Dortmund – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Frankfurt – Freiburg 3:3 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 1:4 (kon.)
koniec
Borussia Dortmund
0:1 (0:1)
Bayern Mníchov
Utorok 26.05.2020, 18:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z „Der Klassikeru“ všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:25:49)
     
    Držanie lopty: 50 % : 50 %.
    Strely na bránu: 5:6.
    Strely mimo: 8:7.
    Rohy: 4:3.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 9:15.
     
    Bayern predviedol v druhom polčase výborný výkon v obrane a domácich nepustil prakticky k ničomu. Napriek tomu, že sme videli rýchly futbal vo vysokom nasadení, sme teda súčasne nevideli veľa gólových príležitostí. O troch bodoch pre Bavorov tak rozhodol ešte v závere prvého polčase krásnym oblúčikom Joshua Kimmich, ktorý týmto gólom dostal Bayern do sedembodového náskoku pred druhým Dortmundom. Šest kôl pred koncom je teda mníchovský veľkoklub už veľmi blízko ďalšiemu majstrovskému titulu. Dortmund má už len teoretickú šancu na titul, navyše bude ešte čakať, ako dopadnú zápasy jeho súperov na miestach v tabuľke pod ním.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Bayern dostal loptu na útočnú polovicu, kde ju hostia niekoľko desiatok sekúnd podržali. Domáci preto hneď po zisku lopty nakopli hrací predmet dopredu a Götze rýchlo centroval do šestnástky Bayernu. Tam ale bol ako prvý pri lopte brankár Neuer, u ktorého sa zápas zrejme skončí.
     
    90+2
    Dortmund posiela do šestnástky Bayernu jeden center za druhým, obrana Bayernu ale dnes funguje veľmi spoľahlivo. Posledný Guerreirov nákop sa nakoniec stal korisťou brankára Neuera.
     
    90+1
    Lewandowski si nabehol na Müllerovo hlavičkové predĺženie za obranu a v šestnástke ho zrazil na trávnik Akanji. Hostia sa dožadujú penalty, hlavný rozhodca ale napokon situáciu ani len nekonzultoval s videoasistentom.
     
    90
    Nadstavený čas sú tri minúty.
     
    90
    Na hráčoch Borussie už začína byť vidieť i frustrácia. Guerreiro po strate lopty na útočnej polovici podrazil protihráča a dal brankárovi Neuerovi možnosť trochu natiahnuť čas.
     
    89
    Goretzka prenikol do šestnástky a centrom hľadal Lewandowského. Od neho sa lopta odrazila na voľného Müllera, ktorému ale zakončenie zablokoval Hummels a brankár Bürki bol napokon pri odrazenej lopte ako prvý.
     
    88
    Domáci získali loptu po Neuerovom odkope, do blízkosti pokutového územia sa ale nie a nie dostať. Götze to preto skúsil individuálne, striedajúci Martínez ho však odtlačil telom od lopty.
     
    87
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Javi Martínez.
     
    86
    Tlak Borussie sa s blížiacim sa záverom zápasu začína stupňovať. Reyna sa chcel uvoľniť na pravej strane, lopta mu ale odskočila za bránkovú čiaru a dlhá postupná kombinácia domácich tak končí.
     
    85
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Mahmoud Dahoud, prichádza Axel Witsel.
     
    85
    Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Lucas Hernández.
     
    83
    Bayern mohol navýšiť svoj náskok! Lewandowski vystrelil spoza šestnástky a jeho strela sa od nohy blokujúceho Hummelsa odrazila do tyče Bürkiho brány.
     
    82
    Lewandowski vybojoval loptu po Neuerovom nákope a založil útok svojho tímu. Ten skončil centrom Daviesa z ľavej strany, s ktorým si na dvakrát poradil gólman BVB Roman Bürki.
     
    81
    Dahoudova strela z hranice šestnástky zaplávala pri svojom lete, Neuer ju ale predsa len dokázal vyraziť. Útok Dortmundu potom ukončil ofsajd Sancha.
     
    80
    Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Łukasz Piszczek, prichádza Mario Götze.

    Michal Sadlek

    Góly: 43. Kimmich

    Karty:   13. Hummels (DOR), 67. Dahoud (DOR) – 66. T. Müller (BAY), 74. A. Davies (BAY)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:6. Střely mimo: 8:7. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 9:15.
    Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek (C) (80. M. Götze), Hummels, Akanji – Hakimí, Delaney (46. Can), Dahoud (85. Witsel), Guerreiro – T. Hazard, Häland (72. Reyna), Brandt (46. Sancho).
    Náhradníci: Hitz – Balerdi, Can, M. Götze, Morey, Reyna, Sancho, Schmelzer, Witsel.

    Bayern Mníchov: Neuer (C) – Pavard, J. Boateng (85. Lucas Hernández), Alaba, A. Davies – Goretzka, T. Müller, Kimmich – Coman (73. Perišić), Lewandowski, Gnabry (87. Javi Martínez).
    Náhradníci: Ulreich – Batista Meier, Lucas Hernández, Mai, Javi Martínez, Odriozola Arzallus, Perišić, Zirkzee, Cuisance.

    Rozhodca: Stieler – Jöllenbeck, Gittelmann