Hertha – Augsburg 2:0 (kon.) | Mainz – Hoffenheim 0:1 (kon.) | Schalke – Brémy 0:1 (kon.)
Wolfsburg – Frankfurt 1:2 (kon.) | Bayern – Düsseldorf 5:0 (kon.)
koniec
Hertha BSC
2:0 (1:0)
FC Augsburg
Sobota 30.05.2020, 15:30 • Olympiastadion, Berlín • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (17:39:58)
     
    Držanie lopty: 51 % : 49 %.
    Strely na bránu: 6:2.
    Strely mimo: 6:6.
    Rohy: 7:8.
    Ofsajdy: 1:1.
    Fauly: 19:7.
     
    Augsburg predviedol v druhom polčase výrazne lepší výkon ako v prvom dejstve, na body ale nedosiahol. Na začiatku druhého polčasu zaskočil domácich veľmi aktívnou útočnou hrou, svoje gólové príležitosti však premeniť nedokázal. Hertha si postupom času zvykla na hru hostí a až na nádhernú strelu Richtera do brvna v závere riadnej hracej doby už nedovolila Augsburgu nič. Víťazstvo Berlínčanov definitívne potvrdil gólom v nadstavenom čase Krzysztof Piątek, ktorý ním spečatil tretiu výhru Herthy zo štyroch zápasov po reštarte Bundesligy. Hertha sa tak priebežne posunula na deviate miesto tabuľky a na šiesty Wolfsburf stráca už len štyri body. Augsburg klesol na priebežné 14. miesto a pred 16. Düsseldorfom má štvorbodový náskok.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Zrejme posledný útok Augsburgu v zápase skončil nepresnou prihrávkou na nabiehajúceho Niederlechnera. Domáci brankár Jarstein sa s odkopom od svojej brány už nikam neponáhľa.
     
    90+3
    Hertha dala gól!
    Je zrejme definitívne rozhodnuté! Domáci získali loptu a Darida ju okamžite dostal do otvorenej obrany Augsburgu. Tam ju prihrávkou doprava ešte posunul na rozbehnutého KRZYSZTOFA PIĄTEKA, ktorý strelou po zemi prekonal vybiehajúceho brankára Lutheho.
     
    90+2
    Domáci držia loptu na útočnej polovici a snažia sa touto svojou akciou získať čas. Nakoniec však musel Torunarigha pod tlakom hrací predmet i tak odkopnúť k brankárovi Augsburgu Luthemu, ktorý ju hneď nakopol na polovicu Herthy.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Hertha BSC: z ihriska odchádza Javairo Dilrosun, prichádza Lukas Klünter.
     
    90
    Nadstavený čas sú štyri minúty.
     
    89
    Richter si spracoval pred domácou šestnástkou loptu, ktorú odhlavičkoval Pekarík a nádhernou tvrdou strelou trafil brvno Jarsteinovej brány.
     
    88
    Hostia sa snažia dostať do záverečného tlaku, zatiaľ sa im ale nedarí usadiť sa na dlhšiu dobu na útočnej polovici. Obrana Herthy loptu hneď, ako je to možné, odkopáva čo najďalej od svojej šestnástky.
     
    87
    Žltú kartu za držanie protihráča po strate lopty dostáva Krzysztof Piątek (Hertha BSC).
     
    86
    Obrana Herthy si s centrom z priameho kopu poradila a loptu odvrátila do bezpečia. Domáci navyše môžu i zaútočiť.
     
    85
    Nakoniec získali hrací predmet pod svoju kontrolu hostia a Niederlechner si pred šestnástkou Herthy doslova vypýtal faul od Daridu. Priamy kop pre hostí zo vzdialenosti cca 30 metrov od Jarsteinovej brány.
     
    84
    Hra sa teraz zasekla v strede poľa, kde sa ani jeden z tímov nedokáže na dlhšiu dobu dostať k lopte. Domácim táto situácia rozhodne vyhovuje.
     
    83
    Striedajúci Teigl vysunul na pravom krídle Frambergera, ktorého center zablokoval vo vlastnom pokutovom území Torunarigha. Hostia reklamujú Torunarighovu hru rukou, hlavný rozhodca ale necháva hru pokračovať ďalej.
     
    81
    Striedanie v tíme FC Augsburg: z ihriska odchádza Noah-Joel Sarenren-Bazee, prichádza Georg Teigl.
     
    81
    Sarenren-Bazee sa znovu pokúsil o sólový prienik a tentokrát mu musel loptu vypichnúť sklzom na rohový kop Maier.
     
    80
    Framberger podrazil na ľavej strane Mittelstädta. Domáci štandardku rozohrali na krátko a práve Mittelstädt sa dostal k centru, ktorý však bez zaváhania chytil brankár hostí Luthe.

    Michal Sadlek

    Góly: 23. Dilrosun, 90+3. K. Piątek

    Karty:   20. Grujić (HER), 37. Mittelstädt (HER), 87. K. Piątek (HER) – 9. R. Khedira (AUG), 71. Uduokhai (AUG), 75. Baier (AUG)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:8. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 19:7.
    Hertha BSC: Jarstein – Pekarík, Boyata, Torunarigha, Mittelstädt – Grujić, Skjelbred (59. Maier) – Lukebakio (64. K. Piątek), Darida, Dilrosun (90+1. Klünter) – Ibišević (C) (65. Leckie).
    Náhradníci: Smarsch – Dardai, Klünter, Leckie, Maier, Ngankam, K. Piątek, Samardžič, Netz.

    FC Augsburg: Luthe – Lichtsteiner (74. Framberger), Suchý, Uduokhai, Iago – R. Khedira (C) (62. Baier), Gruezo – Sarenren-Bazee (81. Teigl), Löwen (46. Richter), Vargas – Córdova (46. Niederlechner).
    Náhradníci: Koubek – Baier, Framberger, Jedvaj, Niederlechner, Oxford, Richter, Stanić, Teigl.

    Rozhodca: Jablonski – Henschel, Neitzel-Petersen