Dunajská Streda – Ružomberok 1:1 (kon.)
koniec
DAC 1904 Dunajská Streda
1:1 (1:0)
MFK Ružomberok
Streda 17.06.2020, 18:00 • MOL Aréna • Slovenský pohár - Slovnaft cup • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vážení diváci, vitajte pri sledovaní prvého semifinálového zápasu Slovnaft Cupu medzi FC DAC Dunajská Streda a MFK Ružomberok. Víťaz dvojzápasu postúpi do finále, kde naňho bude čakať lepší z dvojice Slovan Bratislava / Zlaté Moravce.

    Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    MFK Ružomberok

    Poltucet v bráne Švošova a čisté konto ako bonus, víťazstvo 2:0 v Martine, hladký postup cez treťoligovú Kalšu 6:2 a Liptáci boli razom v osemfinále. Až v tomto momente prišli väčšie nepríjemnosti. Ružomberčania znovu cestovali na územie súpera, tentokrát do Senice. Súboj dvoch fortunaligistov sa po riadnom hracom čase skončil 1:1, takže aj MFK muselo ísť do penaltového rozstrelu. Tešili sa napokon hostia, ktorí v samozvanej lotérii triumfovali 4:3.

    Vo štvrťfinále to opäť nebolo pred vlastnými divákmi. Ružomberok cestoval do Serede, o svojom postupe do semifinále rozhodol do 24. minúty, kedy skórovali Twardzik i Regáli. Práve celkové víťazstvo v Slovnaft Cupe dáva šancu celku z Liptova ukázať sa na mape európskeho futbalu. Podarí sa im to?
     
    FC DAC 1904 Dunajská Streda

    Klub zo Žitného ostrova vstúpil do tohto ročníka Slovnaft Cupu, rovnako ako Ružomberok, v 2. kole. Tam si poradil s Podkonicami 4:0, prekvapivo sa však vytrápil o mesiac neskôr na pôde Fiľakova. Cez mužstvo z III. ligy postúpil DAC až na penalty, v riadnom hracom čase to bolo bez gólov. Prišlo štvrté kolo a Dunajská Streda porazila Radimov 2:0.

    Na konci októbra hrali žlto-modrí konečne pred domácou kulisou. Rovnako ako v kole treťom, aj tu rozhodli až penalty. Bolo to už ale proti súperovi iného kalibru – proti Spartaku Trnava. 90 minút bez gólov, domáci boli šťastnejší po rozstrele, ktorý sa skončil v ich prospech 4:3. Už v novom roku Dunajská Streda tesne pred prerušením súťaží zdolala bez väčších problémov druholigový Poprad 2:0, čím si zabezpečila miestenku práve v semifinále.
     
    Úvodné zostavy:

    FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – M. Vida, Šimić, Kružliak – Schäfer – Blackman, Fábry, Kalmár (C), Davis – Ramirez, Divković
    Náhradníci: Száraz – Šimčák, Zuberu, Boateng, Malý, Bednár

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C), Mrva – Ďungel, Kostadinov, Múdry, Takáč, Mojžiš – Regáli, Almási
    Náhradníci: Krajčírik – Kmeť, Madleňák, Gerec, Filinský, Brenkus, Holub

    Rozhodca: Ivan Kružliak – Tomáš Somoláni, Branislav Hancko.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Výkop patril hosťom z Ružomberku, ktorí loptu nakopli dopredu, no hneď sa pískal faul. Ani Dunajskej Strede sa príliš nedarilo pri prvej akcii, lopta skončila u Macíka.
     
    2
    Alexander Mojžiš na výlete po ľavom krídle, v šestnástke ho znegoval Šimić. Takáč zachytil loptu o čosi vzad, rozbehol sa cez os ihriska, no zakončoval totálne mimo bránu.
     
