Freiburg – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:2 (2:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 23.05.2020, 18:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:35:12)
     
    Držanie lopty: 63 % : 37 %.
    Strely na bránu: 10:4.
    Strely mimo: 13:7.
    Rohy: 7:2.
    Ofsajdy: 2:1.
    Fauly: 10:7.
     
    Druhý polčas bol jedným z najlepších v tejto sezóne Bundesligy a priniesol päť gólov, nakoniec sa ale z očakávaného víťazstva predsa len raduje Bayern Mníchov. Domáci hneď na začiatku druhého dejstva odskočili do trojgólového náskoku zásluhou Roberta Lewandowského, potom ale prišla hviezdna chvíľa obrancu Frankfurtu Martina Hintereggera, ktorý v priebehu niekoľkých minút dvomi gólmi po rohových kopoch znížil na 3:2. To však bolo, čo sa týka gólov, zo strany hostí všetko. Po hrubej chybe v ich obrane vrátil Bayernu dvojgólový náskok Davies a Hinteregger následne zavŕšil svoj dnešný gólový hetrik spôsobom, aký sa mu určite nepáčil – vlastným gólom. Aj keď gólových príležitostí sme ešte i potom videli dosť, tak ďalšieho gólu sme sa už nedočkali.

    Bayern si teda i po tomto kole udržal na čele bundesligovej tabuľky štvorbodový náskok pred druhým Dortmundom, s ktorým sa v utorok stretne vo vzájomnom zápase. Frankfurt prehral piaty zápas za sebou a nebezpečne sa prepádava tabuľkou smerom k zostupovej zóne. Priebežne je na 13. mieste s päťbodovým náskokom pred 16. Düsseldorfom.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    90
    Cuisance kolmicou pomedzi obrancov Eintrachtu prihrával na rozbehnutého Gnabryho, ktorému loptu na poslednú chvíľu odkopol na rohový kop Hinteregger.
     
    89
    Bayern opäť prešiel po zisku lopty k postupnému útoku, ktorý sa ale skončil neúspešným sólovým prienikom Benjamina Pavarda. Loptu získali obrancovia Eintrachtu, ktorý ju nepresným nákopom na Dosta poslali priamo do autu.
     
    88
    Alaba ťažkou malou domov dostal brankára Neuera do veľkých problémov a ten musel pred dobiehajúcim Kamadom odkopnúť loptu do autu. Práve Kamada si potom spracovával v šestnástke loptu po autovom vhadzovaní rukou.
     
    87
    Striedajúci Cuisance si prevzal loptu pred šestnástkou Eintrachtu, zasekol si Ilsankera a ľavačkou vystrelil, svojou technickou strelou ale tesne minul pravú tyč Neuerovej brány.
     
    86
    Domáci obrancovia si prihrávajú na vlastnej polovici a i napriek vysokému presingu hráčov Frankfurtu majú loptu pevne pod kontrolou.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Mickaël Cuisance.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Joshua Zirkzee.
     
    84
    Dost sklepol Kostićovu prihrávku do šestnástky za seba na da Costu, ktorého pomalú strelu po zemi k ľavej tyče chytil Manuel Neuer.
     
    83
    Kostić získal loptu na vlastnej polovici a individuálne sa dostal až k šestnástke Bayernu. Na jej hranici si naviedol loptu na ľavačku a tvrdou prízemnou strelou trafil ľavú tyč Neuerovej brány.
     
    81
    Fernandes si narazil loptu so Sowom a hneď potom poslal kolmicu na Kostića. Ten však túto prudkú prihrávku nespracoval a lopta skončila v aute.
     
    80
    Postupná kombinácia Bayernu stále prebieha. Domáci sa už futbalom bavia, čo potvrdil Gnabry, ktorý sa pokúsil prejsť kľučkami pri autovej čiare cez dvojicu protihráčov. To sa mu podarilo, lopta mu však odskočila mimo hracej plochy.
     
