Francúzsko – Taliansko 2:1 (po pr.)
koniec po predl.
Francúzsko
2:1 (0:0)
Taliansko
cz Pondelok 25.05.2020, 10:00 • De Kuip, Rotterdam • Mistrovství Evropy 2000 • Finále
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už z tohoto historického online přenosu vše. Přeji hezký zbytek dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit zase na shledanou. (12:06:08)
     
    Je dobojováno. Itálie sice až do závěrečné čtvrté minuty prodloužení ve druhém poločase vedla o jednu branku. Ovšem v témže čase Francouzi srovnali a vynutili si tak nastavenou hrací dobu. V ní poté po třinácti minutách rozhodl Sylvain Wiltord a Francouzi tak získali zlaté medaile. Italové sice skončili stříbrní, ale nemuselo je to mrzet, časem si pak sami uvědomili, čeho na ME v roce 2000 dosáhli.
     
    103
    Konec zápasu.
    103. David TRÉZÉGUET - 2:1
     
    103
    Francie právě vstřelila branku!
    A teď už to neplatí a je hotovo. Francie otáčí zápas na svou stranu ve třinácté minutě nastavení a o zisku zlatých medailí je jasno. DAVID TRÉZÉGUET dostal přihrávku přímo před branku Itálie, odkud prudkou ranou doslova propálil vše – 2:1.
     
    102
    Snaha je obrovská, zatím se ale nepovedlo nikomu tento zápas rozhodnout. Po dvanácti minutách hry v prodloužení se tak pokračuje dále.
     
    101
    Ten zahrál klasicky Zinédine Zidane, ale branku Itálie přímo ze standardní situace překopl. Francesco Toldo tak bude zase odkopávat.
     
    100
    Akce nejprve Italů, která skončila zmarem, na druhé straně pak Wiltord neuspěl při pokusu před italskou brankou. Byl však faulován a Francie zahraje nebezpečný volný kop.
     
    99
    Alessandro Del Piero napřáhl na pravé straně a jeho pumelice zaletěla jen nad Barthezovu branku. Následuje tak pouze odkop od ní.
     
    98
    Totti se obtočil kolem Patricka Vieiry a chtěl míč poslat směrem k Barthezovi. Ale to mu nevyšlo. Zidane vše viděl a dostal balon na kopačky Francie.
     
    97
    Brankář Francie musel být ošetřen, v jeho obličeji se objevila krev. Je ale v pořádku a hra tak může pokračovat dále.
     
    96
    Hra na obou stranách začíná nabírat na obrátkách, teď už to moc není o obraně. Hráči chtějí rozhodnout. Je to hodně napínavé a diváci v hledišti tak sledují nadále pohledný fotbal.
     
    94
    Fabien Barthez si naskočil k nabíhajícímu soupeři, kterého jistil obránce Francie a poté vyboxoval míč do bezpečí.
     
    93
    Thierry Henry střílel z levé strany, jeho pokus se ale neujal. Nakonec má míč obrana Itálie a ta otáčí hru na opačnou stranu.
     
    92
    Úvod prodloužení je zatím hodně opatrný. Oba týmy nechtějí udělat chybu, která by je stále zlatou medaili. U míče jsou teď Francouzi a jdou do akce.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Neuvěřitelný závěr Francie, která v poslední minutě nastavení srovnala a vynutila si tak prodloužení s náhlou smrtí. To bude ještě pořádný boj. Jdeme na to.
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
    90+4. Sylvain WILTORD - 1:1

    Vendula Zdražilová

    Góly: 90+4. Wiltord, 103. Trézéguet – 55. Delvecchio

    Karty:   58. Thuram (FRA) – 31. Biagio (ITA), 42. Cannavaro (ITA), 90. Totti (ITA)


    Francúzsko: Barthez – Thuram, Desailly, Blanc, Lizarazu, (86. Pirès), Vieira, Deschamps, Djorkaeff (76. Trézéguet), Zidane, Henry, Dugarry (58. Wiltord)
    Náhradníci: Pirès, Trézéguet, Wiltord

    Taliansko: Toldo – Cannavaro, Nesta, Iuliano, Pessotto, Maldini, Albertini, Di Biagio (66. Ambrosini), Fiore (53. Del Piero), Totti, Delvecchio (86. Montella)
    Náhradníci: Ambrosini, Del Piero, Montella

    Rozhodca: Frisk (SWE) – Lindberg (SWE), Larsen (DEN)

    Diváci: 51 000