Dynamo Drážďany – Fürth 1:1 (kon.)
koniec
SG Dynamo Drážďany
1:1 (0:1)
Greuther Fürth
cz Utorok 09.06.2020, 18:30 • Rudolf-Harbig-Stadion, Drážďany • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (20:27:19)
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se duel odehrál bez diváků.
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:12.
     
    Je dobojováno. Ve druhém poločase domácí celek srovnal, spasitelem byl Simon Makienok, jenž se trefil přesnou hlavičkou k tyči a nakonec tak domácímu celku zajistil alespoň cenný bod, který se v boji o záchranu určitě hodí. Dynamo ještě čeká jeden zápas k dobru, závěr sezóny se už blíží a uvidíme, zda se dostane ke kýžené záchraně ve druhé Bundeslize.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Green dlouho držel míč na své kopačce a táhl akci hostujícího celku, nakonec pak zakončoval Mavraj, ale ten ztratil míč. Na druhé straně pak byla k vidění akce Drážďan, i ta ale nekončí brankou.
     
    90+3
    Po nepřesné střele domácích následoval jen odkop od hostující branky a hráči Fürthu tak budou držet balon co nejdále.
     
    90+1
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Alexander Jeremejeff, přichází Ransford Königsdörffer.
     
    89
    Domácí po zahrání rohového kopu byli v další šanci, ale Kreuzer soupeřovu bránu jen přestřelil.
     
    88
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Sebastian Ernst, přichází Mërgim Mavraj.
     
    87
    Domácí nadále aktivně útočí před soupeřovou brankou a nyní vybojovali rohový kop.
    86. Makienok v obrovské šanci trefil jen boční síť
     
    86
    Simon Makienok mohl poslat Dynamo do vedení. Na pravé straně si zpracoval míč a poté pravačkou zblízka poslal míč jen do boční sítě hostující branky! Tohle může domácí celek mrzet.
     
    84
    Sebastian Ernst fauloval domácího hráče uprostřed hřiště, následovala standardní situace pro Drážďany, avšak nic z ní nebylo.
     
    82
    Jamie Leweling trefil boční síť domácí branky. Ovšem jeho pokus byl z ofsajdové pozice, a tak by případná branka platit nemohla.
     
    82
    Domácí dostali míč na polovinu soupeře, ale poté ho nedokázali poslat směrem k brance hostů. Fürth tak otáčí hru zpět před Brolla.
     
    81
    Hosté se utrhli a jali se k další akci. Po levé straně ji táhl Meyerhöfer, ale nakonec se mu nepovedlo míč odcentrovat do pokutového území.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu, stav je stále nerozhodný. Uvidíme, zda se dočkáme vedoucího gólu na jedné ze stran.
     
    78
    Nikolaou prošlápl nohu hostujícímu hráči a hlavní sudí tasí další žlutou kartu.
     
    77
    Alexander Jeremejeff se nejprve dostával do zakončení, ale to mu nevyšlo. Poté to chtěl zkusit znovu, ale fauloval hostujícího hráče a Dynamo ztrácí balon.
     
    76
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Branimir Hrgota, přichází Timothy Tillman.
     
    76
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Paul Seguin, přichází Julian Green.
     
    75
    Další pokus Fürthu odvrátila obrana Drážďan do bezpečí za cenu rohového kopu. Hosté tak mají další možnost ohrozit Brolla ze standardní situace.
     
    73
    Nepovedená střela Simona Makienoka skončila na Burchertovi, který tak má další odkop od své branky.
     
    72
    Domácí jsou ve druhé půli o něco aktivnější než hosté a stále se snaží strhnout vedení na svou stranu. Tři body v boji o záchranu by se rozhodně hodily. Zatím jsou však hosté proti.
     
    71
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Marco Terrazzino, přichází Justin Löwe.
     
    69
    Branimir Hrgota dostal míč do pokutového území, k Brollovi se blížil právě hostující hráč, ale než stihl zakončit, další nebezpečí brankář Dynama zastavil.
     
    68
    Hosté zahráli další rohový kop, ale po této standardní situaci se před Kevinem Brollem nedostali do vážnějšího zakončení a obrana Dynama pak získala balon, který už Broll odkopává pryč.
     
    66
    Do autu poslali balon hráči Drážďan a autové vhazování tak zahrají zase hosté, kteří tak mohou zůstat u míče a zaútočit před domácí brankou.
     
    65
    Horvath se skácel k zemi po faulu Witteka, nakonec je vše v pořádku a hra pokračuje dále.
     
    64
    Simon Makienok dostal přihrávku a po jeho střele musela nebezpečí před brankou Fürthu hasit obrana hostů.
     
    62
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Linus Wahlqvist, přichází Niklas Kreuzer.
     
    61
    A brankář domácích po nepřesné akci Drážďan musel čelit další střele na druhé straně a poté dostal balon zase na kopačky svých spoluhráčů. Ti už míří do další akce.
     
    60
    Po hodině hry je tedy v Drážďanech stav nerozhodný. Míč mají domácí hráči a od své branky ho odkopává Kevin Broll.
     
    59
    Domácí notně ožili a po vyrovnávací brance vycítili šanci na obrat v duelu. Po Makienokově střele však balon končí jen vedle hostující branky.
     
    57
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Daniel Keita-Ruel, přichází Hävard Nielsen.
     
    57
    Střídání v týmu SpVgg Greuther Fürth: ze hřiště odchází Marvin Stefaniak, přichází Jamie Leweling.
     
    55
    Žlutou kartu dostává Ondřej Petrák (SG Dynamo Drážďany).
    54. Simon MAKIENOK - 1:1
     
    54
    Drážďany právě vstřelily branku!
    Je vyrovnáno! Střídající SIMON MAKIENOK si po centru od rohového praporku naběhl u bližší tyče a nekompromisně hlavou zakončil naprosto přesně a neomylně. Využil tak své obrovité postavy a nikým nehlídaný tak dává naději domácímu celku – 1:1. Asistence: Brian Hamalainen.
     
    52
    Moc tedy nechybělo a mohlo se začínat znovu od začátku. Není tomu tak a na opačné straně založili pohlednou akci hosté, ale ti byli v ofsajdové pasti.
    51. Jeremejeff ve velké šanci
     
    51
    Alexander Jeremejeff měl obrovskou šanci k vyrovnání. Po centru zakončil hlavou a míč zaletěl jen těsně nad břevno soupeřovy branky!
     
    50
    Nepřesná dalekonosná střela z kopačky Daniela Keity-Ruela byla zastavena domácími hráči a ti bez čekání otáčejí směr hry před branku Fürthu.
     
    49
    Ale nic z toho nebylo, míč končí mimo tři tyče a do akce po odkopu Kevina Brolla tak mohou jít hráči Dynama, kteří nutně potřebují vyrovnat, aby se vrátili zpět do hry o důležité body.
     
    48
    Domácí Terrazzino si tvrdě počínal na hostujícího hráče a fauloval ho. Dostal žlutou kartu a navíc ještě hosté zahrají volný kop.
     
    48
    Simon Makienok se hned po vystřídání zapojil do hry a zakončil na pravé straně, ale jeho pokus zastavila pozorná obrana soupeře.
     
    47
    Hosté zahráli autové vhazování a pokračují v útočném tažení před domácí branku. Po změně stran tak pokračují aktivně.
     
    46
    Střídání v týmu SG Dynamo Drážďany: ze hřiště odchází Jannik Müller, přichází Simon Makienok.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Střely na branku: 0 – 1
     
    První poločas utkání mezi Drážďany a Fürthem je minulostí. Ve čtrnácté minutě šli do vedení hosté, když se krásnou hlavičkou trefil Daniel Keita-Ruel a domácí tak museli dohánět manko. Do konce první části hry se jim to nepovedlo a uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který jistě nabídne zajímavé momenty. Ten začne přibližně v 19:33.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Sebastian Ernst získal míč u levé postranní čáry, poté s ním směřoval před vápno domácího celku, ale tam se o něj postarala obrana Dynama a nedopustila, aby hosté jakkoli ohrozili Brollovu bránu.
     
    43
    Nakonec to pro domácí tým dopadlo dobře, ten získal balon a znovu otáčí hru na opačnou stranu.
     
    42
    Po ztrátě balonu se pak obrana Dynama musela vracet velmi rychle zpátky, neboť do další akce sprintoval po pravé straně jeden z hostujících hráčů.
     
    41
    Petrák potáhl míč a všiml si volného Briana Hamalainena, jenž zakončoval z dobré střelecké pozice, jenže to bylo znovu bez gólového efektu.
     
    40
    Petrák neudržel balon a ke střele se na pravé straně dostal Maximilian Wittek, vše ale uhasil pozorný Kevin Broll mezi drážďanskými tyčemi.
     
    38
    Linus Wahlqvist napravil chybu Kevina Ehlerse a dostal míč do bezpečí a poté se do akce dostalo Dynamo. Marco Terrazzino pak vyslal jedovku z pravé strany, ale ta šla vedle pravé tyče Burchertovy branky.
     
    37
    Kevin Broll se mezi třemi tyčemi rozhodně nenudí. Hosté se opět zjevili před jeho brankou, ale povedlo se mu míč udržet a poté odkopnout za polovinu hřiště.
     
    36
    Dynamo zahrálo volný kop, bylo to ale z hodně velké dálky, takže to bylo nakrátko. Poté se dostal k dalekonosné střele Linus Wahlqvist a ta končí těsně nad břevnem hostující brány.
     
    35
    Paul Jaeckel si nyní vyslechl domluvu hlavního rozhodčího po faulu na domácího hráče.
     
    34
    Broll si nyní zahrával. Dlouho držel balon od nohy, až se k němu dostal hostující hráč. Sám brankář Drážďan pak horko těžko dostával míč zase do bezpečí.
     
    33
    Ten zahrál sám Stefaniak, dostal míč do pokutového území, ale obrana Dynama byla připravena a odhlavičkovala balon pryč z předbrankového prostoru Kevina Brolla.
     
    32
    Marvin Stefaniak centroval z levé strany a jeho přihrávku pak obrana Dynama tečovala za zadní čáru. Následuje tak rohový kop pro hostující tým.
     
    31
    Další rozehrávka hráčů ve žlutém na vlastní polovině a poté z toho opět nic nebylo. Takhle to opravdu nepůjde, pokud Dynamo pomýšlí na nějaký obrat v duelu.
     
    30
    Po třiceti minutách hry mají hosté stále jednobrankový náskok a snaží se ho navýšit. Naopak domácí hráči se pokoušejí srovnat, ale zatím se jim to ani trochu nedaří.
     
    29
    Branimir Hrgota se zjevil u malého vápna a poté skóroval pravačkou, míč však poslal jen vedle Brollovy branky a domácí gólman si tak mohl pořádně oddychnout.
     
    27
    Burchert jistil malou domů od svého spoluhráče a poté velmi rychle odehrál balon na kopačky hráčů Fürthu, kteří tak míří znovu do další akce.
     
    26
    Sascha Horvath byl atakován soupeřem a nic se nedělo. Poté se směrem k sudímu hodně zlobil, ale nebylo mu to nic platné. Arbitr dnešního zápasu jasně naznačuje, že se o faul nejednalo.
     
    25
    Držení míče: 43% – 57%
     
    24
    Maximilian Wittek u levé postranní čáry převzal kolmici od Hrgoty, byl ale atakován domácím hráčem a do úniku před Brollovu branku se nakonec vůbec nedostal.
     
    23
    Domácí trochu zariskovali, když si delší dobu přihrávali míč na své polovině, až se k němu málem dostal hostující Stefaniak. Nicméně Müller pak poslal balon raději na malou domů.
     
    21
    Linus Wahlqvist už se dostal do zajímavé šance. Uvnitř pokutového území napřáhl ke střele z úhlu, ale tu jistil pozorný Sascha Burchert a nedovolil, aby domácí srovnali.
     
    20
    Hráči ve žlutých dresech se opět natlačili na hostující území, chvíli zde kombinovali, ale nakonec ani tato souhra nepřinesla žádné ohrožení Burchertovy brány.
     
    19
    Na druhé straně se rodila akce Drážďan, ale znovu to bylo jako přes kopírák. Domácí se totiž nedostali k žádné střele a obrana Fürthu tak mohla bez problémů převzít míč a hosté útočí.
     
    18
    Marvin Stefaniak se dostal za obranu Drážďan, poté dostal přesnou přihrávku do běhu, jeho prudké zakončení na levé straně v pokutovém území však zamířilo jen vedle tyče Brollovy branky.
     
    17
    Branimir Hrgota se uvolnil a směřoval směrem k brance Dynama, avšak skrze dva obránce domácích neprošel. Ti mu vystavili stopku a pak otočili hru.
     
    16
    Hostující obrana nepustila domácí hráče do akce a navíc hráči Fürthu zahrají autové vhazování a mohou tak pokračovat v útočné akci.
     
    15
    Agilní hosté se opět natlačili na polovinu Dynama a vybojovali další rohový kop. Ten zahráli nakrátko a branku domácích tak vůbec neohrozili.
    14. Daniel KEITA-RUEL - 0:1
     
    14
    Fürth právě vstřelil branku!
    Hosté se ujímají vedení. Po krásném pasu z levé strany od Maximiliana Witteka skóroval nekompromisně hlavou DANIEL KEITA-RUEL a rozvlnil síť za zády Kevina Brolla – 0:1. Domácí tak musejí dohánět jednobrankové manko. Asistence: Maximilian Wittek.
     
    12
    Ondřej Petrák byl dalším hráčem domácích, který zachytil balon a dostal ho na kopačky domácího týmu. Drážďany pak velmi rychle otáčejí hru před branku Fürthu.
     
    11
    Obrana Dynama musela znovu hasit nebezpečí, hosté se opět lehce dostali k brance Brolla. Celou situaci, kdy se rodila zajímavá akce, zastavil Alexander Jeremejeff, jenž míč zachytil nohou a poslal směrem na Brolla.
     
    10
    Další malá domů a brankář Drážďan tak bude míč vracet zpět do hry a do akce tak půjde opět drážďanské Dynamo.
     
    9
    Po pravé straně unikal Florian Ballas směrem dopředu, ovšem hostující brankář Burchert si vyběhl z branky a u balonu byl nakonec dříve.
     
    7
    Hans Nunoo Sarpei zasekl míč u středové čáry, ale následně pak se s ním nedostal na polovinu Drážďan. Během chvilky ztratili hosté balon, ale záhy ho získali zase zpět.
     
    6
    Domácí museli zastavit akci soupeře malou domů. Kevin Broll tak v krátkém sledu po sobě bude zahrávat balon na druhou stranu hřiště.
     
    5
    Wahlqvist to nyní přehnal s tvrdostí, po faulu na jeho osobu pak atakoval hostujícího hráče a poslal ho k zemi. A asi může být rád, že to byla právě pouze žlutá karta.
     
    5
    Po něm ale nikdo z hráčů Fürthu na centrovaný míč nevyskočil a Kevin Broll mohl být v klidu a odehrát balon daleko od své branky.
     
    4
    Zajímavý centr z pravé strany posílal do vápna Marvin Stefaniak, avšak domácí obrana srazila balon do bezpečí, ale za cenu prvního rohového kopu.
     
    3
    Nepřesnost v rozehrávce Dynama a domácí celek znovu ztratil míč. Naopak hosté ho získali lehce a už se dostali na území svého soupeře.
     
    2
    Po ní ale Drážďanští nedokázali branku Saschi Burcherta ohrozit a hosté si tak berou znovu míč do své moci a opět směřují hru na polovinu drážďanského týmu.
     
    2
    Hned ve druhé minutě vidíme žlutou kartu, a sice na straně hostů. Sarpei přidržel za dres domácího hráče a je potrestán. Dynamo bude zahrávat standardní situaci.
     
    1
    Ovšem hned o balon přišli a s ním jsou na své polovině hráči Fürthu a přenášejí bleskově hru na opačnou stranu.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali domácí fotbalisté a hned tak mají možnost dostat se do vůbec prvního útoku tohoto duelu. Domácí hrají ve žlutém, hosté zvolili bílé dresy.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky jsou už na hrací ploše a utkání tak bude moci za malý okamžik začít.
     
