Hamburger – Bielefeld 0:0 (kon.) | Kiel – Stuttgart 3:2 (kon.) | Karlsruher SC – Bochum 0:0 (kon.)
koniec
Hamburger SV
0:0 (0:0)
DSC Arminia Bielefeld
cz Nedeľa 24.05.2020, 13:30 • Volksparkstadion, Hamburg • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Příjemnou předposlední květnovou neděli vám přeji u sledování 27. kola obživlé druhé Bundesligy! Na největším hamburském fotbalovém stadionu se rozehraje šlágr kola, v němž se utkají první dva týmy tabulky. K vyústění řeky Labe dorazí DSC Arminia Bielefeld, která v sezoně prohrála jenom dvakrát a se sedmibodovým náskokem míří pomalu za postupem zpět mezi elitu.

    Pokusit se přitáhnout blíže vedoucímu celku ligy, to je úkol pro Hamburger SV. Tradiční tým německého fotbalu před dvěma sezonami bolestivě padl o patro níže a snaží se o návrat zpět tam, kam by měl patřit.

    Zápas v Hamburgu začíná od 13:30, příjemnou zábavu!
     
    DSC ARMINIA BIELEFELD
    1. místo, 52 bodů, skóre 51:25, bilance 14-10-2

    Už jedenáct let čekají fanoušci zpod Teutonburského lesa na návrat do nejvyšší fotbalové německé soutěže. Od sestupu v roce 2009 to s klubem šlo jenom z kopce a vše vyvrcholilo v sezoně 2010/2011. Klub se postupně dostal na finanční dno a už tak mizernou atmosféru okolo týmu podtrhlo pouhých 17 bodů z 34 zápasů a jasný sestup až do třetí ligy.

    Nastala postupná restruktulizace celého klubu, dluhy byly obrovské, a i když byl klub v roce 2013 zpět ve druhé Bundeslize, za sezonu už mířil zpátky o patro níže. Následoval však opět rychlý postup, od té doby se Arminia drží na druhém stupni fotbalových soutěží v Německu. Finančně to ale žádná sláva i nadále nebyla a DFB v roce 2017 pohrozilo neudělením licence kvůli vysokým dluhům, které dosahovaly až třiceti milionů eur!

    13. listopadu 2018 byl velký den pro celý bielefeldský fotbal. Organizaci se totiž povedlo prodat stadion, který byl v počátku příčinou všech problémů. Konsorcium Bündnis Alm se stalo majiteli SchücoAreny na 15 let a klub hlásil nový začátek.

    V loňském ročníku uhrál pohodlně sedmé místo a letos je nejblíže postupu do Bundesligy za několik posledních let. Za celou sezonu prohrál pouze dvakrát a už deset zápasů v řadě neprohrál! Poslední porážka se datuje do roku 2019, 21. prosince schytal Bielefeld trojku na St. Pauli. Všechny zápasy v roce 2020 ale zvládl bez prohry a postupně odskočil na sedm bodů druhému HSV. Po dlouhé pauze měl našlápnuto k výhře na domácí půdě proti Osnabrücku, ve čtvrté minutě nastavení ale dostal gól na 1:1.
     
    HAMBURGER SV
    2. místo, 45 bodů, skóre 50:30, bilance 12-9-5

    Německá fotbalová stálice, alespoň to platilo do sezony 2017/2018. Slavný klub, který doby největší slávy zapsal v desetiletí 1975-1985, začal v novodobé historii ztrácet a na své nejlepší umístění v současnosti, což bylo třetí místo v ročníku 2005/2006, už nikdy nedosáhl a postupně se propadal tabulkou. V posledních pěti bundesligových letech (2013-2018) to šlo s HSV od desíti k pěti a několikrát balancoval na sestupové hraně.

    Ta ho dohnala v sezoně 2017/2018. Poslední zápas proti Mönchengladbachu neměli Hamburští ve svých rukách a museli čekat na zaváhání Wolfsburgu. To se nestalo a i přes výhru 2:1 na domácí půdě zachvátil Volksparkstadion smutek a zloba ze strany kotelníků, jejichž řádění přerušilo zápas bezmála na deset minut. Známé hodiny, které zobrazovaly čas HSV v nejvyšší soutěži, se musely zastavit a klub čekala sezona o patro níže.

