Freiburg – Brémy 0:1 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 1:3 (kon.) | Paderborn – Hoffenheim 1:1 (kon.)
Wolfsburg – Dortmund 0:2 (kon.) | Bayern – Frankfurt 5:2 (kon.)
koniec
Borussia Mönchengladbach
1:3 (0:1)
Bayer Leverkusen
Sobota 23.05.2020, 15:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • Nemecká Bundesliga • 27. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas už bol bohatší na góly ako ten prvý. Najprv sa domácim podarilo vyrovnať zásluhou Thurama, ale krátko na to z pokutového kopu poslal hostí opäť do vedenia Havertz a v 81. minúte spečatil víťazstvo Leverkusenu Bender. Borussia Mönchengladbach je teda určite sklamaná, doma nedokázala zvíťaziť a stratila tak veľmi dôležité body v boji o špicu tabuľky.

    Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok soboty! (17:25:11)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Toto stretnutie sa však už len dohráva, o všetkom je rozhodnuté.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!
     
    89
    Určite sa však ešte niečo bude nadstavovať, kedže sa konzultovalo so systémom VAR o penalte. Uvidíme, koľko teda hlavný rozhodca Sören Storks ešte nadstaví.
     
    88
    Presne toto hosťujúcemu celku vyhovuje, pohodlne kombinuje na polovici súpera a chce tam už prečkať aj samotný záver tohto zápasu.
     
    87
    Ešte tu bol zaujímavý dlhý center do pokutového územia hostí, ale nikto z domácich sa do zakončenia nedostal. Leverkusen pohodlne vyváža loptu do bezpečia.
     
    86
    Mönchengladbach zahrával rohový kop, ale ten nič zaujímavého neponúkol. Čoraz viac to už teda vyzerá, že hostia si domov povezú 3 body.
     
    85
    Zakrátko sa opäť o zakončenie pokúsil spomínaný Plea, ale jeho strelecký pokus teraz dokázal brankár Hrádecký zneškodniť.
     
    84
    Skorigovať výsledok teraz mohol Plea! Najvyššie si vyskočil na centrovanú loptu, ale jeho hlavička končí tesne vedľa pravej tyčky!
     
    82
    Uvidíme, či sa ešte domáci pokúsia nejak zabojovať, alebo už len budeme sledovať, ako sa zápas z oboch strán bude dohrávať.
     
    81
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Zrejme je už definitívne o osude tohto zápasu rozhodnuté! Hostia získali výhodu priameho voľného kopu, ktorého sa ujal Demirbay a vyslal center do pokutového územia. Výborný nábeh na center predviedol SVEN BENDER, ktorý dopravil loptu do siete – 1:3!
     
    81
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Aleksandar Dragović, prichádza Julian Baumgartlinger.
     
    80
    Desať minút ostáva do konca riadnej hracej doby druhého polčasu. Hostia aj naďalej vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom a robia si tak zálusk na tri body do tabuľky.
     
    79
    László Bénes po svojom príchode na ihrisko okamžite dal o sebe vedieť! Ujal sa rozohrávky priameho kopu, jeho priamy pokus na bránu len tesne míňa priestor troch žrdí!
     
    78
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Marcus Thuram, prichádza Oscar Wendt.
     
    78
    Pomaly sa začne čas na vyrovnanie domácim krátiť. Stále vedia pohroziť aj hostia, takže musia byť naďalej pozorný aj v obrane, pretože prípadný tretí gól by už zrejme znamenal definitívu v tomto zápase.
     
    77
    Tak ako som už avizoval, dočkal sa napokon aj náš reprezentant László Bénes, ktorý dnes absolvuje väčšiu minutáž, ako tomu bolo v minulom kole, keď striedal len symbolicky na konci zápasu.
     
    76
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Tobias Strobl, prichádza László Bénes.
     
    75
    Bayer Leverkusen mohol ísť do vedenia o dva góly! Diaby predviedol krásny prienik s loptou až do pokutového územia, ale jeho pokus dokázal vyraziť brankár Sommer! Následne tam ešte bola nepresná dorážka zo strany hostí a to ich môže veľmi mrzieť.
     
    74
    Pri lavičke domácich sa chystá ďalšie striedanie, do hry by mal zasiahnúť slovenský reprezentant László Bénes.
     
    73
    Futbalisti Leverkusenu aj naďalej držia loptu na svojich kopačkách, nikam sa neponáhľajú a snažia sa kombinovať na polovici súpera. Domáci na nič nečakajú a okamžite sa pokúšajú o vysoké napádania súperovej rozohrávky.
     
