Dortmund – Bayern 0:1 (kon.) | Brémy – Mönchengladbach 0:0 (kon.) | Frankfurt – Freiburg 3:3 (kon.)
Leverkusen – Wolfsburg 1:4 (kon.)
koniec
Eintracht Frankfurt
3:3 (1:1)
SC Freiburg
Utorok 26.05.2020, 20:30 • Commerzbank-Arena, Frankfurt • Nemecká Bundesliga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:42:38)
     
    Držanie lopty: 58 % : 42 %.
    Strely na bránu: 16:5.
    Strely mimo: 19:5.
    Rohy: 9:2.
    Ofsajdy: 0:4.
    Fauly: 14:9.
     
    Frankfurt predviedol v druhom polčase výborný výkon a takmer celé dejstvo sa odohrávalo pred bránou Freiburgu, na víťazstvo ale v dnešnom zápase nedosiahol. Hlavnou prekážkou sa preňho stal brankár Alexander Schwolow, ktorý predviedol 13 zákrokov, a vlastná neefektivita streľby. Lekciu, ako na to, dali domácim hostia, ktorí za tri minúty strelili dva góly. Domáci to ale nevzdali, po góloch Kamadu a Chandlera vyrovnali a siahali aj po troch bodoch, štvrtý presný zásah už ale pridať nedokázali. Aj keď dnes získali bod, tak už šiestykrát za sebou nedokázali vyhrať a vážne sa namočili do boja o záchranu, pretože na 14. mieste majú pred 16. Düsseldorfom len päťbodový náskok. Freiburg nevyhral tretíkrát za sebou a keďže šiesty Wolfsburg vyhral, tak sa jeho strata na tohto súpera zväčšila na štyri body.
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Ilsanker prihrávkou do šestnástky pomedzi obrancov Freiburgu pripravil pozíciu na strelu Kamadovi, tomu ale lopta vôbec nesadla a nepresnou strelou ju poslal až takmer k rohovej zástavke.
     
    90+5
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Mijat Gaćinović (Eintracht Frankfurt).
     
    90+5
    Po dlhom ošetrovaní Hölera v šestnástke Eintrachtu hra konečne pokračuje. Domáci sa natlačili na polovicu hostí a snažia sa ešte pretlačiť aspoň do jedného zakončenia.
     
    90+3
    Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Makoto Hasebe (Eintracht Frankfurt).
     
    90+2
    Hostia získali dnes ojedinelý rohový kop. Na center z neho si nabiehal Hölera, ktorý sa ale pri hlavičke zrazil hlavou s N'Dickom. Útočník hosťujúceho celku zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.
     
    90+1
    Ilsanker stratil v súboji s Kwon Čang-hoonom loptu, našťastie ju rýchlo získal na kopačky domácich de Guzmán. Ten ju hneď poslal do šestnástky na Kostića, ktorého tečovaná strela z ostrého uhla končí v náručí brankára Schwolowa.
     
    90
    Bude sa hrať ešte štyri minúty.
     
    90
    Striedanie v tíme Eintracht Frankfurt: z ihriska odchádza Martin Hinteregger, prichádza Evan N'Dicka.
     
    89
    Hinteregger odišiel za autovú čiaru a jeho spoluhráči na trávniku pokračujú v drvivom tlaku. Gaćinović si pred šestnástkou Freiburgu naviedol loptu na ľavačku a tvrdo vystrelil, avšak priamo na pripraveného gólmana Schwolowa.
     
    87
    Striedanie v tíme SC Freiburg: z ihriska odchádza Amir Abraši, prichádza Mike Frantz.
     
    87
    De Guzmán nacentroval na hranicu bránkoviska na Hintereggera, ktorého hlavička končí tesne mimo ľavej tyče Schwolowovej brány. Pri tejto hlavičke ale zasiahol hlavu obrancu Freiburgu Kocha a musí byť ošetrený.
     
    86
    Tlak domácich pokračuje. De Guzmánov center z rohového kopu síce odhlavičkoval Abraši zo svojho bránkoviska, lopta sa ale vrátila k de Guzmánovi na pravé krídlo.
     
    85
    Kohr vystrelil zo strednej vzdialenosti a brankár Schwolow končekmi prstov vyrazil jeho nádhernú strelu nad svoju bránu. To bol zákrok zápasu!
     
    84
    Frankfurt cíti šancu na obrat v zápase a naďalej sa tlačí dopredu. Chandlerov center predlžoval hlavou za seba Gaćinović, za ním ale boli len hráči Freiburgu.
     
    82
    Frankfurt dal gól!
    Je vyrovnané! Kostić nádherným centrom z ľavej strany útočnej polovice nacentroval ideálne na zadnú tyč, kde predskočil obrancu Güntera TIMOTHY CHANDLER a ten v sklze poslal loptu zblízka k ľavej tyči Schwolowovej brány.

    Michal Sadlek

    Góly: 35. André Silva, 79. Kamada, 82. Chandler – 28. Grifo, 67. Petersen, 69. Höler

    Karty:   30. Rode (FRN), 67. Ilsanker (FRN), 90+3. Hasebe (FRN), 90+5. Gaćinović (FRN) – 20. Waldschmidt (FRE)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 16:5. Střely mimo: 19:5. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 14:9.
    Eintracht Frankfurt: Trapp – A. Touré (81. Chandler), Hasebe (C), Hinteregger (90. N'Dicka) – Rode (74. de Guzmán), Ilsanker, Kamada, Torró (46. Kohr), Kostić – Dost (74. Gaćinović), André Silva.
    Náhradníci: Rönnow – Durm, de Guzmán, D. da Costa, Chandler, Gaćinović, G. Fernandes, N'Dicka, Kohr.

    SC Freiburg: Schwolow – Schmid, Koch, Gulde, Günter (C) – Sallai (59. Lienhart), Abraši (87. Frantz), Höfler, Grifo (82. Kwon Čang-hoon) – Höler, Waldschmidt (59. Petersen).
    Náhradníci: Flekken – Heintz, Borrello, Frantz, Kwon Čang-hoon, Lienhart, Petersen, Tempelmann, Schlotterbeck.

    Rozhodca: Petersen – Pickel, Stein