    Po dlouhé době se navíc vrátila do přístavního města fotbalová derby se St. Pauli, HSV však svého nemilého bratříčka dvakrát porazilo a bojovalo do posledního kola o postup. Jenže třetímu Unionu stačil v posledním kole bod k jistotě baráže, což se po divokém zápase v Bochumi povedlo a HSV zbyly oči pro pláč.

    Letos to pro německého „dinosaura“ vypadá nadějně, avšak boj to bude ještě tvrdý. Na čtvrté místo má HSV náskok pouhých čtyř bodů, s třetím Stuttgartem má totožný bodový počet, avšak lepší skóre. Co se výsledků týče, Hamburští navázali na mizernou formu zpřed začátku pandemie, kdy potupně doma prohráli 0:2 v derby se St. Pauli a o týden později vyhořeli 0:3 v Aue, avšak v březnovém 25. kole dokázali přetlačit Regensburg poměrem 2:1. Poslední zápas ve Fürthu ztratili modrobílí až ve čtvrté minutě nastavení (nabízí se paralela s Bielefeldem) a odvezli si domů bod za remízu 2:2.
     
    HISTORIE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    Týmy spolu v historii odehrály již 40 zápasů, jasnou převahu měl v zápasech Hamburg, který Bielefeld porazil 21krát, zatímco Arminia se z výhry radovala pouze v osmi případech. Co se však druhé Bundesligy týče, v každém ze tří zápasů nastal jiný výsledek.

    Poprvé na konci srpna 2018 HSV vstupovalo do soutěže v roli jasného favorita a doma vyhrálo 3:0, odveta se ale Hamburským hrubě nepovedla. Po 12 minutách dostal za nepovolené zadržení Voglsammera – z pozice posledního hráče HSV před gólmanem – červenou kartu Sakai a Arminia od té doby měla zápas pod kontrolou. V 26. minutě už vedla 2:0 a zkušeně dovedla špíl ke třem bodům.

    Los letošního ročníku svedl oba týmy dohromady v 10. kole. A opět to byl šlágr, neboť Arminia tehdy byla na třetím místě s minimální ztrátou na vedoucí Hamburg. HSV sice vedlo od 15. minuty, v 50. minutě ale domácí srovnali a strhující zápas nakonec skončil remízou 1:1. Mimojiné se po zápase diskutovalo o výkonu rozhodčího Willenborga, který ve druhé půli prakticky ztratil kontrolu nad zápasem, v divokém závěru ušetřil domácí jedné červené karty a neodpískal evidentní faul jednoho z domácích hráčů, těsně před srovnávacím gólem na 1:1.
     
    Na stadionu HSV Bielefeld často nevyhrává, respektive vůbec. Z 18 zápasů, které kdy Arminia v Hamburku odehrála, tak vyhrála jenom jednou, navíc v roce 2004. Hostům se zkrátka na HSV moc nedaří a bude velice zajímavé sledovat, jakým směrem se bude dnešní zápas ubírat.
     
    ROZHODČÍ

    Dnešní šlágr 27. kola bude mít pod palcem zkušený Felix Zwayer. Berlínský realitní makléř patří mezi stálice na listině FIFA, v německých nejvyšších vodách se pohybuje od roku 2007. Rozhodčí sezony 2013/2014 bude mít k ruce Markuse Häckera jakožto prvního asistenta a Daniela Riehla jako druhého. Ten je navíc v bundesligových soutěžích poměrně nováček.
     
    -5
    Krásné sobotní odpoledne vám přeji při sledování šlágru 27. kola druhé Bundesligy mezi HSV a Bielefeldem! Oba trenéři museli rotovat sestavu a mají po třech změnách. Trenér Hecking vyměnil trojici Jordan Beyer, Bakery Jatta a Jairo Samperio za Martina Harnika, Sonnyho Kittela a Ricka van Drongelena.

    Na straně Arminie má dnes nucené volno Cedric Brunner za pět žlutých karet, na lavičce začínají oproti poslednímu zápasu Jonathan Clauss a Nils Seufert. Do hry se tak dostává Fabian Kunze, Cebio Soukou a Patrick Weihrauch .
     