    3
    Vysoké napádanie od DAC-u, ktorý nepúšťa Ružomberok k rýchlej a postupnej rozohrávke.
     
    4
    Lahodná pätička od Ladislava Almásiho z malého vápna! Koncovka končí len pri pravej tyči, Jedlička bol dobre postavený.
    4. Ladislav Almási (RUZ), Martin Jedlička (DUN)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    6
    Liptáci nepúšťajú favorita bližšie k vlastnej bráne. Prichádza však chybička v rozohrávke a Macík musel reagovať, keď sa lopta odrazila až do pokutového územia. Brankár MFK vybehol z brány a na dvakrát loptu spacifikoval.
     
    7
    Kalmárova strela hosťujúceho gólmana zaštípala, no bez väčších problémov to Macík zvládol. Jeho spoluhráči útočia po pravej strane.
     
    8
    Kostadinov na prelome minút páli technickým spôsobom meter vedľa tyče. Dunajská Streda má problémy s prechodom do defenzívy. Ružomberok sa to snaží využívať bleskovými kontrami.
     
    9
    Nevydarený atak po pravom krídle od domáceho DAC. Dunajskostredčania asi zaskočení prejavom Ružomberka.
     
    10
    Dunajská Streda dala gól!
    ANDRÁS SCHÄFER využil piatich protihráčov ako tréningové kužele, keď sa dostal od postrannej čiary až do šestnástky. Nasledovala ešte jedna kľučka, po ktorej už Schäfer poslal loptu popod padajúceho Macíka, ktorý bol bez šance.
    10. András SCHÄFER - 1:0


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    12
    Stačila jedna šanca a videli sme fantastickú individuálnu akciu. Toto domácich len nakopne, čo nestranného fanúšika určite poteší.
     
    13
    Rýchly brejk Dunajskej Stredy a mohlo byť 2:0! Ramirez za sebou udržal Mrvu a zvnútra veľkého vápna krížnou ranou opečiatkoval pravú tyč! Lopta sa odrazila späť do hry, avšak Fábry bol v ofsajde.
    13. Eric Kleybel Ramirez Matheus (DUN)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    14
    Kalmár vysúval Davisa, Macík ale znovu dobre čítal hru. Na druhej strane Ďungel hľadal spoluhráča, avšak cez sprava nemal dostatočnú kvalitu, skončil len za bránou.
     
    15
    Tesný ofsajd Regáliho, po spolupráci s Almásim. Na hracej ploche leží Šimić, ktorý sa zrazil vo vzduchu s vlastným spoluhráčom.
     
    17
    Šimić môže pokračovať, o dve minúty mal podobné problémy i Kostadinov. Obaja hráči budú môcť hrať ďalej.
     
    18
    Kostadinov faulovaný, dlhý nákop na polovicu súpera pošle Mário Mrva.
     
    19
    Obrovská chyba Mrvu, nepotrestal ju Ramirez, v poslednej sekunde pomohol mladému stopérovi skúsený Ján Maslo! Bola to dlhá lopta za obranu, Ramirez vyzvŕtal Masla i Macíka, z otočky však pálil iba do obrancu. S dorážkovou hlavičkou prišiel Divković, tomu skazil radosť Čurma.
    19. Eric Kleybel Ramirez Matheus (DUN), Ján Maslo (RUZ)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    21
    Hostia vsádzajú najmä na časované centre do ohňa. Všetko to však stroskotáva na presnosti. Teraz si na nákop zľava nabiehali dvaja hráči, avšak obom chýbali minimálne dva kroky.
     
    22
    Riadne ostrý stret Masla a Ramireza, víťazne z toho vzišiel domáci útočník. Nasleduje štandardka, ktorú zahrá kapitán DAC-u Zsolt Kalmár.
     
    23
    Prudký center od Kalmára, defenzívna hlavička znamená rohový kop. Prvý v tomto dueli.
     
    24
    Vysoký center, ktorý skončil až na zadnej žrdi. Pred Macíkom padol jeden z domácich hráčov, penalta sa nepíska. Všetko rieši ďalekým odkopom Ďungel.
     
