Teplice – Liberec 0:0 (odl.)
odložené
FK Teplice
0:0 (-:-)
FC Slovan Liberec
cz Streda 11.03.2020, 17:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • Česká FORTUNA:LIGA • 23. kolo
Predzápasové kurzy
Videoprenos
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
     Teplice – Liberec

    V rámci 23. kola uvidíme Na Stínadlech v Teplicích severočeské derby. V něm se proti sobě postavím domácí Teplice a jako hostující tým přijede z pod Ještědu Liberec.

    Hosté jsou na tom s náladou o poznání lépe než domácí. Svěřenci trenéra Hoftycha vlétli do jarní soutěže a získali z prvních dvou utkání hned plný počet šesti bodů (Sparta 2:0, Bohemians 3:1). Liberec se tak posunul na 7. místo a dotáhl se bodově na pražskou Spartu. V dnešním utkání bude chybět Liberci pro žluté karty rumunský záložník Alexandu Baluta.

    To na domácích „sklářích“ leží tak trochu herní i výsledková deka. Teplice začaly jarní část soutěže prohrou s Olomoucí 3:1 a týden na to prohráli i v Karviné 3:0. V obou případech skončil první poločas rozdílem tří branek. Teplice se navíc proti Liberci musí obejít bez vykartovaných Lukáše Marečka a Jakuba Mareše. „Sklářům“ patří před dnešním derby 12. místo s třiadvaceti získanými body.
     
     První zápas sezony

    9. kolo 14.9.2019:

    Liberec – Teplice 1:1 (1:1).

    Branky: 17. Potočný – 3. P. Mareš.
     
    Utkání Teplic se Slovanem Liberec je odloženo pro nezpůsobilou hrací plochu, právě teď o tom rozhodl hlavní rozhodčí Emanuel Marek a technický delegát Ivo Chytil. O termínu utkání bude rozhodnuto.
     
    Náhradní termín utkání byl stanoven na 11. března s výkopem v 17 hodin.
     
    Utkání se odehraje za zavřenými dveřmi. Vedení LFA tak zareagovalo na úterní nařízení Bezpečnostní rady státu, které zakazuje pořádání veřejných akcí s účastí nad 100 lidí. O osudu nejbližšiho kola FORTUNA:LIGY se pak rozhodne ve středu.
     
    Utkání mezi Teplicemi a Liberce se opět odkládá. Zápas se měl odehrát ve středu 11. března bez diváků, avšak vzhledem ke špatnému počasí a nevyhovujícímu stavu hrací plochy došlo k dalšímu odložení. (10:25:22)
     
    Vítejte u online přenosu. Zápas začne v 17:00.
     
     TepliceLiberec

    Restart F:L již v sobotu zaklepe na dveře teplických Stínadel. Kdo však dveřmi neprojde, to budou bohužel diváci. Restart F:L se rozjede bez diváků, a to z důvodu všem dobře známým.

    Všichni hráči, členové realizačních týmů i další pracovníci klubu z Teplic a Liberce prošli úspěšně druhým kolem testů metodou PCR na přítomnost viru SARS-CoV-2. Nic proto nebrání sehrání odloženého utkání 23. kola FORTUNA:LIGY. To bylo odloženo dokonce dvakrát z důvodu neregulérní hrací plochy.

    V AGC Aréně se tak po jedenácti týdnech pauzy znovu roztočí ligový kolotoč. Za přísných hygienických podmínek s limitem 150 osob na stadionu se utkají Teplice proti Liberci.

    V kuolárech se hodně diskutuje o stavu hrací plochy na Stínadlech, a to i vzhledem k tomu, že utkání by měl doprovázet déšť. Podobné trable jako v předešlých dvou případech však tentokrát nehrozí. Manažer marketingu a PR Teplic ujistil všechny, že trávníku byla během pauzy věnována dostatečná péče a restart F:L by neměl zabránit ani nezpůsobilý terén.
     
     Teplice

    A jak jsou na tom dnešní soupeři? Teplice samozřejmě potřebují body jako sůl. „Skláři“ jsou aktuálně až na 12. místě F:L. Jejich ztráta na Skupinu o Evropskou ligu je již propastných osm bodů, a tak se Severočeši musí koukat také pod sebe. Čtrnáctý Zlín, který by aktuálně zamířil do baráže má o pouhé dva body méně.

    „Skláři“ odehráli po uvolnění koronavirových opatření přípravné utkání s druholigovým Ústím n.L. a vyhráli 4:1. Dvakrát se trefil Trubač, jedenkrát Radosta a Řezníček.
     
