Slavia Mazyr – Gorodeya 1:1 (kon.) | Soligorsk – Belshina 4:0 (kon.)
koniec
FK Slavia Mazyr
1:1 (0:1)
FC Gorodeya
cz Piatok 22.05.2020, 17:00 • Stadyen Junatsva • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí nerozhodným výsledkem 1:1. I ve druhém dějství byl aktivnějším týmem ten domácí, který se přeci jenom dočkal zaslouženého vyrovnání. Bylo tomu tak po odpískané ruce v pokutovém území, po které Čukley zužitkoval penaltu. Slavia se dokonce mohla dostat do vedení, to se nakonec nepovedlo. Koncovka tohoto zápasu nic zásadního nepřinesla, oba celky si tak rozdělí po bodu. (18:50:22)
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:1.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Sergej Archipov, přichází Ilja Baglaj.
     
    90+1
    Jeden z posledních střeleckých pokusů tohoto zápasu vyprodukoval domácí Narh. Ten se i tentokráte opřel do míče pravou nohou, střela ale putovala nad branku.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Stav je stále nerozhodný, zcela určitě se ještě dočkáme nastaveného času.
     
    88
    Dalekonosné autové vhazování nakonec doputovalo na hlavu Costrova, který se rozhodl prodloužit míč za sebe. Tam se naštěstí pro domácí nacházel Pantija.
     
    87
    Po pravém křídle se rozhodl zaútočit střídající Volovik, který měl proti sobě hned dvojici protihráčů. I tak to udělal celkem dobře, vybojoval totiž autové vhazování.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Igor Costrov (FK Slavia Mazyr).
     
    85
    Gorodeja si nyní vybojovala volný kop kousek od středového kruhu. Ve vzduchu si totiž útočným faulem pomohl domácí Čukley, jenž použil také obě ruce.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Ani jeden z celků se nemůže dostat do žádné vyložené šance, jakákoliv chyba však může branku přinést.
     
    80
    Střídání v týmu FK Slavia Mazyr: ze hřiště odchází Alexandr Rajevskij, přichází Maxim Mijakiš.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Andrej Sorokin (FK Gorodeja).
     
    79
    Mazyr musel pro změnu útočit až ze své poloviny, navíc ani následná nahrávka směrem na Senka nebyla nejpřesnější. Bajďuk odehrál míč do rukavic brankáře.
     
    78
    Dovgjallo předvedl prudký odkop na pravou stranu, kde se jeho celek dokázal na malý moment dostal k míči. Mazyr si ovšem pohlídal i tuto útočnou akci.
     
    77
    Najednou ožil také stadion, který žene své miláčky za další brankou. Slavia se však musí bránit, její dnešní soupeř totiž kombinuje v blízkosti pokutového území.
     
    76
    Gorodeja se pokoušela dostat do protiútoku, jenomže narazila hned na prvního protihráče. Domácí se navíc dostali k centru, avšak ten nebezpečný nebyl ani zdaleka.
     
    75
    Na opačné straně se to příliš nepovedlo Senkovovi, který se pokoušel zasáhnout padající míč ze vzduchu. Od jeho kopačky se balón odrazil pouze do zámezí.
     
    74
    Joksimović se zhruba minutu poté pro změnu ujal standardní situace, která doplachtila daleko vedle domácí branky. Baranovskij tak převede další odkop od branky.
     
    73
    Dalekonosné autové vhazování nakonec předvedl Joksimović. Tomu se velice přesně povedlo najít kapitána Pavljučeka, kterému míč uskočil daleko od nohy.
     
    72
    Potapov měl s prudkou nahrávkou nečekané problémy, míč nakonec zamířil až za postranní lajnu. Gorodeja se tak dostává k možnosti vhodit balón zpět do hry.
     
    71
    Rohový kop nakonec směřoval na přední tyč, kde domácí obrana dokázala zafungovat. Nápor však pokračoval, Sorokin ovšem nepřesně nahrával na kolegu.
     
    70
    Střídání v týmu FK Slavia Mazyr: ze hřiště odchází Dmitrij Ignatěnko, přichází Jurij Volovik.
     
    69
    Tutovka na straně domácích! Narh předvedl obrovskou rychlost, díky které se dostal až před brankáře, Dovgjallo si s jeho pokusem ale poradil.
     
    68
    Gorodeja se po delší době dostala na útočnou polovinu, kde dokonce zahrávala standardní situace. Ta nebyla vůbec špatná, výsledkem je zisk rohového kopu.
     
    64
    Následný útok přinesl centrovanou nabídku, která nakonec proskákala až na kopačku naběhnuvšího Costrova. Jeho dělovka skončila na obětavém hráči.
     
    63
    Po rozehrávce to navíc na sebe vzal aktivně hrající Narh, který si za pokutovým územím našel prostor ke střele, ten ovšem doputoval pouze do rukavic brankáře.
     