    72
    Ďalší útok domáceho celku zastavuje hlavný rozhodca, ktorý signalizuje nedovolený zákrok. Hostia sa nikam neponáhľajú a pohodlne začínajú kombinovať na svojej polovici ihriska.
     
    71
    Žltú kartu dostáva Rámí Binsibajní (Borussia Mönchengladbach).
     
    70
    Útočná snaha nebola potom úspešná ani na druhej strane, loptu od svojej brány bude rozohrávať brankár Lukáš Hrádecký.
     
    69
    Na pozore sa však teraz musela mať aj obrana domáceho celku. Hostia založili nebezpečný útočný výpad, v pokutovom území si to už chystal na strelu Diaby, ale prízemný center defenzíva Mönchengladbachu upratala do bezpečia.
     
    68
    Postupne sledujeme, ako sa tlak domácich začína zvyšovať. Defenzíva Leverkusenu aj s brankárom Hrádeckým má čo robiť, aby tlaku odolala.
     
    67
    Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Karim Bellarabi, prichádza Leon Bailey.
     
    66
    V krátkom slede sme napokon sledovali až dva rohové kopy. Obe situácie však hostia aj keď s dávkou šťastia ustáli a aj naďalej vedú o jeden presný zásah.
     
    65
    Toto však už bola gólová šanca pre domácich a gól by určite platil! Neuhaus sa skvelo pretlačil s loptou v pokutovom území, ale jeho zakončenie výborýn zákrokom zlikvidoval brankár Hrácecký!
     
    64
    Hostia mali teraz veľké šťastie! Pléa si výborne spracoval loptu v pokutovom území súpera, ale jeho zakončenie bolo napokon vyhodnotené ako z ofsajdu.
     
    63
    Teraz sa dianie na hracej ploche po tých predchádzajúcich momentoch trocha upokojilo. Aj naďalej sú to však domáci, ktorí budú musieť viacej tvoriť hru.
     
    62
    Žltú kartu dostáva Moussa Diaby (Bayer Leverkusen).
     
    61
    Mönchengladbach mal výhodu priameho voľného kopu, ale Hofmannov center bol veľmi nepresný a tak sú pri lopte hostia, ktorí sa nemajú kam ponáhľať.
     
    60
    Hodina zo stretnutia v Borussia-Parku je už minulosťou. V priebehu pár posledných minút sme videli dva góly a Bayer Leverkusen je aj naďalej v tesnom vedení o jeden gól.
     
    59
    Domáci sa tak z vyrovnania dlho netešili a opäť budú musieť doháňať náskok súpera. Do konca zápasu je však ešte dosť času a tak verme, že veľa zaujímavého aj uvidíme.
     
    58
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Loptu si na biely bod postavil autor prvého gólu tohto stretnutia KAI HAVERTZ a dopravil ju napokon do siete – 1:2! Sommer síce smer streli uhádol správne a veľa nechýbalo, aby si na loptu aj siahol.
     
    57
    Bola nariadená penalta pre Bayer Leverkusen! Takže hostia budú mať veľkú šancu vrátiť sa späť to vedenia o jeden gól!
     
    56
    Rieši sa teda celá situácia v pokutovom území, keď podľa hlavného rozhodcu Elvedi fauloval. Ešte si to ide Storks overiť sám k obrazovke.
     
    55
    Hlavný rozhodca Sören Storks prerušuje hru a vyzerá to na pokutový kop pre hostí! Zasahuej teda aj systém VAR!
     
    54
    V Borussia-Parku sa začína teda odznova, domáci môžu hovoriť o úspešnom vstupe do druhého polčasu. Snáď sa teda ešte nejakého presného zásahu dočkáme.
     
    53
    Mönchengladbach dal gól!
    Veľký tlak domácich sa končí gólom! Domácim futbalistom vyšiel tento rýchly útočný výpad, loptu na svoju kopačku získal MARCUS THURAM a z vnútra pokutového územia dopravil loptu bezpečne do siete súpera – 1:1!
     
    51
    Veľká chyba hosťujúcej defenzívy, ktorá stratila loptu zbytočne a potrestať sa to snažil Binsibajní, ktorého tvrdá strela ľavačkou len tesne míňa Hradeckého bránu.
     
    50
    Po nedovolenom zákroku získali domáci futbalisti priamy kop, ale naložili s ním veľmi zle. Pri lopte však Mönchengladbach ešte zostáva a pokúsi sa útočiť naďalej.
     
    49
    Hostia ešte chvílu operovali s loptou na kopčakách v blízkosti pokutového územia domácich, ale k žiadnemu zakončeniu to neviedlo.
     
