Michal Ondo - David Písek 2:7 (kon.) | Vítězslav Sedlák - Michal Šmejda 7:5 (kon.)
Daniel Barbořák - Ondřej Kysilka 7:1 (kon.) | Alexander Mašek - Adam Gawlas 4:7 (kon.)
koniec udalosti
Michal Ondo - David Písek
Tipsport Premier League 2020

2:7

cz Streda 27.05.2020, 20:00Šipky – Tipsport Premier League
Predzápasové kurzy
     
    David Písek ve svém závěrečném utkání na turnaji porazil Michala Onda jasně 7:2 a dočasně se v tabulce posunul na pátou pozici před Michala Šmejdu. Ten však ještě má šanci zabojovat o postup v pozdějším utkání proti Vítězslavu Sedlákovi. Michal Ondo těsně postoupil do druhé fáze turnaje hraného z domova, v té ale obsadil poslední osmou pozici. (20:33:36)
     
    Konec zápasu.
     
    2:7
    Je konec! David Písek poráží Michala Onda 7:2, když sice nedokázal uzavřít 90, ale Ondo následně ani na tři pokusy netrefil střed. Písek posléze první šipkou zasáhl potřebných D5.
     
    Díky povedené třetí šipce na D18 znamená, že Pískovi zbývá hodit v součtu 90 bodů, aby zvítězil! Ondo má šanci zavírat, avšak má o poznání těžší pozici.
     
    Po šesti šipkách v devátém legu je na tom lépe Ondo, jemuž zbývá něco málo přes tři stovky, zatímco začínající Písek je ještě na čtyřech.
     
    2:6
    David Písek na 14 šipek uzavřel celý leg a jen jeden jej dělí od vítězství v jeho posledním zápase na turnaji! Ondo půjde odvracet konec při soupeřově podání.
     
    Momentálně to Davidovi létá ideálně! 180 si sehrál po dvanácti šipkách na 78, zatímco Ondovi zbývá 267. Tady to vypadá jasně.
     
    Písek je blízko vítězství. Teď se může pokusit o v zápase už druhý brejk. Do legu vstoupil šedesátkou, Ondo hodil 41.
     
    2:5
    To se nepodařilo, Ondo nedokázal v přetěžké pozici hodit šipky tak, jak by si představoval. David Písek měl ovšem na mále, po sehrávce trefil D6 až závěrečnou třetí šipkou.
     
    Před Ondem stojí velká výzva, a to uzavřít 121. Musí se o to pokusit, neboť Pískovi zbývá 24, což je výborná pozice na zisk legu.
     
    Sedmý leg úvodního duelu středečního programu začíná vyrovnaným součtem obou borců, ten činí stovku.
     
    2:4
    Málem se ovšem Písek ještě dostal k pokusům! Michal Ondo se však na poslední třetí šipku zkoncentroval a D8 zasáhl.
     
    První 180 patřila Ondovi, jenž se tím pádem dostal do výrazného náskoku! Ideálně si sehrál na D8, jeho soupeř si vybírá slabší chvilku, musí dohrát 120.
     
    Úvody Pískovi příliš nevychází, dohání to spíše v průběhu legu. A to platí i v tomto případě, když zapsal 43, Ondo hodil stovku.
     
    1:4
    Ale David Písek trefil přesně to, co potřeboval a 99 zavřel! Potvrzuje brejk a vede už 4:1, Ondo by měl svoji hru výrazně zpřesnit.
     
    Pokus o sehrávku se Pískovi nepodařil úplně ideálně, potřebuju dohrát 99, což je určitě složitější než rovná stovka. Avšak bude mít ještě šanci si lépe nahrát, soupeř v tomto legu ztrácí hodně.
     
    David nyní potřebuje brejk potvrdit, čímž by se výrazně přiblížil vítězství. Do pátého dějství vstoupil 69 body, Ondo hodil o čtrnáct víc.
     
    1:3
    A máme tu první brejk! Ondo poslední třetí šipkou netrefil potřebné políčko, zatímco Písek zavřel na druhou šipku a ujímá se vedení 3:1!
     
    Ondo je blízko kýženého vyrovnání, měl by ale uzavřít 92. Písek si totiž sehrál na 55, a to je také výborná pozice.

    Milan Huppert