    79
    Hostia akoby už trochu rezignovali. Domácich obrancov pri rozohrávke už vôbec nenapádajú a Mníchovčania sa tak bez problémov usadili na polovici Eintrachtu.
     
    78
    Hostia odvrátili center Bayernu z rohového kopu zo svojho pokutového územia, lopta sa ale dostala na pravú stranu k Pavardovi. Jeho nákop odhlavičkoval Hinteregger.
     
    77
    Bayern mohol pridať ďalší gól. Davies si nabehol na kolmicu za obranu hostí a pred vybiehajúcim brankárom Trappom posunul loptu doprava na Lewandowského. Pred ním na poslednú chvíľu odkopol loptu na tribúnu spred prázdnej brány vracajúci sa Ilsanker.
     
    76
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Bas Dost.
     
    76
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Danny da Costa, prichádza Erik Durm.
     
    74
    Bayern dal gól!
    Domáci vedú už o tri góly! Gnabry si nabehol za obranu Eintrachtu na pas zo stredu poľa a v šestnástke ho podrazil vybiehajúci brankár Trapp. Domáci chceli za tento zákrok penaltu, lopta sa ale pri snahe o odkop zamotala medzi nohami vracajúcemu sa obrancovi MARTINOVI HINTEREGGEROVI a od neho sa odrazila do brány.
     
    73
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Lucas Hernández.
     
    72
    Davies si nabehol na Boatengov pas na ľavé krídlo, nákop do šestnástky Eintrachtu sa mu ale vôbec nevydaril. Loptu poslal až na tribúnu za Trappovu bránu.
     
    Dajči Kamada sa hneď po príchode na trávnik postavil na hrot útoku Frankfurtu k Andrému Silvovi. Sow sa postavil na miesto Rodeho v strede zálohy.
     
    71
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Dajči Kamada.
     
    71
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Mijat Gaćinović, prichádza Djibril Sow.
     
    70
    Na opačnej strane sa cez obrancu Frankfurtu uvoľnil Müller, ktorého center ale obrana hostí bez problémov zneškodnila. Tempo hry je teraz veľmi vysoké a hra sa prelieva zo strany na stranu.
     
    69
    André Silva ale vypichol loptu Kimmichovi a rozbehol sa k šestnástke Bayernu. Spolu s ním sa vrátil Davies, ktorý mu sklzom vypichol loptu.
     
    68
    Bayern sa snaží hru trochu upokojiť a loptu si prihráva obranná štvorica domácich na vlastnej polovici.
     
    67
    Hostia rýchlo prešli stredom poľa. Chandler nakopol z ľavej strany loptu na Andrého Silvu, ktorý ju pätičkou posunul za seba na Gaćinovića. Toho však zákrokom zápasu vychytal Neuer a André Silva potom v dorážke namieril do bočnej siete domácej brány.
     
    66
    Rode potom nakopol loptu na Andrého Silvu, ktorý ale prehral šprintérsky súboj s Boatengom a o hrací predmet prišiel. Hra sa tak okamžite vracia na polovicu Frankfurtu.
     
    65
    V druhom polčase sa hrá skvelý futbal a za 20 minút sme videli už štyri góly. Gnabry hneď po svojom príchode vysunul do šestnástky Comana, ktorý z pravej strany namieril do pravej ruky brankára Trappa.
     
    64
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Ivan Perišić, prichádza Serge Gnabry.
     
    63
    Domáci obrali hostí o loptu a mohli ešte viac zvýrazniť svoj náskok. Perišić si na ľavej strane zasekol protihráča a vystrelil po zemi, svojim pokusom ale minul ľavú tyč Trappovej brány o centimetre.
     
    61
    Bayern dal gól!
    Mníchovčania znovu odskakujú do dvojgólového náskoku po veľkej chybe v obrane Eintrachtu! ALPHONSO DAVIES prihrával z ľavej strany do šestnástky na Comana, ktorému ale loptu vypichol Fernandes. Ten posunul loptu do šestnástky na Chandlera, ktorý si s ním ale zjavne neporozumel a lopta tak prešla prakticky do behu rozbehnutému Daviesovi. Ten sa tak dostal zadarmo k lopte, ktorú už vlastne stratil a strelou po zemi ju poslal k pravej tyči Trappovej brány.
     
