Neman Grodno – Smoleviči 2:0 (kon.) | Žodino – Dinamo Brest 0:2 (kon.) | Minsk – Slavia Mazyr 1:0 (kon.)
koniec
Dinamo Minsk
1:0 (1:0)
FK Slavia Mazyr
cz Sobota 13.06.2020, 19:00 • Stadyen Dynama (Minsk) • Bieloruská Vysšaja Liga
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nabídlo jediný přesný zásah, což Dinamu Minsk stačilo k hubenému vítězství. Druhý poločas tak trochu navázal na ten první, opět jsme sledovali celkem nezáživnou podívanou, která se odehrávala ve středu hrací plochy. Minsk sice měl míč častěji na svých kopačkách, nicméně tento zápas mu zrovna nevyšel, i když získal plný počet bodů. Útočné schopnosti Mazyru dnes vůbec nevyšly, hosté si za celý zápas nevypracovali jedinou vyloženou šanci. (20:50:18)
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:4.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Vypadá to, že nám tento zápas žádnou další branku už nenabídne. Dinamo se během nastaveného času drží na polovině soupeře, což mu pochopitelně vyhovuje.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dinamo se v závěru drží na polovině soupeře, zcela určitě bude muset počítat s nastavením.
     
    88
    Na opačné straně daleko nedoběhl Sljusar, který si navíc sám počínal nedovoleně. Jednalo se o celkem přísné rozhodnutí, každopádně se domácí vrací k míči.
     
    87
    Pavlovski se ihned po svém příchodu na hrací plochu zapojil do nebezpečné akce svého celku, při které pravačkou trefil pouze nohu jednoho z protihráčů.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Dmytro Bilonog (FC Dinamo Minsk).
     
    85
    Sledovali jsme další prudký odkop od domácí branky, přičemž brankář Plotnikov zcela pochopitelně nikam nespěchal. Nakonec mu prodleva u sudího prošla.
     
    84
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Klimovič, přichází Pavlovski.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. I nadále platí, že nesledujeme zrovna pohlednou podívanou, Dinamo však má zápas pod kontrolou.
     
    80
    Následovalo ovšem zakončení, jenž proletělo daleko vedle domácí branky. Pro Plotnikova se tak nejednalo o žádnou práci, sám bude moci odkopávat od branky.
     
    79
    Na pořadu dne byl rohový kop pro hostující celek. Exekuce se nakonec chopil Vasilevič, který do šestnáctky poslal nadějný centr, jenž se ovšem neujal.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Michajl Kozlov (FC Dinamo Minsk).
     
    77
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Šikavka, přichází Bilonog.
     
    76
    Tvrdým zakončením levou nohou to zkoušel domácí Šikavka, který ovšem mířil pouze do rukavic brankáře. Romaňukovi míč vypadl, poté se k němu dostal Narh.
     
    75
    I tak nesmírně nebezpečně centroval Rios, kterému se uvnitř pokutového území povedlo oslovit Kozlova, jehož lehké zakončení proletělo kousek vedle.
     
    74
    Domácí se následně pokusili předvést smrtící protiútok, jenomže provedení naprosto neodpovídalo předchozímu záměru. Nakonec z toho nebyla ani střela.

    David Suchý

    Góly: 36. Šikavka

    Karty:   78. Kozlov (MNK), 86. Bilonog (MNK) – 10. Costrov (SLM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:4.
    Dinamo Minsk: Plotnikov – Bručić, Goropevcek, Klimovič (84. Pavlovski), Kozlov, Olechnovič, Rios, Šikavka (77. Bilonog), Švecov, Suchockij, Vergejčik (58. Bachar)
    Náhradníci: Špakovskij – Bachar, Bilonog, Borodin, Davyskiba, Dinga, Čiž, Chalimončik, Ložkin, Pavlovskij

    FK Slavia Mazyr: Romaňuk – Costrov, Čuklej, Kotljarov (64. Sljusar), Narh, Nedaškovskij, Pantija, Potapov (46. Tymoňuk), Ševčenko, Tetteh (55. Vasilevič), Žuk
    Náhradníci: Baranovskij – Vasilevič, Anufrijev, Kovalevskij, Tymoňuk, Sljusar, Seňko

    Rozhodca: Šťecurin – Gerasimuk, Kasavec