    62
    Najednou tu máme pořádnou zápletku, domácí totiž zcela zaslouženě srovnali krok. Do konce zápasu zbývá hodně času, výsledek se klidně může úplně otočit.
    61. ČUKLEJ - 1:1
     
    61
    Slavia Mazyr právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil ANDREJ ČUKLEJ, který to zkoušel střelou k levé tyči, kam se vrhl také brankář Dovgjallo. Ten si na toto zakončení nakonec vůbec nesáhl, máme tak vyrovnáno!
     
    61
    Žlutou kartu dostává Sergej Pušňakov (FK Gorodeja).
    61. Ruka v hostující šestnáctce.
     
    61
    Ruka v pokutovém území, pokutový kop pro Mazyr!
     
    60
    Po dlouhé době se k míči podíval také domácí brankář Baranovskij, který rozehrál velice přesně na pravou stranu, kde to sám na sebe zkoušel vzít volný Rajevskij.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Jurij Pantija (FK Slavia Mazyr).
     
    58
    Obranný zákrok předvedl hostující Jaskovič, kterému se povedlo odehrát míč do bezpečnějšího prostoru. Jeho celek si krátce poté vybojoval autové vhazování.
     
    57
    Střídání v týmu FK Slavia Mazyr: ze hřiště odchází Alexandr Kotljarov, přichází Valerij Senko.
     
    56
    Už se opět pokračuje ve hře. Mazyru se nelíbila rychlá rozehrávka soupeře, nedovoleným zákrokem si tak pomohl bránící Pantija, který soupeři přichystal volný kop.
     
    55
    K vidění byl celkem nebezpečný souboj, po kterém skončil na zemi jeden z hostujících hráčů. Sudí raději přerušil hru, o nic vážnějšího se ale rozhodně nejedná.
     
    54
    Zničehonic se do lukrativní šance dostal Pušňakov, který pálil z velice dobré pozice. Jeho rána nakonec směřovala doprostřed branky, což byla pro brankáře snadná práce.
     
    53
    Žlutou kartu dostává Alexandr Kotljarov (FK Slavia Mazyr).
     
    52
    V hlavičkovém souboji se povedlo uspět hostujícímu Sajčićovi, který poté prodlužoval míč za sebe, kde se jeho kolega Ignatěnko nedostal kolem protihráče.
     
    51
    Za pokutovým územím si hledal prostor k nahrávce domácí Narh, kterému se přeci jenom povedlo roztáhnout hru na levou stranu, kde se nacházel volný spoluhráč.
     
    50
    Následovalo autové vhazování z levé strany, o které se přihlásil hostující Joksimović. Jeho nabídka doputovala na kopačku Sorokina, jenž ale o míč rychle přišel.
     
    49
    Mazyr tak měl k dispozici rohový kop z levé strany, který byl rozehrán po zemi nakrátko. Poté jsme přeci jenom sledovali centr, který ovšem skončil na hlavě soupeře.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali sympatickou šanci domácích! Za pokutovým územím se ke střele dostal Rajevskij, Dovgjallo si s jeho pokusem poradil.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl celkem vyrovnanou podívanou. I přesto byl o něco aktivnějším celkem ten domácí, jenomže Mazyr neustále narážel na pozornou obranu soupeře. Gorodejě navíc vyšel rychlý protiútok, po třetině hry se totiž dokázal prosadit Jaskovič. Koncovka prvního poločasu nám nic zásadního nepřinesla, na další branku si tak musíme ještě něco málo počkat.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    44
    Slavia se na závěr prvního poločasu opět nadechla k náporu, střelecký pokus ovšem skončil pouze na pozorném protihráči. Poté se k míči dostal také Baranovskij.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Dennis Tetteh (FK Slavia Mazyr).
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    41
    Střídání v týmu FK Gorodeja: ze hřiště odchází Alexandr Pozňak, přichází Semen Šestilovskij.
     
    40
    Zdravotní problémy měl hostující Pozňak, který nakonec ulehl na zelený pažit. Gorodeja bude chvíli hrát v početní nevýhodě, což se zanedlouho změní.
     
    39
    Zhruba od středového kruhu se rozehrávky volného kopu ujal hostující Bajďuk. Ten to nakonec zkusil vzdušným pasem, prostřednictvím kterého hledal Sajčiće.
     
    36
    Po kratší době měl další práci brankář Baranovskij, který se poté rozhodl založit rychlou protiakci. Jeho prudký odkop ovšem skončil v rukavicích brankáře.
     
    35
    Avizovaná standardní situace přinesla další centr z kopačky aktivně hrajícího Costrova. Ten ovšem opět našel soupeře, který odklízel směrem do zámezí.
     