    60
    Kostić sa uvoľnil na ľavej strane a okamžite sa rozbehol k šestnástke Bayernu. Jeho center v páde odhlavičkoval do autu Davies.
     
    59
    Da Costa si nabehol na pravé krídlo na nádherný pas z vlastnej polovice a okamžite hľadal centrom pred bránu nabiehajúceho Andrého Silvu. Manuel Neuer center chytil a hneď vyhodil loptu na opačnú stranu.
     
    58
    Bayern je dvomi rýchlymi údermi zjavne otrasený a domácim sa vôbec nedarí prechod do útoku. Naopak hostia sú teraz všade.
     
    55
    Frankfurt dal gól!
    Hostia za štyri minúty znížili na rozdiel jediného gólu! Rode nacentroval od rohovej zástavky na prednú tyč, kde na loptu nedoskočil Lewandowski a za ním vyskakujúci MARTIN HINTEREGGER nasmeroval svojou druhou gólovou hlavičkou v zápase loptu od pravej tyče Neuerovej brány do siete.
     
    55
    Tam však útok Bayernu skončil a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Na jeho konci bol zablokovaný center Andrého Silvu, po ktorom bude nasledovať ďalší rohový kop Eintrachtu.
     
    54
    Bayern okamžite vyrazil do ďalšieho útoku a postupnou kombináciou sa dostal k šestnástke Eintrachtu.
     
    52
    Frankfurt dal gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do zápasu! Kostićov center letel na hranicu bránkoviska Bayernu na MARTINA HINTEREGGERA, ktorý si loptu hlavou nadvihol do výšky. Našťastie pre Frankfurt lopta spadla naspäť k Hintereggerovi, ktorý ju ľavačkou zblízka poslal k ľavej tyči Neuerovej brány.
     
    52
    Da Costa si na pravej strany polovice Bayernu narazil loptu s Tourém, Davies ale ich úmysel prečítal a zablokoval center Tourého na vôbec prvý rohový kop hostí v zápase.
     
    51
    Müller výborným centrom z pravej strany ideálne našiel na zadnej tyči Perišića, Chorvát však prudkou hlavičkou tesne minul pravú tyč brány Eintrachtu.
     
    50
    Ten odkopol loptu do stredu poľa, kde sa jej zmocnili domáci. Mníchovčania okamžite otočili hru a ich útok zakončil strelou do stredu brány na pripraveného brankára Trappa zo zhruba 25 metrov Perišić.
     
    49
    Kostićov center na prednú tyč odhlavičkoval Goretzka a hostia museli pred rozbehnutými hráčmi Bayernu posunúť loptu malou domov až k brankárovi Trappovi.
     
    48
    Frankfurt sa pokúsil odpovedať svojou útočnou akciou a po faule Pavarda na Kostića získal priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.
     
    46
    Bayern dal gól!
    Mníchovčania hneď v prvej minúte druhého polčasu navyšujú svoj náskok! Coman si nabehol na oblúčik na pravé krídlo za obranu Eintrachtu a presným centrom na hranicu bránkoviska našiel ROBERTA LEWANDOWSKÉHO. Ten sa už z takejto pozície nezvykne mýliť a i teraz poslal loptu hlavou nechytateľne pod brvno Trappovej brány.
     
    46
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Evan N'Dicka, prichádza Timothy Chandler.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:35.
     
    Bayern úplne ovládol prvý polčas a zaslúžene vedie o dva góly. Hostia sa nedostali takmer k ničomu a za celý polčas nevystrelili ani raz na Neuerovu bránu, naopak väčšinu času strávili v obrane, kde museli zastavovať jeden útok Bayernu za druhým. Napriek tomu však mali domáci obrovské množstvo príležitostí a skóre 2:0 po góloch Goretzku a Müllera je pre hostí ešte milosrdným výsledkom. Uvidíme, ako na tento vývoj zareaguje Eintracht v druhom polčase.

