Hertha – Augsburg 2:0 (kon.) | Mainz – Hoffenheim 0:1 (kon.) | Schalke – Brémy 0:1 (kon.)
Wolfsburg – Frankfurt 1:2 (kon.) | Bayern – Düsseldorf 5:0 (kon.)
koniec
FC Schalke 04
0:1 (0:1)
Werder Brémy
Sobota 30.05.2020, 15:30 • VELTINS-Arena, Gelsenkirchen • Nemecká Bundesliga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase už napokon žiadny presný zásah nepadol a tak sa hostia tešia z víťazstva a z veľmi dôležitých troch bodov, ktoré získavajú do tabuľky. Schalke určite zlepšilo v druhom polčase svoj výkon, ale na gól to však nestačilo.

    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa! (17:27:18)
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Davie Selke (Werder Brémy).
     
    90+4
    Žltú kartu dostáva Ozan Kabak (FC Schalke 04).
     
    90+3
    Stále sa nič nemení a tak to teda vyzerá, že Schalke neuspeuje ani v domácom prostredí a Brémy si povezú domov tri body.
     
    90+2
    V nadstavenom čase sa domáci zatiaľ nemôžu dostať k potrebnému tlaku. Brémy dostáva loptu ďaleko preč zo svojej polovice ihriska.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Werder Brémy: z ihriska odchádza Juja Osako, prichádza Christian Groß.
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!
     
    89
    Schalke tak ešte má nádej na vyrovnanie, ale čas je k domácim už veľmi nemilosrdný. Čoskoro sa základná hracia doba naplní, počkáme si na údaj o nadstavenom čase.
     
    88
    Brémy mohlo rozhodnúť toto stretnutie! Domáci prepadli vo svojom pokutovom území, k lopte sa dostal Osako ale miesto zakončenia zvolil prihrávku na Klaassena, ktorý sa však do zakončenia nedostal! V tejto pozícii mal Osako jednoznačne zakončiť sám!
     
    86
    Momentálne si však Schalke nevie vypracovať žiadnu šancu. Brémy sa úspešne bráni a už len veľmi málo delí hostí od veľmi dôležitých 3 bodov.
     
    85
    Domáci už musia otvárať svoju obranu a všetko vsadiť na jednu kartu. Uvidíme, čo prinesie samotný záver druhého polčasu.
     
    84
    Hostia získali výhodu rohového kopu, center od rohovej zástavky smeroval len pred brankára Nübela, ktorý vybxoval loptu do bezpečia.
     
    83
    Žltú kartu dostáva Nassim Boujellab (FC Schalke 04).
     
    82
    V pokutovom území hostí to začalo poriadne vrieť, ale Moisander skvelým obraným zákrokom zažehnal rodice sa nebezpečenstvo.
     
    81
    Necelých 10 minút ostáva do konca tohto zápasu v Gelsenkirchene. Schalke aj naďalej prehráva najtesnejším možným rozdielom a bude musieť začať aj viacej riskovať.
     
    80
    Striedanie v tíme FC Schalke 04: z ihriska odchádza Juan Miranda, prichádza Guido Burgstaller.
     
    78
    Saného si v pokutovom území hostia postrážili, aj keď sa domácim ich počínanie nepáčilo a reklamovali penaltu. Hlavný rozhodca Felix Zwayer všetko dobre videl a nevidí dôvod na odpískanie pokutového kopu.

    Miroslav Revaj

    Góly: 32. Bittencourt

    Karty:   3. Gregoritsch (SCH), 26. Todibo (SCH), 44. McKennie (SCH), 83. Boujellab (SCH), 90+4. Kabak (SCH) – 20. Langkamp (BRM), 63. Osako (BRM), 90+4. Selke (BRM)


    FC Schalke 04: Nübel – Kabak, Sané, Todibo (46. Oczipka) – Kenny, McKennie (55. Boujellab), Schöpf, Miranda (80. Burgstaller) – D. Caligiuri (C), Gregoritsch (58. Kutucu), Matondo (46. Raman).
    Náhradníci: Schubert – Becker, Boujellab, Burgstaller, Kutucu, Nastasić, Oczipka, Raman, Thiaw.

    Werder Brémy: Pavlenka – Gebre Selassie, Langkamp, N. Moisander (C), Friedl – Klaassen, Vogt, M. Eggestein – Bittencourt (46. Osako, 90+1. Groß) – Sargent (70. Bargfrede), Rashica (58. Selke).
    Náhradníci: Kapino – Lang, Augustinsson, Osako, Selke, Bartels, Groß, Woltemade, Bargfrede.

    Rozhodca: Felix Zwayer – Marcel Pelgrim, Markus Schüller