Luboš Lesák - Jan Pajtaš Lesák (kon.) | Matěj Peňáz - Zdeněk Polívka Klauda (kon.)
Tadeáš Růžička - Štěpán Guba Růžička (kon.) | Matěj Peňáz - Adam Dvořáček Peňáz (kon.)
Magdalena Šormová - Tereza Dvořáková Šormová (kon.) | Luboš Lesák - Ladislav Krištůfek Mane (kon.)
Jakub Bahník - Matouš Kohout Kohout (kon.) | Daniel Škvor - Jan Gottvald Škvor (kon.)
Leo Brichta - Matěj Kozubovsky Brichta (kon.) | Lucie Pudilová - Tereza Bledá Bledá (kon.)
koniec udalosti
Matěj Peňáz - Zdeněk Polívka

Klauda

cz Sobota 30.05.2020, 19:50Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítěz: J. Klauda (TKO) (19:59:47)
     
    Václav Holota sice vstoupil do tohoto zápasu hodně aktivně, jenomže to ho stálo zbytek duelu. Během prvního kola totiž investoval příliš mnoho sil, což Klaudu nakoplo k senzačnímu obratu. Už v koncovce prvního kola Klauda jasně dominoval, během toho druhého si navíc rovněž počínal naprosto dominantním způsobem. Roh Václava Holoty nakonec hodil do oktagonu ručník, což znamenalo konec zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    1:43
    Václav Holota se opět dostal do úporné obrany u pletiva, kde byl nakonec potřetí počítán. Současně jeho trenéři hodili do oktagonu ručník, což znamená konec zápasu.
     
    1:12
    Čisté koleno nyní dopadlo přesně na Holotovu hlavu, který posléze neustál low kick. Po kopu se totiž svalil na zem, Klauda má tento duel jasně v režii.
     
    0:33
    Jakub Klauda vyslal hodně nepříjemný round kick, po kterém pracoval u pletiva. Sudí musel podruhé počítat, Václav Holota je v obrovských problémech.
     
    0:17
    I tentokráte sledujeme hodně aktivní nástup v podání obou zápasníků. K vidění byla přestřelka, po kterém oba borci skončili na zemi.
     
    Začalo 2. kolo
     
    Skončilo 1. kolo
     
    2:44
    Neskutečná koncovka prvního kola v podání Jakuba Klaudy, který se dostal do úporné ofenzívy, přičemž u pletiva několikrát slušně trefil soupeře, který byl poprvé počítán.
     
    2:13
    V krátkém časovém sledu další pokus o takedown. Jakub Klauda ho tentokráte dokázal ubránit, bitva se tak vrátí do středu oktagonu.
     
    1:44
    Holota investoval velké množství síly, což by se mu postupem času nemuselo vyplatit. Tentokráte však přidal první takedonw, který byl úspěšný.
     
    1:11
    Dobrá zadní v podání Klaudy, jenomže téměř záhy se nepříjemným kopem prezentoval také Holota. Zatím sledujeme atraktivní podívanou.
     
    0:46
    Holota se posléze pokusil o takedown, který mu ovšem nevyšel. Místo něj ovšem vyslal tvrdé koleno na spodek, což Klaudu i tentokráte překvapilo.
     
    0:20
    Václav Holota to hned na úvod prvního kola zkoušel hodně aktivním nástupem. Po naskočeném kolenu přidal několik úderů, což Klaudu zaskočilo.
     
    Začalo 1. kolo
     
    PYRAMIDA DO 90 KILOGRAMŮ:
    KLAUDA vs. HOLOTA

    Jakub Klauda (0-0-0; 1 výhra v Undergroundu)

    Zápasník s Trutnova začal s thajským boxem před více než dekádou a po dvou letech sbírání zkušeností se stal domácím vicemistrem organizace CMTA. V roce 2013 následoval zisk stejného titulu, tentokrát ale už na evropské úrovni v rámci IFMA. Postupem času sbíral další významné skalpy a probojoval se i na World Games, podnik neoficiálně označovaný za olympiádu neolympijských sportů. Před dvěma týdny zvládl premiéru v malých rukavicích a kleci ve tvaru oktagonu. V atraktivním zápase s Adamem Dvořáčkem se třikrát pokusil o gilotinu, úspěšně odolával pokusům o takedowny, navíc natrefoval několik kvalitních úderů včetně kolena v klinči, které jeho soupeře otevřelo nad okem. Bodoví rozhodčí mu dali zápas v jasném poměru 3:0.

    Václav Holota (2-0-0)
    Do Oktagon Underground sice nastupuje až ve druhém kole jako náhradník za zdravotně indisponovaného Daniela Vítovce, oproti svému soupeři už ale nějaké ty zkušenosti s profesionálním MMA prožil. Vloni absolvoval dva vítězné zápasy, přičemž oba zvládl ukončit hned v 1. kole. Technickým knockoutem udolal legendu domácí scény Jaroslava „Číňana“ Pokorného, který v minulosti zápasil i pod organizací Oktagon MMA a síly změřil třeba s Gáborem Borárosem. Stalo se tak při debutu Holoty na premiérovém podniku nově vznikající české organizace IAF. Na svůj úvodní skalp Holota navázal na půdě slovenské PCF, kde po 55 vteřinách uškrtil Poláka Bielice. Přesto bude do partie vstupovat jako výrazný outsider.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Dva z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:10. Půjde o české duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Lucií Pudilovou a Terezou Bledou.

    David Suchý