    Štatistiky po 1. polčase:

    Držanie lopty: 62 % : 38 %
    Strely na bránu: 6:0
    Strely mimo: 8:4
    Rohy: 6:0
    Ofsajdy: 2:1
    Fauly: 4:5
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Hostia po zisku lopty okamžite poslali pas na ľavú stranu útočnej polovice na rozbehnutého Kostića. Tomu čiarový rozhodca odmával ofsajd.
     
    45
    Bude sa hrať ešte dve minúty.
     
    44
    Kimmichov center preletel šestnástkou Frankfurtu na zadnú tyč, kde loptu odkopol do autu jeden z brániacich hráčov hosťujúceho tímu.
     
    43
    Obrancovia Bayernu sa dostali pod veľký tlak hráčov Frankfurtu, rozohrať sa im ale podarilo. Coman chcel loptu poslať oblúčikom na Lewandowského, zboku ho ale zasiahol do členku Rode. Priamy kop pre Bayern z pravej strany útočnej polovice.
     
    42
    Hlavný rozhodca Fritz ešte skontroloval Müllerov gól spolu s videoasistentom a ten potvrdil jeho pôvodný verdikt. Gól tak platí a Bayern vedie 2:0.
     
    41
    Bayern dal gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Davies sa pekne uvoľnil na ľavej strane útočnej polovice a nádherným pasom za obranu poslal loptu do stredu šestnástky na THOMASA MÜLLERA. Tomu sa strela z prvej síce nevydarila, lopta mu ale len odskočila do výšky a druhým pokusom ju už poslal zblízka za chrbát bezmocného brankára Trappa.
     
    40
    Da Costa si nabiehal na pravé krídlo na Gaćinovićovu kolmicu, v šprintérskom súboji ale prehral s Alabom a ten ho o loptu obral.
     
    39
    Goretzka v štýle sumo zrazil na trávnik v strede poľa Rodeho. Za tento zákrok domáci záložník kartu neuvidel...
     
    38
    Kimmichov center doletel do stredu šestnástky na Roberta Lewandowského, ktorý prudkou hlavičkou do zeme tesne minul pravú tyč Trappovej brány.
     
    37
    Lewandowski sa vrátil do hry s ošetrenou ranou pod pravým okom. Domáci budú rozohrávať ďalší rohový kop a k rohovej zástavke už beží ich tradičný exekútor Joshua Kimmich.
     
    36
    Robert Lewandowski zostáva po Hintereggerovom faule na trávniku a musí byť ošetrený. Hra je prerušená.
     
    35
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah rukou do tváre Lewandowského Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt).
     
    34
    Strely: 9:4
     
    33
    Obraz hry sa prakticky nemení. Domáci naďalej robia vysokým presingom hosťom obrovské problémy a tým sa nedarí založiť žiadnu kvalitnejšiu útočnú akciu.
     
    32
    Rýchlonohý Davies sa narážačkou s Comanom uvoľnil na ľavom krídle, jeho prihrávku medzi obrancov na nabiehajúceho si Goretzku ale zastavil sklzom na poslednú chvíľu obranca Hinteregger.
     
    31
    Pavard sa zapojil zo svojej pozície v obrane do presingu obrancov hostí a zablokoval prihrávku N'Dicku do autu. Hostia potom ďalším nepresným nákopom loptu prihrali presne na Boatenga.
     
    30
    Obrancovia Bayernu prihrávkami na jeden dotyk obohrali napádajúcich hostí a dostali hru na polovicu Frankfurtu. Pavard potom hľadal kolmicou na pravé krídlo Müllera, ktorému však v súboji s N'Dickom odskočila lopta do autu.
     
    29
    Oba tímy si teraz prekopávajú loptu od šestnástky k šestnástke bez akejkoľvek snahy o hru v strede poľa. Hrací predmet tak väčšinou končí u brankárov, ktorí ju rozohrávajú nákopmi na opačnú stranu ihriska.
     