    -2
    Úvodní sestavy:

    Hamburger SV: Heuer Fernandes – Vagnoman, Letschert, van Drongelen, Leibold – Dudziak, Fein, Hunt (C) – Harnik, Pohjanpalo, Kittel.
    Náhradníci: Mickel – Beyer, Kinsombi, Moritz, Amaechi, Jatta, Schaub, Samperio, Hinterseer.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Kunze, Pieper, J. Nilsson, Hartherz – Soukou, Weihrauch, Prietl, Hartel, Yabo – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – Salger, Lucoqui, Pérez, Clauss, Schütz, Seufert, Voglsammer, Schipplock.

    Rozhodčí: Zwayer – Häcker, Riehl.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Po minutě ticha za zesnulé během pandemie začíná zápas mezi HSV a Arminií Bielefeld. Výkop mají právě hosté a snaží se překonat vysunutou obranu HSV.
     
    1
    U postranní čáry zabral v souboji Rick van Drongelen a čistě odstavil Soukoua od míče. Na tahu je s útokem nyní domácí tým.
     
    2
    Na levém křídle si sbíhal na křižný centr Sonny Kittel, záměr však dobře přečetl gólman Ortega a pro centr si bez potíží doskočil.
     
    2
    HSV kombinační hrou pomalu stahuje obranný blok Arminie až k jejich vlastní brance. Chybí tomu však zatím něco přímočařejšího, co by mohlo přinést první střelu nebo šanci v zápase.
     
    3
    Josha Vagnoman si na první dobrou nezpracoval míč u postranní čáry optimálně a přišel o něj. Bielefeld má tak k dispozici vhazování někde na 40 metrech od vlastní branky.
     
    4
    Josha Vagnoman si zkusil kličkou ala Robben otevřít prostor ve vápně, byl ale dobře zdvojen a jeho střela byla sražena pouze na rohový kop.
     
    5
    Rozehrávka rohu nakrátko se ale domácím vůbec nepovedla. V pořadí druhá nahrávka na Vagnomana šla do evidentního ofsajdu, který byl také odpískán.
     
    5
    HSV mělo velkou šanci na vedoucí gól! Fabian Kunze jako poslední hráč zaváhal a podklouzl, čímž nabídl míč na Joela Pohjanpala, který toho využil a šel sám vstříc Ortegovi. Gólman hostí ale nohou dokázal vyrazit balon na rohový kop!
    5. Pohjanpalo nedokázal využít chybu Kunzeho
     
    6
    Z rohu ale modrobílí nic nedokázali vytěžit. Arminia vytlačuje svého soupeře až za středovou čáru, začátek zápasu ale patří domácímu celku.
     
    8
    Brejková situace Hamburku a další zákrok Ortegy! Hosté znovu propadli při přebírání hráčů a vzniklo přečíslení 3 na 2, které zakončoval z pravého křídla Josha Vagnoman, míč po zemi napálil jenom do ležícího brankáře.
     
    9
    Jeremy Dudziak šel do souboje s Nilssonem až moc rukama, proto mu rozhodčí píská faul a hosté mají první trestňák k dispozici.
     
    9
    Centr z pravé strany našel hlavu jednoho z hráčů Arminie, hlavička ale byla sražena domácí obranou na rohový kop.
     
    10
    A bude to další rohový kop. Ani obrana Hamburku si nedokázala dobře rozebrat hráče a zezadu přiběhl Manuel Prietl na střelu z první, defenzivní zákrok Dudziaka ale posílá střelu vysoko nad.
     
    11
    Arminia to zkusila zahrát opět vzduchem, ale to byla spíše labutí píseň prvního vážnějšího útoku, který měl lídr tabulky na svědomí.
     
    12
    Obrana modročerných je dosti rozhozená a pramenila z toho další nepříjemná situace před brankou hostí. Letschert se dokázal dostat před dva stopery a z malého vápna zblízka střílet na branku, Ortega předvedl ale další povedený zákrok.
     
    14
    Arminia se snaží kombinovat a dostat přes vysunutou obranu Hamburgu, ale jde jí to velmi ztěžka. Domácí zachytili vstup do zápasu, diktují tempo a pro Bielefeld to není vůbec jednoduché.
     
    15
    HSV si vybojovalo další rohový kop a nápor na soupeře z jejich strany rozhodně neustává.
     
    16
    Zajímavě kopnutý roh se stáčel téměř přímo do branky, Ortega šel ale do vzduchu a vyboxoval na další roh pro domácí barvy.
     
