Itálie), Güdü (Turecko).

    Diváci: 50 800