Michal Ondo - David Písek 2:7 (kon.) | Vítězslav Sedlák - Michal Šmejda 7:5 (kon.)
Daniel Barbořák - Ondřej Kysilka 7:1 (kon.) | Alexander Mašek - Adam Gawlas 4:7 (kon.)
koniec udalosti
Vítězslav Sedlák - Michal Šmejda
Tipsport Premier League 2020

7:5

cz Streda 27.05.2020, 20:40Šipky – Tipsport Premier League
Predzápasové kurzy
     
    O postupující čtyřce do semifinále je jasno! Změnit její obsazení mohl už jen Michal Šmejda, který ale nestačil na Vítězslava Sedláka, po prohře 5:7 na turnaji skončil. Přitom vstoupil do zápasu lépe, vedl už 4:1, pak ale přišly horší hody, kterých jeho soupeř s přehledem využil a utkání otočil. (21:13:31)
     
    Konec zápasu.
     
    7:5
    Vítězslav Sedlák poráží Michala Šmejdu, pro kterého tedy turnaj končí! Vítěz si skvěle sehrál na D16, přesnou třetí šipkou ukončil celé střetnutí.
     
    Zdá se býti jasno. Sedlákovi zbývá trefit 146 bodů, přičemž si může ještě v klidu sehrát do lepší pozice. Soupeři schází skoro tři stovky.
     
    Vítězslav Sedlák nezačal úplně ideálně, součet úvodních šipek ve dvanáctém legu činil 59 bodů. Jenže Šmejda začal ještě hůř, jedna šipka mu spadla na zem, takže je z toho jen 39 bodů.
     
    6:5
    Jistý semifinalista dělá velký krok směrem k vítězství! Sehrál si na D5, druhou šipkou pak celý leg úspěšně zavřel. Šmejda jde odvracet konec na příjem.
     
    Sedlák je blízko brejku! Parádně si sehrál na 140, přičemž ještě nemusí zavírat, protože jeho sok musí zapsat ještě 273 bodů.
     
    Michal musí bojovat ze všech sil, důležité je si nyní udržet podání. A nezačíná úplně nejlépe, když na šest šipek nepřesáhl zatím ani stovku.
     
    5:5
    Opět srovnáno! Sedlákovi se nepodařilo zavřít na tři šipky, sehrál si na D8, a toto políčko vzápětí trefil hned první šipkou.
     
    Oba šipkaři se zase trápili, avšak poté vykouzlil Sedlák 180, díky níž se dostal na 66 bodů! A má možnost zavírat jako první, Šmejdovi zbývá 113.
     
    Šmejda si pořádně oddychl. To Vťa působí rozladěným dojmem, leg zahájil 59 body. Jeho soupeř zapsal 85.
     
    4:5
    Velké drama v závěru devátého legu, ani jednomu z hráčů se nedařilo zavřít! Sedlák na devět šipek netrefil D1, nakonec Michal Šmejda zasáhl potřebných D5 a bere si zpět ztracené vedení!
     
    Na Šmejdu s největší pravděpodobností dolehla tíha zápasu. Ačkoli je Sedlák na příjmu, tak si sehrál jako první na 86. Šmejda v případě zaváhání bude muset zavřít 134.
     
    Kdo půjde do vedení? To se dozvíme za několik málo minut. Vítězslav hodil rovnou stovku, Michal o dvacet bodů méně.
     
    4:4
    Třetí získaný leg v řadě v podání Sedláka znamená srovnání na 4:4! Už jistý semifinalista si sehrál na 50, kterých uzavřel třetí šipkou.
     
    Víťa hraje s velkým přehledem, po devíti šipkách je na 140. Soupeře se nyní obávat nemusí, tomu scházejí čtyři stovky.
     
    Vedoucí hráč prochází menší herní krizí, do legu vstoupil slabými 29 body. Sedlák si udržuje standard, hodil 99.
     
    3:4
    Michal Šmejda prováhal velkou příležitost, nedokázal uzavřít 76. Na řadu přišel Sedlák, 42 bodů pro něj nebylo žádným problémem.
     
    Oba na 170, může to být ještě více vyrovnané? Lépe je na tom Sedlák, ten si sehrál na 72, zatímco Šmejdovi zbývá 127.

    Milan Huppert