     Liberec

    To Liberec přijede do Teplic v lepším tabulkovém rozpoložení. Dnes hosté vyhráli před vynucenou pauzou čtyři utkání v řadě! Zejména je potřeba zmínit dvoubrankovou výhru na Spartě.

    Aktuálně patří Liberci 7. místo v tabulce s jednobodovou ztrátou na Skupinu o titul, což bude jistě liberecký cíl. Liberec odehrál po uvolnění opatření dvě přípravná utkání. Porazil 2:0 druholigový Varnsdorf a remizoval 1:1 s Bohemians 1905.
     
    A jak to dopadlo v podzimním utkání?

    U Nisy se body dělily po remíze 1:1. Hosty poslal rychle do vedení Petr Mareš. Za domácí srovnal borec, který v Teplicích ligovou kariéru načal, a to Roman Potočný.

    Liberec – Teplice 1:1 (1:1).
    17. Potočný (penalta) – 3. P. Mareš.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Grigar – Radosta, Paradin, Čmovš, Knapík, Vondrášek (C) – Kodeš, Kučera, Trubač, Moulis – Jakub Řezníček.
    Náhradníci: Jakub Diviš – Žitný, Hýbl, Toutou Mpondo, Šup, Nazarov.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula (C), Kačaraba, Karafiát, Hybš – Hromada, Mara – Malinský, A. Baluta, Pešek – Kuchta.
    Náhradníci: Knobloch – Fukala, Koscelník, Alibekov, Beran, Ma. Zeman, Rondić.

    Rozhodčí: Emanuel Marek – Jiří Moláček, Lucie Ratajová.
    Sestava Slovanu a odpověď, asi na tu nejčastější otázku před dnešním utkáním
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Jan Mikula přistrčil jemně Jakuba Řezníčka. První faul utkání vyrobili hosté z Liberce.
     
    2
    Tomáš Grigar musel velmi daleko z branky a odkopnout míč před dotírajícím Janem Kuchtou. Oba týmy mají velkou chuť do hry od úvodu a není se čemu divit. Však dva měsíce bez ligového zápasu jsou dostačujícím důvodem.
     
    3
    Dlouhý míč Tomáše Kučery neměl šanci doběhnout, dnes jediný klasický hrot Teplic, Jakub Řezníček. Odkopávat od branky bude Filip Nguyen.
     
    4
    První náznak šance byl z dílny hostů! Jakub Pešek si zaběhl za obranu a kdyby dokázal zpracovat hodně vysoký centr od Karafiáta, byla by z toho velká šance Liberce.
     
    5
    První roh utkání. Drzá akce Baluty vyústila v rohový kop Liberce.
     
    6
    Rohový kop domácí odvrátili na kopačku Kamsa Mary, nicméně jeho rána z první zamířila vysoko nad domácí branku. Tomáš Grigar pošle míč opět do hry, a to od své branky.
     
    7
    Liberec má teď výrazněji navrch a obrana Teplic teď odklízí jeden centr za druhým.
     
    9
    Oku lahodící patičku Hybše na Peška zastavil na hraně nedovoleného zákroku Moulis, no hraje se dál. Liberec klepe však na obranu Teplic celkem poctivě.
     
    10
    Na druhé straně se sympaticky probíjel Matěj Radosta, toho zastavil Jan Mikula, a být Na Stínadlech diváci, věřím, že by si žádali hru rukou. Nic takového však hlavní sudí Emanuel Marek neviděl, a tak pokračují s míčem na kopačkách hosté.
     
    12
    Jakub Řezníček se teď krásným driblinkem dostal do velké šance, ale jeho střelu „šajtlí“ srazili hosté na roh! Toto mohlo dopadnout pro domácí rozhodně lépe!
     
    13
    Následný rohový kop už žádné vzrušení nepřinesl.
     
    14
    Domácí „skláři“ se v posledních minutách nadechli. Matěj Radosta faulován Mikulou u levé postranní lajny. Vyústila z toho standardní situace pro Teplice.
     
    15
    Taras Kačaraba zastavil hlavou dobrý centr z kopačky Tomáše Kučery, jenž hledal primárně hlavu Igora Paradina.
     
    16
    Tomáš Kučera je nyní s bolestivou grimasou na trávníku a doufejme, že to nebude zmiňované svalové zranění, o kterém mluvil před utkání domácí lodivod Stanislav Hejkal, jenž toto avizoval v souvislosti se zraněními v Bundeslize.
     