    34
    V krátkém časovém sledu bylo opět pískáno, tentokráte se v bolestech na zemi ocitl Čuklej. Mazyr tak bude mít k dispozici standardku zhruba ze třiceti metrů.
     
    33
    Brankář Dovgjallo si na tento střelecký pokus nakonec nemusel vůbec sáhnout, naopak se poté postaral o odkop od své branky, který přinesl faul jeho celku.
     
    32
    Mazyr to bude mít v nadcházejících minutách hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Před malým momentem nebyl daleko Tetteh, jenž mířil kousek vedle.
     
    31
    Je za námi zhruba třetina hry, i nadále sledujeme velmi vyrovnanou podívanou. Slavia je o něco aktivnější, jenomže i nadále naráží na připravenou obranu.
    30. JASKOVIČ - 0:1
     
    30
    Gorodeja právě vstřelila branku!
    Přesně po třetině hry jsme se dočkali první branky, do vedení se totiž dostává hostující Gorodeja! Velký kus práce odvedl na pravém křídle Bajďuk, který se dostal k centru pravou nohou. Ten se štěstím propadl až k naprosto osamocenému DENISU JASKOVIČKOVI, který neměl problém usměrnit míč za bezmocného brankáře Baranovskiho.
     
    30
    Na útočné polovině si útočným faulem pomohl dotírající Archipov, čehož si všiml také pozorný hlavní rozhodčí. Mazyr tak bude rozehrávat z vlastní poloviny.
     
    29
    Gorodeja se dostal z chvilkového sevření, sama se poté rozhodla zaútočit, což dokonale přečetl napadající Potapov. Právě od jeho kopačky šel míč do zámezí.
     
    28
    Ukázkové zpracování neposedného míče předvedl domácí Costrov, kterému se navíc poté povedlo roztáhnout hru na Žuka, jehož centr skončil až v zámezí.
     
    27
    Daleko k míči to měl domácí Pantija, kterému se přesto povedlo odehrát míč před jedním z protihráčů. Mazyr ovšem u pokutového území opět narazil do soupeře.
     
    26
    Na řadu přišlo další autové vhazování, kterého se tentokráte chopil hostující Ignatěnko. Jeho nabídka směřovala na Pozňaka, který nahrával skutečně nepřesně.
     
    25
    Další útočnou snahou se prezentoval domácí Narh, který ovšem sám fauloval jednoho z napadajících protihráčů. Brankář Dovgjallo tak bude moci odkopávat.
     
    24
    Máme za sebou více než dvacet minut, zatím sledujeme celkem vyrovnanou podívanou. Slavia Mazyr v posledních minutách zabrala, šance z toho ale nebyla.
     
    21
    Žlutou kartu dostává Dmitrij Ignatěnko (FK Gorodeja).
     
    19
    Poté se míč celým objemem dostal za postranní lajnu, což pro Mazyr znamenalo zisk autového vhazování. Zatím na první vyloženou šanci zápasu stále čekáme.
     
    18
    Po delší době jsme sledovali útočnou akci také ze strany hostů. Sám na sebe to vzal Sajčić, který u levé autové lajny narazil hned na dvojici hladových protihráčů.
     
    17
    U míč se nacházela hned trojice hráčů. Nakonec to centrovanou nabídkou na sebe vzal Costrov, jehož centr pravou nohou skončil na hlavě hned prvního soupeře.
     
    16
    Prvně jmenovaný hráč byl posléze nepříjemně dohrán, což si pochopitelně zasloužilo zvuk píšťalky sudího. To znamená, že Mazyr má k dispozici standardku.
     
    15
    Po levém křídle to na sebe vzal domácí Kotljarov, který si nakonec na průnik kolem protihráče nevěřil. Místo toho předvedl zpětnou nahrávku na volného Žuka.
     
    14
    Hlavní sudí si všiml nedovoleného zákroku, po kterém se k rozehrávce volného kopu dostal hostující Pozňak, který předvedl odkop směrem na hlavu Sorokina.
     
    13
    Domácí hráči se opět usadili na polovině soupeře, kde rozjeli další dlouhou kombinaci. Potapovovi nakonec míč uskočil od kopačky, následovat bude další aut.
     
    12
    V krátkém časovém sledu jsme sledovali další střelecký pokus, o který se tentokráte postaral Pantija. Jeho rána pravou nohou však směřovala výrazně vedle.
     
    11
    Běloruský brankář sám rozehrál od své svatyně, přičemž předvedl dalekonosný pas až na opačnou stranu, kde v hlavičkovém souboji dokázal uspět Narh.
     
    10
    Do rozhozené obrany se před malým momentem dostal Tetteh, který se nakonec sám pokusil o střelu pravou nohou, se kterou Dovgjallo neměl žádný problém.
     
    9
    Hrací předmět se v krátkém časovém sledu opět snesl ven z hrací plochy, což tentokráte znamenalo autové vhazování pro domácí. Toho se chopil zadák Pantija.
     