    25
    V medzihre to urobil Múdry skvelo, posunul na voľného Kostadinova, no ten centroval na dĺžku 30 metrov len medzi dvoch spoluhráčov. Vhadzovanie pre DAC.
     
    26
    Domáci sa neponáhľajú, chcú nazbierať trochu síl. Aj preto pri lopte Jedlička spoločne so stopérmi.
     
    27
    Kalmár dal do finálnej prihrávky až príliš sily, Divković nemal ako túto loptu dobehnúť. Pred druhou svätyňou sklzom zneškodnil prihrávku Vida.
     
    28
    András Schäfer pri chuti! Z ničoho nič sa Schäfer zmocnil lopty a delovkou opečiatkoval spojnicu Macíkovej brány, ktorý len zostal stáť v strede brány. Chýbalo trochu šťastia a domáci mohli byť v dvojgólovom vedení!
    28. András Schäfer (DUN)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    29
    Center vzduchom nemal potrebné účinky, Macík tak vykopáva na deliacu čiaru. Almási zozadu faulovaný Kružliakom, píska sa voľný kop.
     
    30
    Polhodina duelu za nami. Dunajská Streda bola až do streleného gólu akoby obarená prvými minútami, odvtedy však favorit jasne na koni.
     
    31
    Kalmár získava loptu päť metrov od šestnástky. Bola to jasná hrozba, ktorú rýchlo ukončil Kostadinov podkopnutím.
     
    32
    Maďarský futbalista s kapitánskou páskou na ruke už tentoraz taký presný nebol. Kostadinov po súboji s Fábrym leží na zemi, v permanencii sú aj lekári.
     
    33
    Legionár v drese MFK sa nateraz vracia na hraciu plochu. Oba celky využili vyše minútovú pauzu na občerstvenie.
     
    34
    Zatiaľ sa hrá bez karát, čoskoro však počet faulov dosiahne číslo desať. Máme tu však ďalšiu zrážku, nešťastne sa zrazili Kružliak a Almási.
     
    35
    Kúskovanie hry nevyhovuje nikomu, ďalšiu minútu sa nebude hrať, prácu majú opäť lekári a fyzioterapeuti.
     
    36
    Ani teraz nebolo striedanie nutné, Ružomberčania sa snažia niečo vymyslieť po ľavej strane.
     
    37
    Hlavička Kostadinova, Kružliak ju stihol zraziť na rohový kop. Prvý je Ružomberok.
     
    38
    Martin Jedlička suverénne boxuje loptu von zo šestnástky, Liptáci budú vhadzovať.
     
    38
    Dalibor Takáč si to dal na pravú nohu, no z dvadsiatich metrov netriafa bránu. Podarilo sa mu vyhnúť húštine tiel, avšak na gól to nestačilo.
     
    39
    Ramirez pred zrakom Ivana Kružliaka trafil Jána Masla do tváre, tu nebolo o čom.
     
    40
    Odrazená lopta, zmocnil sa ju Ramirez, no ani teraz neuspel proti Maslovi. Chcel si ho totiž obhodiť, skúsený stopér však všetko prečítal.
     
    41
    Veľká škoda, Regáli si pomohol rukou, hoci to bolo skôr nechcene. Arbitri všetko videli, domáci si mohli vydýchnuť. Ak by sa totiž nepískalo, mohla to byť šanca typu jeden na jedného.
     
    42
    Almási aj Kostadinov znovu potrebujú ošetrovanie, z tváre Kostadinova možno vyčítať, že tento záložník má toho dosť. Almási schytal ranu do hlavy, je očividne otrasený.
     
    43
    Ľad na zadnej časti hlavy, Almási si prikladá chladný sáčok na ľad. Liptáci budú musieť skôr či neskôr striedať.
     