    18
    Tomáš Kučera už opět běhá jako laňka a vše je snad v nejlepším pořádku.
     
    19
    Petr Kodeš (Teplice) se střetl v tvrdém souboji s Jakubem Hromadou, a ač tam šli oba hráči stejným způsobem, ten domácí tam byl zkrátka později a vyfasoval žluté napomenutí.
     
    20
    Navíc z toho byl přímý kop z osy hřiště a Ondřej Karafiát málem nachytal Tomáše Grigara. Tomu lehká rána vypadla z „koše“ a musel poté míč odpravit na rohový kop.
     
    22
    Tutovka Liberce číslo jedna! Jan Kuchta připravil míč na velké vápno pro Alexandra Balutu, ten se driblinkem dostal přes Paradina, ale míč na Grigara nepustil svým skluzem za pět dvanáct Jan Knapík!
     
    23
    Liberec i nadále jasně diktuje hru a je ve své kombinaci velmi, ale velmi jistý.
     
    24
    Teď jsou však hosté zastaveni. Jakub Pešek fauloval ve vzdušném souboji Tomáše Vondráška, domácího kapitána.
     
    26
    Tomáš Kučera přistrčil jemně aktivního Alexandra Balutu. Reakce hostujícího „špílmachra“ byla však trochu přehnaná. Zbytečná gesta a slova.
     
    28
    Pavel Moulis si dobře počkal na kličku Malinského a obral jej o míč. To je však ze strany Teplic vše. Nadstavba zatím de facto neexistuje a domácí opět hned odevzdali míč.
     
    30
    Opět v akci Pavel Moulis, tentokrát si však on pomohl útočným faulem proti Matěji Hybšovi.
     
    31
    Karta se obrátila. Matěj Hybš dostal housličky od Pavla Moulise a musel faulovat hostující obránce. Sudí Emanuel Marek si jej navíc zavolal na krátký pohovor, zřejmě poslední před udělením žluté karty.
     
    33
    Od Mikuly skončil míč v zámezí, a ten si vezme do rukou Tomáš Vondrášek bude vhazovat. Trochu hlušší část hry, a to nejen díky prázdným Stínadlům.
     
    34
    Jakub Pešek zalarmoval zase obranu Teplic, ale včasným skluz Tomáše Vondráška zabránil brejku hostů.
     
    34
    Teď se probíjel na hraně vápna Tomáš Malinský a Igor Paradin jej nakonec musel stáhnout na trávník. Přímý kop pro hosty z levé strany!
     
    35
    Alexandru Baluta to zkusil svou pravačkou přímo na branku a Tomáš Grigar a musel míč vytáhnout konečky svých prstů nad svou branku!
     
    35
    Následný rohový kop měl také gólové parametry! Na centr Baluty si počkal Taras Kačaraba, ale jeho ráně chyběla absolutně rasance, Tomáš Grigar jeho střelu kryl!
     
    37
    Teplice právě vstřelily branku!
    Hosté své šance nevyužili, a tak jdou do vedení domácí Teplice! První branka F:L po dlouhé pauze! Nádhernou přihrávku „šajtlí“ naservíroval Daniel Trubač a TOMÁŠ KUČERA sám před Nguyenem nezaváhal a otevřel skóre. Za přihrávku Daniela Trubače je nutno smeknout – 1:0! Asistence: Daniel Trubač.
     
    40
    Tomáš Malinský se provinil faulem, hrát budou Tepličtí, a konkrétně to bude přímý kop z nějakých pětatřiceti metrů.
     
    41
    Přímý kop poslal Pavel Moulis však pouze do zdi.
     
    42
    Velké zmatky byly nyní před Grigarem! Po rohovém kopu hlavičkoval Jan Mikula, míč však skončil pouze na brance domácích. Zkušený brankář Teplic si tak mohl oddychnout.
     
    43
    Otřesený je nyní na trávníku Jan Knapík, který inkasoval ránu po odkopu Jakuba Hromady.
     
    44
    Petr Kodeš v kooperaci s Tomášem Vondráškem zastavili akci hostů, ale následoval pouze odkop, a to opět na kopačky hostů, kteří chtějí do pauzy jednoznačně srovnat.
     
    45
    Teplice by mohly již poločas dohrát. Taras Kačaraba zahrál rukou, a tak budou domácí rozehrávat.
     
    45+1
    Emanuel Marek nastaví první poločas o 2 minuty.
     
