Freiburg – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
koniec
Bayern Mníchov
5:2 (2:0)
Eintracht Frankfurt
Sobota 23.05.2020, 18:30 • Allianz Arena, Mníchov • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    87
    Striedajúci Cuisance si prevzal loptu pred šestnástkou Eintrachtu, zasekol si Ilsankera a ľavačkou vystrelil, svojou technickou strelou ale tesne minul pravú tyč Neuerovej brány.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Mickaël Cuisance.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Joshua Zirkzee.
     
    83
    Kostić získal loptu na vlastnej polovici a individuálne sa dostal až k šestnástke Bayernu. Na jej hranici si naviedol loptu na ľavačku a tvrdou prízemnou strelou trafil ľavú tyč Neuerovej brány.
     
    77
    Bayern mohol pridať ďalší gól. Davies si nabehol na kolmicu za obranu hostí a pred vybiehajúcim brankárom Trappom posunul loptu doprava na Lewandowského. Pred ním na poslednú chvíľu odkopol loptu na tribúnu spred prázdnej brány vracajúci sa Ilsanker.
     
    76
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza André Silva, prichádza Bas Dost.
     
    76
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Danny da Costa, prichádza Erik Durm.
     
    74
    Bayern dal gól!
    Domáci vedú už o tri góly! Gnabry si nabehol za obranu Eintrachtu na pas zo stredu poľa a v šestnástke ho podrazil vybiehajúci brankár Trapp. Domáci chceli za tento zákrok penaltu, lopta sa ale pri snahe o odkop zamotala medzi nohami vracajúcemu sa obrancovi MARTINOVI HINTEREGGEROVI a od neho sa odrazila do brány.
     
    73
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Lucas Hernández.
     
    71
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Sebastian Rode, prichádza Dajči Kamada.
     
    71
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Mijat Gaćinović, prichádza Djibril Sow.
     
    67
    Hostia rýchlo prešli stredom poľa. Chandler nakopol z ľavej strany loptu na Andrého Silvu, ktorý ju pätičkou posunul za seba na Gaćinovića. Toho však zákrokom zápasu vychytal Neuer a André Silva potom v dorážke namieril do bočnej siete domácej brány.
     
    65
    V druhom polčase sa hrá skvelý futbal a za 20 minút sme videli už štyri góly. Gnabry hneď po svojom príchode vysunul do šestnástky Comana, ktorý z pravej strany namieril do pravej ruky brankára Trappa.
     
    64
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Ivan Perišić, prichádza Serge Gnabry.
     
    63
    Domáci obrali hostí o loptu a mohli ešte viac zvýrazniť svoj náskok. Perišić si na ľavej strane zasekol protihráča a vystrelil po zemi, svojim pokusom ale minul ľavú tyč Trappovej brány o centimetre.
     
    61
    Bayern dal gól!
    Mníchovčania znovu odskakujú do dvojgólového náskoku po veľkej chybe v obrane Eintrachtu! ALPHONSO DAVIES prihrával z ľavej strany do šestnástky na Comana, ktorému ale loptu vypichol Fernandes. Ten posunul loptu do šestnástky na Chandlera, ktorý si s ním ale zjavne neporozumel a lopta tak prešla prakticky do behu rozbehnutému Daviesovi. Ten sa tak dostal zadarmo k lopte, ktorú už vlastne stratil a strelou po zemi ju poslal k pravej tyči Trappovej brány.
     
    55
    Frankfurt dal gól!
    Hostia za štyri minúty znížili na rozdiel jediného gólu! Rode nacentroval od rohovej zástavky na prednú tyč, kde na loptu nedoskočil Lewandowski a za ním vyskakujúci MARTIN HINTEREGGER nasmeroval svojou druhou gólovou hlavičkou v zápase loptu od pravej tyče Neuerovej brány do siete.
     