    48
    Už aj Leverkusen má za sebou svoj prvý útočný výpad v druhom polčase, skvelý defenzívny zákrok pri ňom predviedol krajný obranca Binsibajní, ktorý zblokoval nebezpečne vyzerajúci center.
     
    47
    Mönchengladbach vstúpil do druhého polčasu veľmi aktívne a ihneď sa snaží o vyrovnanie. Hostia si však dali na tento útočný výpad pozor a žiadne nebezpečenstvo nepripustili.
     
    46
    Druhý polčas v Borussia-Parku už je v plnom prúde, výkop patril domácim futbalistom. Ani jeden z trénerov nespravil do druhého dejstva žiadnu zmenu v zostave.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Obe mužstvá sú už spoločné s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!
     
    Úvodné dejstvo v Borussia-Parku je už minulosťou, dočkali sme sa napokon len jedného presného zásahu. V 7. minúte sa do streleckej listiny zapísal Havertz a tak Bayer Leverkusen vyhráva na pôde súpera najtesnejším možným rozdielom. Potom už len zaujala situácia na samom konci prvého polčasu, keď spomínaný Havertz mal aj druhú šancu na gól, ale loptu poslal len do brvna.

    Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 16:32.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!
     
    45
    Neuveriteľné čo teraz zahodili hostia! Pred koncom prvého polčasu mohol Leverkusen navýšiť svoje vedenie a darovať súperovi ukážkový gól do šatne, ale nestalo sa tak! Havertz bol blízko k druhému gólu, ale z bezprostrednej blízkosti napálil loptu len do brvna a následná dorážka jeho spoluhráča bola zblokovaná na rohový kop!
     
    44
    Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Dočkáme sa ešte nejakej zaujímavej akcie?
     
    43
    Leverkusen je pri lopte a kombinuje na útočnej polovici. Dočkáme sa v závere prvého polčasu ešte niečoho zaujímavého?
     
    42
    Hofmann predviedol preknú individuálnu akciu, vycvičil svojimi kľučkami súpera, ale na konci sa prezentoval len nepresnou prihrávkou.
     
    41
    Centrovanú loptu do vnútra pokutového územia si hostia postrážili a snažia sa už všetko na ihrisku upokojiť, aby bez ujmy dohrali záver prvého polčasu.
     
    40
    Hrádeckému vypadla pri jednoduchšom zákroku lopta, ale jeho spoluhráči ju upratali do bezpečia. Po nedovolenom zákroku získavajú domáci priamy kop z veľmi dobrej vzdialenosti.
     
    39
    Boli sme svedkami ďalšieho rohového kopu zo strany domáceho celku. Ani ten však nič zaujímavého nepriniesol, ale Mönchengladbach je aj naďalej pri lopte.
     
    37
    Čas v prvom polčase sa už pomaly ale isto kráti, hostia aj naďalej vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom. Stále to moc záživný futbal nie je a tak verme, že sa to aspoň v druhom polčase zmení.
     
    36
    Hostia založili postupný útočný výpad, k lopte sa dostal Bellarabi a odcentroval až do pokutového územia domácich. Tam sa však lopty zmocnila obrana Mönchengladbachu.
     
    35
    Na druhej strane domácim nevyšiel pokus o rýchly útočný výpad, ktorý zastavuje postraný rozhodca – ofsajd.
     
    34
    Leverkusen zahrával priamy kop na útočnej polovici, ale hostia sa dopustili len útočného faulu a tak lopta putuje na kopačky domáceho celku.
     
    33
    Mönchengladbach to skúša už aj cez dlhé nakopávané lopty za obranu súpera, ale tie sú veľmi nepresné. Po jednom z takýchto pokusov končí lopta len u brankára Hrádeckého.
     
    32
    Na obraze hry sa podstate nič nemení. Domáci sú častejšie pri lopte a hostia napádajú ich rozohrávku. Uvidíme, či sa ešte niečoho zaujímavého dočkáme do konca prvého polčasu.
     
    31
    Vzhľadom na tabuľkové postavenie oboch tímov a aj fakt, že stále je ešte môžné ohroziť Bayern na titule sa čakalo, že to bude útočnejšie a akčnejšie stretnutie. Ale je zrejme poznať, že po dlhšej prestávke sa tímy na ihrisku proste hľadajú.
     
    30
    Polhodina zo stretnutia v Borussia-Parku je už minulosťou. Bayer Leverkusen ako hosťujúci celok stále vyhráva najtesnejším možným rozdielom, stále sme okrem gólovej situácie nič zaujímavého nevideli.
     
    28
    Napokon tu bol pokus zo strany hostí o rýchly útočný výpad, ale ten nedopadol podľa predstáv a tak už je pri lopte domáci celok. Uvidíme, či sa mu teraz podarí niečo zaujímavé vymyslieť.
     