    45+2
    Tentokrát faul na Petra Kodeše, jehož autorem byl Jan Kuchta. Teplice už první poločas v poklidu nejspíše dohrají.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    Restart F:L přinesl Na Stínadlech první poločas a do kabin jdou trochu překvapivě výrazně spokojenější domácí „skláři“. Ti po nádherné přihrávce Daniela Trubače vstřelili úvodní branku, jehož autorem byl Tomáš Kučera. Co se týče hry, jasně lepším týmem jsou hosté z Podještědí, zatím to však nedokázali zúročit. Uvidíme co nám přinese druhý poločas dohrávky 23. kola.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03 .
     
    Na zahájení druhého poločasu se stále ještě čeká. Důvodem je neupevněná síť v brance hostujícího Liberce, kterou odhalil asistent hlavního sudí.
     
    Asistent hlavního sudí dal síti zelenou a druhá půle bude moci zahájena.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Alexandru Baluta rozehrál druhou polovinu dohrávky 23. kola mezi Teplicemi a Libercem.
     
    47
    Ondřej Karafiát nedostal dvakrát míč Igora Paradina. Liberec však bude vhazovat.
     
    48
    K míči se však dostaly opět Teplice a devatenáctiletý šikula Matěj Radosta předvedl moc sympatický průnik, a to až do šestnáctky hostů, nicméně nakonec jej přeci jen dokázal ve skluzu zastavit Matěj Hybš.
     
    49
    Na druhé straně sklepával míč proti noze Jan Mikula, ale Jakub Hromada této možnosti nevyužil a vůbec nedokázal trefit míč dobře.
     
    50
    Míč dřímá v náruči Tomáše Grigara, a to vše po neúspěšném centru Jakuba Peška.
     
    51
    Tomáš Malinský si velmi dobře míč navedl za šestnáctkou na pravou nohu. To vše bylo velmi dobré, ale akce si zasloužila lepší finále. Střela libereckého záložníka skončila vysoko nad brankou.
     
    52
    Vůbec do toho nechci Stanislavu Hejkalovi „kecat“, ale Tepličtí by měly začít hrát malinko aktivněji. Tento obraz hry by se jim nemusel vůbec, ale vůbec vyplatit. Liberec domácím de facto nepůjčuje ve druhém poločase míč.
     
    53
    Teplice právě vstřelily branku!
    A z ničeho nic je to o dvě branky pro „skláře“! Klíčový hlavičkový souboj na útočné polovině Teplic vyhrál Tomáš Vondrášek, jenž prodloužil míč do šance Pavlu Moulisovi, jehož nástřel tečoval do sítě důrazný JAKUB ŘEZNÍČEK – 2:0! Asistence: Pavel Moulis.
     
    55
    Tak se budu muset Stanislavu Hejkalovi omluvit. Tato vyčkávací taktika slavila úspěch a Teplice mají velmi dobré vyhlídky ke zbytku utkání.
     
    56
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Alexandru Baluta, přichází Michal Beran.
     
    57
    Ondřej Karafiát nepřesně na levou stranu a Teplice budou moci vhazovat. Uvidíme, zda se Liberec z toho druhého direktu ještě vzpamatuje. Obraz hry rozhodně neodpovídá jeho dvoubrankové ztrátě.
     
    59
    Důraznému Řezníčkovi byl tentokrát odpískán nedovolený zákrok, a to s přívlastkem útočným.
     
    60
    Jan Mikula neměl šanci chytit dlouhý centr z hloubky liberecké obrany. „Skláři“ budou opět vhazovat.
     
    61
    Tomáš Grigar musel do akce. Jan Kuchta se otočil v šestnáctce, ale svou střelu namířil přímo do středu branky, kde byl připraven domácí brankář.
     
    62
    Střídající Michal Beran mohl vrátit Liberec do hry! Obešel Paradina, ale jeho umístěné střele zabránil do sítě ve skluzu zasahující Petr Kodeš! Následuje roh Liberce.
     
    63
    I rohový kop Liberce byl velmi nebezpečný! Jan Mikula zavíral zadní tyč, ale ve skluzu to měl těžké a míč poslal nakonec nad domácí branku!
     
    64
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Mikula, přichází Martin Zeman.
     
    66
    Liberec opět nastěhován na polovině Teplic a resultuje z toho faul Tomáše Vondráška na Jakuba Peška. Z pravé strany budou hosté nejspíše centrovat před branku Tomáše Grigara.
     
    66
    Teď Teplice jen čekaly co se v jejich vápně stane! Centr od rohového praporku propadl do malého vápna a byla jen otázka, ke komu se míč odrazí. Nakonec to ke spokojenosti Stanislava Hejkala byl Tomáš Kučera, který míč poslal rychle pryč.
     
