Norimberk – Aue 1:1 (kon.) | Heidenheim – Wiesbaden 1:0 (kon.)
koniec
1. FC Norimberk
1:1 (0:0)
FC Erzgebirge Aue
cz Piatok 22.05.2020, 18:30 • Max-Morlock-Stadion, Norimberg • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Vítám tu všechny milovníky dobrého fotbalu! V pátek bude dvěma zápasy rozehráno druhé hrací kolo 2. bundesligy po restartu soutěží v Německu. Já Vás provedu soubojem mezi patnáctým Norimberkem a šestým Aue. Domácí tedy hrají o udržení, Aue se naopak pohybuje v klidných vodách tabulky. I tento duel se bude samozřejmě hrát bez diváků.
     
    FC Erzgebirge Aue (6. místo, 10 – 7 – 9, skóre 37:35, 37 bodů)
    Fotbalisté Aue se pohybují v klidné části tabulky. Na barážové třetí místo ztrácejí osm bodů, na sestupové pásmo jich pak mají k dobru ještě více. První duel po koronavirové pauze hráčům Erzgebirge vyšel, když na svém stadionu, byť před prázdnými tribunami, zdolali 3:1 Sandhausen. Góly vstřelili Nazarov z penalty, Krüger a Cacutalua. Venku se ale Aue moc nedaří. Na hřištích soupeřů si připsalo jedinou výhru z třinácti zápasů a k tomu přidalo čtyři remízy.

    Posledních 5 zápasů Aue:
    Aue – Kiel 1:2
    Osnabrück – Aue 0:0
    Aue – Hamburg 3:0
    Drážďany – Aue 2:1
    Aue – Sandhausen 3:1
     
    1. FC Norimberk (15. místo, 7 – 8 – 11, skóre 34:46, 29 bodů)
    Tým, který jsem byli zvyklí vídat i v nejvyšší soutěži, se momentálně trápí ve 2. bundeslize. Norimberk v ní bojuje o záchranu. Na patnáctém místě se nachází jen bod od baráže o udržení a dva body od přímého sestupu. Z posledních pěti utkání celek, který v květnu oslavil 120. výročí založení, vyhrál jediné a poslední dva pak prohrál. Po restartu soutěže podlehl 0:1 na trávníku hamburského St. Pauli.

    Posledních 5 zápasů Norimberku:
    Heidenheim – Norimberk 2:2
    Norimberk – Darmstadt 1:2
    Karlsruher – Norimberk 0:1
    Norimberk – Hannover 0:3
    St. Pauli – Norimberk 1:0
     
    První vzájemný duel, který se odehrál v říjnu loňského roku, nabídl pořádnou přestřelku. Především druhý poločas byl bláznivý. Padly v něm totiž všechny góly a Aue slavilo výhru 4:3. Vše přitom vypadalo na dělbu bodů. Ve druhé minutě nastavení totiž srovnal na 3:3 hostující Johannes Geis, ovšem o vítězství Erzgebirge rozhodl ještě o dvě minuty později Florian Krüger.
     
    Autobus s fotbalisty Aue měl ve čtvrtek cestou do Norimberku dopravní nehodu. Ta se naštěstí obešla bez zranění a hráči mohli dojet do dějiště duelu minibusy. Hrát se tedy bude podle plánu.
     
    Úvodní sestavy:

    1. FC Norimberk: Dornebusch – Sorg, Mühl, Mavropanos, Handwerker – Geis, Nürnberger – Dovedan, Behrens (C), Hack – Zreľák.
    Náhradníci: Willert – Heise, A. Sörensen, Erras, Čerin, Kerk, Frey, Ishak, Schleusener.

    FC Erzgebirge Aue: Männel – Rasmussen, Samson, Gonther – Strauss, Fandrich, Riese, Kempe – Nazarov – Krüger, Hochscheidt.
    Náhradníci: Jendrusch – Cacutalua, Mihojević, Wydra, Baumgart, Rizzuto, Daferner, Testroet, Zulechner.

    Rozhodčí: Brych – Haslberger, Huber.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté už se s míčem derou do první akce zápasu.
     
    1
    Jenže na polovině hostů domácí hráči ztratili míč a ten skončil v zámezí. Fotbalisté Aue tak zahrají autové vhazování.
     
    2
    A stejná situace se po chvilce zopakovala a Dennis Kempe tak znovu poslal míč do hry od postranní čáry. Hosté tak otáčejí hru a pokusí se dostat do ohrožení norimberské branky.
     