    16
    Tento rohový kop už hosté ubránili poměrně s přehledem a znovu vytlačují soupeře. Hamburk se ale vrací jako bumerang a jde si za vedoucím gólem. Otázkou je, zda ho však vůbec vstřelí.
     
    18
    Dieter Hecking pozoruje své svěřence naprosto v klidném stavu na střídačce. Hamburk si před chvílí došel pro další roh, avšak tentokrát jej rozehrál nešikovně, přímo do ruk gólmana Ortegy, který se ani nepohnul.
     
    19
    Na levém křídle nastartoval do brejku Yabo, problémem bylo, že v momentě přihrávky se vystavil do ofsajdu. Bielefeld ještě nevystřelil ani jednou na branku a gólman Fernandes může být naprosto klidný.
     
    21
    Yabo dostal prostor na levém křídle a těžil z toho, že vyhrál osobní souboj na půlící čáře. Z nadějně vypadající akce ale hosté nic získat nedokázali, alespoň však stále drží míč.
     
    22
    Rezolutní odkop van Drogelena napříč celým hřištěm dává šanci HSV zkonsolidovat obranu, která se zdála býti poměrně nesrovnaná.
     
    23
    Rychlé rozehrání překvapilo domácí obránce a Cebio Soukou se tlačil už do vápna na zakončení, v poslední chvíli mu však zkřížil cestu Leibold a čistým způsobem ho o balon obral.
     
    25
    Opět jsme ve starých kolejích. Domácí pohodlně kombinují na vlastní půlce, zatímco za stadionem troubí několik aut a Bielefeld pouze brání a běhá bez míče.
     
    26
    Hamburg to zkoušel po pravé straně, Yabo se ale dostal tělem před Vagnomana a nedovolil, aby přes něj domácí #27 prošla.
     
    27
    Patrick Weihrauch si pěkně zpracoval křižný centr, místo útoku však zvolil bezpečné řešení hry dozadu. Odtud ale vznikla první vážnější akce Arminie, dlouhý nákop doběhl ve vápně Cebio Soukou a skluzem poslal balon pod sebe na dobíhajícího Klose, jehož střelu ale domácí brankář kryje!
    27. Klosovu střelu dokázal Heuer Fernandes lapit
     
    29
    Laciná ztráta hostí na půlce pramenila v další nebezpečí před brankou Ortegy, dvojice domácích útočníků se ve finální fázi však neshodila a těsně před zakončením se oba střetli.
     
    30
    Nabíhající Aaron Hunt dostal sice povedený centr, ale do ofsajdu. Tím pádem nemohl pokračovat v útoku a nyní je řada zase na hostujícím celku.
     
    32
    Jsme v poslední patnáctiminutovce prvního poločasu, který vyznívá jednoznačně pro HSV, co se týče herního projevu. Gólově je to však stále vyrovnané.
     
    33
    Jeremy Dudziak se zbavil dvou protihráčů a poslal míč na střed pro Hunta, jehož střela z nějakých 17 metrů zaměstnala Ortegu. Gólman Arminie musel jít na zem, balon ale bez potíží skryl v rukavicích.
     
    35
    Náběh levého křídelníka DSC, Reinholda Yaba, zachytil včas obránce Leibold, navíc měl před soupeřem lehký náskok. Yabo se tak k míči nemohl dostat a Hamburk zase útočí do plných.
     
    36
    Fabian Klos uvolnil na šíři hřiště Yaba, který se dostal do vápna a chystal se vyslat kolmici před branku. V tu chvíli ale do přihrávky vlétl van Drongelen a odvrátil míč na rohový kop.
     
    37
    Z rohového kopu „vybojovala“ Arminia vhazování ještě dále od soupeřovy branky. Vypadá to však, že v posledních minutách se hosté trochu srovnali s hrou jejich pronásledovatele.
     
    39
    Jeremy Dudziak dokázal výborně udržet míč na noze, i přes četné osobní souboje. Možná až moc sobecky ale šel dále, místo toho, aby nahrál míč doprava na volného Vagnomana. Tak či tak, jeho následná střela nedělala Ortegovi žádný problém.
     
    40
    Zastavený brejk HSV u postranní čáry značí vhazování domácích zhruba 40 metrů od branky soupeře.
     
    41
    Doslova na pár metrech dokázali hosté vykombinovat pod tlakem a rozjet akci, při které byl takticky faulován Yabo. Hra se tak opět zpomalí a Bielefeld bude rozehrávat někde na úrovni středového kruhu.
     