    68
    Teplice se převážně brání, ale když se dostanou do útočné fáze, je to nebezpečné. Pavel Moulis se dobře otočil kolem Karafiáta a pálil ostrými, leč nepřesně.
     
    69
    Hosté opět rozjeli rychlou akci, tu však zazdil nepovedeným centrem z pravé strany Tomáš Malinský. Odkopávat od své branky bude Tomáš Grigar.
     
    71
    Hoří to, hoří, před Grigarem! Tomáš Malinský tentokrát výborně zasekl, naservíroval na střídajícího Zemana, který se zbavil Paradina, ale v tutovce trefil pouze Daniela Trubače!
     
    72
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jakub Hromada, přichází Imad Rondić.
     
    73
    Aktivní Malinský si vynutil faul na Knapíkovi a je tu šance pro Liberec v podobě přímého kopu z pravé strany. Těsně za hranicí šestnáctky.
     
    73
    Tomáš Grigar ve vzduchu králem! Byl to právě domácí brankář, kdo vyboxoval centr Martina Zemana.
     
    73
    Tlak Liberce se stupňuje! Taras Kačaraba se dostal k odraženému míči, otočil se, ale Tomáš Grigar byl opět na místě a střelu dokázal vyrazit! Liberec teď doslova buší na domácí obranu.
     
    74
    Ondřej Karafiát (Liberec) zastavil akci domácích a dodatečně viděl žlutou kartu.
     
    75
    One man show Tomáše Grigara! Kamso Mara se protáhl do vápna a svou levačkou mířil na zadní tyč, ale domácí fantom vytáhl perfektní zákrok nohou, čímž opět podržel Teplice!
     
    77
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Matěj Radosta, přichází David Černý.
     
    77
    David Černý si dnes připisuje vůbec první ligový start. Tak tedy hodně štěstí přejeme.
     
    79
    Petr Kodeš zastavoval trochu krkolomně centr Tomáše Malinského a hosté chtěli penaltu. Tu jasný gestem odmítl hlavní sudí Emanuel Marek.
     
    80
    Obléhání branky Teplic nemá konce, ale Taras Kačaraba nedosáhl na centr Matěje Hybše a domácí si na chvíli odpočinou.
     
    81
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Petr Kodeš, přichází Jevgenij Nazarov.
     
    82
    Střídající Imad Rondić v ofsajdu a čas nám pomalu plyne ke svému konci. Liberci už příliš času nezbývá.
     
    84
    Teplice už to chtěli tzv. „ukopat“. Každý získaný míč míří ihned dlouhým nákopem na polovinu Liberce.
     
    85
    Střídání v týmu FK Teplice: ze hřiště odchází Tomáš Kučera, přichází Patrik Žitný.
     
    86
    Kamso Mara fauloval ve středu hrací plochy a čas opět o něco poposkočí dopředu.
     
    86
    Pavel Moulis obešel těsně ped šestnáctkou Michala Berana, a ten jej musel zastavit za cenu žlutého faulu.
     
    87
    S následným přímým kopem naložil Daniel Trubač prachbídně a vyslal svou střelu vysoko nad branku Filipa Nguyena.
     
    88
    Tomáš Vondrášek vyhrál oba souboje s Michalem Beranem a Teplice zůstanou u míče v podobě autového vhazování.
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby fauloval Jakub Řezníček svým typickým způsobem, ale Teplickým to rozhodně nevadí.
     
    90+1
    Hlavní sudí Emanuel Marek nastaví dohrávku 23. kola o 2 minuty.
     
    90+2
    Tomáš Vondrášek zastavil akci Malinského a ještě rozběhl útočnou akci, když míč předal na Pavla Moulise. Jeden z nejaktivnějších „sklářu“ poté však ztroskotal na Kasmu Marovi.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Restart F:L nám hned nabídl mírné překvapení! Teplice v dohrávce 23. kola poráží Liberec 2:0! Slovan byl dnes herně lepším týmem, ale „skláři“ předvedli týmový, organizovaný a zejména produktivní výkon. O branky se postarali Tomáš Kučera, v prvním dějství. Ve druhém dějství se trefil Jakub Řezníček! Teplice si připisují opravdu velmi důležité tři body a tímto konstatováním se z teplických Stínadel loučím.
     
    Utkáním vás provedl Tomáš Suchánek a já vám děkuji za pozornost. (19:58:48)

    Tomáš Suchánek

    Tomáš Kubečka

    Góly:


    FK Teplice:
    FC Slovan Liberec: