Luboš Lesák - Jan Pajtaš Lesák (kon.) | Matěj Peňáz - Zdeněk Polívka Klauda (kon.)
Tadeáš Růžička - Štěpán Guba Růžička (kon.) | Matěj Peňáz - Adam Dvořáček Peňáz (kon.)
Magdalena Šormová - Tereza Dvořáková Šormová (kon.) | Luboš Lesák - Ladislav Krištůfek Mane (kon.)
Jakub Bahník - Matouš Kohout Kohout (kon.) | Daniel Škvor - Jan Gottvald Škvor (kon.)
Leo Brichta - Matěj Kozubovsky Brichta (kon.) | Lucie Pudilová - Tereza Bledá Bledá (kon.)
koniec udalosti
Daniel Škvor - Jan Gottvald

Škvor

cz Sobota 30.05.2020, 22:18Oktagon Underground
Predzápasové kurzy
     
    Vítěz: D. Škvor (KO) (22:22:29)
     
    Zatím nejkratší trvání měl duel mezi Danielem Škvorem a Janem Gottvaldem. Škvor se od úvodu zápasu prezentoval řadou velice tvrdých a přesných úderů. Během druhé minuty se mu povedlo dobře pracovat u pletiva, kde navíc přidal nečekaný loket přímo na hlavu, po kterém byl Jan Gottvald počítán. Vzhledem k tomu, že se nerozhodl pokračovat, tak se automaticky připravil o možnost vyhrát.
     
    Konec zápasu.
     
    1:39
    Tak to bylo hodně rychlé! Jan Gottvald musel být po loktu počítán, nicméně sám se nerozhodl pokračovat v tomto duelu. Ten tak končí po necelých dvou minutách.
     
    1:25
    Jan Gottvald se pokusil o rychlý nástup, avšak to nepřineslo kýžené ovoce. Také Daniel Škvor dobře kombinoval, navíc tvrdým loktem poslal Gottvalda do počítání.
     
    0:41
    Delší práce z toho ale nebyla, sudí totiž klinč rozpojil a vrátil duel do středu oktagonu. Tam to Daniel Škvor zkouší celou řadu velice tvrdých kopů.
     
    0:15
    Hned v úvodu hodně tvrdý low kick v podání Škvora, který velice přesně trefil levé lýtko soupeře. Gottvaldovi se ovšem povedlo svázat duel u pletiva.
     
    Začalo 1. kolo
     
    PYRAMIDA DO 100 KILOGRAMŮ:
    ŠKVOR vs. GOTTVALD

    Daniel Škvor (0-0-0)

    Daniel Škvor bude v Undergroundu reprezentovat kickbox, ve kterém má za sebou přes třicet zápasů. Jeho bilance činí 25 výher a pouze deset porážek, navíc hned osmnáctkrát dokázal vyhrát na TKO. Jeho poslední představení ovšem nedopadlo zrovna šťastně, v souboji proti Angelu Marshallovi prohrál ve třetím kole, kdy padl na KO. Škvor je každopádně připraven dnes zvítězit, jeho dnešní soupeř ovšem nebude vůbec nic snadného.

    Jan Gottvald (9-3-0)
    Favoritem dnešního zápasu by měl být Jan Gottvald, jehož zkušenosti pramení ze zápasů MMA. Jay Jay dohromady nastoupil do dvanácti profesionálních zápasů, navíc pouze třikrát pocítil hořkost porážky. Gottvald naposledy zápasil před necelým rokem, tehdy v nádherné bitvě nakonec nestačil na Henriqueho da Silvu, kterému podlehl na konci prvního kola. Gottvalda bilance vítězných zápasů není zrovna slavná, hned v šesti případech museli duel rozhodnout rozhodčí.
     
    PRAVIDLA OKTAGON UNDERGROUND

    Jedna z hlavních změn oproti běžným zápasům MMA je v celkovém čase utkání. To se odehraje na tři kola po třech minutách. Pokud by poté boj skončil remízou, rozhodne jedno extra kolo. V postoji regule zůstávají prakticky stejné. Zápas je rovněž možné přenést na zem pomocí takedownu, kde je rozhodující následná kontrola po dobu tří vteřin. Pokud se tato kontrola v utkání zopakuje třikrát, rovná se takové počínání jednomu knockdownu. Knockdown způsobí počítání rozhodčího, a pokud zápasník absolvuje počítání čtyřikrát v utkání nebo třikrát v jednom kole, znamená to automatické ukončení zápasu. Sudí ale nemusí využít maximální počet počítání a může duel zastavit i verdiktem TKO.
     
    CO TO JE OKTAGON UNDERGROUND?

    Jedná se o první sérii turnajů na česko-slovenské bojové scéně od zavedení vládních nařízení v souvislosti s koronavirem, které zamezily organizování prakticky veškerých sportovních akcí. V mužských pyramidách do 70, 80, 90 a 100 kilogramů a v ženské pyramidě do 61 kilogramů se proti sobě utkává značné množství bojovníků. Každý postupový pavouk zahrnuje českou a slovenskou stranu, finále tak bude vždy mezinárodní. Celkový vítěz pyramidy si odnese částku 5 000 eur, v součtu tím pádem bude ve hře 2,75 milionu korun. Zápasy mají uzpůsobená pravidla, turnaje se proto účastí i zápasníci, jejichž hlavní disciplínou není MMA. Zároveň se jedná o exhibiční duely. Výsledky se proto nebudou započítávat do oficiálních dat na stránce Sherdog. Celá akce se uskuteční v průběhu sedmi týdnů, kdy proběhne stejné množství atraktivních turnajů. Dva z nich už jsou minulostí. Některé turnaje by měly být doprovázeny takzvanými super-fighty, v nichž se představí mimosoutěžní bojovníci. V pořadí již třetí podnik začíná tuto sobotu od 19:10. Půjde o české duely, jejichž ozdobou by měl být ženský zápas mezi Lucií Pudilovou a Terezou Bledou.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 21:15.

    David Suchý