    42
    Joel Pohjanpalo (HSV) se i přes protesty domácího trenéra dočká jako první hráč zápasu žluté karty. Nešikovně vlétl do Klose a za tento skluz je oceněn napomenutím.
     
    44
    Poslední minuty první půle patří na držení míče hostujícím barvám. Cebio Soukou byl vyzván přihrávkou vzduchem na sprint, avšak souboj tělem neustál a z možného brejku nic nebylo.
     
    45
    Hamburk zavřel svého soupeře téměř u vlastního vápna. Do konce první půle totiž zbývá pár sekund a domácí by rádi herní převahu korunovali gólem.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Jenže na to už bylo moc málo času. Arminia odchází do kabin se stavem 0:0 a může být za to velice ráda. Směrem dopředu totiž nepředvedla prakticky nic a vyjma jediné šance Klose z 27. minuty byla pod herní nadvládou HSV, které diktovalo tempo a zejména v úvodních minutách nebylo vůbec daleko od rozdílového gólu. Postupem času však nápor domácích taktéž opadl, ačkoliv herní převaha byla znatelná. Pokud chce být Bielefeld i nadále v roce 2020 neporažen, tak musí buď bránit remízu (což občas nebývá nejlepší taktika), nebo razantně zlepšit svůj herní projev.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 14:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sonny Kittel otevřel druhý poločas velice pěknou střelou z voleje po centru, který mu adresoval z pravého křídla Letschert. Jeho pokus však skončil pouze na boční síti.
     
    47
    Joel Pohjanpalo jenom prodloužil hlavou centr, který přišel do vápna hostí z pravé strany. Míč ale sebral bez problémů gólman Ortega. Ani vstup do druhé půle tak není od hostujícího celku něco, co by naznačovalo zlepšení.
     
    48
    Výkop hostí od branky končí zase na kopačkách domácích hráčů. Ti neúnavně pokračují v tlaku a snaží se co nejrychleji odskočit svému soupeři.
     
    49
    Ekvibrilistika v podání tří domácích hráčů v šestnáctce Arminie nekončí ani pořádnou střelou na branku, útočníci HSV to zahráli až moc na krásu a nevynucenou přihrávku vytušil stínující obránce hostí.
     
    50
    Patrick Weihrauch po přihrávce od Prietla poslal pozemní centr z pravé strany a míč šestnáctkou jenom prosvištěl. Nikdo z hráčů jej ale nedokázal trefit, Heuer Fernandes pouze kontroloval dráhu letu.
     
    52
    Prvních šest minut druhé půlky za námi a herně se nic moc nemění. Stále je to převaha domácích, kteří se však nedokáží dostat do nějakých větších šancí.
     
    53
    Joel Pohjanpalo už si sbíhal do vápna pro míč na hlavičku, před něj ale vystoupil Ortega a ze vzduchu zalepil balon na zem. Poté došlo k nevyhnutelnému střetu mezi útočníkem HSV a gólmanem, oba se ale rychle otřepali a pokračují dále.
     
    55
    Dvojice stoperů HSV se snaží rychlými nahrávkami překombinovat pohyblivý obranný blok Arminie, což se poměrně dařilo. Pak však přišel uspěchaný centr, který s přehledem podržel v rukavicích gólman hostí.
     
    57
    Bielefeld dostane druhý trestňák. Tentokrát byl faulován Nilsson, rozehrávat se bude z levé strany, poměrně daleko od branky HSV.
     
    57
    Ve vzdušném souboji dostal Klos nepříjemně ramenem do oblasti úst. Ošetření nicméně nepotřebuje, chvíli se pouze počkalo, až bude moci Klos naskočit zpět do hry a zápas jede dál.
     
    59
    Nadávky létající Volksparkstadionem značí, že tento výpad se Bielefeldu zkrátka nepovedl. Na levém křídle vznikl velký prostor pro Klose, hostující kapitán nicméně toho nedokázal využít a situaci zazdil.
     
    60
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Jeremy Dudziak, přichází David Kinsombi.
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Joel Pohjanpalo, přichází Lukas Hinterseer.
     
    61
    Další míč ze vzduchu bere Ortega a Hamburg působí v koncovce místy až bezradně. Herní převahu má, ale nabídnuté šance nedokáže vyřešit tak, aby se dostal do vedení.
     
    62
    Do rozehrávky HSV se zapojil i gólman Daniel Heuer Fernandes. Šel velice vysoko, až na hranici středového kruhu. Ale nepomohlo to k ničemu, modrobílí vyslali do vápna soupeře další svíci, Ortega opět bere do rukavic.
     
    64
    Na straně Bielefeldu se chystá střídání dvou hráčů. Pravděpodobně proběhne poté, co se míč dostane mimo hru.
     
    64
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Cebio Soukou, přichází Andreas Voglsammer.
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Reinhold Yabo, přichází Jonathan Clauss.
     
    65
    Hosté byli s rozehrávkou vytlačeni až na své malé vápno, měli relativně velké problémy, nakonec se ale osvobodili odkopem daleko od nebezpečné zóny.
     
    67
    Domácí se mohli dostat do vedení, v tutové šanci ale zaduněla jenom tyč Ortegovy branky! Defenziva hostí zaspala a pustila centr na Kittela, který si naběhl do volného prostoru a z hranice malého vápna hlavičkoval k tyči, ale až moc přesně a domácí se tak stále nedostávají do vedení!
    67. Kittel hlavičkou trefil jenom tyčku branky Arminie
     
    71
    Tim Leibold sice získal míč pro domácí barvy, v souboji s Kunzem si ale nepočínal dle rozhodčího Zwayera optimálně a pískán je mu faul.
     
    72
    Dlouhá přihrávka vzduchem na Clausse nakonec nenašla svůj cíl, proti míči šel rychleji Heuer Fernandes a na hranici vápna jej uklidil do bezpečí.
     
    72
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Kunze, přichází Sven Schipplock.
     
    73
    Rick van Drongelen nepředvedl vůbec optimální obranný zákrok a slabou hlavičkou nahrál na šanci střídajícímu Schipplockovi. Oheň nakonec hasil domácí gólman a těsně před Schipplockem míč napálil do zámezí. Hostující hráč pak ještě zboural gólmana a je odpískán útočný faul.
    73. Chybu van Drongelena zachránil domácí gólman
     
    75
    Bielefeld začíná pomalu přehrávat domácí, tentokrát si agilní Voglsammer došel pro rohový kop.
     
    76
    Z druhé vlny to byl právě Voglsammer, kdo střílel na branku, jeho pokus ze záklonu ale vůbec nemířil do prostoru branky, naopak to bylo vysoko na tribuny.
     
    77
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Martin Harnik, přichází Bakery Jatta.
     
    77
    Tvrdý pád na zem musel snét Pieper po faulu od Hinterseera. Ani tentokrát však není potřeba volat doktory z týmu, i díky tomu je dnes zápas poměrně plynulý.
     
    78
    Volný Fabian Klos na hranici šestnáctky pořádně vynervoval domácího trenéra. Kapitán Arminie z otočky vzal míč a vypálil na branku. Razanci sice střela měla, šla ale doprostřed. Proto s ní Daniel Heuer Fernandes neměl až takový problém.
     
    80
    Zápas začíná mít tempo s blížícím se koncem, Hamburg nechce jít do kabin s remízou a Bielefeld taktéž otevřel svoji hru.
     
    81
    S míčem často hraje i domácí gólman a na poměry fotbalu hraje skutečně velice vysoko, téměř překračuje půlící čáru. Nikdo ho však nenapadá, tím pádem může pracovat s míčem v klidu.
     
    83
    Josha Vagnoman se zkrátka ukopl a míč poslal z pravého křídla napříč, skoro až k protějšímu rohovému praporku. Tudy cesta skutečně nepovede...
     
    84
    Ortega důrazným odkopem poslal míč až na druhou stranu hřiště. Arminia díky tomu však došla pro vhazování v blízkosti soupeřovy branky
     
    85
    Rohový kop Arminie pokračoval i po zdánlivém konci a vysvobození domácí obrany. Střela z druhé vlny ale skončila v hradbě těl před brankou a pomaličku se dostáváme do posledních minut dnešního šlágru.
     
    86
    Sven Schipplock (BIE) žluté kartě neunikne. Jako první hráč z hostující strany ji obdržel v 86. minutě za taktický faul na rozběhnutého van Drongelena.
     