    44
    Nadstavovať by sa mali určite aspoň dve minúty, ak nie tri. Na tento údaj si ešte pár sekúnd počkáme. Pri lopte DAC, vidíme postupný útok z ľavej strany.
     
    44
    Kostadinov si už asi štvrtýkrát sadol na trávnik. Je to preňho koniec, Liptáci konečne striedajú.
     
    45
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Tihomir Kostadinov, prichádza Dávid Filinský.
     
    45+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    45+1
    Vysoký center Dunajskej Stredy, Macík bude vykopávať. Do konca nadstavenia ešte 130 sekúnd.
     
    45+2
    Mojžiš zahnaný pri brejku k postrannej čiare, chvíľa prekvapenia prestala existovať. Napriek tomu šiel dopredu Regáli, toho však odstavili od lopty Šimić a spol.
     
    45+4
    Záverečná štandardka prvého dejstva nebola nič extra. Ružomberčania si napriek tomu žiadali po zrazenej strele z 20 metrov roh, Ivan Kružliak ale posiela mužstvá do kabín.
     
    45+4
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Dunajská Streda si prečkala ťažšie prvé minúty a v 10. minúte udrela zásluhou parádneho slalomu Schäfera. Odvtedy boli domáci lepší, dvakrát trafili konštrukciu brány, druhý gól však nepridali. Ružomberok mal náznaky príležitostí, avšak strely šli buď mimo bránu, alebo boli málo razantné.

    Druhý polčas sa začne približne o 19:03.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Marko Divković, prichádza Martin Bednár.
     
    46
    Hneď prvé sekundy ukázali atak domácich, chýbala tomu presná finálna prihrávka z ľavej strany na os ihriska.
     
    48
    Dunajská Streda aktívna, Fábry mieril mimo. Donútil však Macíka premiestniť sa k tyči, zákrok potrebný nebol.
     
    49
    Timotej Múdry nepríjemne prebrúsil Mátého Vidu. Ivan Kružliak tasí prvú žltú kartu v dnešnom stretnutí.
     
    50
    Andrej Fábry po zmene strán viac aktívny, ale ani teraz netriafa priestor troch žrdí. Zavlnila sa iba bočná sieť. Všetko to prišlo po chybe v obrane, Ružomberok si sám robí problémy navyše.
     
    52
    DAC ovládlo územie pred šestnástkou MFK, je tomu ale koniec. Davis s útočným faulom, znamená to ôsmy faul hráčov v žlto-modrom.
     
    53
    Veľmi jednoducho Liptáci získavajú rohový kop.
     
    54
    Nebol to zlý center, lopta preletela ponad všetkých hráčov. O polminútu neskôr sa mala pískať penalta po zákroku Šimića na Mojžiša! Opakovaný záznam nedáva rozhodcovi za pravdu, Šimić prišiel do súboja neskôr, ako mal.
    54. Lorenco Šimić (DUN), Alexander Mojžiš (RUZ)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    56
    Kopal sa však iba roh, ani ten však gól nepriniesol. Na druhej strane vyslal Blackmana do ofsajdu Kalmár.
     
    57
    Útočný faul po centri Takáča zo štandardky. Almási s tým príliš nesúhlasí, no pisknutie sa už späť odvolať nedá.
     
    58
    Pokus o technický pokus od Andreja Fábryho. Táto strela bola najhoršia z troch počas druhého dejstva, ktoré Fábry vyslal.
     
    59
    Almási už ani neviem koľkýkrát na trávniku. Útočník Ružomberka má vyrazený dych po súboji so Šimićom, bude však pokračovať.
     
    60
    Neodpískaná penalta, tri strely mimo od Fábryho i striedanie domácich. Toľko priniesla prvá štvrťhodina po zmene strán. Pri lopte Ramirez.
     