    3
    Mavropanos ve skluzu sice trefil balon, ale dal do něho větší razanci a nabízí tak hostům další standardní situaci v podobě autového vhazování.
     
    3
    Dimitrij Nazarov se opřel do střely na hranici velkého vápna, míč ale zaletěl pouze nad branku Dornebusche. Ten tak bude mít odkop od svého zařízení.
     
    4
    Konstantinos Mavropanos posílal míč na nabíhajícího Adama Zreľáka, jenž mohl jít prakticky sám na branku Aue. Ovšem míč směřoval do ofsajdové pozice a to postrannímu sudímu neuniklo.
     
    5
    Nikola Dovedan špatnou rozehrávkou v souboji o míč se soupeřem znovu poslal míč do autu. Norimberk tak ztrácí míč a do akce jdou zase hosté.
     
    6
    Z vlastní poloviny se hráči Aue snažili o další přechod na stranu domácího Norimberku, avšak znovu se jim to nepovedlo. Ani jeden tým se zatím nedostal do žádného ohrožení soupeřovy branky.
     
    7
    Adam Zreľák se uvolnil, seběhl si na kraj velkého vápna, jenže Florian Krüger mu nedovolil odehrát balon a dostal ho pod kontrolu. Následně pak šli znovu hosté do akce, která se rozhodně nepovedla.
     
    8
    Robin Hack nabral rychlost, dostal se skrze obranu Aue před velké vápno, ale nakonec se mu vystřelit nepovedlo, a to i díky dobrému obrannému zákroku soupeře.
     
    9
    Florian Krüger se na levé straně nejal zakončení, obránce domácích ho čistě zastavil a získal míč na stranu Norimberku.
     
    10
    Ten se sice dostal před branku Aue, ale vše v pohodě jistil Martin Männel a následně pak odkopl balon daleko od svého zařízení a posílá Aue zase do útoku.
     
    12
    Kempe kus od rohového praporku poslal dlouhé autové vhazování až do pokutového území, nikoho na převzetí balonu tam ale neměl.
     
    13
    John-Patrick Strauss se šikovně dostal přes dva obránce Norimberku až k zakončení v pokutovém území, ale obranným zákrokem ho zastavil jeden z domácích beků.
     
    14
    Rohový zahrál po zemi Kempe, ale Hochscheidt centr do velkého vápna poslal jen na hruď jednoho z domácích hráčů.
     
    15
    Série nepřesných přihrávek pokračuje. Nyní začínající akci překazila kopačka Jacoba Rasmussena, jenž balon nasměroval opačným směrem, tedy před branku Norimberku.
     
    16
    Úvodních patnáct minut zápasu zatím nepřineslo příliš pohledný fotbal. Oba celky se zatím jakoby otrkávají a čekají, co jim soupeř dovolí.
     
    17
    Na hrací ploše se po odkopnutí míče ocitl Robin Hack a následně pak musel být ošetřován. Nakonec to ale vypadá, že je v pořádku a bude se za chvíli moci vrátit do hry.
     
    18
    Ano je to tak, za postranní čarou se hlásil Hack o návrat na zelený pažit a sudí mu okamžitě vyhověl. U míče jsou domácí hráči a míří s ním před soupeřovu branku.
     
    19
    Fabian Nürnberger poslal míč za postranní čáru, hostující hráč zůstal ležet na zemi a dojde tak k dalšímu ošetření v utkání.
     
    20
    Následně pak hosté sportovně vrací balon domácím a ti už znovu procházejí na polovinu Aue.
     
    21
    Lukas Mühl se dostal před velké vápno, tam se ale střetl s protihráčem a je tu další ošetřování. V posledních chvílích se spíše nehraje a hra je hodně kouskována.
     
    23
    Mühl za pomoci lékaře odkulhal za čáru a jeho ošetření bude ještě pokračovat. Nakonec sudí dal domácím volný přímý kop, zřejmě šlo tedy nakonec o faul. Hráči Norimberku s touto standardní situací ale dobře nenaložili a branku Aue neohrozili.
     
    24
    Lukas Mühl nebude moci ve hře pokračovat a rychle se tak rozcvičuje Asger Sörensen, jenž tak za malý okamžik vyběhne na trávník.
     
    25
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Lukas Mühl, přichází Asger Sörensen.
     
    26
    Konstantinos Mavropanos počkal s rozehrávkou na vlastní polovině a až poté poslal míč směrem dopředu. Ovšem bylo to jen na kopačky soupeře a hosté tak mohou otočit hru.
     