    27
    Leverkusen sa momentálne nikam neponáhľa, ani sa v podstate nemusí. Snaží sa držať loptu na svojich kopačkách čo najdlhšie a tak si aj držať svoje tesné vedenie.
     
    26
    Zakrátko už domáci celok znova kombinuje na útočnej polovici. Futbalisti Borussie Mönchengladbach sa však v útoku zatiaľ presadzujú veľmi ťažko, hostia výborne bránia svoje územie.
     
    25
    Mönchengladbach zahrával rohový kop, ale center na zadnú tyč si hostia postrážili a už vyvážajú loptu do bezpečia ďaleko od svojej brány.
     
    24
    Táto útočná snaha domáceho celku je však prerušená rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd. Leverkusen teda bude rozohrávať loptu z vlastnej polovice ihriska.
     
    23
    Domáci zachytili nepresnú prihrávku súpera a pokúšajú sa pritlačiť na hostí tým, že sa rozostavia na útočnej polovici.
     
    22
    Dostávame sa za polovicu prvého polčasu, hostia aj naďalej vyhrávajú najtesnejším možným rozdielom. Ich vedenie ani nebolo nijak ohrozené, čaká sa na ďalšie zaujímavé príležitosti.
     
    21
    Postupnou kombináciou sa hostia dostali s loptou až do pokutového územia, ale tam už boli včas odzbrojený a k zakončeniu na Sommerovu bránu napokon neprišlo.
     
    20
    Momentálne len sledujeme výmenu lôpt domáceho celku na svojej polovici ihriska. Hostia už aj postupne ubrali z tendencie napádania a skôr sa snažia obsadiť stred poľa.
     
    19
    Môžme však konštatovať, že okrem gólovej situácie sme nič zaujímavého nevideli a čakáme, kedy príde ďalší prevratnejší moment, ktorý hru na ihrisku oživí.
     
    18
    Časté napádanie rozohrávky však robí domácim problémy a v tomto prípade stratili loptu zbytočne. Hostia to využili na rýchly útočný výpad, ale ten sa končí zrazenou strelou.
     
    17
    Borussia Mönchengladbach aj naďalej drží loptu na svojich kopačkách, ale má veľké problémy pri prechode na útočnú polovicu. Leverkusenu momentálne takýto obraz hry plne vyhovuje.
     
    16
    Hostia sa snažia o vysoké napádanie súperovej rozohrávky a tak zahnali domácich s loptou na kopačkách až na ich polovici ihriska.
     
    15
    Domáci pridávajú na svojej aktivite, ale stále sa im nedarí vo finálnej fáze. Zrazený strelecký pokus doputoval len k pripravenému brankárovi Hrádeckému.
     
    14
    Mönchengladbach je zrejme zaskočený tým skorým inkasovaným gólom, ale snaží sa čo najskôr vyrovnať. Táto strela spoza pokutového územia však bola veľmi nepresná a Hrádecký zasahovať teda nemusel.
     
    13
    Veľmi skoro musel tréner domáceho celku siahnuť k vynútenému striedaniu. Embolovo zranenie je tak zrejme vážnejšie ako sa zdalo a musel ho nahradiť Stindl. Po prestávke spôsobenej koronavírusom však môžu celky striedať až pätkrát.
     
    12
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza Lars Stindl.
     
    11
    Leverkusen sa snaží pokračovať vo svojej útočnej aktivite. Po rýchlom útočnom výpade to skúšal nepresnou strelou spoza pokutového územia Demirbay.
     
    10
    Dianie v Borussia-Parku pokračuje už ďalej, prvých desať minút zápasu je už minulosťou. Hostia prekvapili domácich rýchlou akciou v 7. minúte a tak sú v tesnom vedení o jeden gól.
     
    9
    Hra sa teraz musela na malú chvíľu prerušiť, na zemi ostáva ležať jeden z domácich futbalistov. Je privolaný aj lekársky tím, oba tímy sa zatiaľ občerstvia.
     
    8
    Prakticky z prvej veľkej príležitosti hneď padol gól. Na rade sú teda domáci, ktorí budú musieť doťahovať náskok svojho dnešného súpera.
     
    7
    Bayer Leverkusen dal gól!
    Tak na úvodný presný zásah sme napokon nemuseli dlho čakať! Tento rýchly útočný výpad hostí už bol úspešný, keď si KAI HAVERTZ výborne nabehol za obranu súpera, vyhol sa ofsajdovej pasci a svoje sólo na brankára Sommera zakončil gólom – 0:1!
     