    28
    Znovu donútili napádajúci domáci hráči obrancov hostí k malej domov na brankára Trappa a znovu musel gólman Eintrachtu odkopnúť loptu na polovicu Bayernu.
     
    27
    Ďalší Müllerov pas za obranu Frankfurtu tentokrát Lewandowski nedobehol vôbec. Na brankára Trappa vybehla hneď dvojica napádajúcich hráčov Bayernu, ten tak loptu rezolútnym odkopom poslal až do autu na útočnej polovici.
     
    26
    Hostia sa snažia o postupnú rozohrávkou, vysoký presing Bayernu im ale robí obrovské problémy. Müller napokon obral Rodeho o loptu, kolmou prihrávkou za obranu ale našiel len v ofsajde stojaceho Lewandowského.
     
    25
    Davies výbornou prihrávkou pomedzi obrancov našiel rozbehnutého Lewandowského, ten si ale prvým dotykom predkopol loptu príliš ďaleko a ako prvý sa k nej dostal gólman Frankfurtu.
     
    24
    Coman potiahol loptu po pravej strane k šestnástke Eintrachtu, pred ktorou ju prihral do streleckej pozície Kimmichovi. Ten síce vystrelil tvrdo, avšak mimo Trappovej brány.
     
    23
    Perišić rozohral prienikom po ľavej strane ďalšiu útočnú akciu Bayernu, ktorú prerušil faulom na Kimmicha Gaćinović. Mníchovčania sa s rozohrávkou neponáhľajú.
     
    22
    Lewandowski výborným presingom dostal obrancov hostí pod veľký tlak a nakoniec ešte aj tečoval odkop brankára Trappa. Lopta sa našťastie pre hostí odrazila do autu.
     
    21
    Na opačnej strane pálil spoza šestnástky Kimmich, loptu však poslal priamo do náručia pripraveného brankára Trappa.
     
    20
    Gaćinović sa pekne uvoľnil na pravej strane a centrom na zadnú tyč hľadal Andrého Silvu. Tomu chýbal možno krok na to, aby loptu poriadne trafil, a tak ju nakoniec len usmernil za bránkovú čiaru.
     
    19
    Po tomto ojedinelom útoku Frankfurtu sa hra vrátila naspäť na polovicu Bayernu. V hustom daždi chcel zaskočiť brankára hostí Trappa strelou z veľkej diaľky Goretzka, jeho pokus ale skončil vysoko nad svätyňou Frankfurtu.
     
    18
    Hostia po inkasovanom góle rýchlo zaútočili a po prihrávke z ľavej strany strieľal spoza šestnástky Rode. Jeho technická strela skončila výrazne mimo Neuerovej brány.
     
    17
    Bayern dal gól!
    Domáci využívajú svoj tlak a otvárajú skóre! Perišić krásnou prihrávkou za obranu vysunul na ľavé krídlo do nábehu Müllera, ktorý nacentroval do stredu šestnástky. Tam Lewandowski prepustil loptu za seba k dobiehajúcemu LEONOVI GORETZKOVI, ktorý ju z prvej poslal pod brvno brány Eintrachtu.
     
    16
    Kimmichov center znovu letel na Pavarda, ten bol ale tiesnený obrancami Eintrachtu a jeho hlavička tentokrát skončila výrazne mimo Trappovej brány.
     
    15
    Perišićov sólový prienik skončil zablokovaným centrom. Kimmich rozohrá ďalší rohový kop.
     
    14
    Kimmichov center z ďalšieho rohu odvrátila obrana Frankfurtu mimo vlastnej šestnástky, lopta sa však vrátila na pravú stranu ku Kimmichovi. Ten nacentroval na hranicu bránkoviska na Pavarda, ktorého hlavička zblízka letela priamo na brankára Trappa. Ten ju tak reflexívnym zákrokom zneškodnil.
     