    Úvodní sestavy:

    SG Dynamo Drážďany: Broll – Ehlers, Ballas (C), Müller – Wahlqvist, Petrák, Nikolaou, Hamalainen – Horvath, Terrazzino – Jeremejeff.
    Náhradníci: Boss – Kreuzer, J. Löwe, Ebert, Atik, Kulke, Makienok, Königsdörffer, Gollnack.

    SpVgg Greuther Fürth: Burchert (C) – Meyerhöfer, Jaeckel, Bauer, Wittek – Ernst, Seguin, Sarpei – Hrgota, Keita-Ruel, Stefaniak.
    Náhradníci: Funk – Mavraj, Beijmo, Raum, Tillman, Redondo, Green, Leweling, Nielsen.

    Rozhodčí: Günsch – Lupp, Seidel.
     
    Vzhledem k opatřením kvůli koronaviru se utkání odehraje bez diváků.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel probíhající sezóny se odehrál na hřišti Fürthu a ten Drážďany porazil 2:0. Domácí celek tak má dnes svému soupeři určitě co vracet.
     
    SpVgg Greuther Fürth

    To hosté z Fürthu jsou na tom mnohem lépe. Nacházejí se na dvanáctém místě tabulky druhé Bundesligy a na své konto dosud zapsali osmatřicet bodů a jsou tak zatím v klidu. Ovšem zase takový náskok před týmy, které by mohly být sestupem či baráží ohroženy, nemají. Ten čítá osm bodů a ještě tak Fürth musí nějaké body získat, aby nemusel v závěrečných kolech řešit tyto starosti. V posledním kole se navíc Fürthu nedařilo, když doma padl těsně 1:2 se Sandhausenem. Dnes by hosté rádi tuto ztrátu napravili.
     
    SG Dynamo Drážďany

    Dnes domácí Drážďany okupují poslední, osmnáctou pozici se získanými sedmadvaceti body a nadále bojují s udržením se ve druhé nejvyšší německé soutěži. K tomu, aby si fotbalisté Dynama zajistili definitivní záchranu, ztrácejí na patnácté místo šest bodů, takže naději ještě určitě mají. Ve hře je i baráž, na tuto pozici pak mají ztrátu bodů tří. Naposledy udělali další krok k záchraně, když na půdě Wehenu plně bodovali po výhře 3:2. Na tu by rádi navázali i dnes ve svém teritoriu, snadná cesta je však nečeká.
     
    Hezký úterní večer přeji všem příznivcům fotbalu. Dnes je na programu dohrávka sedmadvacátého kola druhé Bundesligy mezi týmy SG Dynamo Drážďany a SpVgg Greuther Fürth.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

    Vendula Zdražilová

    Góly: 54. Makienok – 14. Keita-Ruel

    Karty:   5. Wahlqvist (DRE), 48. Terrazzino (DRE), 55. Petrák (DRE), 78. Nikolaou (DRE) – 2. Sarpei (FRT)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 16:12.
    SG Dynamo Drážďany: Broll – Ehlers, Ballas (C), Müller (46. Makienok) – Wahlqvist (62. Kreuzer), Petrák, Nikolaou, Hamalainen – Horvath, Terrazzino (71. J. Löwe) – Jeremejeff (90+1. Königsdörffer).
    Náhradníci: Boss – Kreuzer, J. Löwe, Ebert, Atik, Kulke, Makienok, Königsdörffer, Gollnack.

    Greuther Fürth: Burchert (C) – Meyerhöfer, Jaeckel, Bauer, Wittek – Ernst (88. Mavraj), Seguin (76. Green), Sarpei – Hrgota (76. Tillman), Keita-Ruel (57. Nielsen), Stefaniak (57. Leweling).
    Náhradníci: Funk – Mavraj, Beijmo, Raum, Tillman, Redondo, Green, Leweling, Nielsen.

    Rozhodca: Günsch – Lupp, Seidel