    26
    Ale nepovedlo se, domácí se tak bleskurychle vrátili k míči a Hanno Behrens vyslal nepříjemný projektil z levé strany velkého vápna, jeho branku ale pouze přestřelil.
     
    27
    John-Patrick Strauss byl faulován Handwerkerem a sudí pískal. U míče jsou tak zase hráči v bílých dresech, Aue tak může znovu zaútočit.
     
    29
    Dovedan na pravé straně vyslal nepříjemnou střelu, kterou ale bez větších problémů kryl Martin Männel a poté se jal k dalšímu odkopu od své branky.
     
    30
    Máme tu první žlutou kartu utkání. Domácí Nürnberger zastavil tvrdě soupeře, se kterým bojoval o balon a hlavní sudí už sahá do své kapsičky.
     
    31
    Behrens poslal zpětnou přihrávku na Nikolu Dovedana, ale tato spolupráce nepřinesla kýžené ovoce. Znovu jsme se tedy nedočkali žádné nebezpečné střely.
     
    32
    Fotbal zatím příliš krásy nepobral. Stále se ani jeden tým nezahřál do provozní teploty. Nejsou tak k vidění žádné pohledné kombinace. Je to stále bez jakéhokoli efektu.
     
    33
    Jan Hochscheidt u rohu velkého vápna zasekl míč, poté ho chtěl přihrát na druhou stranu spoluhráči, ale skrze obranu Norimberku se mu to nakonec vůbec nepovedlo.
     
    35
    Tak tohle už byla první velká šance zápasu, ve které se ocitl Hanno Behrens, jeho hodně štiplavou střelu vyškrábl brankář hostů Martin Männel na rohový kop!
    35. Behrensova nebezpečná střela.
     
    36
    Po něm už ale žádné nebezpečí před jeho brankou nevzniklo a po propagační střele Geise pak následoval pouze odkop od Männelovy branky.
     
    37
    Nyní se hráči Aue na své polovině dlouho zdrželi s balonem, nakonec ho dostali za půlící čáru. Tam ale byli připraveni zase domácí a rychle otáčejí hru.
     
    38
    Florian Krüger po chybné rozehrávce domácích sprintoval až do pokutového území, kde svou přízemní střelou minul branku Norimberku jen o kousek. Velká šance také na straně Aue!
    38. Krüger po volném kopu poslal míč těsně nad břevno.
    38. Střela Krügera minula domácí branku jen o kousek.
     
    40
    Domácí v další aktivitě před soupeřovou brankou vybojovali další rohový kop.
     
    41
    Na míč si naskakoval Konstantinos Mavropanos, ale hlavou ho mezi tři tyče neusměrnil.
     
    42
    Až závěr prvního poločasu přináší po dvou velkých šancích na obou stranách už svižnější hru. Na úvodní branku zápasu si ale musíme ještě počkat.
     
    43
    Sörensen nyní prošlápl nohu Jana Hochscheidta a ten se ocitl na hrací ploše s bolestivou grimasou. A hlavní rozhodčí tak vytahuje další žlutou kartu pro Norimberk.
     
    44
    Volný kop zahrál Jan Hochscheidt, sám faulovaný hráč pak technickou střelou vyzkoušel pozornost domácího brankáře Dornebusche, jenž dostal míč za čáru. Rohový kop pro hosty.
     
    45
    Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se budou nastavovat ještě dvě minuty navíc.
     
    45+1
    Martin Männel se musel mezi třemi tyčemi otáčet, nakonec ale dostal balon pod kontrolu a pohodlně ho poslal dlouhým odkopem až za půlící čáru.
     
    45+2
    Tim Handwerker zahrál autové vhazování a ještě se domácí pokusili zaútočit. Ale po nepřesné střele Norimberka už se nic nestane. První dějství je tedy minulostí.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    První poločas zápasu mezi Norimberkem a Aue je za námi. Ten příliš fotbalové krásy nepobral a k vidění nebyly téměř žádné šance. Až v samotném závěru se každý celek dostal k nebezpečné střele, ale skóre se nezměnilo. Uvidíme, jak tomu bude ve druhém poločase, který začne přibližně v 19:34.
     
    Střely na branku: 2 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hned v úvodu druhého poločasu měli domácí hráči k dispozici autové vhazování a po něm se pokusili zaútočit, ale obrana soupeře jim to nedovolila.
     
    47
    Nikola Dovedan dostal táhlý centr od Olivera Sorga, na pravé straně u velkého vápna ale podklouzl a ke střele se nedostal. Záhy však hráči Norimberku vybojovali rohový kop.
     
