Aston Villa – Sheffield Utd. 0:0 (kon.) | Manchester City – Arsenal 3:0 (kon.)
koniec
Manchester City
3:0 (1:0)
Arsenal FC
Streda 17.06.2020, 21:15 • Etihad Stadium, Manchester • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    V druhom polčase sme sa napokon dočkali dvoch presných zásahov. V 51. minúte premenil nariadený pokutový kop De Bruyne a poslal domácich do vedenia 2:0 a navyše dostal červenú kartu David Luiz. Od tohto momentu bolo už na ihrisku len jedno mužstvo a to bol domáci celok. Záver zápasu ovpylvnilo veľmi škaredé zranenie domáceho Garcíu, ktorý bol dlho ošetrovaný a zrejme musel aj do nemocnice, veríme, že to nie je nič vážne. V 11 minútovom nadstavení ešte skóroval Foden, čím uzavrel konečný stav zápasu na 3:0!

    Ďakujem za pozornosť a prajem teda už dobrú noc! (23:21:08)
     
    90+11
    Koniec zápasu.
     
    90+10
    Rohový kop nič zaujímavého neponúkol. Zrejme to už bolo z tohto zápasu všetko podstatné.
     
    90+9
    Predsa len prišiel ešte útok aj zo strany Arsenalu, k strele sa dostal Aubameyang a jeho pokus je tečovaný na rohový kop.
     
    90+8
    Arsenal úspešne ubránil ďalší útok zo strany svojho dnešného súpera. Čoskoro je tu koniec, tri body zostanú doma na Etihad Stadium.
     
    90+6
    Zakrátko sa chcel do streleckej listny dnes zapísať aj Agüero, ale loptu poslal len do bočnej siete.
     
    90+5
    B. Silva sa po rýchlom prechode na útočnú polovicu pokúšal zakončiť, ale jeho strel bola veľmi nepresná.
     
    90+4
    City drží loptu na svojich kopačkách a ešte sa snaží niečo zaujímavé vymyslieť. Arsenal už rezignoval a snaží sa, aby neinkasoval aj ďalší gól.
     
    90+2
    Ešte nejaký ten čas do konca zápasu ostáva. Uvidíme, či ešte prídu zaujímavé momenty.
    90+1. Philip Foden (MAC) - 3:0
     
    90+1
    Manchester City dal gól!
    Domáci ešte pridávajú aj svoj tretí gól v tomto zápase a to je už výhra rozdielom triedy! Po peknej spolupráci sa do strely oprel Agüero, lopta sa od tyčky odrazila na kopačku PHILIPA FODENA a ten ju upratal do siete – 3:0!
     
    90
    V druhom polčase sa nadstavuje až 11 minút!
     
    89
    Riadny hrací čas sa čoskoro naplní. Dá sa však očakávať väčšia porcia nadstavených minút.
     
    88
    García na nosýtkach opúšťa ihrisko a podľa toho, ako dlho bol ošetrovaný to vyzerá, že pôjde rovno do nemocnice. Aj touto cestou mu prajeme skoré uzdravenie.
     
    86
    Stále sa však nehrá. García je stále ošetrovaný priamo na ihrisku. Toto nevyzerá veľmi dobre, uvidíme, na ak dlhú dobu García vypadne zo zápasového kolotoča.
     
    85
    Už sa v hre môže čoskoro pokračovať ďalej. Zrejme sa toto dlhšie čakanie odrazí aj na nadstavenom čase, ale ten zrejme len predĺži trápenie hostí v tomto zápase.
     
    83
    García v tomto zápase dohral a ihrisko bude musieť opustiť na nosítkach. Domáci si už využili všetky striedania a tak budú dohrávať v 10tich. Sily na ihrisku sa teda vyrovnajú.
     
    82
    Hra je teraz prerušená, do nepríjemného stretu sa dostal brankár domácich Ederson s vlastným spoluhráčom Garcíom. Druhý menovaný má zrejme väčšie zdravotné komplikácie, to bola tvrdá zrážka a García je v opatere lekárov.
     
    81
    Necelých 10 minút ostáva do konca tohto stretnutia. Zdá sa, že o všetkom je už pomaly rozhodnuté.

    Miroslav Revaj

    Góly: 45+2. Sterling, 51. De Bruyne (pen.), 90+1. Foden

    Karty:   79. Rodri (MAC) – 76. Tierney (ARS)   50. David Luiz (ARS)


    Manchester City: Ederson – Walker, García, Laporte (70. Fernandinho), B. Mendy – De Bruyne (69. Rodri), Gündoğan, D. Silva (C) (65. Foden) – Mahrez (65. B. Silva), Jesus (80. Agüero), Sterling.
    Náhradníci: Carson – Agüero, Zinčenko, Rodri, Sané, B. Silva, Fernandinho, Otamendi, Foden.

    Arsenal FC: Leno – Bellerín, Mustafi, Marí (24. David Luiz), Tierney – Willock (68. Maitland-Niles), Xhaka (8. D. Ceballos (C)), Guendouzi (68. Nelson) – Saka, Nketiah (68. A. Lacazette), Aubameyang.
    Náhradníci: E. Martínez – David Luiz, Kolašinac, Maitland-Niles, D. Ceballos (C), Nelson, Pépé, Martinelli, A. Lacazette.

    Rozhodca: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn