Newcastle – Sheffield Utd. 3:0 (kon.) | Aston Villa – Chelsea 1:2 (kon.) | Everton – Liverpool 0:0 (kon.)
koniec
Everton FC
0:0 (0:0)
Liverpool FC
Nedeľa 21.06.2020, 20:00 • Goodison Park, Liverpool • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Everton síce mohol v závere rozhodnúť o troch bodoch, ale nakoniec sa tretíkrát po sebe v Goodison Parku počas Merseyside derby body delia. Väčšina stretnutia neponúkla obzvlášť strhujúci zápas. To znamená, že Liverpool si na titul ešte musí počkať. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer. (21:53:32)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Dominic Calvert-Lewin, prichádza Moise Kean.
     
    90+3
    Center z rohového kopu boxuje do bezpečia Jordan Pickford. Ten bol navyše faulovaný.
     
    90+2
    Tentoraz si to na seba zobral Fabinho. Technická strela pravačkou išla na brvno alebo tesne pod neho. Brankár Jordan Pickford vytlačil loptu na roh.
     
    90+1
    Alex Oxlade-Chamberlain sa fantasticky dostal na malom priestore okolo troch hráčov Evertonu pred pokutové územie a po faule od Richarlisona získal perfektnú pozíciu na strelu z priameho kopu.
     
    90
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    89
    Richarlison išiel po lopte, razom sa ocitol v ostrom súboji s Hendersonom. Faul tam nebol, ale Brazílčan ostal otrasený.
     
    88
    Striedanie v tíme Everton FC: z ihriska odchádza Alex Iwobi, prichádza Bernard.
     
    87
    Rohy: 1 – 5
     
    86
    Žltú kartu dostáva Divock Origi (Liverpool FC).
     
    85
    Jordan Pickford takmer zaváhal, pretože si loptu kopol trochu ďalej od seba. Sadio Mané nedokázal včas dobehnúť až k brankárovi Evertonu.
     
    84
    Tom Davies sa snažil vyviesť loptu cez poliacu čiaru, ale na sebe mal dvojicu protihráčov, a tak prihral na istotu dozadu.
     
    83
    Tak konečne nám tento duel ponúka aj vzrušujúce momenty, pretože doposiaľ sme ich videli minimum. Záver bude rozhodne to najzaujímavejšie v tomto Merseyside derby.
     
    82
    Richarlison si spracoval loptu pri pokutovom území, Lovrena poslal do bufetu, vošiel k päťke, kde Chorváta znova poľahky oklamal a vystrelil. V konečnom dôsledku bol dosť blízko a Alisson reflexívne zasiahol.
     
    81
    Aby toho nebolo málo, tak po centri z rohového kopu mal gól na hlave aj Richarlison. Nakoniec zakončil o niekoľko centimetrov vedľa bránky. Zabudol na neho Fabinho.
    80. Dominic Calvert-Lewin (EVE), Tom Davies (EVE)
     
    80
    Neuveriteľné šťastie mali teraz hostia. Po centri zľava dokázal Dominic Calvert-Lewin zakončiť pätičkou okolo van Dijka. Alisson s vypätím všetkých síl loptu vyrazil pred seba. Tom Davies sa razom ocitol v miliónpercentnej šanci. Síce Brazílčana prekonal, lenže na jeho smola opečiatkoval žrď. Obrovské príležitosti!
     
    79
    Sadio Mané nedostal ideálnu prihrávku pred pokutovým územím Evertonu. Liverpool ostal pri lopte a kombinuje v strede poľa.

    Matej Kubove

    Góly:

    Karty:   40. M. Keane (EVE), 62. Digne (EVE) – 20. Milner (LIV), 86. Origi (LIV)


    Everton FC: Pickford – Coleman (C), Holgate, M. Keane, Digne – Gordon (60. G. Sigurdsson), A. Gomes, Davies, Iwobi (88. Bernard) – Richarlison, Calvert-Lewin (90+3. Kean).
    Náhradníci: Stekelenburg, Virginia – Baines, Baningime, Bernard, Kean, C. Martina, G. Sigurdsson, Branthwaite.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, V. van Dijk, Matip (73. Lovren), Milner (42. Joe Gomez) – J. Henderson (C), Fabinho, Keïta (65. Wijnaldum) – Minamino (46. Oxlade-Chamberlain), Firmino (65. Origi), Mané.
    Náhradníci: Adrián – Elliott, Joe Gomez, Lovren, Origi, Oxlade-Chamberlain, M. Salah, Wijnaldum, N. Williams.