    48
    Adam Zreľák byl připraven u zadní tyče a z výskoku hlavičkoval, ovšem jen vedle hostující branky.
     
    49
    Johannes Geis zahrál volný přímý kop a jeho lob skončil jen těsně nad břevnem branky Martina Männela.
     
    51
    Aue právě vstřelilo branku!
    V jednapadesáté minutě se už mění skóre. Po nenápadné akci hostů si u přední tyče naskočil na centr od Krügera DIMITRIJ NAZAROV a hlavou ho pak nekompromisně poslal do domácí sítě – 0:1. Asistence: Florian Krüger.
    51. Dimitrij NAZAROV - 0:1
     
    53
    Robin Hack měl obrovskou šanci na vyrovnání! Zblízka však hlavičkoval jen do brankáře Aue. Moc ale nechybělo, aby se začínalo znovu od začátku.
    53. Hack mohl srovnat, ale jeho hlavičkový pokus skončil na rukavicích Männela.
     
    55
    Po vstřelené brance se hra otevřela na obou stranách a už je na co se koukat. Oba týmy zvýšily tempo hry a snaží se o pohledné kombinace.
     
    57
    Z vlastní poloviny zakládali další akci domácí hráči a znovu se chtěli pokusit o vyrovnání. Ale pokus po zemi z kopačky Sörensena skončil jen na obraně soupeře.
     
    58
    Další rohový kop odehráli domácí hráči, míč hned poslal obránce Aue za zadní čáru a Nikola Dovedan si tak tuto standardní situaci v krátkém sledu po sobě zopakuje.
     
    59
    No a třetí rohový kop po sobě zahrál Johannes Geis, následná střela Robina Hacka končí jen mimo tři hostující tyče.
     
    60
    Hodina hry za námi, hosté stále drží jednobrankový náskok. Domácí se snaží o srovnání pro ně zatím nepříznivého stavu, ale hráči Aue v čele s brankářem Martinem Männelem jsou proti.
     
    61
    Adam Zreľák hlavičkoval míč na Robina Hacka, ale druhý jmenovaný ho moc dobře nezpracoval a rázem tak skončila další akci domácího Norimberku.
     
    62
    Johannes Geis podržel míč, poté ho dostal dlouhým nákopem před branku hostů, ale tam se střela Sorga neujala.
     
    63
    Norimberk právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Po autovém vhazování se ke střele dostal Hanno Behrenc, ten se pak ještě odrazil k SÖRENU GONTHEROVI a hostující hráč si tak vsítil vlastní gól – 1:1. Začíná se tedy znovu od začátku.
    63. Sören GONTHER - 1:1 - vlastní gól
     
    65
    Domácí vycítili šanci a opět se natlačili před branku soupeře, ale tentokráte na Martina Männela nevystřelili.
     
    66
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Dimitrij Nazarov, přichází Philipp Zulechner.
     
    67
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Johannes Geis, přichází Patrick Erras.
     
    67
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Adam Zreľák, přichází Michael Frey.
     
    68
    Martin Männel vyboxoval do bezpečí střelu Patricka Errase a pomohl tak svému týmu, který neinkasoval. Následuje odkop od jeho branky.
     
    70
    Hráči Norimberku jsou nyní o něco aktivnější a znovu se snažili ohrozit Männelovu branku, ale pozorná obrana Aue jim v tom zabránila.
     
    71
    Tim Handwerker napřáhl na levé straně a jeho pokus zablokovala obrana Aue.
     
    72
    Martin Männel nyní domlouval brankáři hostů, který až příliš dlouho otálel s odkopem od své branky. Následně pak se k tomu už odhodlal a dostal balon na polovinu Aue.
     
    73
    Krüger dostal pas od Strausse, ale poté se ke střele nedostal. Navíc se srazil s protihráčem a je po další akci hostů.
     
    75
    Domácí jsou opět u míče a snaží se o nějakou kombinaci, která by mohla vést k vedoucímu gólu. Ale nic takového se nakonec před Männelovou brankou nekonalo.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Konstantinos Mavropanos (1. FC Norimberk).
     
    76
    Žlutou kartu dostává Clemens Fandrich (FC Erzgebirge Aue).
     
    77
    Na obou stranách rozdal hlavní sudí žluté karty za nešetrné fauly na soupeře.
     
    78
    Robin Hack se pokusil přijmout vysoký centr od Konstantinose Mavropanose, ale nedosáhl na míč. Ten domácí poté ztratili a do akce se rychle přesouvají hosté z Aue.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu. Domácí Tim Handwerker zahrál rohový kop, ale jeho centr nikdo z jeho spoluhráčů v pokutovém území nepřevzal.
     