    8
    Hosté však s míčem zůstali u pokutového území soupeře, kde se k míči dostával útočník Sorokin. K němu se dostala smečka protihráčů, který odklidila balón.
     
    7
    Gorodeja úspěšně roztáhla hru na levou stranu, kde se k centru stejnou nohou dostával obránce Archipov. Jeho vzdušná nabídka nakonec trefila nohu soupeře.
     
    6
    Také domácí celek se dostal k opačnému pokutovému území, kde se ovšem daleko s míčem nedostal Narh. To znamená, že bude vhazovat jeden z protihráčů.
     
    5
    Vůbec poprvé se k míči dostal také domácí brankář a kapitán Baranovskij, který se chystá k odkopu od své svatyně. Dost možná se dočkáme dalekonosného pasu.
     
    4
    Gorodeja začala kombinovat na vlastní polovině, načež jsme sledovali dalekonosný pas na opačnou stranu hrací plochy, kde se ovšem povedlo zakročit protihráči.
     
    3
    Hned v úvodu tohoto zápasu se poprvé k míči dostal hostující brankář Dovgjallo, který ho nekompromisně poslal na druhou stranu, kde se nacházel Pantija.
     
    2
    Hlavní sudí tohoto zápasu poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali na starost hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Slavia Mazyr: Baranovskij (C) – Čuklej, Rajevskij, Nedaškovskij, Panteja, Potapov, Costrov, Kotljarov, Narh, Žuk, Tetteh
    Náhradníci: Romaňuk – Krivošejev, Vasilevič, Anufrijev, Kovalevskij, Tymoňuk, Mjakiš, Senko

    FK Gorodeja: Dovgjallo – Pavljuček (C), Joksimović, Ignatěnko, Pozňak, Jasković, Pušňjakov, Sajčić, Sorokin, Bajďuk, Archipov
    Náhradníci: Jefimov – Šestilovskij, Baglaj, Volovik, Volovič.
     
    FK Gorodeja

    Na opačné straně stojí Gorodeja, která pro změnu okupuje třináctou pozici tabulky. Gorodeja má na svém kontě jedenáct bodů, od jejího dnešního soupeře jí dělí pouze horší skóre. Hostující tým tohoto zápasu rovněž na sestupové pásmo ztrácí sedm bodů, nicméně v lize naposledy vyhrál před více než měsícem. Tehdy se Gorodejě povedlo senzačně vyhrát na hřišti třetího Energetiku výsledkem 1:0. Od té doby se hostujícímu celku tohoto zápasu nepovedlo ani jednou vyhrát, dva výsledky opět přinesly nerozhodný konec. Gorodeja má za sebou pět venkovních zápasů, ve kterých získala sympatických sedm bodů.
     
    FK Slavia Mazyr

    Fotbalisté Mazyru se po devíti odehraných zápasech nacházejí na průběžné dvanáctém místě tabulky, což neznačí zrovna dobré počínání. Slavia do této chvíle dokázala nasbírat jedenáct bodů, od sestupového pásma jí dělí sedm bodů. Domácí celek tohoto zápasu z posledních pěti ligových duelů dokázal vyhrát pouze v jediném případě, bylo tomu tak v souboji proti Vitebsku. Od té doby přišla na řadu série dvou nepovedených zápasů, Mazyr nejprve na vlastním stadionu dokázal uhrát cenný bod za remízu 0:0 proti druhému Žodinu, v minulém kole ovšem pocítil hořkost porážky, neboť v souboji proti Soligorsku prohrál výsledkem 0:2.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Běloruská Vysšaja Liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi FK Slavia Mazyr a FK Gorodeja.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    David Suchý

    Góly: 61. Čuklej (pen.) – 30. Jaskovič (Bajďuk)

    Karty:   42. Tetteh (SLM), 53. Kotljarov (SLM), 59. Pantija (SLM), 86. Costrov (SLM) – 21. Ignatěnko (GRD), 61. Pušňakov (GRD), 80. Sorokin (GRD)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:1.
    FK Slavia Mazyr: Baranovskij (C) – Čuklej, Rajevskij (80. Mijakiš), Nedaškovskij, Panteja, Potapov, Costrov, Kotljarov (57. Senko), Narh, Žuk, Tetteh
    Náhradníci: Romaňuk – Krivošejev, Vasilevič, Anufrijev, Kovalevskij, Tymoňuk, Mijakiš, Senko

    FC Gorodeya: Dovgjallo – Pavljuček (C), Joksimović, Ignatěnko (70. Volovik), Pozňak (41. Šestilovskij), Jasković, Pušňjakov, Sajčić, Sorokin, Bajďuk, Archipov (90+2. Baglaj)
    Náhradníci: Jefimov – Šestilovskij, Baglaj, Volovik, Volovič