Nikolas Krivák - Jacob Mikula Vítěz: N. Krivák (na body) (kon.) | Lukáš Eliáš - Adrian Bartl Vítěz: L. Eliáš (na body) (kon.)
Michal Zátorský - Tomáš Drábík Vítěz: M. Zátorský (na body) (kon.) | Samuel Daňko - Juraj Tutura Vítěz: J. Tutura (corner stoppage) (kon.)
Denis Farkaš - Samuel Liška Vítěz: D. Farkaš (na body) (kon.) | Marco Novák - Roman Paulus Vítěz: M. Novák (na body) (kon.)
Vlastislav Čepo - Patrik Jevický Vítěz: V. Čepo (TKO) (kon.) | Denis Tripšanský - Leonard Spišský Vítěz: D. Tripšanský (na body) (kon.)
Ronald Paradeiser - Milan Kratochvíla Vítěz: R. Paradeiser (na body) (kon.) | Eric Tlkanec - Patrik Křižan Vítěz: E. Tlkanec (TKO) (kon.)
koniec udalosti
Denis Farkaš - Samuel Liška

Vítěz: D. Farkaš (na body)

cz Sobota 23.05.2020, 21:58Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:00.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utká značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Část z nich by měla být doprovázena takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. Vrcholem druhého večera, který obstarají slovenští bojovníci, budou duely Samuela Krištofiče s Jakubem Benkem a Marka Bartla s Kamilem Cibinskim
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    PYRAMIDA DO 80 KILOGRAMŮ
    DENIS FARKAŠ vs. SAMUEL LIŠKA

    Denis Farkaš (3-1)

    Farkaš bude v prvním kole slovenské části pyramidy do 80 kg velkým favoritem. MMA fighter, který se objevil v XFN, Fusion Fight Night Series i vzkříšené XFN – Double Red má na svém kontě tři výhry a pouze jednu porážku. Naposledy se představil v prosinci 2019 proti Petru Tesařovi a zvládl jej jednoznačným verdiktem rozhodčích vybodovat.

    Samuel Liška (2-4)
    Liška zatím v profesionálním MMA vybojoval šest zápasů a má bilanci dvou výher a čtyř porážek. Naposledy se představil na akci Oktagon Prime 1 a proti Jakubu Dohnalovi nevydržel ani celé první kolo, neboť jej soupeř porazil na rear-naked choke. A dnes jej rozhodně nebude čekat jednoduchá písemka, dalo by se říci, že los k němu nebyl příliš nakloněn.
     
    Oba borci jsou již v oktagonu, pojďme na pátý zápas večera.
     
    Utkání začalo.
     
    0:25
    Uf, tohle byl ostrý kop do slabin, Liška nechtěně trefil Farkaše tam, kde to muže bolí.
     
    0:25
    Farkaš se vyskákal a můžeme zase pokračovat.
     
    1:05
    Tvrdá přestřelka uprostřed oktagonu, oba borci si vyměnili několik tvrdých ran.
     
    1:40
    Liškův pokus o high kick Farkaš vykryl a sám se pokusil o protiakci.
     
    2:05
    Pěkné Liškovo koleno v klinči, oba borci se pak rychle roztrhli.
     
    2:30
    Farkaš jde dopředu s rukami dole, láká tím Lišku na boj zblízka.
     
    První kolo skončilo.
     
    Začalo druhé kolo.
     
    0:20
    Farkaš si v souboji na blízko našel prostor a trefil. Zatím má převahu.
     
    0:53
    Liška se ale nenechává zahanbit a i on předvedl rychlou kombinaci uprostřed oktagonu.
     
    1:20
    Liška začíná přidávat na tempu, tohle kolo si začíná překlápět na svou stranu.
     
    1:55
    Zajímavé kolo. Liška je aktivnější, je lehčí na nohou a uniká Farkašovým pokusům o údery. Ty tak létají do prázdna.
     
    2:45
    Liška na poslední chvíli unikl ráně levačkou, ta prosvištěla kolem jeho hlavy.
     
    Druhé kolo skončilo.
     
    Začalo třetí kolo.
     
    0:40
    Liška dobře kope, nachází otevřené tělo soupeře.
     
    1:30
    Farkaš trefil povedený zvedák, musí se snažit tohle kolo bezpodmínečně urvat.
     
    1:45
    Farkaš schytal další ránu do slabin, má tak teď pět minut na to si odpočinout a vyskákat bolest.
     
    1:45
    Tuto možnost ale nevyužil a už jde zase do boje.
     
    2:10
    Farkaš finišuje, několikrát trefil.
     
    2:50
    Rychlá Liškova kombinace, Farkaš ji dokázal vykrýt.
     
    Utkání skončilo.
     
    No... Dalo by se říct, že tenhle zápas by si zasloužil extra kolo, nicméně rozhodčí to viděli jinak. Možná své sehrály i dva kopy do slabin, každopádně na body to bodoví viděli jasně 30:27 a tedy 3:0 pro Denise Farkaše. Ten tak postupuje do semifinále slovenské pyramidy do 80 kilogramů. (22:14:49)

    Aleš Pur