    52
    Frankfurt dal gól!
    Hostia znižujú a vracajú sa do zápasu! Kostićov center letel na hranicu bránkoviska Bayernu na MARTINA HINTEREGGERA, ktorý si loptu hlavou nadvihol do výšky. Našťastie pre Frankfurt lopta spadla naspäť k Hintereggerovi, ktorý ju ľavačkou zblízka poslal k ľavej tyči Neuerovej brány.
     
    51
    Müller výborným centrom z pravej strany ideálne našiel na zadnej tyči Perišića, Chorvát však prudkou hlavičkou tesne minul pravú tyč brány Eintrachtu.
     
    46
    Bayern dal gól!
    Mníchovčania hneď v prvej minúte druhého polčasu navyšujú svoj náskok! Coman si nabehol na oblúčik na pravé krídlo za obranu Eintrachtu a presným centrom na hranicu bránkoviska našiel ROBERTA LEWANDOWSKÉHO. Ten sa už z takejto pozície nezvykne mýliť a i teraz poslal loptu hlavou nechytateľne pod brvno Trappovej brány.
     
    46
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Evan N'Dicka, prichádza Timothy Chandler.
     
    41
    Bayern dal gól!
    Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Davies sa pekne uvoľnil na ľavej strane útočnej polovice a nádherným pasom za obranu poslal loptu do stredu šestnástky na THOMASA MÜLLERA. Tomu sa strela z prvej síce nevydarila, lopta mu ale len odskočila do výšky a druhým pokusom ju už poslal zblízka za chrbát bezmocného brankára Trappa.
     
    38
    Kimmichov center doletel do stredu šestnástky na Roberta Lewandowského, ktorý prudkou hlavičkou do zeme tesne minul pravú tyč Trappovej brány.
     
    35
    Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zásah rukou do tváre Lewandowského Martin Hinteregger (Eintracht Frankfurt).
     
    17
    Bayern dal gól!
    Domáci využívajú svoj tlak a otvárajú skóre! Perišić krásnou prihrávkou za obranu vysunul na ľavé krídlo do nábehu Müllera, ktorý nacentroval do stredu šestnástky. Tam Lewandowski prepustil loptu za seba k dobiehajúcemu LEONOVI GORETZKOVI, ktorý ju z prvej poslal pod brvno brány Eintrachtu.
     
    14
    Kimmichov center z ďalšieho rohu odvrátila obrana Frankfurtu mimo vlastnej šestnástky, lopta sa však vrátila na pravú stranu ku Kimmichovi. Ten nacentroval na hranicu bránkoviska na Pavarda, ktorého hlavička zblízka letela priamo na brankára Trappa. Ten ju tak reflexívnym zákrokom zneškodnil.
     
    12
    Kimmichovu prízemnú prihrávku na prednú tyč tečoval Müller a Lewandowski, ku ktorému sa lopta dostala, trafil strelou z prvej brvno Trappovej brány.
     
    Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.

    Michal Sadlek

    Góly: 17. Goretzka, 41. T. Müller, 46. Lewandowski, 61. A. Davies, 74. Hinteregger (vla.) – 52. Hinteregger, 55. Hinteregger

    Karty:   35. Hinteregger (FRN)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 13:7. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 10:7.
    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (73. Lucas Hernández), Alaba, A. Davies – Kimmich (85. Cuisance), Goretzka – Coman (85. Zirkzee), T. Müller, Perišić (64. Gnabry) – Lewandowski.
    Náhradníci: Ulreich – Odriozola Arzallus, Javi Martínez, Cuisance, Lucas Hernández, Gnabry, Mai, Batista Meier, Zirkzee.

    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré, Hinteregger, N'Dicka (46. Chandler) – D. da Costa (76. Durm), G. Fernandes (C), Ilsanker, Rode (71. Kamada), Kostić – Gaćinović (71. Sow) – André Silva (76. Dost).
    Náhradníci: Rönnow – de Guzmán, Sow, Dost, Kamada, Torró, Hasebe, Chandler, Durm.

    Rozhodca: Fritz – Schaal, Leicher