    5
    Bayer Leverkusen pokračoval vo svojom útočnom ťažení, ale po útočnom faule je hra prerušená a domáci budú rozohrávať loptu od svojho pokutového územia.
     
    4
    Hosťujúci Diaby to vyskúšal individuálne, ale cez pozornú obranu súpera sa mu prejsť nepodarilo. Leverkusen však ešte získava aut na útočnej polovici.
     
    3
    Leverkusen to opäť vyskúšal cez rýchly útočný výpad, ale po nepresnej prihrávke končí lopta v aute a na vlastnom území tak získavajú domáci futbalisti loptu na svoje kopačky.
     
    2
    Pokus o rýchly útočný výpad hosťom nevyšiel a tak sa k lopte dostali domáci. Mönchengladbach to skúsil cez postupné založenie útoku, s lptou sa dostal až do pokutového územia, ale strelecký pokus z kopačky Pléa bol nepresný.
     
    1
    Prvý polčas tohto stretnutia v Borussia-Park sa už naplno rozbehol, výkop patril hosťom. Stretnutie sa kvôli známym príčinám hrá bez prítomnosti divákov.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Pred výkopom je tu ešte minúta ticha. V zostave domácich figuruje aj slovenský reprezentant László Bénes, ktorý však začína toto stretnutie na lavičke náhradníkov.
     
    Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, zápas 27. kola medzi mužstvami Borussia Mönchengladbach a Bayer Leverkusen sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Neuhaus, Strobl – J. Hofmann, Embolo, Thuram – Pléa

    Náhradníci: Grün – Kramer, Herrmann, Raffael, Stindl, Traoré, Wendt, Bénes, Jantschke

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, Tapsoba, Dragović, Sinkgraven – Aránguiz, S. Bender – Bellarabi, Demirbay, Diaby – Havertz (C)

    Náhradníci: R. Özcan – Paulinho, Bailey, Amiri, Alario, Baumgartlinger, Wendell, Wirtz

    Rozhodca: Sören Storks – Thorben Siewer, Frederick Assmuth
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Borussia Mönchengladbach a Bayer Leverkusen. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 15:30.

    Svet aj naďalej čelí následkom koronavírusu, ale postupune sa už niektoré štáty vracajú pomaličky späť k normálnemu životu a fanúšikov športu môže tešiť, že aj toto odvetie sa pomaly prebúdza. Jednou z prvých TOP európskych súťaží, ktoré pokračujú po vynútenej prestávke je nemecká Bundesliga. Cez víkend sa odohrá jej 27. kolo.

    Borussia Mönchengladbach:
    Domáce mužstvo, ktorého farby háji aj slovenský reprezentant László Bénes má momentálne na svojom konte 52 bodov a na vedúci Bayern stráca 6 bodov, čiže boj o titul bude ešte veľmi zaujímavý. V minulom kole Mönchengladbach uspel na pôde Frankfurtu 3:1 a udržal si tak ešte šance v boji o spomínaný titul.

    Bayer Leverkusen:
    Hostia sú takisto v tabuľke na tom veľmi dobre, na svojom konte majú 50 bodov a teda len dva body ich delia od ich súpera v tomto zápase. Celkovo prvá päťka je veľmi nadubaná a bude to ešte tuhý boj o umiestnenie v tejto časti tabuľky. Minulé kolo odohral Leverkusen na pôde Brém a s predposledným celkom tabuľky si hravo poradil 4:1.

    Borussia-Park tak určite ponúkne veľmi zaujímavý súboj, v ktorom ide ešte o veľmi dôležité body. Ako toto stretnutie napokon dopadne? Sledujte náš online prenos!
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Miroslav Revaj

    Góly: 53. Thuram – 7. Havertz, 58. Havertz (pen.), 81. S. Bender

    Karty:   71. Binsibajní (MNC) – 62. Diaby (LEV)


    Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Binsibajní – Neuhaus, Strobl (76. Bénes) – J. Hofmann, Embolo (12. Stindl), Thuram (78. Wendt) – Pléa.
    Náhradníci: Grün – Kramer, Herrmann, Raffael, Stindl, Traoré, Wendt, Bénes, Jantschke.

    Bayer Leverkusen: Hrádecký – Weiser, Tapsoba, Dragović (81. Baumgartlinger), Sinkgraven – Aránguiz, S. Bender – Bellarabi (67. Bailey), Demirbay, Diaby – Havertz (C).
    Náhradníci: R. Özcan – Paulinho, Bailey, Amiri, Alario, Baumgartlinger, Wendell, Wirtz.

    Rozhodca: Sören Storks – Thorben Siewer, Frederick Assmuth