    88
    Jatta už mohl útočit, nakonec hru vrátil za sebe na spoluhráče. Bielefeld ale nyní úpěnlivě brání a HSV by rádo dneska dalo ten důležitý gól.
     
    89
    Tato možnost se ale na chvíli zase oddaluje, při zpracování míče zahrál v blízkosti branky hostí rukou Hunt, což neuniklo oku rozhodčího Zwayera. Tím pádem mají hosté čas na rozehru a nemusí se nikam tlačit.
     
    89
    Rychlý brejk vzal na sebe Fabian Klos, střela přes dva obránce však neměla potřebnou razanci a pro domácího gólmana nepředstavovala žádné větší nebezpečí.
     
    90
    HSV tlačí, Bielefeld poctivě brání, ale bude to mít ještě celkem náročné. Uvidíme, zda vůbec bude nějaký nastavený čas. Pokud ano, více než dvě minuty to nebude.
     
    90+1
    Jsme v první minutě blíže neurčeného nastavení. Ve vápně se nabízel na nahrávku volný Kinsombi, avšak pas mu šel na paty. Arminia reaguje rychlým brejkem a má vhazování k dispozici.
     
    90+2
    Domácí valí dopředu, co to dá, ale bez úspěchu. Hra se tak vytahuje zpátky na polovinu a až v posledních minutách je k vidění to, co by diváci chtěli vidět.
     
    90+4
    Timo Letschert si naběhl na hranu vápna a z přihrávky proti noze poslal míč na branku, leč Stefan Ortega tento pokus opět kryje.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Šlágr 27. kola nakonec končí bez branek a s tímto výsledkem je rozhodně spokojen Bielefeld. V dnešním zápase nebyl lepším týmem a po většinu zápasu se bránil aktivní hře HSV, které se chtělo přiblížit bodově na první místo. Nejblíže byli domácí ke gólu v 67. minutě, Kittel však z malého vápna hlavou napálil jenom tyčku hostující branky. Nutno také zmínit výkon hostujícího brankáře Stefana Ortegy, který zejména na začátku zápasu několikrát podržel svůj tým.

    Hosté směrem dopředu nebyli až tak nebezpeční, častěji se jim dařilo hrozit až v posledních minutách utkání, kdy využívali otevřené hry svého soupeře a hráli na brejkové situace. Jinak to však nebyl nijak záživný zápas, vyložených šancí k vidění mnoho nebylo a přesto, že byl Hamburg lepším týmem, Arminia týmovým výkonem dosáhla na horké půdě na cenný bod a i nadále je v roce 2020 neporaženým týmem. Sedm kol před koncem má tak náskok stále sedm bodů, neboť Stuttgart nezvládl zápas v přístavním městě Kiel a HSV v tabulce tak nepřeskočil.
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:6.
     
    Dnešní utkání sledovalo 0 diváků.
     
    Z mé strany je to po dlouhé době vše. Koronavirová pandemie již pomalu ve své první fázi ustupuje a doufejme, že sportovních událostí bude postupně přibývat, ačkoliv se nedá očekávat přitomnost diváků, potažmo existence vyprodaných stadionů a arén.

    Užívejte nedělní víkendové odpoledne a někdy příště se budu opět u fotbalového zápasu těšit napočtenou! (15:34:55)

    Tomáš Kalas

    Góly:

    Karty:   42. Pohjanpalo (HAM) – 86. Schipplock (BIE)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 7:6.
    Hamburger SV: Heuer Fernandes – Vagnoman, Letschert, van Drongelen, Leibold – Dudziak (60. Kinsombi), Fein, Hunt (C) – Harnik (77. Jatta), Pohjanpalo (60. Hinterseer), Kittel.
    Náhradníci: Mickel – Beyer, Kinsombi, Moritz, Amaechi, Jatta, Schaub, Samperio, Hinterseer.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Kunze (72. Schipplock), Pieper, J. Nilsson, Hartherz – Soukou (64. Voglsammer), Weihrauch, Prietl, Hartel, Yabo (64. Clauss) – Klos (C).
    Náhradníci: Linnér – Salger, Lucoqui, Pérez, Clauss, Schütz, Seufert, Voglsammer, Schipplock.

    Rozhodca: Zwayer – Häcker, Riehl