    62
    Matúš Macík predviedol bravúrne reflexy po zrazenom centri Blackmana. Lopta sa točila pod brvno a pravdepodobne by skončila v sieti, ak by Macík nezasiahol! Roh.
    62. Cesar Rodolfo Blackman Camarena (DUN), Matúš Macík (RUZ)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    63
    Šimić dvíha ruky po góle po rohovom kope, no aj on vie, že ho dal z ofsajdu. Pokračujeme tak za stavu 1:0.
     
    64
    A opäť Matúš Macík, ktorý drží Ružomberok v hre o finále! Zákrok z piatich metrov po zakončení Kalmára, mohlo byť vymaľované! Ramirez si dobre nabehol za obranu, sám mal dostatok času na nájdenie Kalmára, ktorý zakončil cez štvoricu súperov.
    64. Matúš Macík (RUZ), Zsolt Kalmár (DUN)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    66
    Liptáci musia niečo urobiť, ak nechcú domov odísť s väčšou prehrou. Dunajská Streda pokračuje v tlaku a zdá sa, že je len otázkou minút, kedy kondične zničí hosťujúce MFK.
     
    67
    Máté Vida vypálil z vyše 25 metrov. Rana šla priamočiaro vpred, čo znamenalo koncovku asi päť metrov od ľavej žrde.
     
    68
    Rohové kopy Ružomberku nevychádzajú. Potvrdila to i táto minúta, po ktorej sa musia hostia vracať späť.
     
    69
    Múdry zastavil brejk po ľavej strane z pohľadu domácich. Ivan Kružliak kartu nevyťahuje.
     
    70
    Zažltilo sa až stopérovi Lorencovi Šimićovi, ktorý tiež ukončil nádejný protiútok súpera.
     
    70
    Kalmár neskóruje ani teraz! Macík do tretice so zákrokom svetovej triedy, sčasti mu pomohol aj Ján Maslo. Ružomberok stále v hre.
    70. Zsolt Kalmár (DUN), Matúš Macík (RUZ)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    71
    Rohový kop nebezpečenstvo nepriniesol, Macík sa s rozohrávkou neponáhľa.
     
    72
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Ladislav Almási, prichádza Štefan Gerec.
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Peter Ďungel, prichádza Matúš Kmeť.
     
    73
    Blackman rýchlostne nestačil na čerstvého Gereca a tak mu vystavil stopku. Jasná žltá karta.
     
    75
    A ďalšia karta v rukách rozhodcu pre hráča DAC. Zsolt Kalmár neúmyselne triafa tvár Timoteja Múdreho pri osobnom súboji. Múdry pritom Kalmára fauloval, avšak kapitán Dunajskej Stredy sa úplne zbytočne rozčertil, za čo videl žltú kartu.
     
    76
    Všadeprítomný Kalmár padá v šestnástke, bol to ale súboj telo na telo. Penalta to ani náhodou nemohla byť.
     
    77
    Najskôr za protesty vidí žltú kartu i Ružomberčan Martin Regáli.
     
    78
    Dvojnásobne budú striedať i domáci, stane sa tak už pri najbližšom prerušení hry.
     
    79
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Andrej Fábry, prichádza Sharani Zuberu.
    Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Eric Kleybel Ramirez Matheus, prichádza Ernest Boateng.
     
    80
    Boatenga okamžite kolmicou hľadal Kalmár, bolo to pridlhé. Druhý striedajúci hráč, Sharani Zuberu, pôsobil na jeseň v drese Šamorína, kde sa mu výrazne darilo.
     
    80
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Mário Mrva, prichádza Matej Madleňák.
    Striedanie v tíme MFK Ružomberok: z ihriska odchádza Timotej Múdry, prichádza Adam Brenkus.
     
    81
    Davisova strela z väčšej vzdialenosti, toto len pozdravilo Macíka.
     
    82
    Parádne zahraná akcia v podaní Ružomberka! Brenkus našiel Kmeťa, ten posunul do druhej vlny na Regáliho, avšak zakončenie z jedenástich metrov mieri Regáli meter nad brvno!
    82. Martin Regáli (RUZ)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    83
    Schäfer chcel napodobniť samého seba z 10. minúty, avšak neprešiel už cez druhého hráča. Ružomberčania po zmenách do zostavy ožili a majú ešte zhruba desať minút na to, aby si vylepšili postavenie do odvety.
     