    13
    Bayern postupne začína získavať prevahu a hostia majú veľký problém podržať loptu na svojich kopačkách. Obrancovia Bayernu majú dostatok času a priestoru na založenie ďalšej útočnej akcie svojho tímu.
     
    12
    Kimmichovu prízemnú prihrávku na prednú tyč tečoval Müller a Lewandowski, ku ktorému sa lopta dostala, trafil strelou z prvej brvno Trappovej brány.
     
    11
    Kimmich peknou prienikovou prihrávkou na ľavé krídlo vysunul do nábehu Daviesa, ktorý ešte chcel prihrať do stredu šestnástky na Müllera. Pred ním loptu v sklze odkopol na roh Rode.
     
    10
    Loptu si prihráva obranná štvorica Bayernu pred vlastnou šestnástkou a keďže ju hostia nenapádajú, tak sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.
     
    9
    Hosťom sa dnes zatiaľ vôbec nedarí rozohrávka útočných akcií. Ani tentokrát nedokázali obrancovia Frankfurtu nájsť voľných spoluhráčov v strede poľa a loptu prakticky zadarmo získali domáci.
     
    8
    Center z rohového kopu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Eintrachtu a možný rýchly protiútok hostí musel zastaviť taktickým faulom v strede poľa Davies.
     
    7
    Kimmich dobrým napádaním obral Kostića o loptu a posunul loptu k Lewandowskému. Ten ju ešte prihral doprava na Müllera, ktorý ju centroval práve na Poliaka, pred ním však loptu odhlavičkoval na rohový kop N'Dicka.
     
    6
    Neuer znovu trochu zazmätkoval po malej domov a Davies musel loptu tentokrát odkopnúť až k brankárovi Frankfurtu Trappovi. Tomu sa nákop na polovicu Bayernu nevydaril a loptu získali naspäť domáci obrancovia.
     
    5
    Dvakrát za sebou zablokovali hostia center do šestnástky a Touré sa po zisku lopty pokúsil prejsť po pravej strane k šestnástke Bayernu. To sa mu nepodarilo, pretože ho čistým spôsobom odtlačil od lopty Davies.
     
    4
    Coman sa pokúsil o prvý individuálny prienik po pravom krídle, loptu mu ale odkopol obranca Eintrachtu Hinteregger. Mníchovčania sa následne usadili k svojmu postupnému útoku na polovici hostí.
     
    3
    Prvý útok hostí tiež úspech nepriniesol a po nepresnom nákope na Andrého Silvu skončil hrací predmet u gólmana Bayernu Neuera. Ten svojou prihrávkou cez napádajúceho hráča Frankfurtu dostal do problémov Daviesa, ktorý musel loptu odkopnúť do autu.
     
    2
    Domáci rozohrali svoju postupnú útočnú akciu, ktorú chcel zakončiť Pavard pasom za obranu na Lewandowského. Poľský kanonier si však nepostrážil postavenie a ocitol sa v momente prihrávky v ofsajde.
     
    1
    Výkop zápasu mal Bayern. Boateng hneď nakopol loptu na Lewandowského, ktorého zrazil prvým faulom v zápase na trávnik Ilsanker.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Domáci Bayern bude hrať v tradičných červených dresoch, Frankfurt v bielych.
     
    Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
     
    Úvodné zostavy:

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Kimmich, Goretzka – Coman, T. Müller, Perišić – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Odriozola Arzallus, Javi Martínez, Cuisance, Lucas Hernández, Gnabry, Mai, Batista Meier, Zirkzee.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka – D. da Costa, G. Fernandes (C), Ilsanker, Rode, Kostić – Gaćinović – André Silva.
    Náhradníci: Rönnow – de Guzmán, Sow, Dost, Kamada, Torró, Hasebe, Chandler, Durm.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Leicher.
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.
     


