Hannover – St. Pauli 4:0 (kon.) | Regensburg – Karlsruher SC 2:1 (kon.) | Aue – Bochum 1:2 (kon.)
Stuttgart – Sandhausen 5:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
5:1 (4:0)
SV Sandhausen
cz Streda 17.06.2020, 18:45 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • 2. nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Máme za sebou utkání 32. kola 2. Bundesligy, v němž Stuttgart potvrdil roli jasného favorita, na domácím stadiónu porazil Sandhausen vysoko 5:1. O výsledku rozhodla už první půle, v níž domácí skórovali hned čtyřikrát. Skóre otevřel Nicolás González, na něhož navázal Gonzalo Castro, při třetím gólu si Tim Kister smolně srazil míč do vlastní svatyně. K vidění byla i penalta, při níž Nicolás González bezpečně vstřelil svůj druhý gól v utkání.

    Druhá půle byla o poznání nudnější. Kvalita vzhledem k výsledku opadla, hrálo se převážně ve středu hřiště. Sandhausen se dočkal čestného úspěchu v 68. minutě, trefil se střídající Enrique Peña Zauner. V samotném nastavení se Stuttgartu podařilo završit pověstného "bůra", do protipohybu gólmana balón usměrnil Hamadi Al Ghaddioui.

    Svěřenci trenéra Matarazze se dvě kola před koncem vyšvihli na druhé místo před Hamburk, který doma pouze remizoval s Osnabrückem. Ztráta momentálně třetího týmu soutěže také znamená, že již jistým postupujícím týmem do Bundesligy je Arminia Bielefeld.

    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (20:44:54)
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 7:11. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:15.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+4. Hamadi Al Ghaddioui - 5:1
     
    90+4
    Stuttgart právě vstřelil branku!
    Z přímého kopu Castro trefil zeď. Arbitr ještě nechal akci dokončit, výsledkem je pátý gól v síti Fraisla! Po nahrávce z pravé strany se Egloffovi vůbec nepovedlo zakončení, nicméně balón poslal přímo k nohám HAMADIHO AL GHADDIOUIA, jenž píchl míč do protipohybu brankáře.
     
    90+3
    V posledních vteřinách nastaveného času ještě Dennis Diekmeier těsně za hranicí velkého vápna přišlápl Försterovi lýtko, za což si vykoledoval žlutou kartu.
     
    90+2
    Tak ještě jedna rána směřeující mezi tři tyče! Těsně za hranicé šestnáctky vypálil do levého dolního rohu Orel Mangala, i v tomto případě si gólman poradil.
     
    90+1
    Jedna z posledních útočných akcí byla zakončená o střelu na bránu. Hamadi Al Ghaddioui špičkou kopačky tečoval přízemní centr Castra, Fraisl neměl se zákrokem žádné problémy.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
     
    89
    Coulibaly počítal s tím, že přihrávku Stenzela převezme již Förster, avšak ten cíleně pouštěl za sebe. Francouz mezitím změnil své postavení, nahrávku už na hrací ploše nestihl.
     
    88
    Snaha o založení rychlého brejku se nesetkala s úspěchem. Za dlouhým nákopem Žirova směřoval Azíz Buhaddúz, ještě dříve byl však u kulatého nesmyslu brankář.
     
    87
    Francouzský mladík Tanguy Coulibaly si při zpracování vysokého balónu viditelně pomohl rukou. Tato skutečnost neunikla ani hlavnímu sudímu, který přerušuje hru.
     
    86
    Denis Linsmayer se hodně zlobí na spoluhráče Freye, že mu nezařval záda. Noc netušícího středopolař odzbrojil čistým způsobem Castro.
     
    85
    Přenesení hry Engelsovi nevyšlo úplně podle představ. Balón poslal moc dopředu, Türpitz jej ani v plném sprintu nezastihl na hrací ploše.
     
    84
    Opět to byl Peňa Zauner, kdo rozehrával standardku. Tentokráte žádného ze svých spoluhráčů nenašel, do bezpečí odvrátil Hamadi Al Ghaddioui.
     
    83
    Do pokutového území vyslal nadýchaný centr Enrique Peña Zauner. Philip Türpitz pouze zasáhl do hlavy Phillipse, po jeho zásahu následuje roh.
     
    82
    Philip Türpitz si u lajny postavil tělo před balón. A dosáhl přesně toho, čeho chtěl, tedy faulu. Provinil se Lilian Egloff.
     
    81
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Silas Wamangituka, přichází Tanguy Coulibaly.

    Milan Huppert

    Góly: 12. N. González, 20. G. Castro, 28. Kister (vla.), 31. N. González (pen.), 90+4. Al Ghaddioui – 68. Peña Zauner

    Karty:   34. N. González (STU), 39. G. Castro (STU), 52. Phillips (STU), 55. Klement (STU) – 90+3. Diekmeier (SDH)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 11:5. Střely mimo: 7:11. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 14:15.
    VfB Stuttgart: Kobel – Karazor, Phillips, Kempf (C), G. Castro – Wamangituka (81. Coulibaly), Förster, Mangala, Klement (71. Egloff), N. González (61. Stenzel) – Kalajdžić (71. Al Ghaddioui).
    Náhradníci: Bredlow – Al Ghaddioui, Badstuber, Coulibaly, Egloff, Mario Gómez, Mola, Kamiński, Stenzel.

    SV Sandhausen: Fraisl – Nauber (64. Peña Zauner), Kister, Žirov – Diekmeier (C), Linsmayer, E. Taffertshofer (46. Frey), Paqarada – Biada (75. Türpitz) – Behrens (76. Buhaddúz), Scheu (64. Engels).
    Náhradníci: Wulle – Buhaddúz, Dieckmann, Engels, Frey, Paurević, Peña Zauner, Türpitz, Verlaat.

    Rozhodca: Alt – Rafalski, Christ