    84
    Ružomberok dal gól!
    ADAM BRENKUS sa ukazuje ako skvelý žolík z lavičky! Štyri minúty na ihrisku, jedna vypracovaná šanca, no čo je podstatnejšie, tak je to gól v sieti! Regáli na seba na ľavej strane naviazal protihráčov, čím vytvoril miesto práve pre Brenkusa, ktorý to z hranice veľkého vápna trafil priam ukážkovo!
    84. Adam BRENKUS - 1:1


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    86
    Odpoveď mohla prísť bleskovo! Sharani Zuberu hlavičkuje do pravej tyče, dorážka Kalmára z desiatich metrov šla nepochopiteľne nad bránu. Osamotený Kalmár s tým mal naložiť lepšie.
    86. Sharani Zuberu (DUN), Zsolt Kalmár (DUN)


    Zdroj: livestream.com/futbalnet
     
    87
    Posledných päť minút nám nedalo vydýchnuť, päť minút nás približne ešte čaká. Skončí sa tento zápas remízou, alebo niekto strhne víťazstvo na svoju stranu?
     
    89
    Zuberu sa nepresadil na malom území cez Masla, je nariadený odkop od brány. Macík sa nikam neponáhľa.
     
    90
    Dve nepresné prihrávky hostí, toto mohlo dopadnúť inak. Dunajská Streda má čas ešte na jeden, možno dva postupné ataky.
     
    90+1
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Takáč nabehol z druhej vlny, neprestrelil však trojicu protihráčov. Čakajú nás ešte dve plné minúty.
     
    90+2
    Samotný záver prinesie štandardku v prospech DAC. Rozohrá ju Eric Davis, ktorý bude točiť ľavačkou loptu smerom k bráne.
     
    90+3
    Davisov center odvrátený, to isté sme videli aj s pokusom Boatenga. Je koniec.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Dunajská Streda bola dlhší čas lepším tímom, veľké šance mali Kalmár, Ramirez či Schäfer, trikrát zvonila i konštrukcia brány. Ružomberok oživili striedania v posledných dvadsiatich minútach, po príchode Brenkusa mali hostia tutovku od Regáliho, no bol to až samotný Brenkus, ktorý ustanovil finálne skóre.

    V lepšej východiskovej pozícii do odvety je tak skôr Ružomberok. Je potrebné poznamenať, že sa mal pískať zákrok Šimića na Mojžiša, z toho mala byť penalta. Napokon je to asi zaslúžená remíza.
     
    Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok dňa.

    Do čítania, priatelia! (19:57:21)

    Viktor Kalinács


    Hľadáme spravodajcu pre tím DAC 1904 Dunajská Streda. Viac informácií tu.

    Góly: 10. Schäfer – 84. Brenkus

    Karty:   70. Šimić (DUN), 73. Blackman (DUN), 75. Kalmár (DUN) – 49. Múdry (RUZ), 77. Regáli (RUZ)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:4.
    DAC 1904 Dunajská Streda: Jedlička – M. Vida, Šimić, Kružliak – Schäfer – Blackman, Fábry, Kalmár (C), Davis – Ramirez, Divković
    Náhradníci: Száraz – Šimčák, Zuberu, Boateng, Malý, Bednár

    MFK Ružomberok: Macík – Čurma, Maslo (C), Mrva – Ďungel, Kostadinov, Múdry, Takáč, Mojžiš – Regáli, Almási
    Náhradníci: Krajčírik – Kmeť, Madleňák, Gerec, Filinský, Brenkus, Holub

    Rozhodca: Ivan Kružliak – Tomáš Somoláni, Branislav Hancko