    Vzájomné zápasy

    V minulom desaťročí bol vo vzájomných zápasoch výrazne lepší Bayern, ktorý vyhral z 18 zápasov proti Frankfurtu až 13. Eintracht sa z výhry radoval dvakrát a trikrát sa zápas remízou. Zaujímavosťou je, že posledné štyri vzájomné ligové zápasy sa vždy skončili minimálne trojgólovým rozdielom. Prvý vzájomný zápas na začiatku novembra 2019 vyhral Frankfurt doma jasne 5:1, čo viedlo k odvolaniu Nika Kovača z lavičky Bayernu Mníchov.

    Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
    9.12.2017: Frankfurt – Bayern 0:1
    28.4.2018: Bayern – Frankfurt 4:1
    22.12.2018: Frankfurt – Bayern 0:3
    18.5.2019: Bayern – Frankfurt 5:1
    2.11.2019: Frankfurt – Bayern 5:1
     


    Eintracht Frankfurt

    Frankfurt sa kvôli zlým výsledkom v jarnej časti sezóny začína posúvať čoraz bližšie k zostupovej zóne. Pred týmto kolom bol v tabuľke na 13. mieste len s päťbodovým náskokom pred Düsseldorfom na barážovej 16. pozícii (Frankfurt má zápas k dobru). Hostia aktuálne ťahajú sériu štyroch ligových porážok za sebou so skóre 2:13. Práve obrana je najväčším problémom Frankfurtu, pretože je prinajlepšom podpriemerná (44 inkasovaných gólov) a na lepšiu pozíciu v tabuľke tak nestačí ani pomerne solídna útočná produktivita (39 strelených gólov). V zápasoch vonku je Frankfurt najhorším tímom ligy, keď v 12 dueloch na cudzích trávnikoch získal len sedem bodov.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Frankfurt – Augsburg 5:0
    Dortmund – Frankfurt 4:0
    Frankfurt – Union Berlín 1:2
    Leverkusen – Frankfurt 4:0
    Frankfurt – Mönchengladbach 1:3
     


    Bayern Mníchov

    Bayern sa v jarnej časti rozbehol naplno a po nevýraznej jesennej časti sezóny sa dostal na čelo ligovej tabuľky, ktorú pred týmto kolom viedol o štyri body pred druhým Dortmundom. Poslednú ligovú prehru utrpel ešte na začiatku decembra v Mönchengladbachu (1:2). Odvtedy z ďalších 12 ligových zápasov vyhral 11 a body stratil len pri domácej remíze 0:0 s Lipskom. V posledných troch ligových zápasoch za sebou navyše neinkasoval. Mníchovčania tak majú najproduktívnejší útok ligy (75 strelených gólov), ktorý vedie najlepší strelec súťaže Robert Lewandowski (26 gólov). Veľkým plusom pre Bayern je i najlepšia obrana Bundesligy (26 inkasovaných gólov). Doma je Bayern druhým najlepším tímom Bundesligy.

    Posledných 5 ligových zápasov:
    Kolín nad Rýnom – Bayern 1:4
    Bayern – Paderborn 3:2
    Hoffenheim – Bayern 0:6
    Bayern – Augsburg 2:0
    Union Berlín – Bayern 0:2
     
    Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Bayern Mníchov – Eintracht Frankfurt. Stretnutie 27. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 18:30.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Goretzka, 41. T. Müller, 46. Lewandowski, 61. A. Davies, 74. Hinteregger (vla.) – 52. Hinteregger, 55. Hinteregger

    Karty:   35. Hinteregger (FRN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 13:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (73. Lucas Hernández), Alaba, A. Davies – Kimmich (85. Cuisance), Goretzka – Coman (85. Zirkzee), T. Müller, Perišić (64. Gnabry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Odriozola Arzallus, Javi Martínez, Cuisance, Lucas Hernández, Gnabry, Mai, Batista Meier, Zirkzee.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka (46. Chandler) – D. da Costa (76. Durm), G. Fernandes (C), Ilsanker, Rode (71. Kamada), Kostić – Gaćinović (71. Sow) – André Silva (76. Dost).
    Náhradníci: Rönnow – de Guzmán, Sow, Dost, Kamada, Torró, Hasebe, Chandler, Durm.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Leicher