    81
    Hanno Behrens zakončoval těsně před Männelem a ten si mohl pořádně oddychnout. Po jeho pokusu totiž orazítkoval tyč hostující branky!
    81. Behrens zakončil do tyče branky Aue.
     
    82
    Hack ostrým zákrokem poslal soupeře k zemi a vidí tak další žlutou kartu pro domácí tým.
     
    83
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Dennis Kempe, přichází Calogero Rizzuto.
     
    84
    Martin Männel se ocitl zase v nebezpečí a dokázal míč dostat za zadní čáru. Domácí hráči tak zahrají další rohový kop.
     
    85
    Fabian Nürnberger ale nedokázal centr usměrnit mezi tři tyče a bude tak následovat pouze odkop od branky Männela.
     
    86
    U přední tyče hlavičkoval po rohu Handwerkera Michael Frey, ale míč zaletěl jen vedle levé tyče z pohledu hostujícího brankáře.
     
    87
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází John-Patrick Strauss, přichází Malcom Cacutalua.
     
    87
    Střídání v týmu FC Erzgebirge Aue: ze hřiště odchází Florian Krüger, přichází Christoph Daferner.
     
    89
    Střídání v týmu 1. FC Norimberk: ze hřiště odchází Nikola Dovedan, přichází Sebastian Kerk.
     
    89
    Trojí střídání na obou stranách, zápas se pomalu, ale jistě jen dohrává. Stále na ukazateli skóre svítí nerozhodný stav. Uvidíme, zda se ještě jeden z týmů dokáže prosadit a strhnout vedení na svou stranu.
     
    89
    Hack dostal od Freye dobrý centr do pokutového území, ale střela prvně jmenovaného pak končí jen na pozorné obraně hostujícího Aue.
     
    90
    Rasmussen se tvrdě opřel do soupeřovy nohy a je z toho další žlutá karta v utkání.
     
    90
    Nad rámec řádné hrací doby ve druhém poločase se budou nastavovat ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Michael Frey (1. FC Norimberk).
     
    90+2
    Nepřesná rozehrávka hostů a míč končí v moci domácího celku, který se znovu snaží o průnik na polovinu Aue.
     
    90+3
    Fabian Nürnberger vyslal levačkou přízemní střelu, která nemířila mezi tři tyče. Skončila jen vedle a hostující brankář pak odkopl balon do bezpečí.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Martin Männel (FC Erzgebirge Aue).
     
    90+4
    Jsme v poslední nastavené minutě, hosté odkopli míč hodně daleko a ještě se pokusí ohrozit branku Dornebusche. Už to ale spíše vypadá, že hlavní sudí zanedlouho zápas ukončí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Po bezbrankovém prvním poločase jsme se nakonec dočkali dvou branek. Nejprve otevřeli účet zápasu hosté, když se mezi tři tyče trefil Dimitrij Nazarov v jednapadesáté minutě. O dvanáct minut později odpověděli domácí hráči, když po střele Hanna Behrense srazil míč do vlastní sítě Sören Gonther a stal se tak nešťastníkem zápasu. Díky tomu hosté přišli o tři body.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:11.
     
    Utkání se vzhledem k opatřením proti koronaviru odehrálo bez diváků.
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:31:41)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 63. Gonther (vla.) – 51. Nazarov

    Karty:   30. Nürnberger (NUR), 43. A. Sörensen (NUR), 75. Mavropanos (NUR), 82. Hack (NUR), 90+1. Frey (NUR) – 76. Fandrich (AUE), 90. Rasmussen (AUE), 90+3. Männel (AUE)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 10:5. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:11.
    1. FC Norimberk: Dornebusch – Sorg, Mühl (25. A. Sörensen), Mavropanos, Handwerker – Geis (67. Erras), Nürnberger – Dovedan (89. Kerk), Behrens (C), Hack – Zreľák (67. Frey).
    Náhradníci: Willert – Heise, A. Sörensen, Erras, Čerin, Kerk, Frey, Ishak, Schleusener.

    FC Erzgebirge Aue: Männel – Rasmussen, Samson, Gonther – Strauss (87. Cacutalua), Fandrich, Riese, Kempe (83. Rizzuto) – Nazarov (66. Zulechner) – Krüger (87. Daferner), Hochscheidt.
    Náhradníci: Jendrusch – Cacutalua, Mihojević, Wydra, Baumgart, Rizzuto, Daferner, Testroet, Zulechner.

    Rozhodca: Brych – Haslberger, Huber