Holandsko – Česko 1:0 (kon.)
koniec
Holandsko
1:0 (0:0)
Česko
cz Piatok 22.05.2020, 10:00 • Amsterdam Arena, Amsterdam • Mistrovství Evropy 2000
    90+5. Bejbl v posledních vteřinách hry spálil obrovskou příležitost na vyrovnání
     
    90+5
    Tak nakonec přeci jen ještě jedna velká šance! Collina nechal pokračovat čas přes nastavené čtyři minuty. Po dlouhém nákopu brankáře Srníčka sklepl Koller míč pro Bejbla, jenž v dobré pozici trestuhodně minul.
     
    90+2
    Odpískání útočného faulu Kollerovi se vůbec nelíbilo české střídačce, jež okamžitě vyletěla ze sedadel. Rozhočí Collina se vydal celou situaci uklidnit, avšak Radoslav Látal si neodpustil nějaké to ostřejší slovíčko, a proto mu italský sudí udělil červenou kartu, čímž ho vykázal ze střídačky pryč.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Pavel Nedvěd, přichází Vratislav Lokvenc.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Giovanni van Brockhorst (Nizozemsko).
    89. Frank DE BOER - 1:0
     
    89
    Nizozemsko právě vstřelilo branku!
    Amsterdam Arena bouří, Nizozemsko se v samotném závěru ujímá vedení! K exekuci "desítky" se postavil kapitán FRANK DE BOER, jenž vsadil na razanci, balón napálil na levou stranu. Srníček bohužel skákal do protipohybu střely.
    88. Po zbytečném faulu Němce halví rozhodčí nařídil pokutový kop
     
    88
    Kapitán Jiří Němec pohřbívá šance Česka na body! V pokutovém území nesmyslně zatáhl za dres Bergkampa, což pozornosti sudího Colliny neuniklo, bude se kopat penalta!
    84. Střídající Konterman jen těsně minul pravou tyčku
     
    84
    Z náhradníka mohl být hrdinou! Phillip Cocu centr Bergkampa z pravé strany podskočil, za ním ovšem ještě číhal stoper Bert Konterman. Z voleje poslal pravou nohou míč o kousek mimo.
     
    83
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Vladimír Šmicer, přichází Pavel Kuka.
     
    78
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Boudewijn Zenden, přichází Marc Overmars.
     
    75
    Jaap Stam se chtěl ještě vrátit do hry, ale trenér Frank Rijkaard mu dal jasným gestem najevo, že nechce riskovat ztrátu klíčovýho obránce do další fáze šampionátu. Proto se ho rozhodl nahradit pro zbývající patnáctiminutovku Kontermanem.
     
    70
    Střídání v týmu Česko: ze hřiště odchází Radoslav Látal, přichází Radek Bejbl.
     
    66
    Edgar Davids se těsně za půlící čárou zbavil Řepky, jenž soka skluzem poslal nešetrně k zemi. Colina udělil hříšníkovi po právu žlutý kartónek.
    65. Ani teď to nevyšlo, Kollerova střela ramenem skončila na břevně
     
    65
    Ne, prostě to tam nespadne! Na vysoký centr Poborského si naskočil Jan Koller, který ani ne hlavou, ale snad levým ramenem poslal míč do břevna, od nějž se vrátil zpátky do hry!
    60. Nedvědově hlavičce chyběly ke gólu centimetry
     
    60
    To už snad ani není možné! Při domácích stojí všichni svatí, Češi byli zase kousek od vedení! Na skvělý centr kapitána Němce si naskočil aktivní Pavel Nedvěd. Balón trefil pravou tyčku a jel po lajně, na níž ho chytil van der Sar!
     
    57
    Střídání v týmu Nizozemsko: ze hřiště odchází Clarence Seedorf, přichází Ronald de Boer.
    56. S Kollerovým projektilem si gólman poradil
     
    56
    Češi v posledních minutách favoritovi pořádně zatápí! Na Nedvědův zpětný pas z pravé strany si naběhl Jan Koller, proti němuž vytáhl gólman výborný reflexivní zákrok!
    51. Poborský na okamžik zaváhal, proto nedokázal umístit balón do prázdné svatyně
     
    51
    To nešlo nedat! Pavel Nedvěd poslal do šestnáctky parádní pas, jenže Karel Poborský pod dojmem, že van der Sar balón zasáhne, na chvilku zpomalil, a to se mu stalo osudným. Na dlouhou nohu pak totiž nedokázal kulatý nesmysl usměrnit do odkryté brány.
     
    48
    Boudewijn Zenden se pěkně protáhl kolem Poborského. Právě od něj se dočkal lehkého zatažení za dres. Levý záložník po kontaktu okamžitě spadl na zem, český fotbalista obdržel kartu žluté barvy.
    45+1. Parádní Nedvědova rána z velké dálky vystrašila brankáře
     
    45+1
    Nechybělo mnoho a Oranjes mohli jít do kabin pořádně opaření! Pavel Nedvěd napřáhl k parádní ráně z třiceti metrů, bohužel trefil pouze tyčku za brankou přidržující síť!
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu jednu minutu.
     
    36
    Rovněž Nizozemci už mají ve svých řadách prvního hříšníka se žlutou kartou. Je jím samotný kapitán Frank de Boer, jenž na polovině hřiště úplně zbytečně zajel do Rosického.
    25. Bergkampova křižná střela proletěla těsně vedle
     
    25
    Další velká šance, ani teď se však stav utkání nemění! Dennis Bergkamp se nádherně uvolnil přes Petra Gabriela, jeho křižná střela posléze těsně minula zadní tyč!
    23. Skvělý Srníčkův dvojzákrok, skóre je stále bezbrankové
     
    23
    Díky skvělému Srníčkovi je skóre stále bezbrankové! Český gólman nejprve skvěle vyrazil přízemní ránu Kluiverta, následně si poradil i s těžkou dorážkou Zendena z velkého úhlu!
     
    22
    Máme tu první žlutou kartu střetnutí. Jejím držitelem se stal Pavel Nedvěd, jenž až příliš dlouho držel za dres Davidse. Collinovi ani pomeznímu tento moment neunikl.

    Milan Huppert

    Góly: 89. F. de Boer (pen.)

    Karty:   36. F. de Boer (NED), 89. van Brockhorst (NED) – 22. Nedvěd (CZE), 48. Poborský (CZE), 66. Řepka (CZE)   90+2. Látal (CZE)


    Holandsko: Van der Sar – Reiziger, Stam (75. Konterman), F. de Boer (C), Van Brockhorst – Seedorf (57. R. de Boer), Cocu, Davids, Zenden (78. Overmars) – Bergkamp, Kluivert.
    Náhradníci: De Goey, Westerveld – Konterman, Numan, Bosvelt, R. de Boer, Winter, Makaay, Overmars, Van Hooijdonk, Van Vossen

    Česko: Srníček – Řepka, Rada, Gabriel – Látal (70. Bejbl) – Poborský, Rosický, Nedvěd (89. Lokvenc), Němec (C) – Šmicer (83. Kuka), Koller.
    Náhradníci: Blažek, Maier – Fukal, Novotný, Vlček, Bejbl, Berger, Horváth, Jankulovski, Kuka, Lokvenc

    Rozhodca: Collina (Itálie) – Zuccolini (Itálie), Güdü (Turecko).

    Diváci: 50 800